Voiko ahdistus aiheuttaa kaiken tämän?

tuhoutunutelämä

Väsymystä, vaikea hengittää(hyperventiloimista), ääreisverenkierron häiriöitä, ei voi nähdä ystäviä, ei voi poistua kotoolta, anemia, mahatauti 24/7, rytmihäiriötä, ärtyisyyttä, turvotusta, flunssainen olo kokoajan, pahoinvointi, pulssi ja verenpaine kokoajan korkealla jne :/

Tunnen itteni tosi sairaaksi, mutta läheiset sanoo että johtuu ahdistuksesta. Ja luulen tavallaan itsekin että voi johtua siitä. Jokatapauksessa alan olla aika epätoivoinen tilanteestani :(

14

325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 15+4

      Ahdistus aiheuttaa monenlaisia fyysisiä oireita, mutta anemiaan kuuluu myös osa noista kuvailemistasi jutuista joten onhan sulla se hoidossa?

    • ap.....

      Ei ole kun en pysty menemään lääkäriin ja maha ei kestä rautatabletteja :/

    • lopetin käynnit

      Ahdistuksellakin on tapahtuma aikansa ja paikkansa. Usein sen juuret ovat voivat olla syvällä piilotajunnan kerrostumissa vauvaiästä lähtien.
      Myös teini- tai aikuisiän niin traumaattisista tapahtumista johtuvina, ettei niistä ole päästy millään yli.
      Taitaville terapeuteille on pitkät jonot. Hoitotyö on aikavaa, eikä välttämättä saada asiakas/potilasta oireettomaksi monien vuosienkaan terapiahoidolla.

    • tuhoutunut,ap

      Tiedän ahdistukseni johtuvan traumoista. Meneekö se koskaan ohi? Kidunko vielä montakymmentä vuotta huonokuntoisena yksin pimeässä? :'( Miten voin olla masentumatta tai vaipumatta itsesääliin? (Onko taitavia terapeutteja olemassakaan?) Miksei eutanasiaa sallita tälläisissä tilanteissa?

    • 15+4

      Ala ainakin syömään kaikkia ruokia, jotka sisältävät paljon rautaa. Mun mielestä nykyään on vatsaystävällisempiäkin rautavalmisteita, kuten Elivo rauta. Se on enemmän kylläkin ravintolisä, mutta kyllä sekin on tyhjää parempi jos sulla oikeasti raudan puutos on. Monet on sanonut ettei sillä mene maha sekaisin.

      Muita vinkkejä mitä tulee mieleen:

      - laita kofeiini kokonaan pois tai vähemmän ainakin minimiin
      - alkoholinkäyttö ja ahdistuneisuus ei ole hyvä yhdistelmä (varsinkaan seuraavana päivänä)
      - ravintolisistä d-vitamiini, omega 3 ja magnesium (sitraattimuotoinen) saattavat olla avuksi
      - kamomillatee saattaa rauhoittaa ja lievittää ahdistusta
      - tyhjennä ja rauhoita mielesi päivittäin; ulkoile, meditoi, kuuntele ja keskity lempimusiikkiisi

      ennen kaikkea, puhu ahdistuksestasi ja sen syistä jonkun luotettavan ihmisen kanssa! Tai voit vaikka tännekin kirjoittaa. Yleensä asioiden jakaminen helpottaa.

      Ihan varmasti voit toipua ahdistuneisuudesta eikä sun tarvitse siitä koko elämääsi kärsiä. Tsemppiä sulle :)

      • 15+4

        Ymmärsit varmasti, mutta korjataan tuo virhe tuolta:

        - laita kofeiini kokonaan pois tai vähennä ainakin minimiin


    • ap.

      En pysty mahani takia juomaan kahvia. Alkoholia juon sillointällöin kun ahdistus käy sietämättömäksi. Syön joka päivä kaikenmaailman lisäravinteita ja toivon niiden auttavan joskus. Kamomillatee ei auttanu tarpeeksi, yritin silti itsemurhaa. En pysty ulkoilla tai puhua yhtään kenellekään edes puhelimessa, ahdistuksen takia. En pysty myöskään kuunnella musiikkia, koska pelkään häiritseväni naapureita.

      • Neuvojakeijo

        Kyllä sinun olisi parasta hankkiutua sinne lääkäriin. Kyllä noita oireita voi tulla ahdistuksestakin, mutta olisi hyvä varmistaa ettei kyse ole jostain muusta. Sekin jo helpottaisi vähän ahdistusta kun saisi tietää ettei ole mitään sairautta tms.

        Niistä lisäraviteista sanoisin, etteivät ne mitään ihmepillereitä ole. Myös tietyt vitamiinit ovat haitallisia liian suurina annoksina (esim.A-vitamiini). Jos syöt valtavan määrän lisäravinteita, niin sekin voi jo pistää vatsan sekaisin. Myös vitamiinien syöminen tyhjään vatsaan voi aiheuttaa pahoinvointia. Minulla multivitamiini tyhjään vatsaan teki sen aina.


    • Ritis82

      Mä en nyt itsekään tiedä, että onko mulla masennus vai ahdistus. Töissä menee hyvin, mutta kotona ei. Tunnen, että vaadin itseltäni liikoja tai yritän olla "joku muu" eli en enää ole se rento ja hyväntuulinen oma itseni. Vain kotityöt saavat minun unohtamaan kaiken "pahan". Olen alkanut ahdistua jopa busseissa istumisesta matkalla töihin / kotiin ja kauppaan meneminenkin ahdistaa nykyään (pelkään siis, mitä ihmiset ajattelevat minusta!). Lisäksi ahdistus alkaa aamuna pahoinvointina (täytyy siis oksentaa!) ja tuntuu ettei ruokakaan maistu. Jatkuvasti on pala kurkussa ja välillä tuntuu ettei henki kulje. Kahvia juon kupin päivässä, jos sitäkään. En tiedä, että mihin mun kaikki elämäniloni on oikein kadonnut. Olen menossa naimisiin ensi vuonna, mutta en enää tiedä, tuntuuko sekään oikealta ratkaisulta. En enää oikein osaa rentoutuakaan, vaikka laulan kuorossa ja rakastan musiikkia. Mitä minun pitäisi oikein tehdä?

    • artsi7

      Mun kova ahdistus/paniikki alkoi käsittääkseni juuri siitä kun odotukset töissä ja kotona olivat kovemmat mihin itse ajattelin pystyväni. Työtaakkaani kevennettin ja kotona puhuttiin asioita selväksi.

      Venlafax Opamoxin avulla pääsin pahimman yli ja nyt kahden vuoden jälkeen alan oleen melko hyvässä kunnossa. Ilman lääkkeitä olen ollut kolme viikkoa. Liikuntaa ja muita mukavia harrastuksia lisäsin runsaasti. Eli samoja alkuoireita oli mullakin. On koetettava rennompaan elämätapaa turhia murehtimatta ja löydettävä asioita joista nauttii. Joogan hengitysharjoitus ja venytykset ja avantouinti olivat myös tärkeitä juttuja paranemisessa.

    • Ahdistunut mies

      Pelkään pahoin että kyllä me kärsimme pimeydessä tästä ahdistuksesta niin kauan kunnes me kuolemme. Kaikki toivo on jo menetetty aikaa sitten ainakin minun kohdalla.

    • artsi7

      Ihan samoja ajatuksia oli mullakin pari vuotta sitten, mutta ei ole enää. Elämässä on kuitenkin paljon hyviä ja mukavia asioita, joita kannattaa kokeilla ja joista nauttia. Ei tämä elämä niin vakavaa ole. Pohjalta ei ole kuin yksi suunta - ylöspäin.

    • kilppari_89

      Oletko käynyt kilpirauhaskokeissa ? Suosittelisin tekemään TSH ja TSH4 testit hetimmiten. Kaikki oireesi viittaisivat kilpparin vajaatoimintaan. Itselläni oli samoja vaivoja kunnes sain diagnoosin viime viikolla ja elämä alkaa kirkastua. Tsemppiä.

    • Hengitysoireet

      , flunssainen olo ja rytmihäiriöt vihjaisevat siihen, että olet saattanut altistua jo pitemmän aikaa huonolle sisäilmalle.

      Asut luultavasti koneellisesti tuulettuvassa asunnossa, jossa on saastunut ilma. Ikkunoita ei tietenkään pidetä koskaan auki, jolloin kärsit happivajeesta.

      Välttämättä ei traumat ole syynä, mutta jos elimistö ja hengitysmekanismi on sairastunut, ei ole voimia kantaa traumoja vaan nääntyy.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      366
      3234
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      141
      1260
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      61
      1177
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      137
      1020
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      115
      826
    6. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    7. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      160
      752
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      737
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      113
      727
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      699
    Aihe