Alko boikottiin 2015

AlkoBoikottiin

On hyvinkin perusteltua vaatia Alkon monopoliaseman purkamista.

Monopoli tekee esim suomalaisten pienpanimoiden toiminnan täysin mahdottomaksi ja asettaa kotimaiset toimijat eriarvoiseen asemaan ulkomaalaisiin nähden. Sorin kaverit perustivatkin panimon Viroon suomen politiikan takia ja Pyynikin käsityöläispanimo nettikaupan Tallinnaan koska tuotteiden myynti suomessa on yksinkertaisesti mahdotonta. Ainoa vaihtoehto on panna olut Tampereella, roudata se Tallinnaan josta se postimyynnillä toimitetaan halukkaille suomessa.

On myös perusteltua väittää että alkoholin myynnin rajoittaminen, mitä suomessa Alkolla pyritään edistämään johtaa ihmisten alkoholisoitumiseen. Ihmiset roudaavat järjettömiä lasteja alkoholia ulkomailta sekä tilaavat sitä netistä (itse harrastan kumpaakin). Se jatkuvasti kotosalla oleva vuori alkoholia empiirisesti todistettuna aiheuttaa alkoholismia ja nimenomaan sitä pahinta lajia eli epäsosiaalista kotona tissuttelua !

Alkoholin nauttimisesta on tehtävä sosiaalinen tapahtuma ja sosiaalisesti sallittua ! Tämä on ainoa keino pitkällä aikavälillä ehkäistä alkoholihaittoja. Stop kotitissuttelulle, stop monopolille joka tähän ajaa. Ravintola anniskelusta on myös saatava halvempaa, mutta purkakaamme monopoli ensin !

Pekka Puskan alkoholipolitiikka, jota ei maailmalla enää edes arvosteta (toisin kun suomessa annetaan ymmärtää) on siirrettävä eläkkeelle kun Pekkakin sinne jo älysi jäädä.

Alkon monopoli on murrettava, ainoa keino vaikuttaa tähän on boikotoida Alkoa !

Siksipä me boikottiin osallistujat emme osta ainuttakaan tuotetta Alkosta vuoden 2015 aikana (toki saa aloittaa ihan hetimitenkin).

Jos Alkon myynti laskee riittävästi EU:n myöntämää poikkeuslupaa ei voida enää pitää perusteltuna ja on perusteltua kannella monopolista EU tasolle, joka tulee vaatimaan monopolin purkamista. Suomella kun on monopolioikeus vain sillä perusteella että Alkon avulla pystytään estämään alkoholin saatavuutta, jos kuitenkin suomessa nautitusta alkoholista valtaosa ei ole Alkon myymää, koko perustelu on pitämätön, ts. monopolioikeutta ei voi perustella ja sen purkaminen on ainoa vaihtoehto.

Kyseinen boikotti on myös rahallisesti järkevää ! Alkoholituotteiden ostaminen ulkomailta kun tulee halvemmaksi kuin Alkosta. Postimyynti on äärimmäisen helppoa sekä laillista, toisin kuin tulli yrittä väittää koska eivät ole halunneet tahallisesti päivittää sivujaan vastaamaan nykyistä lainsäädäntöä, tuosta pitää myös tehdä kantelu. Ja toki se suoratuonti esim Virosta on edelleen sekä valikoiman että hinnan takia järkevää valtaosalle suomalaisista !

Myös alkoholin kotivalmistus, niin viini, siideri kuin olutkin on hyvin kannatettavaa ja harrastus onkin suuressa kasvussa.

BOIKOTOI ALKOA !

5

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • guiy88

      Niin jos vaikkapa viinien myynti saataisiin Alkosta ruokakauppoihin kokonaan ,niin viinivalikoimat tippuisi Suomessa yli 1500:sta noin 60-80:een eri merkkiin.

      • abcd1234efg

        Ja näinhän on tapahtunut muualla , esim Tallinnasta toin lastin mielenkiintoisia oluita ja viinejä jotka ostin erikoisliikkeistä ja joita ei suomesta saa.

        Alkon 1500 pullon valikoimasta 1400 on epämielenkiintoista bulkkia 9€ hintaluokassa joten se 60-80 bulkkia onkin aivan riittävä valikoima ruokakauppoihin !


      • Riittävä on paljon
        abcd1234efg kirjoitti:

        Ja näinhän on tapahtunut muualla , esim Tallinnasta toin lastin mielenkiintoisia oluita ja viinejä jotka ostin erikoisliikkeistä ja joita ei suomesta saa.

        Alkon 1500 pullon valikoimasta 1400 on epämielenkiintoista bulkkia 9€ hintaluokassa joten se 60-80 bulkkia onkin aivan riittävä valikoima ruokakauppoihin !

        Hyvin olet homman hoitanut ja ymmärtänyt. Alkon sivuilta kun laita hakutekijäksi punaviina ja yli 10e hinnan saat vastauksen 1050 tulosta.
        Eli hieman tulos eri kuin sinun väitteesi...eli olet aika pihalla.

        Alkossa on aivan riittävästi punaviinejä ja tilausvalikoiman kautta saat liki mitä tahansa viiniä maailmalta - toki silloin on laitettava kättä taskuun ja toivottava, että sieltä löytyy muutakin kuin kolikkoja.


      • hakutuloksia
        Riittävä on paljon kirjoitti:

        Hyvin olet homman hoitanut ja ymmärtänyt. Alkon sivuilta kun laita hakutekijäksi punaviina ja yli 10e hinnan saat vastauksen 1050 tulosta.
        Eli hieman tulos eri kuin sinun väitteesi...eli olet aika pihalla.

        Alkossa on aivan riittävästi punaviinejä ja tilausvalikoiman kautta saat liki mitä tahansa viiniä maailmalta - toki silloin on laitettava kättä taskuun ja toivottava, että sieltä löytyy muutakin kuin kolikkoja.

        No jos hauilla aletaan keulimaan, niin onhan se monopolissakin mahdollista tehdä oikein. Tehdäänpä sama haku systembålagetissa... oho 5172 tuotetta... että ime parsaa alkon valikoiminesi. Viskien ja varsinkin oluiden suhteen alkon valikoima ei ole vain tyydyttävä vaan täysin ala-arvoinen.

        Jos haluan jotain parempaa vuosikertaa haen sen Tallinnasta, niin se vaan menee.


    • AlkoBoikottiin!

      Alkotaxi keissi, monopolit vapisee :

      http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/snell_alkotaksi_monopoli-26801

      Lähden siitä, että Alkotaxi voittaa tämän alkoholin tuontia koskevan osuuden. En voi edes kuvitella, että EU-tuomioistuin tulisi toisenlaiseen ratkaisuun, Snell sanoo.

      Snellin mukaan hovioikeuden ennakkoratkaisukysymys koskee muun muassa siitä, onko alkoholin etämyynnin kielto ristiriidassa Euroopan unionin oikeuden kanssa ja tuleeko sitä tulkita monopoleja vai vapaata liikkuvuutta koskevien säännösten valossa.

      Alkotaxille myönteinen tuomio avaisi toisissa jäsenvaltioissa toimiville yrityksille mahdollisuuden alkoholin verkkokauppaan.

      Alkon siirryttävä verkkokauppaan

      – Joku voi vaikkapa valita Alkon 20 suosituinta tuotetta, laskea niiden hintaa hieman, myydä tänne, maksaa verot valtiolle ja homma toimii, Snell maalaa.

      Hän uskoo, että etämyynnin laillistamisen myötä ihmiset myös uskaltautuisivat tekemään alkoholitilauksia verkkokaupoista.

      – Se olisi yhtä helppoa kuin minkä tahansa verkkokauppaostoksen tekeminen.

      Snell pitää etämyynnin mahdollista laillistamista iskuna suomalaiselle alkoholimonopolille. Hänen mukaansa laillistamisesta seuraisi myös se, että suomalaiset tilaviininvalmistajat ja panimoyrittäjät alkaisivat vaatia itselleen etämyyntioikeutta, koska toisten jäsenvaltioiden toimijoilla olisi sellainen jo.


      Valtio vittuilee meille, vittuile sinäkin valtiolle, pistä alko boikottiin !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      93
      4397
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4366
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4036
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2947
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2571
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2133
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      341
      2112
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      204
      2069
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1685
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1452
    Aihe