Mihin talofirmaan voi luottaa?

Oma tupa ja lupa

Olemme päättäneet vaimon kanssa rakennuttaa talon kymmenen vuoden tauon jälkeen ja olemme yrittäneet löytää luotettavaa talotoimittajaa.
Kysellessämme tuttavilta eri vaihtoehtoja niin törmäsimme esim. talotoimittajaan joka nettisivuilla mainostaa ammattitaitoisia myyjiä ja suunnittelutoimistonsa insinöörejä ja itse asiassa puotia pyörittää yksi ihminen joka ei ole koulutukseltaan edes insinööri. Näinkö meitä huijataan? Onko tällainen edes laillista ja kuka näitä asioita valvoo Suomessa?
Me emme ainakaan tältä toimittajalta uskalla ottaa edes tarjousta saatikka muuta. Nettisivut tälläkin kyseisellä firmalla olivat fiksut mutta siihenpä se sitten jääkin.
Saimme tietää, että tiettyihin kuviinkin väärennetään sukulaismiehen nimi ja ei muuta kuin projekti eteenpäin!
Laittakaa hyvät ihmiset tänne luotettaviksi havaittujen firmojen nimiä ja ylipäätään kokemuksia aiheesta. Oman kodin hankinta on kuitenkin yksi elämän suurimmista sijoituksista ainakin meille koska raha on rajallista ja olisi mukava tietää heti alusta asti, että satsaa rehelliseen kauppaan.

26

1799

    Vastaukset

    • Missähän päin Suomea sitä ollaan?

    • rakentaja

      ite tiiän ainakin yhen firman Oulun alueella joka toimii justiinsa noin. varma tieto.

    • varokaa

      Mikähän ihme siinä oikein on, että nimenomaan siellä vastenmielisellä pohjoisella syrjäseudulla eli Oulussa aina riittää niitä huijareita ja huuhaa yrittäjiä. Suosittelen kaikkia rakentajia pysymään erossa noista pohjoisen yrityksistä, niin ei tule myöskään viilatuksi linssiin.

    • Ok-talo-2013

      Päädyin itse Jukka-Talon pakettiin joka toimitettiin seuraavaan vaiheeseen asti:
      - perustusten valut, eristykset ja raudoitukset
      - lattialämmitysputket lattian valu
      - Ulkovuori tasakertaan asti valmiina pohjamaalattuna
      - ikkunat valmiina elementeissä
      - vesikatto päällä
      - välikaton koolaukset, höyrynsulut ja 100mm palavilla asennettuna
      - kipsilevy ja lisävilla, väliseinämateriaalit, ovet, loput ulkovuorimateriaalit, räystäänaluset sekä puhallusvilla tulivat paketissa "irtotavarana"
      - kaikki tavara riitti hyvin, mutta tuhlailemaan ei silti kannata ryhtyä, nimittäin väliseinien runkomateriaaliakin jäi ylimääräiseksi jopa 10m

      Itse tehtiin tuosta loppuun asti. Ei ollut niin paljon stressattavaa, kun antoi ammattimiesten tehdä sellaiset hommat joista ei itsellä ole mitään käsitystä ja pääsi jatkamaan rakentamista katon alla sateelta suojassa.

      Lähes kaiken yhteydenpidon hoidin kirjallisena ja vastaava mestari oli paikalla, kun suoritettiin toimittajien ja urakoitsijoiden kanssa tarkastuksia.

      Jukka-Talon kanssa kaikki oli sovittavissa, eli mihin vaiheeseen paketin haluaa. Jälkeenpäin ajatellen olisihan niitä lattioiden eristyksiä ja raudoituksia voinut itse asennella, eli siinä olisi muutaman sata euroa säästänyt.

      Palvelu pelasi kohtuullisen hyvin niin, että ongelmatilanteissa oltiin yhteydessä yhteen ihmiseen, joka hoisi asian aina eteenpäin. Ongelmatilanteita olivat mm. vioittunut ikkunankahva ja ulko-ovien karmien huonosti asennettu eristys. Käytännössä vain talopaketti oli Jukka-Talon bisnestä ja muut pakettiin kuuluneet työt hoiti eri urakoitsijat, mutta yhteydenpito onnistui silti tuon yhden myyjän kautta.


      Muita tarjouskyselyyn johtaneita talotoimittajia olivat Kuusamo, ja Kastelli. Kuusamossa alkoi hinta kipuamaan korkealle ja Kastellin ylimielinen myyjä ilmoitti ettei mitään muutoksia ole mahdollista tehdä heidän valmiiksi räätälöityihin toimitusmalleihinsa.

    • EI-Tähtiremonteille

      Saanut runsaasti mainetta siitä että myy mm.törkeästi ylihinnoiteltuja keittiöremonttipaketteja. Myyjät kiertelevät talojen ovilla eri alueilla ja etsivät erityisesti vanhuksia tai ihmisiä joilla vaikeuksia ajaa omia etujaan. Tunkeudutaan sisälle huoneistoon ja samantien vaaditaan uhrilta allekirjoitus paperiin. Tällaista myyntistrategiaa.

      80 vuotiaalle tädillemme vastikään myyty tällainen hemmetin keittöremonttipaketti, asiaa alettiin tutkia ja huomattiin että hintavertailussa kunniallisiin yrityksiin- oli reilusti ainakin 5000 euroa täyttä ilmaa TÄHTIREMONTIT paketissa.

      Netistä huomasimme että keskustelu tämä firman bisneksistä käy kuumana ja vastaavia tapauksia on paljon- uhreina erityisesti vanhukset.

      Asiasta otettu yhteys heti kuluttajasuoja viranomaiseen- yhteys luultavimmin myös poliisiin.

      Varoittakaa omaisianne tai varokaa itse asioimasta tämän yrityksen kanssa!
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/12364877#comment-78307208

    • rakennusmies3

      En suosittele siporex taloa, vaikka siotä joku vuosi mainostettiin vielä kivitalona. Siporex on noin satavuotta vanha saksalainen keksintö. Kastelli talot on Kaakkois-Suomessa niitä eniten rakennettuja elkkutaloja. On täälläkin sellainen pieni rakennus puulaaki joka vaihtyaa nimeään noin parion vuoden välein. En ole kuullut yhtään asiakasta joka olisi tyytyväinen tämän firman töihin. Kannattaa tutustua etukäteen rakentajaan jonka aikoo palkata. Rakennusalalla on edelleen vielä paljon myös huijareita, ja hyväuskoisia pystyy aina huijaamaan. Kannattaa muistaa että ammattimies on vasta sellainen jolla on työ kokemusta vähintäin se kymmenen vuotta. Siinä ajassa ei kerkeä vieläkään oppimaan vaativia saneerauskohteita. Painostan edelleen rakentamisessa tärkeää asiaa. Ellet ole ammattilainen niin se hyvä valvoja kannattaa palkata aina kun on vähänkin suurempi remontti. Hänen kanssaan kannattaa suunnitella sitä pakettitaloakin, ja ketä kannattaa palkata töihin.

    • valmispakettiko

      Mikä meni kodikaslämmön kanssa pieleen, eikös design myy energiakaivonkin kiinteällä hinnalla riippumatta kallion syvyydestä, ainoa mikä ihmetyttää meidän tarjouksessa jota juuri vertailemme, ei lue kaivon syvyyttä eikä tätä teräsputken osuutta, toinen mikä arveluttaa aina on nämä kalusteiden taso, oli ainakin dekolla halvimmat mitä Domukselta löytyi, ilman vetolaatikkoja, vaatekaapitihan karsittuna jne..

      • oulusta

        Hinta oli kiinteä, mutta joutuivat käymään sitä kerran katsomassa, kun ei toiminut kuten piti. No lähettivät sitten siitä sitten laskun, josta kiistelimme. Lisäksi rikkoivat meidän asentamat eristeet, joita eivät suostuneet korjaamaan. Lähettivät vain karhukirjeitä ja uhkailivat perinnällä. Täysin epäluotettava toimija. Älkää käyttäkö


    • JKoskin2

      Finnsagan kanssa yhteistyö on sujunut hyvin, ja osoittautunut muutenkin luotettavaksi ja reiluksi. Ostettiin heiltä talo puolivalmiina ja asuttiin siinä reilut 4 vuotta.

    • Jörglar

      Pistäkää nyt niitä nimiä ja syy miksi firma on perseestä. Ketään ei hyödytä nämä "eräs firma", tai "tiedän yhdenkin firman" tyyppiset avautumiset. FAKTAA TISKIIN! ELI mikä on firma ja mikä on rakennusvirhe/virheet ja miten ne on hoidettu? Itsekkin haaveilen omasta talosta, mutta nämä palstat eivät vielä ainakaan auta ketään, kun mitään tietoa ei uskalleta kirjoittaa.

      • Anonyymi

        Markkinoilla on muitakin rakentajia joissa ei ole ulkopuolella tuuletusrakoa. Silloin on ulkomaalaus tehtävä maaleilla, jotka päästävät vesihöyryn läpi. Vanhoja rintamamiestaloja on pilattu paljon vääränlaisella maalauksella. Esimerkiksi kaikki hirsitalot, joita tehdään yhä suurempi osa rakennuksia, ovat tälläisia tuuletusraottomia taloja


      • Anonyymi

        Mikä asiakasrekisteri? Kaikki rakennusliikkeet ilmoittavat referenssinsä ja sehän on itseasiassa elinehto yrityksille. En ole ainakaan huomannut että jossain olisi asiakkaiden nimiä julkaistu? Tiesittekö muuten.. rakennuslupatiedot (ja kuvat) ovat julkisia asiakirjoja, ihan kenen tahansa saatavissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä asiakasrekisteri? Kaikki rakennusliikkeet ilmoittavat referenssinsä ja sehän on itseasiassa elinehto yrityksille. En ole ainakaan huomannut että jossain olisi asiakkaiden nimiä julkaistu? Tiesittekö muuten.. rakennuslupatiedot (ja kuvat) ovat julkisia asiakirjoja, ihan kenen tahansa saatavissa.

        Yksityisen henkilön suoja on tänä päivänä todella vahva henkilötietoasioissa. Siinä asiassa on turha piiloutua minkään yrityksen taakse, on se sitten toimiva yritys tai ei. Jos ei tuommoista asiaa tiedä, niin ei paljon kannattaisi yrittää.
        https://www.talouselama.fi/uutiset/lisatyo-joka-pitaa-tehda-muuten-voi-tulla-jopa-20-miljoonaan-euron-sakko-yritykselle/956f6c55-d76d-3690-bf82-c29f99099f4e


    • Oman_kodin_rakentanut

      Espoolaisesta Potiuksesta ja kauhajokisesta Puutalo Kympistä on hyvät kokemukset. Ainoat meille tulleet pienet epäkohdat korjattiin heti ja mukisematta. Voin suositella.

    • Timonoma

      En tiedä muista, mutta Muurametalo valmistui meille lokakuussa ja erittäin tyytyväisiä olemme olleet. Rakentaminen sujui mallikkaasti ja lopputulos on mielestämme laadukas.

    • Anonyymi

      Lammi Kivitaloihin voi luottaa siinä mielessä että eivät varmasti tee muuta kuin toimittavat harkot tontille. Isot on jutut myyjillä yhteistyökumppaneista ja tuesta, mutta niitä ei näjöjään tarvitse lunastaa mitenkään. Nyt on runko puolillaan ja urakoitsija (virolainen) hävinnyt kolmeksi viikoksi maan alle... eikä taida olla palamassa. Lammi levittelee käsiään kun muita porukoita ei ole tilalle.. voi prkleen prklele

      • Anonyymi

        Ei kait kukaan lähde rakentamaan Lammitaloa noin ummikkona... Lammitalon rakentaminen ei ole miyään talopakettirakentamista. Sitä tulee verrata siihen että ostaa itse rautakaupasta kamat ja vapailta markkinoilta tekijät/tekee itse = hartiapankkirakentamista. Sitä ei sen ruususemmaksi muuta se että myyjä asioita sellaisiksi maalailee.


    • Anonyymi

      Homemökkejä miltei kaikki tyyni. Saha käteen ja pitkäpuuta työmaalle ja hyvä siitä vielä tulee.

    • Anonyymi

      Ei muutakun leimikon tekkoo. Hyvän parkkuuraudan hommaat ja parkkailet hirret. Siinä silmäillä mitä mistäkin puusta tullee. On hengittävä talo ja mieskin elämänsä voimissaa niin jaksaa uuden pirtin nurkassa emäntää pitää hyvänä.

    • Anonyymi

      Itse olen pystytellyt vuoden 2002 jälkeen neljää eri talomerkkiä joista voin nimetä kaksi hyvää yhden keskinkertaisen ja yhden ei-suositeltavan. Teritalot ja herrala panostavat laatuun ja Terillä ehkä pisteen parempi rakennesuunnittelu. Teknisesti keski-kastiin menee Kannus. Jukasta vain erittäin huonoja kokemuksia ja siellä kustannuksia karsitaan aika paljon asennusryhmien "kansallisuudella". Olen kuullut, että Jukan organisaatio on vaihteleva eri alueilla ja jossain voi toimiakin. Perustoimituksen lisäksi tarjottavia lisätäppejä voit ottaa seiniin ja siitä ylöspäin, mutta älä missään nimessä betonista tehtävään alapohjaan.

    • Anonyymi

      Ei mihinkään - kaikki ne huijaa.

    Ketjusta on poistettu 26 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe