Kuopiossa on todella paljon pulijuoppoja!

4123

En missään muussa kaupungissa ole nähnyt niin paljoa näitä oman alansa ammattilaisia kuin täällä. Käytännössä 365 päivää vuodessa ovat jossain pientareella tai penkillä viinapullot kädessä. Joskus kassillinenkin. Mistähän saavat rahat vai varastavatko pullot. En tiedä, mutta toivottavasti tämä ei ole merkki jostain.

78

1696

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • loppu tulee

      On se merkki.Muailmanlopun merkki !!

    • kuppi nurin

      Missä muussa kaupungissa olet käynyt?
      Kyllä niitä juoppoja on joka kaupungissa ja jopa pienissä kirkonkylissäkiin. Negatiivinen asenne Kuopiota kohtaan saa juoppojen määrän lisääntymään silmissäsi, tai sitten saatat nähdä kaiken kahtena joten älä ota enää.

    • pulin-aa

      Join the Force !!

    • 4+20

      Jaha trolli on päässyt avohoitoon. Sossuko maksaa laajakaistan?

    • KuopioKene

      Nooh...puliukot kuuluvat Kuopion kaupunkikuvaan siinä missä tori, Puijo tai Minna Canthin patsas. Kyllä siinä kirpoaa ilon tippa silmäkulmasta ja pari pipetistä kun huomaa kaupungilla kulkiessaan, että kaupungissa on ihmisiä joilla menee huonommin kuin itselläni.

    • kuppi nurin

      "Kyllä siinä kirpoaa ilon tippa silmäkulmasta ja pari pipetistä kun huomaa kaupungilla kulkiessaan, että kaupungissa on ihmisiä joilla menee huonommin kuin itselläni. "

      Tuo oli päivän paras, ja todella hyvä perustelu juoppojen tarpeellisuudesta. En kyllä tänään nähyt yhtään juoppoa vaikka siinä torilla päivällä pyörin, varmaan siksi ei ole tänään oikein paras päiväni.

      Kaupugin pitäisikin palkata joitain kaupunginjuoppoja jos entiset kuolee ja vähenee.

      http://sakutimonen.com/2013/09/kynnysmattoja-ja-kusitolppia/

    • Yhteiskunta on kova paikka syrjäytyneille.

    • propulit

      Sokkarin takana oli taas edustusjoukkue kasassa. Itsellekkin aina lähinnä tulee hymy huulille kun ryllinkiukot keskenään ördää menemään. Oikein mukavaa vaikutti olevan. Parempi se yhdessä dokata, kuin yksin kotona ja ulkona saapi sitä paitsi raitista ilmaa!

    • asioistatietävä

      Kun vanhat pulit kuolee, niin uusia tulee tilalle.
      Noissa puleissa on paljon nuoriakin.

      Kuopiossa oikeasti on aivan helvetin paljon juoppoja. Onneksi ihmiset eivät tiedä ongelman laajuutta.

    • Jallu Pullo!

      On ne vaan iloista porukkaa. Ei huolta huomisesta, ollaan vain hetkessä kiinni. Iso kaveripiiri, ryypytä ei jää yksikään päivä. Sosku sponsoroi ja suunta on eläkkeelle. Ei kun vaan joukkoon mukaan!

    • Muutama paikka

      Jossa juoppoukot viihtyvät, jos jotain kiinnostaa käydä katsomassa:

      -Sankaripuisto
      -Sokoksen tausta
      -Pikkupuisto kaupungintalon vieressä
      -Pikkupuisto lähellä Haapaniemenkadun Siwaa
      -Inkilänmäen Lidlin puistikot

      Näissä olen ainakin tavannut lähestulkoon aina ohikulkiessani juoppolalleja.

    • ammattipuli?

      moniko heistä on kaupungin palkkaama näyttelijä, pullossa onkin vain vettä ja nuhjuiset vaatteet puvustosta lainassa valmiiksi tahrattuina. Pulittelee klo 8-16 ja lähtee sitten pari kk vanhalla mersulla teatteritalon parkkipaikalta uuteen saaristokaupungin omakotitaloon viettämään vapaa-aikaa :D

      • KuopioKene

        Nooh, käy haistamassa näitä puliukkoja ja kassialmoja: jos on aitoo sakkia niin vahva viinan ja kusen haju leijuu monen metrin päähän. Jos ovat feikkejä niin tuoksuvat raikkaalta kuin kesätuuli Kallaveden rannalla.


    • En ymmärtänyt

      Yksi päivä tuli puli selvästi kysymään minulta jotain. Oli juonut melkein litran kirkasta viinaa ja kysymys kuului kutakuinkin ''eeeääöööööööää meeeöööööäää öööäääeeää?''

      • Sivusta seurannut

        eäöä meöä öäeä? Tota tai melko pehmee olla eikä tailannu puhetta samals puhe pahoin. Nuin uppelissa parooni taiskin olla. Tsiisus sentää. Minä en ainakaan puhu heille yhtikäs mittää kun en siedä juoppolalleja eli juoppoja. Niistä kun ei tiijä mittee ne tekköö. Eeääööää ( ei oo ) meeööää( meijä) ööääeeää ( autoja) oisko näin mutta et ymmärtänyt mitä puliukko sulta kysyi?
        Näin vois ehkä olen vähän epävarma mutta:
        Suomennus eli tulkitsen: Ei oo meijä autoja.

        Täällä Pieksämäelläkin niitä litramiesparoneita eli jouppuja.
        Ohi kunkulkee kuuluu vain jotan örinää. Melkoista sammallusta niijen puhe.
        Jyväskylässä öreltävät vielä pahemmin.


      • ölputtoo shaatna
        Sivusta seurannut kirjoitti:

        eäöä meöä öäeä? Tota tai melko pehmee olla eikä tailannu puhetta samals puhe pahoin. Nuin uppelissa parooni taiskin olla. Tsiisus sentää. Minä en ainakaan puhu heille yhtikäs mittää kun en siedä juoppolalleja eli juoppoja. Niistä kun ei tiijä mittee ne tekköö. Eeääööää ( ei oo ) meeööää( meijä) ööääeeää ( autoja) oisko näin mutta et ymmärtänyt mitä puliukko sulta kysyi?
        Näin vois ehkä olen vähän epävarma mutta:
        Suomennus eli tulkitsen: Ei oo meijä autoja.

        Täällä Pieksämäelläkin niitä litramiesparoneita eli jouppuja.
        Ohi kunkulkee kuuluu vain jotan örinää. Melkoista sammallusta niijen puhe.
        Jyväskylässä öreltävät vielä pahemmin.

        onkohan se sitä meän kieltä?
        Ööyylljjääädd shmmttään jjhuuoutvvaa pörrrkle *hik*

        (onko sulla mitään juotavaa perke1e)


      • kuopioonpaska

        Tuo on selvää savon murretta ja tarkoitraa että eikö sullous antaa lanttia leipään...(viinaan)...leipään...(viinaan)...


    • Nettiseriffi

      Mistä niitä saakutin pöheikköparooneita oikein tulee?
      Mikä saa immeisen kallistelemaan mallasuutteita jossa on prosentteja?
      Eikö pöheikköparooneiden vatsa hajoo siihen kittaamiseen mokomatkii tippaäijät!

    • Yksinäisyys on myös suomalaisten kansantauti, seuraa haetaan vaikka sitten mistä.

    • vesselevä

      Kyllä on pitänyt jonkin aikaa näiden ihmisten seurassa "pyöriä" kun noin hyvin osaa suomentaa jopa toisen kirjoituksen. Kuulemma ent. alkoholisti on veemäistä seuraa. Sekä ovat pahimmanlaatuisia juoruilijoita sekä niin pihejä, nuukia. Kun pitää ottaa nyt selvänä ollessaan kiinni ne rahat jotka on kurkustaan joskus lipitellyt. Takaisi eivät tule rikki menneet avioliitot yms. joten ovat aika takakireetä porukkaa kun liuotushoidossa ollut aivokapasiteetti edes vähän raksahtelee.

    • EU kulutusmittaus

      pulien keskikulutus on n. 8,5 litraa kaupungissa ja 20,4 litraa maaseudulla...

    • MörriMöykky

      "En missään muussa kaupungissa ole nähnyt niin paljoa näitä oman alansa ammattilaisia kuin täällä."

      HKI, Turku, Tampere, Lahti. Kyllä alkoholisteja riittää. Vantaa ja Espoo eivät ole kaupunkeja, mutta käväisepäs vaikka lähiössä nimeltä Espoon keskus.

      "Mistähän saavat rahat vai varastavatko pullot."

      1. Kuopiossa hyvin harvat varastavat Alkosta, koska joutuu myyntikieltoon ja keskustan alueella ei ole Alkoja kuin Sokoksen alakerrassa.

      2. Kuopiossa - kuten muuallakin tehdään kiljua [kiljun kutsumanimi on mörri] - ja sitä on jopa myytävänä. Pontikkaa liikkuu myös. Itäviinaakin, mutta hinnat sitten kallimpia kuin Helsingissä. Nyrkkisääntö: Helsingissä pimeä viina on handelin hintoja halvempaa (noin hinnat: itävodka flinda 10-15 € ja Alkoista nyysitty flinda viskiä 20 €), mutta Kuopiossa taas handelin hintoja kalliimpaa.

      3. Raha saadaan eläkkeenä/työmarkkinatukena/toimeentulotukena. Yleensä kerran kuussa se rahapäivä. Sitten on paremmin tienaavia, jotka saavat eläkkeen pari kertaa kuussa - eläkekertymää sekä yksityiseltä että valtiolta/kunnalta = kaksi rahapäivää kuussa. Kaupungilla kun steppailee, niin aina löytyy joku, jolla on huikkaa ja/tai rahaa. Ja jos sattuu vaikka kädet tärisemään niin kaveri voi hakea Aperitaa. Oikeastaan Kuopion alkoholistiporukoissa ollaan aika rehellisiä; jos joudut porukoiden ulkopuolelle niin olet omillasi tai muiden armoilla.

      4. Makupreferenssit jakautuvat kahteen koulukuntaan: viinamiehet (yleensä 32% Leijona, Suomi joskin Koskenkorva on näitä arvostetumpaa) ja sokeriviinimiehet (Gambina, Valdemar).

      5. Kuopion alkoholistipiireissä on myös naisia sekä työelämässä mukana olevia ihmisiä

    • puliton

      on teillä pieni mailma kun tällaisista jaksatte puhua

      • MörriMöykky

        Eikä kun kuvasin alkoholismia ja sen yksitoikkoisuutta itse kokemani perusteella. En suosittele alkoholismia. Ja jos on vähissä varoissa (kaikki alkoholistit eivät suinkaan ole pienituloisia) alkoholismi käy työstä. Eikä se juomien kirjo ole suuri vaan keskittyy halvimpiin. Jo Carillo suhteellisen kalleutensa vuoksi on harvinaista.

        Hyvä puoli Kuopion pienissä piireissä on tietynlainen luotettavuus; alkoholistipiirit ovat kuitenkin aika pienet. Jos sitten saa huonon maineen niin on omillaan: rahaa ei lainata, Alkosta ei haeta ym.


    • feffederf

      Joka päivä Kuopiossa liikkuessa törmää noihin pulilaumoihin ja venkulasakkeihin.

    • Talveksi pääsee linnaan tekemällä kunnon rikoksen, pankin ikkunasta sisään ja lattialle makaamaan odottamaan poliisia, tallaisia tarinoita olen kuullut. Epätoivoisin asunnoton oli kai lapsen kidnapannut sai sillä kahdeksi vuodeksi asunnon. Epätoivoisiin tekoihin ajetaan, makaapas itse lumihangessa ilman asuntoa -30°C pakkasta.

      • Nimenomaan.

        Siksi pitäisi olla jonkinlainen kodittomien yöasuntola. Päivisin pärjäävät vaikka pulloja keräämällä, mutta öisin tarvitsee jokainen lämpimän paikan.


      • MörriMöykky
        Nimenomaan. kirjoitti:

        Siksi pitäisi olla jonkinlainen kodittomien yöasuntola. Päivisin pärjäävät vaikka pulloja keräämällä, mutta öisin tarvitsee jokainen lämpimän paikan.

        Niin siitä on 15 vuotta kun noissa piireissä steppailin. Silloin Kuopiossa oli lämmittelysuoja -> ei kuoltu. Sirkkulanpuiston tukihommat. (Tänään ainakin Inkilänmäellä Patakukkulan asumiskeskus).

        Pulloja keräämällä ei juuri tienaa. Pulloja tai tänään tölkkejä enemmän (tölkkioluelta poistui kertakäyttöpakkauksen ns. roskaamisvero) löytää parhaiten lauantai- ja sunnuntaiaamuisin kun poimii talteen nuorison viikonloppujuomisen saldon. Vain vapun jälkeinen aamu on se päivä, kun voi tehdä kunnon tilin; sillä rahalla ostaa jo Kosanderia.

        Sitten vankilaan ei aina pääse nopeasti vaan usein joutuu vapaalla odottamaan oikeudenkäyntiä ja tutkintavankina pidetään lähinnä isomman rikoksen tehneitä ja ainakaan Sukevalle ei kannata joutua - eniten väkivaltarikoksia maamme vankiloissa - menee ohi Sörkän; Bandidosit ym. eivät ole pitämässä ja sinne on keräytynyt iso osa Pohjois-Savon ei niin fiksuista tyypeistä - on tomminakareita ym. Poliisivankilassakaan ei ole kivaa; tuodaan ruoka samassa talossa olevasta työpaikkaruokalasta lämpöastioissa ja ainoa ero putkaan on parempi patja, joka on korokkeella eikä lattialla kuten putkassa.


      • wwetwtw
        MörriMöykky kirjoitti:

        Niin siitä on 15 vuotta kun noissa piireissä steppailin. Silloin Kuopiossa oli lämmittelysuoja -> ei kuoltu. Sirkkulanpuiston tukihommat. (Tänään ainakin Inkilänmäellä Patakukkulan asumiskeskus).

        Pulloja keräämällä ei juuri tienaa. Pulloja tai tänään tölkkejä enemmän (tölkkioluelta poistui kertakäyttöpakkauksen ns. roskaamisvero) löytää parhaiten lauantai- ja sunnuntaiaamuisin kun poimii talteen nuorison viikonloppujuomisen saldon. Vain vapun jälkeinen aamu on se päivä, kun voi tehdä kunnon tilin; sillä rahalla ostaa jo Kosanderia.

        Sitten vankilaan ei aina pääse nopeasti vaan usein joutuu vapaalla odottamaan oikeudenkäyntiä ja tutkintavankina pidetään lähinnä isomman rikoksen tehneitä ja ainakaan Sukevalle ei kannata joutua - eniten väkivaltarikoksia maamme vankiloissa - menee ohi Sörkän; Bandidosit ym. eivät ole pitämässä ja sinne on keräytynyt iso osa Pohjois-Savon ei niin fiksuista tyypeistä - on tomminakareita ym. Poliisivankilassakaan ei ole kivaa; tuodaan ruoka samassa talossa olevasta työpaikkaruokalasta lämpöastioissa ja ainoa ero putkaan on parempi patja, joka on korokkeella eikä lattialla kuten putkassa.

        Sinä se et varmaan paljoa twiittaile? :)


      • Ex hullu
        MörriMöykky kirjoitti:

        Niin siitä on 15 vuotta kun noissa piireissä steppailin. Silloin Kuopiossa oli lämmittelysuoja -> ei kuoltu. Sirkkulanpuiston tukihommat. (Tänään ainakin Inkilänmäellä Patakukkulan asumiskeskus).

        Pulloja keräämällä ei juuri tienaa. Pulloja tai tänään tölkkejä enemmän (tölkkioluelta poistui kertakäyttöpakkauksen ns. roskaamisvero) löytää parhaiten lauantai- ja sunnuntaiaamuisin kun poimii talteen nuorison viikonloppujuomisen saldon. Vain vapun jälkeinen aamu on se päivä, kun voi tehdä kunnon tilin; sillä rahalla ostaa jo Kosanderia.

        Sitten vankilaan ei aina pääse nopeasti vaan usein joutuu vapaalla odottamaan oikeudenkäyntiä ja tutkintavankina pidetään lähinnä isomman rikoksen tehneitä ja ainakaan Sukevalle ei kannata joutua - eniten väkivaltarikoksia maamme vankiloissa - menee ohi Sörkän; Bandidosit ym. eivät ole pitämässä ja sinne on keräytynyt iso osa Pohjois-Savon ei niin fiksuista tyypeistä - on tomminakareita ym. Poliisivankilassakaan ei ole kivaa; tuodaan ruoka samassa talossa olevasta työpaikkaruokalasta lämpöastioissa ja ainoa ero putkaan on parempi patja, joka on korokkeella eikä lattialla kuten putkassa.

        En myöskään suosittele mielisairaaksi tekeytymistä sillä mielisairaalasta et välttämättä pääse helposti pois vaan voit joutua olemaan vaikka 10 vuotta jos lääkäri niin päättää. Eristyskoppiin joutuu helposti ja on paljon pahempi paikka kuin putka. Kamerat ja valvoja seuraavat koko ajan jos vaikka pistät käden housuun niin annetaan kohta lääkettä jotta himot menee ohi.


      • hoidon taso
        Ex hullu kirjoitti:

        En myöskään suosittele mielisairaaksi tekeytymistä sillä mielisairaalasta et välttämättä pääse helposti pois vaan voit joutua olemaan vaikka 10 vuotta jos lääkäri niin päättää. Eristyskoppiin joutuu helposti ja on paljon pahempi paikka kuin putka. Kamerat ja valvoja seuraavat koko ajan jos vaikka pistät käden housuun niin annetaan kohta lääkettä jotta himot menee ohi.

        Vai niin, savolainen versio psykiatriasta ilmeisesti olettaa, että runkkaamallakin voi itsensä tappaa. Tai sitten epäilevät, että siinä muuten itseään vahingoitetaan. Kannattaa siis hoitaa homma ottamalla ne housut kokonaan pois.

        Miten ne koninhattutohtorit kuvittelevat ihmisen saavan aikansa kulumaan sellaisessa kopissa?


      • Ex tohtori
        hoidon taso kirjoitti:

        Vai niin, savolainen versio psykiatriasta ilmeisesti olettaa, että runkkaamallakin voi itsensä tappaa. Tai sitten epäilevät, että siinä muuten itseään vahingoitetaan. Kannattaa siis hoitaa homma ottamalla ne housut kokonaan pois.

        Miten ne koninhattutohtorit kuvittelevat ihmisen saavan aikansa kulumaan sellaisessa kopissa?

        Ei se lääkärin homma olekaan hommata mielekästä tekemistä itsensä koppiin hommanneelle. Lääkäri vastaa mielisairaalassa vanginvartijaesimiestä, joka määrää pitkälti siitä, milloin potilas on ''tuomionsa'' lusinut. Tässä vain käytetään lääketieteellistä sanastoa mutta muuten homma esim. Niuvassa on kuin vankilasta.


      • ihmetyttää vaan
        Ex tohtori kirjoitti:

        Ei se lääkärin homma olekaan hommata mielekästä tekemistä itsensä koppiin hommanneelle. Lääkäri vastaa mielisairaalassa vanginvartijaesimiestä, joka määrää pitkälti siitä, milloin potilas on ''tuomionsa'' lusinut. Tässä vain käytetään lääketieteellistä sanastoa mutta muuten homma esim. Niuvassa on kuin vankilasta.

        No tuolla hoitoasenteella ne potilaat varmaan paranee oikein huimalla prosentilla. Ai niin, siis "potilaat" sen työilmapiirin mukaisesti ilmaistuna.

        Puupäät pökelöitä vartioimassa, onhan siinä se hyvä puoli, että kummatkin pysyy poissa ihmisten ilmoilta. Silti kyllä ihmettelen miksi yhteiskunnan varoja tuhlataan neuloihin ja litkuihin siksi, että tukahdutettaan ihmisen normaaleja toimintoja. Jos siellä monitorin äärellä sattuu tosiaan istumaan joku niin pahasti homouteen taipuvainen tai muuten vaan kukkahattuvanhapiika, ettei kestä luonnollista toimitusta katsella, niin eikö se ole silloin aika vaihtaa ammattia.

        Vähissä on ihmisen psyyken tuntemus, jos koppikarsseeraus on ainoa keino opettaa tapoja lyhytpinnaisille ja asosiaaleille. Eikö sitä voisi edes harkita kusetuksen käyttämistä, kun se noin muuten pitäisi kuulua ihan savolaisen vakiovarustukseen.


    • MörriMöykky

      "En myöskään suosittele mielisairaaksi tekeytymistä sillä mielisairaalasta et välttämättä pääse helposti pois vaan voit joutua olemaan vaikka 10 vuotta jos lääkäri niin päättää."

      No ei. Yleensä pääsee pois 5 päivän tarkkailun jälkeen ja pisimmät hoitojaksot ovat yleensä kuukausia. Ollaan oltu toista vuottakin esim. itsensä viiltely sairaalassa tai "sairaudentunnottomuus". Niuvassa olleet eivät kuuluneet tuttavapiiriin. Mielisairaala on näin pelkistetysti: toimettomuutta ja laitosruokaa ja lääkärin tapaa kerran viikossa.

      "Eristyskoppiin joutuu helposti ja on paljon pahempi paikka kuin putka."

      No ei - tappelusta joutuu lepositeisiin, annetaan isot annokset nestemäistä Diapamia ja päästetään pois muutamassa tunnissa. Nestemäinen Diapam on punaista, maistuu mansikalta ja suurina annoksina päihdyttää.

      "Kamerat ja valvoja seuraavat koko ajan jos vaikka pistät käden housuun niin annetaan kohta lääkettä jotta himot menee ohi."

      No ei. Kamerahuoneita per osasto on pari ja niihin sijoitetaan fyysisesti sairaita esim. sydänvikaisia.

      • Jaa.

        Et tiedä mielisairaalasta mitään vaikka niin luulet. Olet todennäköisesti ollut Julkulassa tai Harjamäessä. Tosimiehet on olleet Niuvanniemessä yli 10 vuotta. Ja turhaan.


    • Eikö hullun uralla ole kuitenkin helppoa? Täysi ylläpito ja taskurahaa, jolla voi ostaa röökiä kanttiinista, jos nyt polttaa. Vangin elämä on vaarallisempaa ellei pääse avolaitokseen? :) Kyllä varmasti lumihangen voittaa?


      - Vanha englanninkielinen sanonta: "En kärsi hulluudestani nautin joka hetkestä." Laitostumisessa pitää olla asennetta. Hah, en ole ollut laitoksissa, mutta mietin miten helpolla elämässä voisi päästä ilman ylimääräisiä ponnistuksia.

      • plöps

        ** Hah, en ole ollut laitoksissa, mutta mietin miten helpolla elämässä voisi päästä ilman ylimääräisiä ponnistuksia.**

        En ole minäkään, mutta mitä noita juttuja tiedän, niin sanonpa vaan: jos tuota mieltä olet, niin eikun kokeilemaan sitä ihanuutta. Elämä ilman normaalin menoon kuuluvia ponnistuksia se vasta raskasta onkin. Kaikki, jotka ovat asiasta toista, ovat niitä, jotka eivät ole sellaista kokeneet ja kuvittelevat ihan oikeasti, että se arkirutiini muka on raskasta tai tylsää. Harhaisuuden laji sekin.


    • MörriMöykky

      "Täysi ylläpito ja taskurahaa, jolla voi ostaa röökiä kanttiinista, jos nyt polttaa."

      Ei saa taskurahaa yhtään. (Tosin toimeentulotuki/työmarkkinatuki/sairaspäiväraha/eläke ei katkea ainakaan lyhyellä hoitojaksolla - ja melkein kaikki hoitojaksot ovat lyhyitä 5 vrk - pari kuukautta). Suljetulta ei pääse kanttiiniin ilman kävelyoikeuksia; ilman kanttiinia voi siis joutua sen kuukauden - pari olemaan eikä pääse pankkiautomaatille. Toiset potilaat voivat kyllä tuoda kanttiinista limpparia tai tupakkaa samoin vierailijat.

      "Tosimiehet on olleet Niuvanniemessä yli 10 vuotta."

      Kyllä. Ja Vaasan lähellä Mustasaaressa. Lyhyisiin hoitojaksoihin Annes Turussa.

      " Ja turhaan."

      Kyllä. Ei vuosien hoitojaksolla kukaan terveeksi tule.

      • konginkössi

        CV asiat on kunnossa, konnatieteen tohtoriko sitä ollaan oltu? Tai niinkuin eräs itseään tituleerasi, hän on konnaprofessori. (nainen)


    • Paukku-Pami

      Se on Suomessa ihan sama minkä kaupungin keskustaan menet, niin ihan ensimmäisenä saat tutustua paikallisiin puliukkoihin, ruiskujannuihin ja avohoidon asukkaisiin. Se on osa suomalaista kansanperinnettä ja osoitus siitä, millä tavalla suomalainen naminami-yhteiskunta huolehtii niistä jotka eivät itse siihen kykene. Rikkaammissa maissa, kuten esim. Ruotsissa ja varsinkaan Norjassa vastaavaa ongelmaa ei ole olemassakaan. On suoranainen ihme, jos norjalaisessa kaupungissa törmäät keskellä päivää kännissä seilaavaan puliukkoon. Tanska on sitten ihan oma lukunsa. Siellä on keskieuroopasta matkittuun estottomaan tyyliin enemmän huumehörhöjä kuin muissa Pohjoismaissa yhteensä.

      • puliukkojenkrapula

        Ruotsissa sitten taasen on nämä mahtavat asuinalueensa jonne ovat keskittyneet maahanmuuttaja häiriköt. Ambulanssikaan ei pysty menemään näille alueille ilman poliisisaattuetta ja poliisejakin kuumottaa edes koko alueelle mennä. Onneksi Suomessa ei VIELÄ olla aivan tähän malliin päädytty, vaikkakin täältä on lähtenyt tyyppejä Isiksen riveihin perustamaan Allahu Akbar valtiota. Ei jumalauta mitä touhua sekin on. Varsinainen rauhanuskonto. Joisivat nekin vaikka viinaa ja makaisivat puskassa vellit housussa.


      • idiots and dummies
        puliukkojenkrapula kirjoitti:

        Ruotsissa sitten taasen on nämä mahtavat asuinalueensa jonne ovat keskittyneet maahanmuuttaja häiriköt. Ambulanssikaan ei pysty menemään näille alueille ilman poliisisaattuetta ja poliisejakin kuumottaa edes koko alueelle mennä. Onneksi Suomessa ei VIELÄ olla aivan tähän malliin päädytty, vaikkakin täältä on lähtenyt tyyppejä Isiksen riveihin perustamaan Allahu Akbar valtiota. Ei jumalauta mitä touhua sekin on. Varsinainen rauhanuskonto. Joisivat nekin vaikka viinaa ja makaisivat puskassa vellit housussa.

        Perimmäinen kysymys onkin siinä, että miksi ihmiset ovat äänestäneet "kansanedustajia", jotka tänne näitä maahanmuuttajia haluavat lisää.

        Mä en ole rasisti, mutta ei siinä ole mitään h elvetin järkeä roudata tänne porukkaa, joka ei tule ikinä integroitumaan yhteiskuntaan.

        Se on tyhmyyttä.

        http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2014/05/04/koko-maailman-sosiaalitoimisto/

        Tätä maata luotsaa idiootit.


      • SozialHilfe
        idiots and dummies kirjoitti:

        Perimmäinen kysymys onkin siinä, että miksi ihmiset ovat äänestäneet "kansanedustajia", jotka tänne näitä maahanmuuttajia haluavat lisää.

        Mä en ole rasisti, mutta ei siinä ole mitään h elvetin järkeä roudata tänne porukkaa, joka ei tule ikinä integroitumaan yhteiskuntaan.

        Se on tyhmyyttä.

        http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2014/05/04/koko-maailman-sosiaalitoimisto/

        Tätä maata luotsaa idiootit.

        Ottamatta kantaa maahanmuuttajien määrään otan kantaa maamme sosiaaliturvan tasoon. Se on asumiskustannusten jälkeen EU:n korkeimpia - menee yli Saksan tai Luxemburgin, UK:n ja Irlannin. (Tanskassa ja Itävallassa jää näppeihin enemmän). Tämä on mahdollistanut sekä maamme suuren alkoholistien määrän että säästäväisesti eläville ulkoisen elintason merkit.

        Koska en ole sosiaalitoimistossa töissä en tiedä kuinka paljon, millä perusteilla ja kenelle harkinnanvaraista toimeentulotukea maksetaan. UK:ssa avustuksia (allowances) annettin Sheffieldissä "patjoihin" (niillä ostettiin olutta) ja bussilippujen hintoja subventoitiin. Thatcher lopetti hölmöilyn.
        Sen sijaan maamme sosiaaliturva suorastaan ponnahtaa englanniksi esille lomakkeita myöten. EU:n ulkopuolisessa Liechtensteinissa ei ponnahda!


    • RATI RITI.

      Niillä on parhaat viinat koko kaupungissa 90 rossaa joka pullossa. Käykö kateeksi.

      • 52534

        Viimeksi pulijoukkue oli siwan takana olevilla penkeillä lumisadepäivänä. Vähäpukeisia kavereita ja tuuli kun ujelsi niin ihmettelin miten jaksavat. Ehkä se viina lämmittää :)


    • Eikös Päivärannassa ollut sata vuotta sitten liimaimppari jengi? Mitä se oli se polkupyörän kumiliima? Eikö se TIPTOP liimapurkki saata jäädä nenään kiinni?

      • phanitusta

        Olet tainnut kattoa Woody Allenia :-) Sillä jäi lentokoneen pienoismalli nenään kiinni.


    • MörriMöykky

      Päivärannassa on voinut olla liimanhaistelijoita, mutta ei ole ollut liimanhaistelijajengiä. Tinneriä haisteltiin wanhassa Kuopiossa - niin vanha ukko en minäkään ole että olisin heitä nähnyt; viinakortit poistuivat 1970.

    • Alkoholin liikakäyttö saattaa aiheuttaa hallusinaatiota. Esim. kuulin jokin hätistelevän pöydältä pois pikku-ukkoja, itseasiassa on aika koominen näky, kun kaveri huitoo pöydältä näitä menninkäisiä pois. Delirium tremens (usein myös juoppohulluus) on pitkäaikaisen ja runsaan (satunnaisesti myös lyhytaikaisen) alkoholin käytön äkillisestä lopettamisesta johtuva psykofyysinen sairaustila.


      http://fi.wikipedia.org/wiki/Imppaus

    • MärriMöykky

      Alkoholi sattaa aiheuttaa lievissäkin delirium -tiloissa monesti näköharhoja. Usein nämä ovat pieniä hyönteisiä kuten hämähäkkejä; tapettia pitkin liikkuvina voi nähdä maatessaan sängyllä hyönteisiä (joskus omalla iholla), joita ei sitten ole oikeasti. Tätä ovat hallut eli hallusinatiot useinkin. Kuuloharhat alkoholisteilla sen sijaan ovat harvinaisia.

      "Pikku-ukot" ovat kaupunkilegendaa.

      • ymärrärtäkää

        Älkää hyvät ihiset luokitelko ihmisiä!
        Ajatelkaa, kuinka suloisia olleet vauvoina,
        'Puli'eivät välttämätä ole kovia, heitä /tai häntä ei ymmärretä.
        Vaikka 'puli'ensin käyttäytyy hyökkäävästi, onhan hänellä oma syynsä( omastata/toisten tekemästä syystä)
        Loppujen lopuksi, 100 prosenttia heistä on synyessään ollutHyviä Ihmisiä, ja ovat vieläkin, ei kaikki ole tehneet Rikoksia!


    • heinäpellolla

      Ennen vanhaan viinamiehet makoilivat hautuumaan vieressä olevalla kolkatan mäellä aamusta iltaan ja joka päivä lumen tuloon asti. Vieläkö lie siellä perinnekilta koolla?

      • kunnon isi

        SAUVAKÄVELIJÄ:

        Naapurin ukko lähti terhakkaasti sauvakävelylle, palasi illemmalla kävellen pitkin seiniä ja tietäkin se käveli laidasta laitaan, on rankka laji.


      • Niin oli.

        Paikka taisi olla suosiossa joskus 80-luvulla viimeksi. Nyt on ihan metsittynyt ja itseasiassa siellä kasvaa vadelmaa ja muuta hyvää. Kai ottavat hautausmaan laajennusalueeksi joskus tulevaisuudessa.


    • MörriMöykky

      "Ennen vanhaan viinamiehet makoilivat hautuumaan vieressä olevalla kolkatan mäellä aamusta iltaan ja joka päivä lumen tuloon asti."

      Ja kirjaston vessassa huikkaa, sateella Karjalankadun sillan alla. Päivärannan vanhan ostarin viereisessä metsikössä - olihan niitä paikkoja silloinkin kun virkavalta puuttui ulkona juomiseen enemmän ja ihmiset siitä ilmoittelivat. Pikku Pietarissa juotiin keskiolutta (ja tästä porukasta osa siirtyi korvikkeisiinkin).

      Tänään kauniina kesäpäivänä voi wanhan kansan juoppoja nähdä linja-autopysäkillä kulauttelemassa lämmintä Valdemaria. Ei tartte mennä piiloon.

      Sankaripuisto, Valkeisenlammen puistikko,, Sokkarin tienoo, kauppakeskus Minna noista paikoissa voisi löytää wanhan kansan juomisperinnettä; Gamibina kiertää ringissä jne. Lähiöissä tahtoi se juominen olla monesti kepardi- ja kiljupainotteista kun taas Sokkarin nurkilta saattoi aamulla klo 6 saada pontikkaa samoin aamulla putkasta päässeillä saattoi olla pullo tai kaksi korkkaamatonta kirkasta, Futispubi oli paikka ottaa ankkuriryyypyt kepardia ja Männistön Teboilita haettiin kepardia, että lähtipäivä käyntiin.

      • ?????

        Taidat olla alan ammattilainen, kun noin tiedät kaikki paikat.


    • laila löi leilaa nun

      No voi voi ja voi, miehän oon muuttanut pois, eihän siellä oo enää ketään juoppoja!

      • MörriMöykky

        "No voi voi ja voi, miehän oon muuttanut pois, eihän siellä oo enää ketään juoppoja!"

        Olen 9 vuotta sitten lopettanut dokaamisen (muutaman kerran vuodessa jotain Koskenkorvan tasoista juon ja kaljoittelu loppui kokonaan ajat sitten). Muuten olisin kuollut joko tapaturmaan tai johonkin alkoholisairauteen. Noi mun jutut on niin vanhoja (1990 -luvun loppupuolelta) että silloin tavallisilla kansalaisilla ei ollut kotona Internetiä eikä ollut minullakaan. Kuopiossa oli oppilaitoksilla, Julkulan suljetulla oli (käytettyjen autojen hintoja hoitajat enimmäkseen tiirasivat työaikana) ja muilla isommilla organisaatioilla.

        Kuopiossa käyn jos on pakollista asiaa (pankki, maistraatti tms.). Noi Kuopion räkälät on nähty ajat sitten - Karhunpesä jäi valitettavasti kokematta kun etupäässä vain keskustassa ja siitä pohjoiseen olevissa lähiöissä pörräsin.

        /// Mörri muuten on kuopiolaisten kiljusta käyttämä kutsumanimi.


    • !!!

      "4123" on ovikoodi.
      Tiedoksi aloittajalle. Sinut on TUNNISTETTU!

    • Voi voi

      Sääliksi käy nuo vanhat miehet jotka päivästä toiseen jossakin mölyävät viinapullo kädessä. Ihmisellä olisi paljon muutakin elämää kuin alkoholi...

      • MörriMöykky

        "Sääliksi käy nuo vanhat miehet jotka päivästä toiseen jossakin mölyävät viinapullo kädessä."

        Näinhän se on. Alkoholistille ei vaan yksi pullo riitä vaan menee pari kolme pulloa viinaa päivässä ja jos tulot ovat pienet niin juominen vaatii korvikkeita - yleensä kiljua. Kuopiossa oli muutama kymmenen Lasoljuoppoa, ja heidän oli vaikeata saada ostetuksi huoltoasemilta kun myyjät tunnistivat ja aina piti olla sileä leuka - muuten ei myyty; piti jopa varastaa (termi juoksupullo) tai ostaa trokareilta. 90 -luvun lopulla jotkut Kuopion Lasoljuopot olivat siinä pisteessä, että nelikymppisinä kävelivät kepeillä -> ei voinut hankkia enää juoksupulloja. Sitten osa trokareista oli tahallaan ilkeitä - lisäsivät kiljuun wc-ankkaa.

        /// Tätä Kuopion alkoholismihistoriaa olisi syytä kerätä talteen - se on olennainen osa wanhan kansan kansanperinnettä.


    • woitokkiiinsa

      No joo nyt kun tätä Polliisit sarjaakin kun on tullut useampi vuosi kateltua niin kylläpä noita puliukkoja näkkyy olevan muutkin kaupungit täynnä. Juuri pyörii jakso Jyväskylästä ja eioä tuollaista määrää puliukkoja täällä pyöri.

    • Kyypparikin

      Enempi noita puliakkoja näyttää olevan. Pienissä kupploissa vetävät tiukkaa viinaa vessassa, omasta pullosta ja koha ollaan pelitkiinni sekä kuset housussa. Tarjoilijana olen tämän huomannut. Eläkkeellä olevia rouvia ovat. Ukko on kuollut, eikä muutakaan tekemistä satu olemaan kuin viinan juonti.

      • Täh.

        Väheksytkö viinan juontia harrastuksena tai elämän tapana? Tutustu nykyaikaan!


    • yksinontylsää

      Ylpeitä ootte jos juoppoja halveksutte. Eikö ees hävetä?

    • normaali.ihminen

      Ette varmaan edes itse tajua miltä se näyttää raittiin ja hyvätapaisen ihmisen silmissä kun linnottaudutaan rannoille, penkeille ja muille julkisille paikoille alkoholia juomaan ja käyttämään huumeita. Olen ottanut yhteyttä kaikkiin mahdollisiin viranomaisiin tilanteen korjaamiseksi!

    • voi.surkeaa.surkeaa

      Mitä tuolla katukuvaa olen seurannut, niin missään muussa tuntemassani kaupungissa Suomessa ei ole niin paljon onnettomassa kunnossa lojuvia juoppoja ja narkkareita sekä jatkuvaa juhlintaa harjoittavaa nuorisoa kuin täällä. Poliisi ei puutu, päättäjät ovat voimattomia. Eilen oli haalarikansaa Vänärillä tavallisen ulkoilevan ihmisen riesana. Sokokselle tai Vihtoriin ei uskalla päivisin kulkea kun narkkarit ovat valloittaneet kaikki sisäänkäynnit. Täällä pitää kohta liikkua yksityisen turvallisuuspalvelun seurassa!

    • anonyymi_CBn

      Hienoa että oli lehteenkin saatu juttu tästä maleksimisongelmasta. Olen tällä palstalla useaan otteeseen todennut, että Kuopion suurin ongelma ovat häiriökäyttäytyjät yleisillä paikoilla, joissa ihmiset haluaisivat rauhassa lenkkeillä koirien tai lasten kanssa. Kuopion pahimmat ''räkälät'' sijaitsevat Sokoksen taustalla ja edustalla, Sankaripuistossa ja Amarillon nurkilla, näissä on ympärivuotista häiriköintiä havaittavissa. Kesäisin ongelmana ovat erityisesti Valkeisenlammen itäranta, Kuopionlahden aallonmurtaja, Snellmanin puisto ja Satamassa Albatrossin ympäristö. Viime vuosina myös Maljalahden pelipuiston ovat kaljoittelijat sankoin joukoin vallanneet käyttöönsä. Yhden häirikköryhmän muodostavat nykyään valitettavasti myös korkeakoulujen opiskelijat, jotka eivät tunnu opiskelusta välittävän vaan riehuvat jatkuvasti haalarit päällä lumihangessa ja mutavellissä, sotkien ja rikkoen paikkoja, mm. Snellamanin puiston suihkulähteen vuosi pari taaksepäin. Kannatan kovan kurin saattamista yleiseen käyttöön siten, että huonosta julkisesta käytöksestä annettaisiin kova sakkorangaistus ja jos toiminta jatkuu niin henkilö voitaisiin toimittaa tapauksesta riippuen joko mielenterveyshoitolaan, vankilaan tai työleirille.

    • asiantuntija_kuopiosta

      Tekeekö se nuoresta pojanklopista tai pimusta jotenkin kovan ja menestyneen kun tallataan katuja liian vähissä pukeissa, toisessa kädessä tupakka ja toisessa kaljapurkki? Minä tulen tuota käytöstä aina halveksimaan. Jopa maahan tunkeilleet arabit ja afrikkalaiset ovat fiksumpia kuin kuopiolainen nuoriso.

      Ps. tupakka ja kalja syövyttävät aivosoluja.

    • Anonyymi

      Voisiko poliisi valvoa enemmän Tuomiokirkon ympärillä olevaa puistoa, josta on tänä kesänä tullut juoppojen ja narkkareiden Snellmanin puiston korvike? Jatkuvasti näkyy olevan penkit pullollaan räkäsakkia. Miettikää nyt, pyhän paikan vieressä.

      • Anonyymi

        Enkelit opetteloo lentämään hyppy ilmaan ja menoks


    • Anonyymi

      Olen nähnyt joidenkin nuorten kulkevan kuulokkeet korvilla, ikäänkuin tanssien muissa maailmoissa olevan näköisenä, jopa laulavan melko kovaankin ääneen.
      Liekö he huumepilvessä, juovuksissa vai nykyajan nuorten normaalia käytöstä?
      Ei tällaista ollut ennen edes korvalappustereoiden (Sony Walkman ja kilpakumppanit) aikakaudella...

    • Anonyymi

      Lämpimät kevätpäivät ovat koittaneet ja tutut porukat ovat löytäneet tiensä Valkeisen kaupunginpuoleisille rannoille. Musiikki soi, viina maistuu ja möly kuuluu Niiralaan saakka. Poliisi ilmoitti jopa paikallisuutisissa vahtivansa lammen ympärystä, mutta yhtään partiota en ole koirankusetusreissuilla nähnyt. Jos näen, niin mainitsen asiasta. Eivät ilmeisesti ole tietoisia, tai sitten heitä ei kiinnosta. Eihän tästä montaa vuotta ole kun tuollainen porukka oli kolkannut ikäihmisen ja vienyt häneltä omaisuuden.

    • Anonyymi

      On siistytynyt Sokoksen etunen ja takanen. Ei enää parveile joutilaat, huumeukot ja akat enää kongin läheisyydessä. Jotkut vakio eläkeläisetkin ovat paikanssa hyljänneet.
      Vartijat kehoittavat jopa Sokkarin kongista/käytävästä joutavia oleskilijoita poistumaan. Näinköhän palataaan uuteen parempaan normaaliin.

    • Anonyymi

      Koronaviruksen vuoksi työpaikkansa menettäneiden joukosta saattaa osa muuttua puliukoiksi, varsinkin jos on ollut jo työelämässä sitä, että viikonloppuisin vedetään pää täyteen vitutuksen johdosta...

    • Anonyymi

      Miten voisi saada rauhoitettua Valkeisenlammen yöllistä menoa .

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2451
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1759
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1200
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe