Ei enään koskaan sinne!

Der Maister

Luxor ja muut näkemisen arvoiset kohteet ovat upeita, mutta muuten kaikki oli ihan hanurista!

Olimme Hurghadassa New Marinassa.

Joka paikassa oltiin kinuamassa tippiä. Oppaat sanoivat että kahden kaupungin osan välinen matka taksilla on korkeintaan 15 puntaan, mutta 20:ä enempää ei pidä antaa.
Otimme vaimon kanssa taksin, ja kuski alkoi mainostamaan huomattavasti korkeampaa hintaa, johon vaimoni sanoi englanniksi että 15. Kuski sanoi ettei riitä, joten sanoimme että antaa olla, mutta kun huomasi että todella olimme lähdössä pois, hän suostui hintaamme.
Koko matkan New Hurghadaan kuski nillitti sitä, ettei se 15 puntaa riitä, koska on lapsia jne. Perille päästyämme, kuski alkoi väittää että vaimoni oli sanonut 50, eikä 15 puntaa, jota tarjosin. Annoimme sille 20:ä, josta se marmatti, mutta meni hiljaiseksi, kun osoitin taksamittaria, joka näytti hieman yli viittä puntaa.

Missään kaupassa ei saanut rauhassa katsoa tuotteita, kun oltiin höpöttämässä yhtä sun toista ja opittuja typeriä suomalaisia latteuksia. Mistähän nämä osaavat erottaa suomalaiset?

Huone oli ala-arvoinen; kaapien ovet repsottivat; kylpyhuoneen naulakko oli koko ajan tippumassa alas. Keittiötarvikkeet yms. divarista hankittuja, kun olivat kaikki eri sarjoista koottuja.

Yleesä kaikkialta jäi mieleen koko reissusta suunnaton kusettamisen meininki. Ja joka paikassa!

Kuolleitten laaksoon piti mennä metallinpaljastimen läpi, ettei vaan ole kameraa. Jokaisen haudan edessä kaksi hemmoa, joista toinen "leimasi" lipun tavallisella rei'ittäjällä, ja toinen seurasi sisään, jottei vaan ota kuvia kännykällä.
Hienoja kuvioita jne, mutta Ramses II:n hautakammiossa, kun olimme eräällä tasanteella katselemassa hieroglyfejä, joita riitti lattiasta kattoon, oli vahti siinä vieressä ja osoitti alaspäin menevän oven pielessä olevaa mieshahmoa, ja sanoi sen olevan Ramses II englanniksi. Minä vaan nyökkäsin, mutta hemmo olikin käsi ojossa vaatimassa tippiä opastuksesta!
Poislähtiessä piti mennä toisesta portista ulos, joka meni suoraan n. 100 metriä pitkään ostoskujaan, joissa kaikki lähes roikkuivat hihassa tarjoten sitä taikka tätä. Piti oikein pistää juoksuksi että pääsi niistä eroon.

Hatshepsutin temppelillä sotilas tuli tarjoamaan yhteiskuvaa hänestä ja meistä maksua vastaan!

Yleensä ottaen koko reissu oli pettymys, koska joka paikassa yritettiin kusettaa, mankua rahaa yhtä sun toisesta, tyrkytettiin agressiivisesti kaiken näköistä tuotetta ja jopa muutamassa paikassa myyjä kävi jopa uhkaavaksi, kun ei ostettu mitään.
Eräässäkin paikassa New Hurghadassa myyjä oli mielin kielin, mutta kun ei ostettu mitään, myyjän kutsusta tuli kaksi isoa miestä uhkaavan näköisenä paikalle. Tässä vaiheessa vaimo oli jo lähtenyt ulos, ja myyjä vaati tiettyä summaa rahaa, kun oli nimemme töhrinyt hieroglyfeiksi, mutta hänen oli pakko antaaperiksi, kun näytin että minulla oli taskussa vaan pari hassua kolikkoa ja sanoin että rahat ovat vaimolla, joka oli just häippässyt paikalta. Myyjä nillitti sitä sun tätä kunnioittamisesta jne. ja mölisi vielä sitä että hän tuntee suomalaisia koska ollut Kokkolassa opiskelemassa. Hmm. No, tästä episodista selvittiin.

Kaiken huippu oli se, että minä sain vatsataudin, joka onnistuttiin taltuttamaan kun oppaalla oli heti tarjota vatsalääkettä,jota sitten ensi tilassa ostettiin apteekista. Huonommin kävi porukassa olleelle nuorelle kaverille, joka joutui muutamaksi päiväksi tiputukseen sairaalassa vatsataudin takia. Hän kertoi että hän oli noudattanut oppaan ohjeita hygienian suhteen, kuten minäkin, ja silti joutui sairaalaan.

Ei enään. Ei koskaan enään mihinkään Afrikan taikka muslimimaihin. Ei. Tässäkin oli jo tarpeeksi. Eikä tuossa ollut edes kaikkia muita epäkohtia joita jouduimme kokemaan.

Olen kertonut kavereilleni ja muille tutuille, ja muutamat ovatkin peruneet matkansa, kun olin kertonut asioista.

Samoin siinä sarjassa Ääliö ulkomailla, se kaveri oli ihan romuna Kairon keikastaan.

En todellakaan suosittele koko paikkaa, vaikka kulttuurisesti hienoja juttuja onkin.

26

821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 28x...

      Hihih, aivankuin minun suullani oli kerrottu hieno matkakertomuksesi. Juurikin näin asiat siellä ovat. Tuohon kun lisää vielä yleisen saastaisuuden ja hirveät hajut olemme vielä lähempänä totuutta.

      Ensimmäinen poikamiesmatkani parin taistelijatoverini kanssa nuorena sujui Kairossa hyvinkin mallikkaasti. Olimme ryhdikkäitä jätkiä ja aina tilaa edessämme syntyi. Herätimme paskaisissa luihuparroissa kunnioitusta eivätkä ne meille ryhtyneet kitusiaan aukomaan. Ei olisi kannattanutkaan. Kolusimme huorataloja viemäreiltä näyttäneissä paikoissa ilman ongelmia.
      Tosin sain punataudin joka oli raju ja hoidettiin Itävältalaisessa sotilaskenttäsairaalassa Kyproksella.

      Toinen matkani Kairoon suuntautui ex- vaimo n:ro 2:n kanssa. Voihan halivihei johan alkoi tapahtua. Siitä matkasta voisi kirjoittaa romaanin.
      Hameniekkaäijien röyhkeys on aivan uskomatonta luokkaa. Olivat koko ajan kulkiessamme nyppimässä vaimoni hameenhelmaa tai käsivarsia kun silmäni vältti. Kaikesta kammottavuudesta minkä koimme en todellakaan tilan puuttuessa voi kertoa.

      Saimme kuitenkin molemmat niin rajut vatsataudit että minä makasin wc:n lattialla josta oli lyhyt matka pöntölle. Pöntöllä istuessani kun kouristus tuli niin kiitin kylppärin suunnittelijaa mielessäni siitä että lavoaari oli nenän alla koska aina yrjö lensi samalla. Joskus toiminta piti keskeyttää kun vaimo ryntäsi käsi suun edessä ja huomasin että nyt on hänen vuoronsa. 2-3 päivää tätä kivaa kesti.

      En suosittele menemistä Afrikan mantereelle lainkaan enkä mihinkään muslimimaahan, mukaanlukien Turkki. Vihaavat meitä yli kaiken ja minä niitä.

      • älkää kitiskö!

        jos kerta olette valinneet Afrikan mantereen matkakohteeksi, niin turha on marmattaa millaista siellä oli, olipapaska reissu jne. Itse olen käynyt kymmeniä kertoja egyptissä,enkä valita yhtään vaikka tiedän että siellä on osittain kurjaa, paskaista, tyrkyttäjiä joka hiton paikassa. Viime reissulla Hatshattivatti kaupungissa paikallisessa basaarissa jokatoinen roikkui housunlahkeissa,ja kengänkärjissä anoen ostamaan liinoja,hedelmiä,savikuppeja,koruja,ja lentäviä mattoja. En tosiaankaan tarvinnut heidän tuotteitaan vaan annoin lähes joka kauppiaalle dollaritukon kouraan,jotta lopettaisivat ärsyttävän ruinaamisen. Lopulta kuitenkin ostin lentävänmaton. Oli nimittäin helpompi liidellä ulos basaarista,eikä kukaan enää päässyt roikkumaan kiinni.
        Harmi, Alladin ei suostunut myymään taikalamppuaan.
        Oli kuulemma vuosisatoja vanha kapistus,ja liikaa tunnearvoa.

        Hatinvatin hepsunkepsuttimessa en ehtinyt käydä, vaikka oli suunnitteilla. Sinne on kuulemma rakennettu aikiia.


      • hölmö juoppo

        Et sitten matkustelleena juoppona älynnyt otta lääkettä heti ku vatsa möyräisi \?


      • Siis mitä

        Mikä on huora talo.
        -.

        tyttäreni kysyi .


    • Der Maister

      Osa 2.

      Ollakseen hieno paikka, New Marina oli kuin Strugatskin kirjasta Stalker se vyöhyke päinvastaisessa merkityksessä eli me asuttiin vyöhykkeellä.
      Alueelle oli kolme porttia, joissa aseistetut vartijat. Jokainen auto, joka tuli "vyöhykkeelle" tutkittiin takakontista, konehuoneesta ja sisältä sekä peilillä alustasta.

      Meidän huoneemme oli tämän vyöhykkeen toisessa päässä tällaisen portin yläpuolella. Joka kerta kun auto halusi alueelle taikka ulos, kuskit soittivat torvea vaikkei ollut tarvis. Portti piti myös helvetinmoista kitinää kun se avattiin.
      Joka aamu tuli pitkä säiliöauto hieman ennen klo 8:aa, ja säiliössä luki isolla "King of the Road", ja tämä soitti joka kerta moniäänistä torveaan tervehdykseksi näille porttivahdeille. Sitten kuski alkoi tyhjentämään sitä säiliötä pienellä 2-tahti moottorilla varustetulla pumpulla ja tämä kesti lähes kaksi tuntia, johonkin varastoon tms. kalatorin kupeella.
      Taksit olivat myös helvetin moinen riesa: aina kun näki turistin, ne soittivat torvea. Kymmenenkin taksia tuli jonossa, ja sama juttu. Yhtenä aamuna aamiaisella laskin että meidän hotellin alapuolelta katua pitkin meni 3 taksia minuutissa keskimäärin ja jokainen tööttäsi, ja tätä jatkui n. puoli kolmeen asti yöllä.
      Kun sitten hiljeni, onnellisena ajatteli että vihdoinkin saa nukuttua, klo 5 alkoi rättipää mölistä kaiuttimien kautta aamurukousta. Hurghadan uusin ja suurin moskeija oli kalatorin toisella puolella. Tätäkin rakennettu kuin Iisakin kirkkoa kuulemma. Eikä siinä mitään, mutta kun muistakin moskeijoista kuului tämä aamumölinä, ja pahemmaksi teki se että jokainen mölisi eri virttä, joten kaoottinen meteli heti aamutuimaan, ja sitten King of the Road ja taksit jne.
      Yöuni jäi aika heikoille, joten oli pakko vaihtaa hotellia.

      Saimme loppuajaksi New Hurghadasta hotellihuoneen, joka oli ulkoisilta puitteiltaan aika hienon oloinen, mutta huone taas oli ihan persiistä. Ihan kelvollisen oloinen, mutta kun meni suihkuun, meinasi verho tulla alas, suihkun seinä teline meinasi tulla alas, suihkun kaadot ihan pielessä ja tämän vuoksi joutui toinen päivystämään ettei vesi valu huoneeseen oven alta.
      Hiljaisempaa oli edelliseen verrattuna.
      Aamiaisella tarjoilija kysyi että halusimmeko appelsiinimehua aamiaisen lisäksi, sanoin että kiitos. Tarjoilija hävisi ravintolasta ja hakikin aulassa olevasta baarista mehun, ja 5 puntaa kappale! Luulin että se olisi kuulunut aamiaisen yhteyteen, mutta ei.

      Yhtenä iltana menimme syömään läheiseen ravintolaan, joka vaikutti viihtyisältä. Olimme terassilla, kun oli hyvin lämmintä. Ruoka tuli ja aloimme syömään. Ihan OK, mutta kun se yksi rättipää alkoi kastelemaan nurmikoita, ja kun he käyttävät jätevettä siihen niin koko tienoo haisi viemäriltä! Hyvää ruokahalua vaan!

      Alueella oli pitkä pääkatu, jota kaikki joutuivat ajamaan, ja kadun varressa oli monessa kohtaa kieltomerkki ettei saa töötätä, mutta uskovatko taksikuskit sitä? Ei todellakaan. Joskin vähemmän kuin aikaisemmassa paikassa, mutta ero oli marginaalinen.

      Jakuten tuossa jo aikaisemmin kirjoitin:

      EI ENÄÄ IKINÄ EGYPTIIN TAIKKA MUIHIN VASTAAVIIN!!!!!!!!

      • mika505

        Ymmärrän DER MAISTER, kaltaisesi kavereiden kannattaa pysyä kotosalla vetää foliohattu päähän maksaa kiltisti verot vetää tuulipuku päälle ja mennä paikalliselle essolle kahville ettei kukaan vaan vedä välistä tai hajuja tule. Ihanko oikeen portti vinkui avatessa ja oikeen KING OF THE ROAD. Oletko kenties tyhmä odotitko että egyptissä olisi citymarketteja jokapaikka kiiltää kuin uusi ja näet tuulipukuja ?

        Niin tyypillinen suomijuntti taas, kitistää joka asiasta jos taksi tööttää tai moskeijassa rukoillaan, ei saanut lihapullia muusilla ja tielläkin sattui olemaan roska LOMA PILALLA :D


      • 1,99
        mika505 kirjoitti:

        Ymmärrän DER MAISTER, kaltaisesi kavereiden kannattaa pysyä kotosalla vetää foliohattu päähän maksaa kiltisti verot vetää tuulipuku päälle ja mennä paikalliselle essolle kahville ettei kukaan vaan vedä välistä tai hajuja tule. Ihanko oikeen portti vinkui avatessa ja oikeen KING OF THE ROAD. Oletko kenties tyhmä odotitko että egyptissä olisi citymarketteja jokapaikka kiiltää kuin uusi ja näet tuulipukuja ?

        Niin tyypillinen suomijuntti taas, kitistää joka asiasta jos taksi tööttää tai moskeijassa rukoillaan, ei saanut lihapullia muusilla ja tielläkin sattui olemaan roska LOMA PILALLA :D

        Tekstisi paljastaa oman tyhmyytesi, kun lähdet haukkumaan toisia.

        Jutusteltuani tuttavieni kanssa Der Maisterin teksteistä, he sanoivat että hyvin oli kuvattu oloja siellä, ja kokeneet itse pahempaakin. Joten peruin lähtöni Egyptiin ja menekin Madeiralle.

        Eikä siihen mitään foliohattua tarvita.


      • Der Maister
        mika505 kirjoitti:

        Ymmärrän DER MAISTER, kaltaisesi kavereiden kannattaa pysyä kotosalla vetää foliohattu päähän maksaa kiltisti verot vetää tuulipuku päälle ja mennä paikalliselle essolle kahville ettei kukaan vaan vedä välistä tai hajuja tule. Ihanko oikeen portti vinkui avatessa ja oikeen KING OF THE ROAD. Oletko kenties tyhmä odotitko että egyptissä olisi citymarketteja jokapaikka kiiltää kuin uusi ja näet tuulipukuja ?

        Niin tyypillinen suomijuntti taas, kitistää joka asiasta jos taksi tööttää tai moskeijassa rukoillaan, ei saanut lihapullia muusilla ja tielläkin sattui olemaan roska LOMA PILALLA :D

        Persiistä se paikka kuitenkin on, haukut sitten miten paljon vaan.


      • Haperoinen
        Der Maister kirjoitti:

        Persiistä se paikka kuitenkin on, haukut sitten miten paljon vaan.

        Niin tai näin.. hyvin paljon olen kuullut hyvääkin paikasta ja ennenkin on tullut sekä afrikan maissa, että muslimimaissa käytyä, joten aion uskaltaa. Ystäväni Hurghadassa on kahdesti ollut ja vaikka likaista onkin, niin juuri muuta valitettavaa ei ole ollut! Eli sinne olisi tarkoitus maaliskuussa lähteä!


    • Zypzyke

      Ilmeisesti taustatutkimus matkakohteesta on jäänyt tekemättä, jos sikäläinen kulttuuri ja tavat niin paljon järkyttävät... Olemme käyneet Hurghadassa useita kertoja vuodessa. Valitsemme viiden tähden hotellin all inclusive hyvällä rannalla, usealla ravintolalla, isoilla altailla ym. Huoneet ovat isoja ja siistejä, kukaan ei kaupittele mitään (joissain hotelleissa lippukäytäntö - lippu aurinkotuolin viereen pystyyn ja kukaan ei tarjoa hierontaa tai retkiä). Ruoka on herkullista ja valikoima todella laaja. Kotona aloitamme maitohappobakteeri - kuurin ja varmuudeksi mukana paikallinen vatsatautilääke (suomalaiset lääkkeet voi jättää kotiin etteivät ne turhaan paina matkalaukussa - mahtuu enemmän ostettava mukaan). Kukaan ei ole koskaan mihinkään vatsatautiin sairastunut, vaikka syömme kaikkea. Niin ja coca-cola ruokailun yhteydessä - tappaa kaikki tunnetut ja tuntemattomat bakteerit:) Näitä vastapuristettuja mehuja saa tietenkin rahaa vastaan, koska ne puristetaan extra sinua varten. Loogista, eikö vaan?
      Jos all inclusive tärkein pointti on alkoholi, niin kannattaa varata majoitus Sinbad hotelliin. Sieltä saa tutun makuista juomaa. Yleensä hotellien alkoholitarjonta on paikallinen (juomat vähän samanmakuisia, vaikea erottaa esim. vodkaa rommista),
      länsimaisia saa maksua vastaan, vaikka on varannut AI.

      Eli menkää isoon viiden tähden hotelliin, jossa on hieno ranta ja mahdollisesti pari-kolme saman yhtiön hotellia vierekkäin. Esim Titanic Beach ja Titanic Palace ovat kumpikin käytössäsi. Voit asua Beachin puolella ja käyttää myös Palacen ravintolaoita, altaita - kaikkia palveluita. Sindbad on kolmen hotellin ryhmittymä, vesipuisto, pitkä rantaviiva ja vähän keskeisempi sijainti.

      Eli hotellista EI OLE PAKKO LÄHTEÄ ULOS!! Ja saatte paljon myönteisemman kokemuksen!

      Itse olen käynyt kaikensorttisilla retkillä, opastetuilla ja omatoimisesti matkustanut paikallisella bussilla esim Luxoriin. Kansa on köyhä ja tietenkin he pyytävät palveluistaan rahaa, se myös kuuluu tapoihin, sillä myös paikalliset maksavat toisilleen samoista palveluista. Hymy ja ystävällinen kunnioittava asenne auttavat paljon!

      Hienoja matkaelämyksiä kaikille!

      • Hilton

        Just näin!

        Olemme jouluksi lähdössä Hurghadaan. Ekasta kerrasta on jo melkein 10 vuotta.
        Silloin asuimme Makadi Bayssa, mutta nyt varasin viiden tähden Hiltonin Hurghadasta. Onko kenelläkään kokemuksia?
        Olisi aikomus myös lähteä Luxoriin, siis paikallisbussit ovat ok? Ekalla kerralla menimme matkatoimiston mukana Pyramideille Kairoon, mutta nykyisin matkailen itse tilailemalla kaiken.
        Mikäs olisi nykyisin hyvä opaskirja tai sivusto Egyptistä?


      • sääski
        Hilton kirjoitti:

        Just näin!

        Olemme jouluksi lähdössä Hurghadaan. Ekasta kerrasta on jo melkein 10 vuotta.
        Silloin asuimme Makadi Bayssa, mutta nyt varasin viiden tähden Hiltonin Hurghadasta. Onko kenelläkään kokemuksia?
        Olisi aikomus myös lähteä Luxoriin, siis paikallisbussit ovat ok? Ekalla kerralla menimme matkatoimiston mukana Pyramideille Kairoon, mutta nykyisin matkailen itse tilailemalla kaiken.
        Mikäs olisi nykyisin hyvä opaskirja tai sivusto Egyptistä?

        Hei

        Olen itsekkin lähdössä 2.12 Hurghadaan. Hilton Hurghada on ihan hyvä hotellivalinta.
        Opaskirjana Berlizin matkaopas tai useita englanninkielisiäkin. Kirjastoista löytyy ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.

        Yksi hyvä tapa on tutustua retkien ja matkojen suomalaiseen matkanjärjestäjään.

        Katsokaapa hänen nettisivunsa, niin sieltä selviää monia asioita Mohamedin retkitarjonnasta ja mitä apua tarvittekaan. Suosittelemme. Itse olemme tilanneet hänet vastaanottamaan koska meillä on vain pelkkä lento varattuna. Itse olemme varanneet Mohamedin suosituksella hotellin.

        www.mohamedisokarhu.com


    • 28x...

      Kaikki egyptifanit jotka ovat olleet maassa useita kertoja ja höpöttelevät etteivät ole koskaan saaneet vatsatauteja valehtelevat.

      Se on taivaan tosi.

      Vai että maitohappobakteerit tehoavat ulosteperäisiin noro- yms bakteerikantoihin on aivan naurettavaa. Kaikki vatsataudit ovat Egyptissä kotoisin nimenomaan ihmispaskasta jota ei tarvita kuin sadasosagramma aiheuttaman jopa kuolemanvaarallisen vatsataudin.
      Punatauti on vain keskivaarallinen joka voi kyllä vanhukselle kuoleman aiheuttaa.

      On aivan samantekevää käytättekö käsidesejä ja välttelettekö ovenkahvoja ja seteleitä.

      Te syötte siellä kokkipojan paskaa ruuissanne je se on sitten siinä.

      • ootpa hölömö!

        On sinulla mielenkiintoiset kokkausmetodit ja omaperäiset reseptit jos omaa ulostettasi laitat ruokiisi...ja taitaa sinulla olla väärä käsitys siitä, että muutkin näin tekisivät ;)


      • mirmak

        28x, siis väitätkö minua VALEHTELIJAKSI?????????? Jos sanon etten ole vatsatautia saanut n. 20 Egyptin matkani aikana niin se sit vaan on niin, olen pahoillani että vien pohjan sun "totuudelta"


    • jessöör

      Hyvä Der Meister
      Matkakertomuksesi Hurghadasta oli vähintäänkin todenmukainen, nauroin vedet silmissä ja nyökyttelin päätäni koko lukukokemuksen ajan :) Olen käynyt perheeni kanssa usein Hurghadassa ja meno siellä on juuri kuvailemasi kaltainen, järjetön. Toki ellei halua mölinää ja ahdistelua kokea, tööttäilystä puhumattakaan, voi viettää loman tiukasti huippuhotellissa, huippurannalla. Meno Hurghadassa on niin uskomatonta, että jollei se olisi hieman pelottavaakin, niin naurattaisi makeasti!
      Jos kokekemuksia etsii, niin sinne vaan!! :D Ps. muista pysyä julkisilla alueilla ja poissa pieniltä sivukujilta.

    • jylyppy

      Heh. Tää oli niin tosi kuin voi olla. Hyvin tuli mieleen kuninkaiden laakson helvetillinen ostoskuja. Ainoa paikka missä oli normaalin ihmisen mukava olla oli seudun parhaan AI hotellin porttien suojassa, jossa aseistautuneet vartijat pitivät paikallisen väestön henkilökuntaa lukuunottamatta ulkopuolella. Se paskatauti tuli siinäkin kaikkein parhaimmassa hotellissakin, teki mitä tahansa.

    • ynjevi

      Olin Hurgassa pari vuotta sitten.

      Eräs ilmiö oli kiusallinen. Nämä entisen CCCP:n porukat.
      Olivat röyhkeitä ja miltei aina etuilemassa.

      Joko venäläiset ovat oppineet paremmille matkailija tavoille?

      • Ei minua

        Venäläiset eivät ole minua missään häirinneet , aasiassa olessamme kiilasimme nuorisoporukan kaupan kassalla kylmän rauhallisesti, juttelivat sitten keskenään että
        onkohan noi venäläisiä myös.
        -joskus joku slobo menee kassalle pitään paikkaa ja muut ostoksille,minä laitan tavarat kassan eteen ja kiitän venäjäksi , ei ole viel'ä tarvinnut ketään lyödä pikku mulkaisulla on aina tilaa tullut, no vähän olkapäällä.

        -ruoka jonoissa menen vain väliin ja jos ovat tiiviissä jonossa niin vähän taitan polveani jonossaolevan polvitaipeeseen ja siirryn siihen hänen eteensä, ei mittään ongelmaa.
        -osa suomalaisista on kun jeesuksen nähneitä kun ne näkee passi tai ruoka jonon ,
        ei askelta eteen ja muutenkin kuin halvauksesta toipuva vajakki karkulaisia.


    • sama kokemus

      Muutama vuosi aikaa hurghadan reissusta ja se oli ensimmäinen ja viimeinen, edes sää ei suosinut ja vesi oli meressä kylmä tammikuun keskellä. Luxorin reissu oli vailla vertaa, kiitin luojaa vaikka en ole uskovainen kun pääsin takaisin hotelliin, tarkemmin en jaksa reissusta kertoa siihen menisi montaa sivua.
      Joku tässä mainitsi että ei ole pakko mennä hotellin ulkopuolelle... minä uskalsin lähteä, silmät kiinni ja niin kovaa kun pääsin tien toisella puolella olevaan ravintolaan (canaria tai jotain semmoista oli nimi)mikä oli kyllä paikka missä sai olla ihan rauhassa,omistaja ok. Mutta tuntuu hassulta lähteä lomamatkalle ja istua kokonaisen viikon tai kaksi hotellissa. Joki mainitsi tässä että foliohattusuomalaisten ongelma, niin se ei ole koska en ole suomalainen ja silti pidän paikkaa erittäin huonona lomakohteena.

    • Mummeliini

      Kolme kertaa Egyptissä ja ikävä sinne taas.
      Ei kylläkään ole oltu Kairossa. Ihmiset hotelleissa olivat ystävällisempiä kuin missään muualla maailmassa. Palvelu oli luontevaa, ei lipevää. No, minimaalisella juomarahalla palvelu parani vielä entisestään.
      Mikä siinä juomarahassa tekee suomalaisen hysteeriseksi? Kaikkihan on paljon halvempaa kuin meillä. Voiko Suomessa edes isolla rahalla ostaa huippupalvelua? Siellä sen saa 50 sentillä. Tinkiminen on vain tapa. Ei sitä kannata panikoida. Hinta täytyy tietää jo ennen kauppaan menemistä mielummin. Siis ensimmäisinä päivinä vain katsellaan ja kysellään hintoja. Kauppiaista pääsee eroon sanomalla ei. Ei kannata lähteä leikkiin mukaan ollenkaan, jos ei aio ostaa. Pää pystyyn ja hymyillen kieltäydyt tarjouksista jotka eivät kiinnosta. Huomenna jo sinut tunnetaan ja tervehditään kuin tuttua. Mitä itsevarmempi olet, sitä helpompaa ja mukavampaa on.
      Autiomaa on elämys, vaikka retket sinne ovatkin bisnestä, mutta niinhän ne ovet meilläkin turistiretket bisnestä. Snorklaus ja vedenalainen maailma ovat huima elämys.
      Jos joku näyttää epäluotettavalta, älä luota. Luikureita on kaikkialla, täällä maassa turistikohteessa enemmän kuin muualla. Tarkista ostamasi tavara ja osta juuri se kappale. Merkkituote ei varmasti ole merkkituote, kulta ei ole kultaa, papyrys ei ole aito edes matkatoimiston suosittelemassa kaupassa, varsinkin jos se on halpa jne. Sillä pärjää. No, vatsatauti tulee, jos on tullakseen. Ei tuo ole tullut, vaikka olen syönyt kaikkea mitä hyvässä hotellissa on ollut tarjolla. Joillekin näytti tulleen.
      Kannattaa uskoa, ja hakea heti lääkkeet jotka auttavat. Jopa muutaman tunnin kuluttu on taas kunnossa.
      Yleisesti ottaen Egyptin turistikohteet ovat kuitenkin turvallisia, varsinkin jos on pariskuntana liikkeellä. Lapsista pidetään myös hyvää huolta ja heidät huomioidaan kaikialla. Valitse rauhallinen matkakohde ja vähän parempi hotelli, jos kulttuuri tuntuu aluksi vieraalta. Ei kannata uskoa ihan kaikkia näitä juttuja. Elämä on asennekysymys, myös matkoilla. Muista, että ne nuoret tarjoilijat ja siivoojat saattavat tehdä työtä aamusta iltaan seitsemän päivää viikossa jopa koko kuukauden yhtä kyytiä. Ehkä pieni tippi olisi paikallaan?

    • myös hyviä

      asioita löytyy. Merivesi on kirkas ja kaloja/koralleja on kiva katsoa, tällä hetkellä varma rusketuksen paikka, aurinkoa ja hellettä jatkuvasti kun taas muualla massalomakohteissa sataa tai on kylmempää.

    • Hughada is best

      Kaksi kertaa Egyptissä ja nyt kyllä riitti!

      Olimme perheeni, vaimo ja kaksi poikaa , kanssa ensimmäisellä kerralla Kairossa koska halusimme nähdä Pyramidit sekä kansallismuseon aarteet. Tai siis minä halusin. Olivat ne siellä ja mahtavia olivatkin. Sitten sairastuimme kaikki vatsatautiin ja koko loppulomamme meni pieleen. Eihän tuo ollut kuin 8 päivän matka josta 4 olimme hotellissa kun emme muualle uskaltautuneet.

      Muutaman vuoden päästä tuo oli unohtunut ja lapsetkin kasvaneet ja oppineet uimaan.

      Tilasin lomamatkamme ja juurikin Hurghadan New Marineen. Esitteessä oikeinkin hieno. Todellisuus oli täysin toista. Ankeat olivat huoneet aivankuin jossain vankilassa. Vastaanototto oli lipevää, tuntui että olisi ollut jossain ihmemaassa kunnes totuus paljastui. Edessäpäin hymyilivät maireasti mutta kun äkkiä käännyin niin ilmeet olivat räkivät. Hämmentyivät kun huomasivat äkkikäännökseni.

      Hotellin ulkopuolella väijyi lauma kaapuhemmoja jotka hyökkäsivät sutena kimppuumme. Pölypilvi nousi kun hyörivät ja kyttäsivät saisivatko mitään pöllittyä. Vetäydyimme tiukkaan piiriin ja pelastauduimme taksiin joka siihen kurvasi. Ali Baban näköinen partaniekka siinä sössäili ja huitoi eikä ollut tajuavinaan yhtään mitään minne olimme menossa. Jätimme taksin ja raivasimme tiemme takaisin hotelliin jossa ripuloimme koko loppulomamme.

      Sen pituinen se.

    • sääski

      Hei

      Ehkä oli teidän pitänyt ottaa selvää maan myyntikulttuurista ja vähän muustakin. Huomata että ette ole eurooppalaisessa maassa. Liekko juuri teille matkakohde oli virheellinen.

      Onneksi jokainen voi valita matkakohteensa-

      Suomalainen vapaus !!

      Olemme matkalla 2.12 Hurghadaan ja sieltä Marsa Alamiin.
      Nyt suoralla lennolla. Edelliset lennot kiersivät Istanbulin kautta.

      Onnea uusille matkoille !

    • kari runkkari

      2v sitten olin sharm el sheikissä vaimon kanssa ja mukana oli myös sellainen heppu joka sairastuu jopa suomessa vatsatautiin mutta kumma kyllä ei tuolla? söimme joka päivä ulkona lihaa..toki joimme viinaakin.kaikki olivat koko viikon terveinä. vajaan vuoden kuluttua kävin vaimon kanssa hurghadassa josta myös kävimme lentämällä kairossa(jossa myös nautimme evästä basaarissa)myös terveenä koko viikon. toki voi olla kyse tuurista? tai jos lähtee sellasella ennakkoasenteella tulee varmasti kipeeksi? viime talvena kävimme ingelissä joka ei tod..ole mun suosikki kohde sama kun menis turkuun syömään pizzaa yhtä paljon suomee puhuvia juoppoja ja gay porukkaa..plus matti ja frederik.toki ruoka ja viina pikkusen parempaa ja halvempaa.afrikan safari kiinostas muttei ebola

      • reiska299

        Kari runkkari, miten olisi että ensin että käyt sen apukoulun loppuu.Hivenen vaikeaa lukea tuota sun tekstiä, missä pisteet ja pilkut :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe