Uutta läppäriä haussa mm. kuvanmuokkaukseen

ongelmiaongelmia

Etsinnässä olisi joku suht edullinen ja suht ison kiintolevyn omaava läppäri opiskelukäyttöön ja kuvan- ja videonmuokkaukseen (Adobe Premiere Elements, Lightroom). Käytän konetta myös Fb-pelien pelaamiseen sekä Youtuben katsomiseen. Samsung Ativ Book 8 aika lähelle sitä, mitä haluaisin, mutta omaa samperin ison hintalapun opiskelijabudjettia ajatellen...

Olen katsonut Asus K551LN (http://bit.ly/1uFsRrX), jossa erityisesti Full HD -näyttö kiinnostaa. Hinta alkaa olla ylärajoilla. Asuksesta ei ole minkäänlaista kokemusta.

Ehdotuksia koneeksi ja kommentteja tuosta Asuksesta otetaan vastaan! Tällä hetkellä käytössä HP Pavilion dv6, joka alkaa olemaan aika iäkäs ja ruvennut vittuilemaan oikein urakalla. Ollut kuitenkin tähän mennessä ihan kiva kone käyttää ja on jaksanut pyöritellä Simsiäkin silloin tällöin innostuksen iskiessä :)

9

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Läppärissä olisi hyvä olla päälevynä SSD ja toisena tavan kovalevy jos siinä säilyttää tavaraa paljon. Näin saadaan enemmän nopeutta mm kuvan ja videomuokkausohjelmien käyttöön ja koneen käynnistymiseen.

    • raytheon
    • Kunhan SSD levyn laittaa noon kyllä. Muuten ei.

    • uutta sukupolvea

      Kannattaako enää ostaa vanhanaikaista ja kuumana käyvää i7-läppäriä? Lokakuun aikana kauppojen hyllyt täyttyvät uusilla Core M läppäreillä, jotka ovat vähän nopeampia kuin i7 U-prossut, mutta kuitenkin minimaalisella 4,5W virrankulutuksella ilman tuulettimia ja massiivisella akunkestolla.
      Surface Pro 3 jää lama mountainista jälkeen sekä 3Dmarkissa että työpöytätesteissä:
      http://www.anandtech.com/show/8515/quick-look-at-core-m-5y70-and-llama-mountain

    • Mitä Siitä Irtoaa ?

      Lainaan tätä ketjua, koska kysymykseni liittyy myös kuvankäsittelyyn. Uuden koneen hankinta on edessä, koska vanha kuoli totaalisesti. Olen katsellut hinnaltaan noin 700- 800€ koneita, jolla pitäisi luonnistua photoshoppaus, ja videoita tulisi katsottua jonkin verran sen lisäksi. Tahtoisin koneen, joka toimisi mahdollisimman sujuvasti, ja nopeasti ilman tökkimisiä. Silmääni osui tällainen kone ---> http://www.netanttila.com/shop/fi/netanttila/kannettavat-tietokoneet/msi-gp60-2od-066ne-pelikannettava-6580419

      Itselleni on täysin tuntematon merkki, mutta tuossa riittäisi ilmeisesti nopeus omaan tarkoitukseeni. Pelikoneeksi tuota mainostavat, mutta sitä en harrasta lainkaan, suurin käyttö olisi kuvankäsittely. Onko jollain kokemusta kyseisestä koneesta, taikka merkistä?

      Suosituksia, haukkuja?

      • hmhj.

        Ei mitään väliä vaikka näyttis jää kauas kärjesta kuvankäsittelyssä, tuolla budjetilla.

        Se kone ei edes sitä erillistä näyttistä käytä kuin vain peleissä. Muuten käyttää Intellin integroitua virransäästösyistä.

        Raskaimpia pelejä lukuunottamatta tuolla näyttiksellä pyörii hyvin pelit, jossei max asetuksilla pelaa. Ja esim. useat strategiapelit, jne. pyörii maksimillakin. Sims pyörii varmasti ihan ok.


    • kyllä.

      Asus on hyvä merkki, luotettavia koneita. Ei ehkä kaikkia tuoreimpia hilavitkuttimia/turhuuksia löydy, mutta vastineena tulee juurikin se, että kone toimii kuin junan vessa. Eli tuo asus minkä olet valinnut on mielestäni erittäin hyvä käyttötarkoitukeesi. Onko sinulla kuvia miten paljon, sopiiko ne 500 Gt levylle?

      Näytönohjaimista GT 740 tai 840 M riittää kuvankäsittelyyn erinomaisesti. Oikeastaan kone ei edes käytä tuota Nvidian näytönohjainta kuvankäsittelyssä, virransäästösyistä sitä käytetään vain 3D hommissa tai peleissä. Toki sen voi itse pakottaa käyttämään sitä myös photoshopissa, mutta se lisää virrankulutusta ja syö akkua.

      Core i7 on kuvankäsittelyyn hyvä valinta sekin.

      Tässä on yksi kuvankäsittelyssä oleellinen asia, mitä on vaikea arvioida spekseistä, eli näytön laadukkuus ja värit. Kannattanee lukea testejä siitä koneesta minkä aiot ostaa, selviää mitä mainitaan näytöstä, josset pääse kokeilemaan. :)

      TN paneeli ei periaatteessa ole paras vaihtoehto kuvien käsittelyyn, mutta kyllä hyvällä sellaisella harrastelija pärjää. Näytön kiiltävyys voi olla hyvä asia, kiiltäväpinnoitettu näyttö saa värit paremmin esille.

      Muistia olisi myös hyvä olla riittävästi, tuo 8gb riittää varmasti.

      SSD kiintolevy ei ole välttämätön. Se tekee koneen käytöstä vähän mukavampaa, kun ohjelmien/kuvien/videoiden latausajat kiintolevyltä ovat lyhyempiä, mutta muuten sei vaikuta mihinkään. Tosin molemmissa noissa koneissa on pieni SSD välimuisti tavallisen kiintolevyn kaverina, joka kyllä huomattavasti nopeuttaa peruskäyttöä sekin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1392
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe