Kova on euron kohtalo.

marttiluukas

"Talouselämä"

"Euroopan keskuspankin yrityksissä heikentää euroa olisi aineksia valuuttasotaan, kertoo uutistoimisto Reuters. Päättäjät pysyttelevät kuitenkin hiljaa, sillä EKP:lla on niukasti mahdollisuuksia pitää Euroopan talousaluetta pystyssä.

EKP on ilmaissut, että euroa on heikennettävä, jotta deflaatiota lähestyvään ja taantuman kanssa painiskelevaan talousalueeseen saataisiin eloa.


Teollisuusmaissa yleensä karsastetaan tällaisia kommentteja sen pelossa, että jonkin maan yritys lisätä kilpailukykyään saattaisi käynnistää valuuttojen kilpailun deflaatiosta.

EKP:n toimiin on kuitenkin kohdistunut vain vähän vastustusta. EKP on muun muassa laskenut ohjauskorkonsa lähelle nollaa, luvannut euroalueen pankeille halpoja lainoja sekä kertonut lanseeraavansa APS-arvopapereiden osto-ohjelman.

"Ihmiset eivät kritisioi, että EKP on syttämässä valuuttasotaa, koska he pelkäävät euroalueen valahtavan deflaatioon", toteaa japanilainen, valuuttapolitiikkaan perehtynyt lähde.

"Talousmaailma toivoo eurooppalaisten tekevän nyt kaiken tarvittavan deflaation välttämiseksi."

G20-maat antoivat myös Japanille erivapauksia viime vuoden huhtikuussa, kun maan pääministeri Shinzo Abe ja Japanin keskuspankki julkistivat massiivisen suunnitelman jenin arvon laskeminseksi raha- ja finanssipolitiikan keinoin.

Ohjelman avulla Japanin kuluttajahintojen inflaatio nousi vuodessa yli 1 prosenttiin alle nollasta".

Kuinkas äijän käy, tuossa valuutta alennusjahdissaan!?

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suurvaluuttaan

      Soini on aivan oikeassa vaatiessaan luopumista eurosta. Rupla on ainoa oikea vaihtoehto.

    • samasta asiasta kyse

      Marttiluukas, koita nyt päättää mitä mieltä ole.

      Olet ehdottanut että markka hyvä, ja se voidaan devalvoida (leikata arvoa) että vientiteollisuus elpyy.

      Nyt eu tekee täysin samaan. Valuutan arvo laskee, jotta vientiteollisuus elpyy.

      Miksi devalvointi kelpaa sinulle markassa mutta ei eurossa. Kummassakin täysin samasta asiasta kyse.

      • "samasta asiasta kyse"

        Tosiaankin, kyllä. Pitää muistaa, että euro laskee joka EU maassa ja suhde omaan valuuttaan pysyy samana. Joten Saksan oli pudotettava vahva euro alas, koska dollariin verrattuna euron hinta oli korkealla ja Saksa käy kauppaa muuallekin kuin vain EU maissa. Suomea se auttaa EU:n ulkopuolelle meneviin tuotteiden hintoihin. Miten paljon euro laskee ja mikä on Suomen suhde euroon, ratkaisee paljon.


    • suomi maksaa sano pe

      Ylipäätään euroa pitäisikin laskea kunnolla alas arvoltaan, dollariin nähden se oli kymmenen vuotta sitte melkein tasoissa, nyt 30% vahvempi. Samoin kiinalaiser on paljlti päässeet viennissään päsmäröimään kallliin euron takia.
      Eikun euro dollarin tasolle! Kiina kauhistuisi mutta esim Venäjä jopa pärjäisi.
      Tämä ei varmaan persuille käy koska häviäjiä olisi cameronin Englanti ja Cameron on soinin herrainklubikaveri.

      • "suomi maksaa sano pe"
        Muuten asiallinen vastaus, mutta tuo viimeinen, eli pitääkö ajatella niin, että vain ja ainoastaan. ps. on syyllinen euron vahvuuteen? vai siihen, että ps. on täysin syytön osapuoli. Jollain lailla tuntuu, kuin mitään ei Suomessa saada aikaan, etteikö ps. puolue olisi tapetilla. Myös Englanti hyötyisi siitä, koska se ei ole euro riippuvainen maa.


    • pers.älykkö

      Marttiluukasa ei ymmärrä noista kopioimistaan jutuista edes otsikkoa. Omien mielipiteiden kirjoittaminen jää tavauksen asteelle.

      • kysyjä.

        täytyyt tunnustaa että olen kanssasi aivan samaa mieltä. kyseinen marttiluukas, joka kehuu täällä olevansa puoleen aktiivijäsen on näistä asioista pihalla kuin lumiukko. kyseinen vanha kommari lipittää soinia kieli pitkällä ja on joka käänteessä huutamassa valtiota apuun.

        haikailee yya-aikaa ja neukkulan bilateraalista kauppaa takasin. katsoo välillä pekka ja pätkää, eritysesti elokuvaa pekka ja pätkä neek-ereinä, ja ihmettelee kuinka muut eivät ymmärrä että afrikassa on vain tyhmiä ihmisiä. kaikki viisaus asuu valkoisessa rodussa ja sen valioyktilöissä. niin kuin hänessä, soinissa ja halla-ahossa...


    • Kapina siitä........

      Euron arvoa on mahdotonta saada toimivaksi. Liian erilaisia alueita on Eurossa, josta oli alunperinkin puhetta, mutta politikkoja ei kiinnostanut, ja se on yksi syy, miksi ollaan tässä kriiisisuossa.

      Euro ei voi sopia Saksalle ja Portugalille, Italialle ym. löyhän talouden maille.

      • kysyjä.

        samalla periaatteella markka ei sovi suomelle sillä on rikas, teollistunut etelä-suomi ja kaunainen, kateellinen, avustuksilla elävä lappi ja itä-suomi....

        ps. mistä näitä oikein tulee???


    • markat jakoon

      se oli kova ja lyhyt tarina.

    • Perussuomen linja

      SOINI SUOMESTA, RUOTSISTA JA TANSKASTA

      Silloin, kun Suomi meni euroon, kokoomus ja sdp epäsivät kansanäänestyksen eurosta, toisin kuin Ruotsissa, toisin kuin Tanskassa. Ja se on se mätä, joka tässä on pinnan alla, pitää purskauttaa. Tällä teidän eurojäsenyydellä ei ole kansanäänestyksellä saatua legitimiteettiä, ja sen takia tätä vaihtoehtoa ei voi jatkossa sulkea pois, Soini muistutti.


      http://uutiset.perussuomalaiset.fi/soini-euroalueella-ei-kasva-kohta-enaa-kuin-rikkaruohot/

      Sasi tivasi yhä, kannattaako Soini eurossa pysymistä vai ei. Soini vastasikin.

      - Odottakaa nyt, kokoomus alkaa hermostua, koska tulokset hallituspolitiikassa ovat teidän johdollanne kehnot. Katsomme Pohjoismaita, viitemaita, jotka eivät ole eurossa; kaikki kasvavat, kaikki voivat paremmin.

      - Kyllä, olen valmis siihen, että Suomi voi harkita eurosta eroa. Tämä on ihan selvä linja. Olen ollut koko ajan oikeassa eurokriisissä. Te olette sanoneet, että se on ohi. Se ei ole ohi. Se on pahenemassa, Soini tiivisti.

      • pers.äänestys

        Suomessa ei tehdä päätöksiä kansanäänestyksellä. Perustuslaissa sanotaan että ylintä valtaa.....jota toteuttaa kansan valitsema eduskunta. Mistä näitä perspönttöjä sikiää?


      • Sepi on sepipämi
        pers.äänestys kirjoitti:

        Suomessa ei tehdä päätöksiä kansanäänestyksellä. Perustuslaissa sanotaan että ylintä valtaa.....jota toteuttaa kansan valitsema eduskunta. Mistä näitä perspönttöjä sikiää?

        sepi yrittää sekoittaa spämiydellään
        sepi on sankkikysyjä

        sepi älä ole nylkytyshullu koska
        Luotsi pitää spämisemmin kurissa kyllä

        ei mene keskustelu sivuun
        vaan spämisemmiltä jauhot suihin


    • Euron voiman olemme jo nähneet. Monen moni maa rypee veloissaan. Nyt haalitaan sumeilematta maata kuin maata EU:n ja euroon. Eikä siinä kaikki. Onhan sekin nähty, että esimerkkinä Englanti 600 000 maahanmuuttajaa josta tuli myös dokumentti tv:stä. Moni olisi lähtenyt kotiin, mutta ei ole rahaa millä lähteee.

      Euroopan keskuspankki leikkii koroillaan erv evvr ibm jakavat rahojaan velkamaille, joita mekin takaamme. Vielä on olemassa ns. itäblokin maat, joita nämä rahajärjestöt joutuvat avittamaan, jos on millä avittaa.

      Suomi pelastuu, jos haluaa ja jos on järkeä. Eurosta pitää päästä eroon, keinolla millä hyvänsä. oma valuutta ja suhteet venäjään kuntoon. Suomi on niin pieni maa, että sen tuottamat tuotteet menevät kaupaksi. Ei niin, että haalitaan (kuten nyt jo on sanottu hallituksen toimesta heitä haluttavan) halpatyövoimaa, verukkeella, että kun tulee työvoimapula.

      Herran jestas sentään, jos tulee työvoimapula, niin saatetaan ensin omaväki työsaralle, vai onko tehtailijoille edes halua työllistää väkemme? Ennen kuin koko 500 000 -päinen joukko on työllistetty, niin ei vuosiin tarvita yhtäkään halpamaista tuotettua työntekijää.

      Ymmärtääkö kukaan, mitä tästä kaikesta seuraa jos jatketaan nykyistä touhua?! Kun suomalainen ihminen suuttuu, niin silloin on oksat pois! Se kaikki voi räjähtää käsiin. Toivon tosiaankin, että tämä nyt nähty politiikka väistyy ja jätetään Nato pois kuvioista. Johan Venäjä jätti vielä Suomen pääkaupungin mainitsematta, sillä emme vielä ole Natossa.

      Nämä kokoomuksen nuoret kun kuvittelevat seisovansa muilla kuin savijaloillaan, haluaisin nähdä sen tosiasian.
      Velkaa on pakko ottaa, sillä sosiaalimenojen karsinta miljardeilla euroilla ei onnistu. Sote on tuhoon tuomittu.

      On todella vitsi, että säästetään sote kuluista ja kansa voi paremmin, en ole kuullut tyhmempää lausetta koskaan kenenkään muun suusta, kuin kokoomusvetoisen hallituksen ihmetekijöiltä. Heiltähän se onnistuu, muta käy kuin sille tunnetulla mustalaisen hevoselle.

      • Kysyjä.

        Sinä se vaan toivot sitä Neuvostoliittoa ja YYA Suomea takaisin. Plus Kekkosta ja skdllää. Kuinka kukaan voi olla noin kiinni mauseleumissa ja punaisella torilla? Eikä edes tajua että perSSut ovat aivan väärä puolue hänelle...


      • Millä keinoin?
        Kysyjä. kirjoitti:

        Sinä se vaan toivot sitä Neuvostoliittoa ja YYA Suomea takaisin. Plus Kekkosta ja skdllää. Kuinka kukaan voi olla noin kiinni mauseleumissa ja punaisella torilla? Eikä edes tajua että perSSut ovat aivan väärä puolue hänelle...

        Kerrotko mikä olisi suomalaisille hyvä puolue? Millä puolueella on parhaat arvot ja ajatusmaailma? Minkä sinä hyväksyisit?
        Selvästikin olet närkästynyt perussuomalaisten mielipiteistä ja niitä et hyväksy.
        Minkä puolueen agenda olisi sinulle mieluisin? Millä puolueella on parhaat teesit suomen talouden pelastamiseen? Tai mitä ne keinot ylipäätään ovat kun perussuomalaisten keinot niitä eivä ole? Kauniita puheita viennin kasvattamisesta ja työttömyyden ja velkaantumisen taittamisesta on lähes kaikilla mutta mitkä ovat ne todelliset teot jolla suomi nostetaan jälleen huipulle?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe