Hyvät neuvot tarpeen nopeasti

exakka

Olen eroamassa avomiehestäni. Hän pahoinpiteli minut jo kolmannen kerran ja nyt riitti! Asustelen nyt ystävieni nurkissa ja yritän saada oman asunnon mahdollisimman pian. Turvakoti on seuraava paikka, jos ei pikapuoliin asuntoa löydy..
Muutimme yhteen alle vuosi sitten ja mies omistaa kyseisen asunnon , jossa asuimme. Tavarani ovat vielä asunnossa, koska erosta on vasta muutama viikko. Huonekalut ovat puoliksi hänen ja puoliksi minun Kun muutimme yhteen, hän siis luopui osasta omia tavaroitaan ja samoin minä. Sekä toin osan omistani mukanani. Nyt tietenkin haluan sieltä vain omani mukaani, en muuta.
Nyt olen siis järjestellyt asuntoasiaa yms ja ollut asunnosta poissa. Mies pommittaa minua viesteillä, että minun pitää alkaa maksamaan hänelle vuokraa sitlä ajalta kun tavarani ovat siellä?! Olen maksanut yhtiövastikkeesta puolet ( sisältäen myös yhtiölainaa), sähkölaskun ( kokonaan), Ruokaa yms on luonnollisesti maksettu puoliksi.
Olisiko kenelläkään tietoa/ neuvoa/ kokemusta ? Voiko hän periä minulta" vuokraa" nyt varsinkin kun en enää edes asu siellä? Minä en ole häneen mitenkään vuokrasuhteessa ollut ennen , enkä nytkään. En ole kirjoittanut esim.vuokrasopimusta!! Me olemme olleet avopari. Minä en ole ollut hänelle alivuokralainen, vaan perhe. Ainoastaan tavarani ovat siellä enää sen ajan kunnes löydän oman asunnon.Olen tämän kuun velvoitteeni jo hänelle maksanut...
Mitähän laki sanoo avoerosta, onko kenelläkään tietoa?

9

316

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mek

      Jos mies omistaa asunnon ja et asu siellä enää niin ei tartte myöskään maksaa yhtään mitään ja se siitä.

    • res

      Näin on kuin mek sanoo.

    • Kannattaa sanoa miehelle että menet sosuun kysymään asuntoa ja näytät hänen viestinsä siellä todisteena. eiköhän hiljene äijä. Ihan uskomatonta että pahoinpidellyn pitäisi jotain korvauksia maksaa. Sinuna kävisin sossussa koska ne voi hyvinkin vaikuttaa siihen että saat asunnon aika äkkiä. Voimia.

      Oikeestaan jos haluat että joku maksaa voisit tehdä ilmoituksen pahoinpitelystä poliisille. eiköhän äijälle siinäkin tule puuhaa tarpeeksi että ei tartte uhkailla enää.

    • ex-akka

      Ap kirjoittaja vastaa :Kävin sossussa , lääkärillä, työpsykologilla. Jokapaikassa on mustaa valkoisella siitä , että hän pahoinpiteli minua.Tämän jälkeen hän myös yritti itsemurhaa ja joutui vatsahuuhteluun!. Joten en missään tapauksessa voi asua hetkeäkään hänen kanssaan saman katon alla
      Saan kuun vaihteessa asunnon, mutta en yhtään aikaisemmin. Nyt ex-äijä painostaa koko ajan sillä, että minun tavarani ovat siellä.
      Totta hitossa ne tavarat ovat siellä niin kauan kun saan uuden asunnon mihinkä ne vien! Hän vaatii minulta " vuokraa" näistä päivistä kun tavarani ovat siellä.
      Tarkistin lakimieheltäni, että asunto on myös lain silmissä minun kotini, niin kauan kun olen siellä kirjoilla ja pääsen muuttamaan uuteen asuntoon. Se oikeuttaa minua myös pitämään avaimen!!
      Olen asunut kavereiden nurkissa ja yrittänyt järjestellä muuttoon liittyviä asioita. Vielä olisi tuo lokakuu välissä ennen kuin uusi elämäni voi alkaa...

      • miesvm_1967x

        Hyvä. Mutta muista ottaa pari kaveria mukaasi kun menet hakemaan niitä tavaroita. Jos tyyppi on niin epätoivoinen että yrittää itsaria niin ei ole kyllä mitään takeita siitä mitä se sulle voi tehdä. Ole varovainen! Parempaa jatkoa.


      • oppeliini1

        Hae heti tavarasi tuon äijän nurkista pois. Varastoi ne vaikka vanhaan latoon!

        Toisaalta, oman henkisen terveyden takia, sinä todellakin voit elää ilman kamaa mitä jätit miehen asuntoon. Laita postilaatikosta vain kirjallinen viesti että saa tehdä tavaroillesi mitä haluaa, sinä et tarvitse niitä enää.

        Tuollatavalla sinv helpoiten pääset sekä miehestä että yhteisestä roinasta eroon.

        Muuttaessasi omaan, ala pikkuhiljaa kalustamaan sita - aluksi et tarvits emuuta kuin petin ja petivaatteet. Vaatteesi pysyvät täysin hyvin pahvilaatikoissa ja ateriasi voit nauttia papaerilautasilta!
        Sitten tavara kuukaudessa hankit lisää vaikka kirpparilta / pelastusarmeijan myynneistä.


    • omavastuu

      Älä vastaanota mitään puheluja tai viestejä tuolta viirupäältä. Ota uusi salattu puhelinnumero tai poista lukematta vastaamatta viestit. Ystävällisesti voit toki kehottaa häntä menemään mielenterveystoimistoon tai terveyskeskukseen jos on ahdistavaa. Ei muuta kommunikaatiota.

    • ex-akka

      Ap kirjoittaa:
      Kiitos teille kaikille ihanille ihmisille! On mahtavaa huomata kuinka on vielä lähimmäisen rakkautta olemassa. Se antaa uskoa elämään...

      Tämän hetkinen tilanne on se, että olen menossa hakemaan osaa tavaroistani pois parin kaverini kanssa. En todellakaan voi mennä yksin!!
      Otan nyt ensihätään vaatteitani, perintöastioitani yms tavaraa, jota voi pikkuautolla viedä. Saan varastoitua jonkin verran nyt heti. Ja vielä olisi kolme viikkoo niin sitten omaan kotiin!!
      Emme ehtineet asua yhdessä kuin puolisen vuotta. Otan mukaani ne mitä sinne veinkin. En halua että tuo viirupää saa valmiin kauniin kodin mun kustannuksellani.

      Onneksi tämä kaikki p...ka ilmeni jo näin varhaisessa vaiheessa ja pääsin pois.

      Äijä käy jo mielenterveystoimistossa. Tämäkin tässä pikkuhiljaa selvisi vasta yhteen muuton jälkeen. Tapasin hänet netissä! Joten kaikille varoituksen sana! Jos joku tuntuu olevan liian hyvää ollakseen totta, niin sitä se sitten oikeasti onkin- . Vain liian hyvää ollakseen totta.

      Minäkin olin ihan liian sinisilmäinen. Kokenut juuri kolme vuotta sitten vaikean eron pitkästä suhteesta. Silloin aloitin kaiken alusta. Hankin kaikki tavarat uudelleen . Tein itselleni uuden kauniin kodin.. .. ja sitten tapasin tämän pölypään!!

      Itseäni syytän tästä. Tyhmä olin! Mutta tämän jälkeen voin kertoa, että enää en ole !

      Sen päivän jälkeen kun tavarani on sieltä pois, niin en tule vastaamaan mihinkään viestiin , enkä lukemaan viestejä!
      En edes kerro hänelle minne muutan ja puhelimen numero vaihtuu välittömästi!

    • piparminttuli

      Muuta kirjasi pois. Hänellä ei ole mitään oikeutta periä sinulta vuokraa. Mutta sinun on saatava omaisuutesi pois. Sin voit viedä sen omaisuuden joka on ostettu sinun nimiisi. Eli sulla täytyy olla kuitti. Muuten hän voi ne pitää itellään. Pyydä viranomaiset kaveriksi (poliisi) ja hae heidän avullaan omaisuutesi pois. Muuta myös kirjasi muualle ja luovuta avaimesi.

      Jos hän uhkailee vielä senkin jälkeen, hae lähestymiskielto ja muuta kauemmaksi jos mahdollista toiselle paikkakunnalle. Äläkä ilmoita uutta osoitettasi kenellekkään vähään aikaan. Turvakoti on hyvä ratkaisu ja jos mahdollista työn takia niin mahdollisimman kauas hänestä.

      Sinun olisi pitänyt reakoida jo ensimmäisellä pahoinpitelyllä. Nyt hän luulee että hän voi peloitella sinua ihan miten haluaa. Perhettä sinä et ole ollut lain mukaan. Vaan olette asuneet yhdessä ei sen kummempaa. Avoparia ei voi verrata aviopariin lain silmissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe