Pertti Salolainen lähtee jälleen ehdolle

Pääseekö läpi?

Nyt tulee menemään tällä tavoin kyllä, että menneiden aikojen poliitikko Pertti Salolainen haluaa asettua uudelleen ehdolle. Tämä tulee menemään ehkä pikkuisen yli, että Kokoomuksella olisi vielä koko vanhojen miesten kööri mukana seuraavalla vaalikaudella. Kuten jopa Salolainenkin, joka näemmä haluaa käyttää eduskuntaa itselleen vanhainkotina. Suoraan sanoen hän on kuin historiallinen hahmo jostakin muinaisuudesta suoraan, joten saa nähdä hänen äänestäjiltään saamansa kannatuksen määrän suuruus.

Arvostan hänen Suomen luonnon eteen tekemäänsä työtä harrastuksiinsa liittyen erittäin paljon, mutta tämän maamme eteenpäin kehittymisen kannalta on jo ehkä parempi äänestää Salolainen pois eduskunnasta viettämään vapaata elämään. Hän on jo aikanaan lähtenyt kävelemään sieltä muualle pois kansalaisten silmistä, mutta nyt kehdannut tällä tavoin tunkea takaisin edustamaan lähinnä menneisyyttä ja ummehtuneisuutta. Kuitenkin jää nähtäväksi, minkä verran valkoposkinhanhen munien rikkomista ehdottaneelle "Muna-Pertille" tulee löytymään äänestäjiä ja kannatusta, mutta ei missään tapauksessa ainakaan viime kertaa enempää, joten hänen läpimenonsa ei ehkä kannatuksen jo viime vaaleissa reilusti laskettua ole enää millään tavoin mikään varma juttu.

16

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pohjois-Savon mies

      Olematta Kokoomuksen tai em. kansanedustajan tukija tai kannattaja, niin yleisesti ottaen sanottuna on hyvä, että yhteiskunnan eri toiminnoissa on vaikuttamassa eri ikäisiä ihmisiä, miehiä ja naisia, monenlaisine taustoineen.

      Ja kyseinen kansanedustaja on erittäin edustava ja asiallinen esiintyjä, ottamatta kantaa siihen, kuinka paljon olen samaa mieltä hänen kanssaan.

    • Selväkö läpimeno

      Salolainen voi hyvin joutua tippumaan seuraavissa vaaleissa nyt pois eduskunnasta. Hänen on enää hyvin haastavaa kerätä itselleen kovinkaan isoa määrää äänestäjiä, minkä kannatuksen laskeminen viime vaaleissa osoittaa. Hän onnistui saamaan viimeksi ainoastaan 6200 ääntä Helsingin vaalipiirissä, mihin tuli vähennystä useampi tuhat ääntä, joten hänen kannattajansa saattavat hyvällä vauhdilla olla pois pelistä. Jos nyt pitäisi arvioida, niin voisin uskoa Salolaisesta, että hän voisi ehkä tulla saamaan noin 4000-5000 ääntä, joilla läpimeno Kokoomuksesta Helsingissä ei ehkä ole ihan varma juttu. Lisäksi puolueella on takuulla useita häntä kovempia ehdokkaita, kuten vaikka nyt erittäin paljon julkisuutta saaneet Räty ja Männistö.

    • omaishoitaja?

      kuka sen nato-muumion kärrää eduskuntaan, jos jotkut hullut sen sinne äänestää?

    • JOHTAJA J:LLÄ

      Tekovihreyden lisäksi Salolainen edustaa yksisilmäistä pääkaupunkilaisnäkemystä puhtaimmillaan.
      Ei ole Pertti-vaarilla muuta perspektiiviä.

      • Primulassa tavataan

        Sanokaa minun sanoneen, että Pertti Salolainen menee Helsingistä aivan heittämällä läpi eduskuntaan taas keväällä.
        Hänellä on vankka kannattajaporukka ja Pertti on yleensä ollut Helsingin äänimagneetteja. Pertillä on näkemystä ja kokemusta vaikka muille jakaa.


      • Ei se näin ole
        Primulassa tavataan kirjoitti:

        Sanokaa minun sanoneen, että Pertti Salolainen menee Helsingistä aivan heittämällä läpi eduskuntaan taas keväällä.
        Hänellä on vankka kannattajaporukka ja Pertti on yleensä ollut Helsingin äänimagneetteja. Pertillä on näkemystä ja kokemusta vaikka muille jakaa.

        Minä taas en uskalla sanoa, että Pertti Salolainen tulisi muka pääsemään etenkään heittämällä enää eduskuntaan seuraavissa vaaleissa. Helsingin Kokoomuksella on nyt sen verran kova ja nimekäs ehdokaslista, että Salolainen tulee varmana joutumaan vielä erittäin kovaan kilpailuun. Ja kun ei hänelle varmana tuon ikäisenä löydy paljoakaan kannattajia, niin ei hän varmasti enää ainakaan tulee missään tapauksessa kasvattamaan äänimääräänsä viime kerrasta. Aikanaan Kokoomuksella meni vuosina 1999 ja 2003 ihan hyvin ilman muualle politiikasta häipynyttä Salolaista ja oli erittäin hyvä ja loistava porukka ilman häntä. Kaiken lisäksi hän on aivan täysin poikkeuksellinen ja erikoinen tapaus paluun tehneenä menneen ajan poliitikkona ja näin hän on aivan täysin historiallinen hahmo eduskunnassa.


    • tv uutiset

      näin entinen tv uutisten lukija on pärjännyt politiikassa ihmeen kauan,

    • läpi menee.

      Vanhemmat osaavat politiikot ovat huolissaan Suomen tilasta
      näiden kakaroitten johtaessa, he siis panevat itsensä likoon
      Suomen puolesta.

      Arvostan sitä vaikken kokkare olekaan.

      nämä nuoret ei tajua mitään diplomatiasta, he näyttävät keskisormea
      kun eivät keskustella osaa.

    • En lähtis mie...

      Kuka lähtee vedonlyöntiin: lähteekö Kimmo Sasi kilpailijaksi?

      • unta

        Parempi sillekin kun nukkuis kotonaan.


    • Vaalijuttuja

      Aluksi Pertti Salolaista ei edes huvittanut asettua ehdolle ja näin hän kieltäytyi, mutta Katainen onnistui saamaan hänet muuttamaan mielensä. Salolainen halusi laittaa oman panoksensa käyttöön Kokoomuksen nousun edesauttamiseksi ja hänet jouduttiin näkemään jälleen mukana eduskunnassa. Salolaisen ummehtuneisuus ei paljoakaan Kokoomukseen ole vaikuttanut ja viimeksi hänet haluttiin saada vielä kerran asettumaan ehdolle. Tämän olisikin ollut sopivaa olla hänelle vähän kuin viimeinen kerta ehdolla ja tämä tuntui erittäin hvältä hänen viimeiseksi edustajakaudekseen. Mutta nyt hän kuitenkin päätti yhtäkkiä asettua vielä tälläkin kerralla ehdolle ja tämä oli aavistettavissa erittäin paljon eli tähän on edetty useiden vuosien takaisesta ehdokkuudesta kieltätymisestä.

    • Maa kuntoon

      Salolainen,Kalli,Pekkarinen. Siinä omat edustajasuosikkini.Aikaansaavat,koulutetut,mukavat papat.
      He ehtivät olla lastensa ja lastenlastensa kanssa myöhemminkin.

      • sisäistä inhoa

        Salolainen, Pekkarinen ja Sasi olleet Iiro Viinasen inhokit. Tarkemmin esille kirjassaan.
        Että politiikassakin vihataan ja inhotaan saman puolueen jäseniä? Pekkarinen ei ole.
        Luulisi, että ollaan kollegiaalisia. Mutta ihmiset ovat erilaisia vaikka saman aatteen edustajia ovat.
        Kepun sisällä inhotaan Väyrystä, mutta syystäkin. Ollut aina tunkemassa keppiä rattaisiin oman etunsa vuoksi, viis puolueen edusta. Siitäkö johtunee että kepun kannatus noussut kun Väyrynen pysynyt ihme kyllä sivummalla?


      • suosikit ja inhokit
        sisäistä inhoa kirjoitti:

        Salolainen, Pekkarinen ja Sasi olleet Iiro Viinasen inhokit. Tarkemmin esille kirjassaan.
        Että politiikassakin vihataan ja inhotaan saman puolueen jäseniä? Pekkarinen ei ole.
        Luulisi, että ollaan kollegiaalisia. Mutta ihmiset ovat erilaisia vaikka saman aatteen edustajia ovat.
        Kepun sisällä inhotaan Väyrystä, mutta syystäkin. Ollut aina tunkemassa keppiä rattaisiin oman etunsa vuoksi, viis puolueen edusta. Siitäkö johtunee että kepun kannatus noussut kun Väyrynen pysynyt ihme kyllä sivummalla?

        Viinasen suosikit ja inhokit. Ei yllättäviä nimiä.
        Periaatteessa yli 70v tai hilkkua lähellä olevat politikotikkojen pitäs älytä jättää jo hommia nuoremmille. Käy vielä nii kuin Kekkoselle. Kollegat saattavat suojella kuin keisarin uudet vaatteet sadussa...

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014100118709029_uu.shtml


    • Vaalien haasteet

      Pertti Salolainen ei puolestaan nyt kuitenkaan halunnut vieläkään luopua ja antaa tilaa nuoremmille. Näin paljon aikansa eläneenä ja kuluneena menneisyyden poliitikkona hän alkaa olla eduskunnassa kieltämättä melko virkaheitto. Päästessään lopulta kuitenkin läpi hän saattaisi hyvinkin ruveta havittelemaan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajuutta itselleen takaisin ja ehkä hänen ummehtuneisuutta ei haluta sillä paikalla kovinkaan mielellään tulla näkemään. Nyt saattaa kuitenkin tulla erittäin hyvin käymään niin, että Salolainen ei enää kuitenkaan pääse uudelleen eduskuntaan. Kokoomuksella on Helsingissä nimittäin todella nimekäs ehdokaslista, jossa kaikki muut kansanedustajat ovat erittäin vahvoja nimiä ja tämän lisäksi mukana on useita muitakin erittäin kovia nimiä. Tämä voi hyvin todennäköisesti johtaa siihen, että Salolainen ei enää tule pääsemään läpi ja saattaa joutua pois eduskunnasta reilusti tuoreempien nimien tieltä. Hänelle ei enää välttämättä tule kovinkaan paljoa löytymään kannattajia, koska ainakin näitä on jo aiemmillakin kerroilla ollut huomattavasti vähemmän kuin ennen muinoin, eikä hänelle ollenkaan varmaan enää ainakaan uusia nuorempia kannattajia ole tullut.

      Nyt voisin vielä mainita joitakin näistä nimistä, ketkä erittäin varmasti tuovat Salolaiselle ainakin jonkin verran haastetta. Osa Helsingin ehdokkaista taas on selvästi heikommilla, eikä näillä ole paljoakaan mahdollisuuksia päästä läpi. Paluuta yrittävistä Arja Karhuvaara tuskin pääsee läpi saatuaan jo viimeksi erittäin niukasti ääniä, mutta tuolloin pudonneista Sirpa Asko-Seljavaara kärsi rökälemäisen ääntenmenetyksen ja tämä voi olla hyvä esimerkki Salolaisen tilanteesta näissä vaaleissa. Juha Hakola voi ehkä jopa Kokoomukseen palaavien äänestäjien avulla onnistua palaamaan, koska hän sai erittäin kovan äänimäärän kunnallisvaaleissa. Lisäksi kaikkein nuorimpia nimiä mukana on Jyväskylästä Helsinkiin muuttanut ja samoin tein kaupunginvaltuustoon päässyt Hennariikka Andersson, jonka mahdollisuudet ovat kuitenkin epävarmat. Pakolaisuudella viime vaaleissa esillä ollut Fatbardhe Hetemaj on nyt puolestaan epätodennäköinen läpimenijä, koska hänellä on tuskin enää viime vaalien kaltaista loistetta. Vanhemmasta polvesta mukana on erittäin vähäpuheinen valtuutettu Pekka Majuri, joka tuskin onnistuu millään konstilla menemään läpi. Jarmo Nieminen tunnetaan edellisen tavoin myös taustastaan puolustusvoimissa ja hän on toinen tunnettu luontokuvaaja tällä listalla, mutta ääniä ei tullut viime vaaleissakaan lähellekään tarpeeksi. Laura Rätyä puolestaan voidaan pitää tällä kertaa ministeriyden takia varmana läpimenijänä, mutta hänet viime kerralla täpärästi voittanut Lasse Männistö ei vielä ole päättänyt ehdokkuuttaan, joten tämä on erittäin mielenkiintoinen ja jännittävä tilanne Kokoomuksen ehdokkaiden suhteen.

    • Ehdokastilanne

      Nyt kun katsoo näitä kaikkia ikäloppuja pitkän rupeaman tehneitä poliitikkoja, jotka yrittävät pyrkiä vielä eduskuntaan, niin ei ole yhtikäs mikään kamala ihme tämä Pertti Salolaisen asettuminen nyt ainakin vielä kerran ehdolle. Joten se siitä hänen kahdeksan vuoden takaisesta kieltäytymisestä, minkä jälkeen hän lopulta kuitenkin teki Kataisen toiveen mukaisesti paluun eduskuntaan. Nyt ainakin minä itse tunsin sellaista henkeä ilmassa, että Salolainen saattaa sittenkin olla vielä lähdössä ehdolle ja pian tämä kävi toteen. Kaikille näille tuon ikäisille nyt ei kuitenkaan enää varmaan ole mitään isoja äänisaaliita tiedossa, joten saapa nähdä esimerkiksi Juhantalon eduskuntaan palaamisen onnistuminen. Näillä mennään vaaleihin ja tulee vielä jäämään nähtäväksi, miten helposti Salolaisen uudelleen eduskuntaan pääseminen tulee onnistumaan erittäin kovassa kilpailussa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5917
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3744
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2033
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1239
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe