Lomani Alanyassa

Asiallinen nainen

Niin moni kirjoittaa tällä palstalla hyvinkin asiattomia juttuja, eli ajattelin tulevia matkailijoita varten kirjoittaa omasta matkastani. Muutama päivä sitten palasin Suomeen, eli ihan tuoretta tekstiä tarjolla.

Otimme Deturin kautta viikon reissun Kleopatra Ada Hotelliin. Kaikki oli All Inclusive, eli päivään kuului aamupala, lounas, välipala ja päivällinen sekä ilmaiset paikalliset juomat aamusta klo 23 asti sisältäen siis mm. oluet ja valkoviinit.

Jo linja-automatkalla Antalyasta hotellille tilasimme ja maksoimme oppaan kautta VIP-hamamin sekä Välimeren risteilyn.

VIP-hamam oli ihan hauska kokemus koskaan kun en ole hamamissa tai edes Turkissa aiemmin käynyt. Siihen kuului myös sekä suomalainen että turkkilainen sauna hieronnat, savinaamiot ja kalajalkakylpy. Ihan mukava mieli jäi ja olihan se kokemus. Autokyyti haki meidät hotellilta ja vei takaisin.

Välimeren risteily oli myös hieno. En vain ollut odottanut niin kovaa keikkumista, niin matkapahoinvointi yllätti. Onneksi oppaalla oli antaa pahoinvointilääkettä. Myös risteilyyn kuuluivat juomat sekä ruoka. Kuusi kertaa pysähdyimme uimaan. Suosittelen muillekin, varautukaa tosiaan vain pieneen pahoinvointiin jos sellaiseen on taipumusta.

Viimeisenä päivänä kävimme myös Kale-kukkulalla taksilla. Taksikuski odotti koko ajan seuruettamme ja pyynnöstä myös pysähteli alas tullessa. Kiitoksia hänelle :)

Sitten mennään näihin "örveltäjä"-juttuihin. Eli me päätettiin jo loman alussa että ei lähdetä suurimpiin yökerhoihin vaan pysytään vähän pienemmissä paikoissa. MItään örvellystä ei siis nähty ollenkaan koko viikon aikana. Hotellin uima-allasalue oli myös aivan hiljainen klo 23 jälkeen. Öisin siis ei ollut mitään ongelmia nukahtaa, eikä melua kuulunut mistään. Hotelli on Kleopatra-rannan puolella. Yhtenä iltana olimme itse liikenteessä sen verran pidempään, että hotellille kävellessä kadut olivat aivan tyhjiä! Mitään huumetoimintaa en myöskään nähnyt, kun pysyin poissa sellaisista paikoista.

Yksi ainoa myyjä oli hyvin epäasiallinen. Olin yksin liikkeessä ilta-aikaan kun mieheni odotti kadulla. Kyllä siinä miesmyyjä nimittäin tarttui ihan rintoihin ja takamukseen kiinni kun yritin päästä liikkeestä ulos. Päätin olla mitenkään panikoimatta ja kun ihan kovemmalla äänellä kyseiselle herralle sanoin, että minähän lähden, enkä panikoinut ollenkaan, niin pääsin pihalle. Sanoin kyllä miehelleni, että siitä eteenpäin toivon, että hän tulee aina mukanani sisälle liikkeisiin varsinkin ilta-aikaan. Muita ongelmia ei sillä saralla enää ollut.

Jos rahaa meinaa nostaa, kannattaa nostaa automaateilta, jotka ovat pankin yhteydessä, jos tulee ongelmia. Itselläni jätti rahat tulematta (sain kuitenkin kortin takaisin). Myöhemmin nettipankista katsoin, että mitään ei kuitenkaan oltu veloitettu siltä automaattikäynniltä.

Kävin reissullani sekä Onnelassa että Heikin Baarissa. Itse tykästyin Onnelaan enemmän. Mukavat baarimikot ja tarjoilijat, jotka osasivat puhua hyvää suomea. Siellä kävimme useampaan otteeseen. Kyydin sai hotellille ja takaisin halutessaan. Miehelläni oli myös syntymäpäivä loman aikana, ja kun kyseisenä päivänä kävimme Onnelassa ja asiasta mainitsin, niin muistivat kyllä todella hyvin. Koko baari lauloi Paljon onnea vaan, sekä myös pienimuotoiset suihkuraketit järjestettiin. Oli todella hieno ilta.

Seuraavaksi ikävään aiheeseen: ripuli.
Olin käyttänyt koko loman ajan maitohappobakteereja, mutta silti sairastuin loppuloman aikana. Onneksi Imodiumien avulla ihan koko reissu ei pilalle mennyt. Tänään kyllä kävin antamassa asiaankuuluvat näytteet lääkärille. Viikon päästä olen viisaampi, että mikä tämän on aiheuttanut. Maha jyllää siis edelleen. Söimme vain hotellissa, kerran Heikin Baarissa ja kerran Onnelassa. Joimme vain pullovettä, enkä ottanut juomiini jäitä.

Kaiken kaikkiaan matka oli mielestäni hyvä. Jopa ennakkokäsitykseni turkkilaisista parani. Matkustaessaan pitää vaan muistaa termi "Maassa maan tavalla", eli kunnioittaa paikallista väestöä ja luontoa, ettei heittele roskia ihan minne sattuu. Olen valmis lähtemään Alanyaan uudestaan. Kaikki on myös omasta asenteesta kiinni. Kahden tunnin bussimatkan ilmastoidussa bussissa voi ottaa mielenkiintoisena kiertoajeluna, jossa voi katsella maisemia, eikä pelkkänä pahana viivästyksenä.
Suosittelen siis matkakohteena. Rannoilla ei ollut lasinsiruja tai muuta. MInulla oli mukavaa. Toivottavasti tämä nyt ehkä jollain tavalla antoi infoa muille matkustaville. Kiitos, ja hyvää lomaa!!! :)

30

1674

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alanimari

      Kiva kertomus. Tiesitkö, että jos olisit kutsunut poliisit siihen liikkeeseen, missä myyjä sinua hipelöi, olisi kauppa mennyt kiinni vähintään 2 viikoksi ellei lopullisesti. Pelkästä kädestä sisään vetämisestä saa sen 2 viikkoa, joten en edes uskalla arvioida kuinka kauan olisi ollut sinun tapauksessasi. Kannattaa muista ensi kerralla, se lienee unohtunut kauppiaalta...

    • kleo-patra

      Olen aloittajan kanssa samaa mieltä, lokakuun alussa mennään taas Alanyaan.

    • Liinut lomalla

      Olimme Alanyassa sisarusten kesken ja lomalla tuli muutaman kerran käytyä myös Alanian yöelämässä Heikinbaarit yms. tuli kierrettyä. Saimme kyllä huomiota ihan kiitettävästi mutta yksikään turkkilainen mies ei koko viikon aikana ahdistellut koskemalla tai muuten tungettelemalla. Epämieluisimmat kokemukset olivat muista turisteista jotka liian humaltuneena lyöttäytyivät seuraan. Vaikka ehdotuksia tuli asiaan jos toiseenkin, meidät jätettiin aina halutessamme rauhaan. Taisi käydä erinomainen flaksi tai sitten asenne ratkaisee.. ;) Pysyttelimme asialinjalla jokaisen tapaamamme miehen kanssa ja hyvin pärjäsi. Yksittäisiä tilanteita voi aina tulla se on selvää, näin kuitenkin meillä.

    • Maassa maan

      tavalla eli rintoihin ja pyllyyn tarraavia miehiä tulee vaan ymmärtää;)

      • Ällö

        Täällä Suomessakin on tarrailevia miehiä, ehkä suhteessa enemmän.


    • Lue uudestaan

      Huomaa osa tekstissä "yksikään turkkilainen mies ei ahdistellut koskemalla.." Joko selkis? ;)

      • No joo

        "Kyllä siinä miesmyyjä nimittäin tarttui ihan rintoihin ja takamukseen kiinni kun yritin päästä liikkeestä ulos"

        Eli siis Analialaisissa myymälöissä on muunmaalasia kuin turkkilaisia myyjiä?


    • Mahmutlarissa asuva

      Ilmoitus tehdään Zabitalle mikä valvoo liiketoimintaa Turkissa. Zabitan toimisto on kaupungintalolla.

    • Igort

      Annoit pildee kuitenkin sovituskopissa!

    • Kiitos kaunis

      Aloittajalle kiitos.
      Hyvin kattava matkakertomus.

    • asiaaaaaa

      Asialliselta naiselta hyvä ja asiallinen matkakertomus. Harvinaista herkkua täällä Suoli 24:ssä. Kiitos!

    • maija k

      Oli ilo lukea juttusi , olenlähdössä matkalle samaan paikkaan ,kiitos

    • aian yksin rauhassa

      Kyllä on hienoa olla luotaan karkoittavan asiallisen näköinen. Asiallisesti käyttäytyvä suomalainen keski-ikäinen nainen Turkissa yksin matkalla jo viisi kertaa. Ja aina olen saanut kulkea, ruokailla ja nukua yksinäni. Ei ole koskaan Turkin mies puhutellut saati seuraani yrittänyt. Kyllä on ollut helppoa ja turvallista nauttia kulttuurista, ruuasta...
      Näkökykyni on Suomessa optikolla tutkittu: Kaiki kunnossa.
      Turkissa olen aina kohdannut asiallista kohtelua.

    • Katinka

      Kiva lukea täällä asiallisiakin tarinoita, palstahan onkin sitä varten että saa infoa! Itse olin viikon 39 ja säästyin mahaoireilta vaikka söin monenlaisissa ravintoloissa ja jääpalatkin kelluivat juomissani!

    • Lisää vaihtoehtoja

      Itse olen käynyt Alanyassa kolme kertaa ja myös Marmariksessa, Sidessä ja Kemerissä ja mielestäni Alanya oli mielestäni vastenmielisin paikka noista. Aivan liian iso paikka ja suomalaisten pilaama, ihme etteivät katukyltit olleet suomeksi. Suomea mongerreettiin kaikkialla.
      Miksi ei tehdä matkoja Kyproksen turkkilaiselle puolelle mm. Kyreniaan jne.?

      • etsivä löytää

        Kyllähän sinne matkoja tehdään,kun osaa vain etsiä.Jopa ihan Suomesta.Että tervemenoa vaan!


      • Ihana Alanya
        etsivä löytää kirjoitti:

        Kyllähän sinne matkoja tehdään,kun osaa vain etsiä.Jopa ihan Suomesta.Että tervemenoa vaan!

        Olen käynyt jo seitsemän kertaa Alanyassa ja täytyy sanoa , että
        kyllä se yksi päivä täytyy sille ripulille antaa.
        Vastaavasti voit sen jälkeen syödä mitä tahansa.


      • hyvät hermot :D
        etsivä löytää kirjoitti:

        Kyllähän sinne matkoja tehdään,kun osaa vain etsiä.Jopa ihan Suomesta.Että tervemenoa vaan!

        Juu, tänä keväänä tehtiin ihana matka Kyreniaan, hotellina Acapulco. Kyllä todella löytyy. Mutta sielläkin on suomalaisia matkailijoita, joten kysyjän EI kannata lähteä sinnekään vaan omatoimimatkalla vaikka Länsi-Afrikkaan. Miksi mennä Alanyaan jopa kolmasti, jos vihaa sitä ja oman maansa kansalaisia noin paljon? Sitä paitsi suomalaisia on pieni osa turisteista, paitsi jos kyttäämällä kyttää vain suomen kieltä puhuvia ja jättää huomiotta muut. Heikkohermoisen toisaalta kannattaa pysyä kotona. Matkustaminen sekä antaa että ottaa.


      • kohta mennään
        hyvät hermot :D kirjoitti:

        Juu, tänä keväänä tehtiin ihana matka Kyreniaan, hotellina Acapulco. Kyllä todella löytyy. Mutta sielläkin on suomalaisia matkailijoita, joten kysyjän EI kannata lähteä sinnekään vaan omatoimimatkalla vaikka Länsi-Afrikkaan. Miksi mennä Alanyaan jopa kolmasti, jos vihaa sitä ja oman maansa kansalaisia noin paljon? Sitä paitsi suomalaisia on pieni osa turisteista, paitsi jos kyttäämällä kyttää vain suomen kieltä puhuvia ja jättää huomiotta muut. Heikkohermoisen toisaalta kannattaa pysyä kotona. Matkustaminen sekä antaa että ottaa.

        Ihmeen asiallisenahan on keskustelu pysynytkin, yleensä on haukuttu kaikki Turkkiin matkustavat ja epäilty heidän milenterveyttään.
        Olemme käyneet turkissa vain kahdesti, mutta 25.10 mennään uudelleen Alanyaan.
        Me tykkäsimme paikasta (ed.2007) silloin ja päätimme joskus mennä uudelleen. Ympäristössä on paljon nähtävää. Ruuat todella hyviä ja annokset koristeltuja. Toivottavasti keskustelu pysyy asiallisena - kun jokainen vielä voi matkakohteensa itse valita. Ei pitäisi olla kenelläkään sanomista minne toinen matkustaa.
        Omasta asenteesta paljolti kiinni kohtelu missä tahansa maassa. Meillä ei mitään ongelmia Turkissa - teen juontiin ei kannata mihinkään liikkeeseen mennä, jos ei todella aio tarjota tuotteista mitään tai ostaa.


    • kleo-patra

      Lauantaina palattiin taas Alanyasta. Ei moittimista, mitään negatiivista sanottavaa ei ole. Keväällä uudestaan.

    • kokoija

      No nämä nyt on taas näitä erakkoja,matkaan lähdetään,mutta muita ihmisiä ei saisi olla kilometrin säteellä,kun alkaa ahistaa...olisi parempi kitata sitä kaljaa ihan vaan omalla kotisohvalla,eikä lähteä pilaamaan muittenkin matkaa valituksellaan.eikä tarvii tunkee suomibaareihin,jos ei halua suomen kieltä kuulla lomallaan.Onhan siellä muitakin paikkoja,vai onko niin ettei muualle uskalla mennä.

      • .,m,,..

        Kirjotuksen ymmärtäminen taitaa olla monelle vaikeaa.


      • mielipiteitä ?
        .,m,,.. kirjoitti:

        Kirjotuksen ymmärtäminen taitaa olla monelle vaikeaa.

        ".,m,,.." Mitä asiaan liittyvää sinun kirjoituksesi sisälsi ?
        Onhan se kamallaa jos Suomalaiset on pilanneet jonkin matkakohteen, olemme kuitenkin suhteellisen pieni matkustajamääriltämme.
        Minulla ei ole Turkin matkoistani mitään nekaa - kulttuureissa ja tavoissa on eroja (jopa Suomessa). Ennakkoon ottamalla selvää matkakohteesta,selviää pahimmista mokista,matkustaapa minne vaan. Alanyaan 2 matkaa - kohteen ympäristössä paljon nähtävää, niin maalla kuin merelläkin.


    • Pille78

      Ei ilmoa poliisille koska antoi pildee karvaranteelle

    • Ihan sevä

      horovtisi olet!

    • :::::............

      Asiattomuuksia huutelevat kauppiaat ovat näemmä Alaniassa lisääntyneet.

      Kun ukoille huusi takaisin, tai ei suostunut tulemaan kaupoille kojuihin alkoi nämä lipevät pellet kiroilla ja haukkua ihan suomen kielellä...Kuului isoa persettä ja isoa jormaa, sekä perkelettä. olen hoikka, tumma nainen, joten en ymmärrettävästi ole heidän ihanteensa.

      • Lääkkeet mukaan

        Alanyassa taas ripuli päällä.
        Läh: Appelsiinipuu blogi.


    • Ranne Karva

      Annoit kuitenkin persettä karvaranteelle!

      • Marketta V.

        Annoin , annoin , mutta ei se ripuli sieltä tullut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1625
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe