Pirkkalan "vaikea" risteys-ajokortteja saatu arpajaisista??????

Jo on vaikeaa

Mikä ihme siinä on, että ehkä 1 10:stä autoilijasta osaa ajaa oikein Kenkätien ja Saapastien risteyksessä? Eikö ihmiset näe, eikö ne katso vai eikö ne osaa liikennesääntöjä, kun ei tajuta, että kyseinen risteys on aivan tavallinen tasa-arvoinen risteys, jossa Kenkätieltä tulijaa väistävät Saapastietä Bauhausia kohti ajavat (Kenkätieltä tullaan oikealta) ja Kenkätieltä tulevat väistävät Bauhasin suunnalta tulevia niin suoraan Saapastietä jatkavia kuin siltä Kenkätielle kääntyviäkin?

Nyt tilanne on se, että Kenkätien risteykseen pysähdytään antamaan tietä joka suunnasta Saapastietä tuleville, ikäänkuin Kenkätiellä olisi kolmio (jota siellä ei ole). Mutta taas kun on kääntymässä Bauhausilta päin Kenkätielle vasemmalle, Kenkätieltä tulevat vasemmalle Cittarille päin kääntyvät kuitenkin eteen, tässä tapauksessa siis oletus on että vasemmalta tulijaa väistetään vaikka Bauhausilta tulija on oikealta tulija ja siis etuajo-oikeutettu Kenkätieltä kääntyjään nähden. Nyt kolmio-oletus unohtuukin vaikka muuten ajetaan kuin Kenkätiellä olisi kolmio.

Muutaman kerran tuossa on osumaakin näyttänyt olevan, ihme ettei vielä useammin. Mikä siinä kyseisessä tasa-arvoisessa, tilavassa t-risteyksessä on niin vaikeaa? Vaarallista on nimittäin juurikin se, että vaikka itse ajat oikein niin 90% ajaa väärin = väistää vaikka ei kuulu, josta seuraa että Saapastietä ajavat eivät edes hiljennä vaikka tulevat Kenkätien kohdalle, josta tulijaa on väistettävä, koska" aina siellä olijat kuitenkin väistää" - väärästä ajotavasta on jo nyt tullut vallitseva käytäntö ja oikein ajaville jopa soitetaan torvea.

8

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ehkä

      Onko kyseinen risteys ollut vasta vähän aikaa tasa-arvoinen ja sitä ennen kolmioristeys? Joskus käy niin että kun liikennejärjestelyjä muutetaan, usein kyseistä reittiä ajaneet ei huomaa vaan ajavat ns. vanhasta muistista, mielestään oikein, mutta todellisuudessa väärin.

    • Käsittämätöntä

      Tämä risteys?:

      http://goo.gl/AZcNqv

      Kolmiot löytyy jokaisesta suunnasta tuleville. Pakollisen kiertosuunnan liikennemerkki löytyy myös. Kyseessä on siis liikenneympyrä.

      Liikenneympyrässä ajavia väistetään. Kävelijöitä ja pyöräilijöitä väistetään tultaessa ja poistuessa liikenneympyrästä.

      Jos siis tarkoitat kyseistä risteystä ja kirjoituksesi on täysin tosissaan kirjoitettu, niin halkaise ajokorttisi ja myy autosi...

    • Käsittämätöntä

      Oliko tarkoituksesi kirjoittaa tästä risteyksestä?:

      http://goo.gl/NQPYN0

      Tuo sopii kirjoitukseesi muuten hyvin mutta tuo on Palmrothintien ja Kenkätien risteys....

    • Nice to know-juttuja

      Aloittaja tarkoittaa kyllä Palmrothintien ja Kenkätien T-mallista risteystä. Itsekin olen kiinnittänyt huomiota samaan asiaan. Palmrothintietä ajetaan alhaalta liikennevaloista lähdettäessä ikäänkuin se olisi etuajo-oikeutettu. Tällainen se risteys on ollut kautta aikojen, ja olenpa joskus varovasti provosoidenkin tullut Kenkätieltä eteen että saisi aikaan vähän aivotoimintaa toiselle autoilijalle. Varonut kuitenkin kolaroimasta.

      Jos joku soittaa torvea, niin sehän osoittaa vain että kuljettajakin on torvi.

    • Tööttööt

      Todennäköisesti aloittaja tarkoittaa juurikin tuota alemman linkin risteystä, ei liikenneympyrää koska puhuukin t-risteyksestä, jollainen nimenomaan Palmrothintien/Kenkätien risteys on. Ja tämän risteyksen suhteen tilanne on nimenomaan aloittajan kuvailema. Väki tönöttää jonossa odottamassa että vasemmalta Cittarilta päin tulijat menee ensin ja sitten vielä väistetään Bauhausilta päinkin tulijat. Ja tosiaan torvet soi, käsimerkit heiluu ja puskurissa roikutaan jos ajaa OIKEIN. Jos olet itse menossa oikealle Bauhausille päin ja edelläajava vasemmalle kääntyjä on sattumalta ryhmittynyt oikein niin että vierestä mahtuu kääntymään Bauhausille päin ja siitä myös kääntyy, vilkutellaan valoja kun on ajanut "eteen".

      Että kyllä voi ihan suositella ajokortin palauttamista ja julkisiin siirtymistä aika monelle tuon risteyksen hallinnan perusteella. Oiken v-tuttaa kun siitä joutuu ajamaan kun huomaa, että kaikenlaisilla taidoilla ihmiset ovat korttinsa saaneet ja tien päällä liikkuvat. Ei edes perusliikennesääntöjä osata vaan ajetaan "Mää luulen niin ja kyl siinä varmaan on kolmio". Tiedoksi, jos risteyksessä itsellä ei ole kolmiota, väistetään vain oikealta tulijoita ja mahdollisia vastaantulijoita vasemmalle kääntyessä, aivan sama vaikka vasemmalta tulisi mitä, oikealta tulijana saa mennä ensin. Vaarana noissa väärissä ajotavoissa on, että kun joku ajaa oikein, kolahtaa. Ja väärin ajava on suuna päänä, niinhän se on kielletyissä ajosuunnissakin, "Kun mää olen aina ajanut tässä näin". Välttämättä se ei silti ole oikein ajettu.

      Kovin on nöyrä autoilijan mieli kun kolmioita kuvitellaan sinnekin missä niitä ei ole. Sinänsä ihmeellistä ottaen huomioon, että suomalainen ajokulttuurihan perustuu sille ajatukselle, että minulla on vain oikeuksia ja muilla vain velvollisuuksia. Tämähän se on ajatuskuvio tuossakin risteyksessä ja vähän väliä kolisee.

    • Tuuria, ei taitoa

      Ei ole liikenneympyrät vai kiertoliittymäkö oikea termi on, sen helpompia ylipäätään tai Pirkkalassakaan. Joillakuilla varsinkin varttuneemmilla kansalaisilla on omituinen käsitys, että ympyrään tulijaa väistetään koska hän tulee oikealta. Kolmiota ei siis joko huomata tai ymmärretä. Kun sitten on kysynyt, että miten luulet liikenteen etenevän kun ruuhka-aikaan tulijoita on vähän enemmän ja ne muka kuuluu ympyrässä jo olijoiden päästää sinne edelleen koska tulevat oikealta, ollaankin että ehh öhh tota. Niin, ei se ympyrä liiku kohta mihinkään. Sieltä sitä vaan paukataan eteen ja jos et päästä, torvi soi ja pitkiä rämpytetään takana.

      Järkeäkin saa käyttää jos lukutaito ei riitä tarkistamaan, miten liikenneympyröissä ajetaan. Ja ei, mitään uusia keksintöjä ne ei ole, kun itse aikoinaan sain ajokorttini, ympyröitä oli vähän siellä täällä ja jo silloin ympyrään tulijoilla oli kolmio.

    • Noin se on

      Juurikin tuosta Pamlrothintie tasa-arvoisesta ajoin Honkkarin suunnasta aikomuksena kääntyä oikealle Bauhausille päin, niin eikö siinä töröttänyt joku pysähdyksissä odottamassa että Cittarilta vasemmalta tulija menee ensin. Vasemmalta tulija pysähtyi (aivan oikein ajettu), mutta töröttäjä vaan töröttää eikä tajua mennä, jolloin Cittarilta tulija menee ensin. Ei luulisi olevan vaikeaa tajuta, että jos ei kolmiota ole, ei tarvitse väistää vasemmalta tulijoita, mutta ilmeisesti liian hankalaa......

      Toinen samanlainen ilmiö, jota en jaksa lakata ihmettelemästä, on se kun risteyksessä on nuolivalo kääntyjille ja suoraan menijöille tavallinen opastepylväs. Kolmasosa kääntyjistä ajaa päin punaista vahdatessaan suoraan ajavien opastetta. Esimerkkinä mainittakoon Sääksjärven moottoritieliittymän valot, jossa oikealle motarille käännytään jatkuvasti punaisella nuolivalolla kun samaan aikaan suoraan ajaville on vihreä. Ja jos olet siinä kääntyvien kaistalla ensimmäisenä, ei ole mitenkään harvinaista että takanolija painaa torvea pää märkänä kun odotat punaista nuolivaloa vaihtuvaksi ja suoraan ajavat ajaa vihreillä vieressä. Ilmeisesti sitäkään ei läheskään kaikki tiedä, että oma opaste jota seurataan, on oikealla puolella, ei vasemmalla oleva valo, tässä tapauksessa suoraan ajavien valo. Läheskään ainahan nuolivaloa ei edes ole keskiopasteessa, kun tarkoitus olisi seurata itsestä katsottuna oikean puolen opastetta kääntyessään oikealle.

      On kyllä pakko ihmetellä, millaisilla taidoilla tai oikeastaan "taidoilla" tuolla monet suhaa ja tosissaam kuvittelevat ajavansa oikein. Vielä enemmän hirvittää kun lukee kaikenmaailman liikennepalstoille lähetettyjä kysymyksiä "kuka ajaa ensin tässä", "kenen on väistettävä", "mikä on oikea ajojärjestys" ja tilanteet on aivan tavallisia kääntymisiä. Ei ihme, että vähän väliä jossakin kolisee kun varmaan kolmannes kansasta ajaa omien luulojensa varassa. Sanoisin että ylinopeuden kyttäämisen sijaan voisi useammin valvoa ihan normaalia taajamaliikennettä päiväsaikaan - siellä sitä tumpeloa on. Kuka tahansa osaa ajaa suoraa tietä eteenpäin mutta risteykset olisivat aika tuottoisia, niissä ajaminen kun vaikuttaa olevan monelle ihan arvontaa.

    • Jos ei osaa?

      Kenkätien kun ajaa Härmälän suunnasta läpi, ei tarvitse kuin laskea ajotaidottomat; ympyrässä jäädään odottelemaan että josko tulija kääntyy tänne että saisi väistää vaikka aikaa ja tilaa mennä olisi tai sitten ängetään eteen kolmion takaa ja viittoloidaan jotakin oikealta tulemista jos painaa torvea, ryhmittymisesta vasemmalle kääntyessä ei kukaan ymmärrä mitään vaan jäädään töröttämään keskelle ajokaistaa ettei varmasti kukaan pääse oikealta ohi kääntyjästä, Veskan parkkipaikalla tullaan odottamaan paikkaa takapuskuriin kiinni että hyvä kun mahtuu isommalla autolla peruuttamaan ruudusta pois ja tuo Kenkätie-Palmrothintie-risteys on aivan oma lukunsa. Näössäko vikaa vai eikö katsota kun kolmiota ei näy missään, mutta silti ajetaan kuin sellainen jossakin olisi.

      Onkohan tämä sitä yleistyneen kotiopetuksen tuottamaa ajo"taitoa"; kun kotiajo-opettaja ajaa itse mutulla, samaa mutua siirretään opetettavalle. Ei tiellä kuulu ajaa sen mukaan, miltä se vaikuttaa vaan sen mukaan millainen se on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2301
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      64
      1514
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1286
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe