Kannattaako Aalto?

Aaltoonko

Kysyn täällä, vaikka haenkin jo maisterivaiheeseen, koska täältä voisin saada enemmän vastauksia. Eli opiskelen tietotekniikkaa Åbo Akademissa Turussa ja viimeistään keväällä pitäisi olla kandin paperit käsissä. Olen vain alkanut miettimään, että pitäisikö minun hakea maisterivaiheeseen Aaltoon vai jatkaa nykyisellä linjallani. Aallossa kiinnostaisi Startup mahdollisuudet ja se, että se on Aalto. Tai mietin, että onko Aallolla joku status arvo myöhemmin työnhaussa. Perhetilanne on semmoinen, että sitä ei ole helpoin mahdollinen yhdistää Otaniemessä opiskeluun, vaikka myöhemmin töihin pk-seudulle pitäisikin hakeutua. Kommentteja ottaisin mielellään vastaan. Eniten mietityttää, että miten tämä maisterivaiheen koulutuspaikka vaikuttaisi tulevaan urakehitykseeni. Paljon? Ei mitenkään?

8

975

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 18+2

      Ei, ellei tavoitteena ole tohtorin tutkinto.

      • Aloittaja tässä

        Miksi juuri Aallossa on parempi tohtorin tutkinto? Vai antaako Aalto paremmat valmiudet jatkaa tohtorinhatun jälkeen uraa?


    • TUTAQ

      Hei

      Kannattaa mennä aaltoon. Itse opiskelijana olen todennut Oulun yliopistosta neljättä vuotta nyt lukeneena, että täällä ei enää tehdä kunnon opetusta ja sehän tarkoittaa, että ei voi syntyä myöskään kunnon tohtoreita. Tietenkin, jos haluat tohtorin hatun helpolla...tänne vaan. Opettajat valittaa tunneilla, kun mikään ei toimi, uudistukset tekevät kaikesta hankalaa. Mitä hittoa ne valittaa. Vaihtaisivat alaa, jos ei nappaa. Onhan täällä kummallista uudistusten myötä toki, että opiskelija joutuu juoksemaan pitkin yliopistoa, kun salit vaihtuvat toimimattomien järjestelmien vuoksi mihin sun tähän. Kuulemma laitettu sakkia pihalle. Ihan oikein, että välillä paikka tuultuu. On noita nuhrunaamoja jo kateltukkin, jotka jatko-opiskelun voimalla hyvää palkkaa nostavat muutaman viikkoluentotunnin voimalla, ku aikoinaan eivät ole paniikkihäiriön tms takia päässeet mihinkään muualle, ku yliopistoon töihin. Paikathan on Oulun yliopistossa rempallaan. Mikähän vuosi sekin oli kun ämpäreitä oli käytäillä, ku katto vuosi. Mikä vitun viisas tällaisen laitoksen on rakentanut. TASAKATTOA 10000 m2...tttu. Vittu pitäs ampua tollaset. Sitten vielä joku perkele suojelee tätä pyhättöä. Nekin pitäs ampua. Äääh...men vihapuheiksi. Perun siis puheeni....teeksi. Onhan se tosi, että yliopistokiinteistöt tekee parhaansa korjatakseen tilannetta, mutta kuulemma perivät vuokraa myös sen vuoksi kolminkertaisesti sivakkaan nähden. Silti ämpäreitä on lattialla. Kymmeniä miljoonia laitetaan Oulun yliopiston "korjauksiin" onneksi. Onneksi tällä on työllistävä vaikutus, kun hyväveljet rakentaa ja alihankkijanalihankkijanalihankkijanalihankkijanalihankkijanalihankkijanalihankkijanalihankkijanalihankkijanalihankkijanalihankkijanalihankkijanalihankkijanalihankkijanalihankkijanalihankkijanalihankkijan ja vielä alihankkija saa voittoa tekemällä hommat tuntihommina, kun "niitä yllätyksiä korjausrakentamisessa piisaa". Meillä opettajat järjestää opetuksen niin, että laittavat opiskelijat pitämään toisillee seminaareja. SIINÄHÄN TIETO LISÄÄNTYY. Ainakin ihan väärä tieto. Oulun yliopistoa ollaan vetämässä alas hajoita jahallitse periaatteella. Näyttää niinkuin ylhäältä päin valuisi sonta alas ja kaikki lakeijat uskoisi, että Oulun yliopisto säilyy. Onneksi minä taloudesta jotain oppineena tiedän, että Lean johtaminen ratkaisee pulman. Yritin lainata kirjaa monta kuukautta, kunes luovutin.

      • 12+5

        Koko keskustelu ei liity mitenkään Oulun yliopistoon tai tuotantotalouteen, ja kaikki tietävät jo muutenkin, että Oulun yliopisto on Suomen heikoin yliopisto, vaikkei pitäisi.


    • Muutos kannattaa

      Opiskelupaikan ja -kaupungin vaihtaminen tuo varmasti uutta intoa opiskeluun ja kasvattaa ihmisenä. Muutos on tärkeämpää kuin onko kohde Aalto. Aallon etu on (mainos!), että toisen maisterivaiheen ohjelmat alkavat vähitellen olla selkeitä paketteja, joihin on helppo siirtyä muualta ja joista todella pääsee kahdessa vuodessa ulos.

      Siirtymisestä ei kuitenkaan ole hyötyä, jos et pääse perhesyistä luennoille tai jos aiot käydä töissä koko opintojen ajan. Silloin on parempi pysyä vanhassa tutussa yliopistossa, jossa jo osaat tasapainotella opintojen ja muiden velvoitteiden välillä.

    • Aaltoon_pettynyt

      IT-alalla työnantajia ei yleensä kiinnosta mitä koulua oot käynyt. Oikeastaan koulu ei kiinnosta yhtään, eikä sitä kannata mainita edes työhaastattelussa, ellei sitä erikseen kysytä. Joo tiedän, että tuo kuulostaa omituiselta, mutta valitettavasti mun kokemuksen mukaan niin se on. Oon ollut useissa kymmenissä (about 40) työhaastattelussa, ja monessa alan firmassa jo töissä. Nykyisessäkin työpaikassani kehottivat ottamaan kaikki merkinnät kouluun liittyen pois, koska se antaa aivan liian juniorimaisen kuvan.

      Tavallaan harmittaa kyllä, koska luulisi, että juuri koulusta valmistuneella olisi se tuorein ja päivitetyin tieto ja osaaminen alasta, jota kehtaisi kyllä mainostaa. Valitettavasti näin työpaikoilla ei kyllä ajatella =/. Koen, että koulutuksessa on jotain vialla, kun sitä ei arvosteta pahemmin työmarkkinoilla. Jotenkin pitäis koittaa meidän kuroa tuota yliopistojen ja oikean työelämän kuilua pienemmäksi, jotta työelämään siirtyminen olisi helpompaa.

      Se mikä työnantajia kiinnostaa vain on, että löytyykö sulta työ/harrastusprojekteista kokemusta vai ei. Siis näin IT-alalta. Kouluprojekteja ei kannata mainita, jos on jotain muutakin näytettävää.

      • 20vtöissä

        Se on on näet niin, että tämän päivän tuorein ja päivitetyin tieto ja osaaminen on jo huomenna eilisen tietoa ja osaamista.

        Voit olla varma, että myös työelämässä seurataan aikaa ja päivitetään osaamista koko ajan.

        Työnantajalle on tärkeää, että osataan myös työelämän vaatimukset. Siksi etusijalle asetetaan sellainen, joka on tämänkin taitonsa jo hankkinut.


    • ylijanari

      Hei,

      Täällä yksi kaveri joka pohtinut samaa hommaa. Sekä alkuun opiskelijana ja myöhemmin sitten opiskelijoiden palkkaajana. Jos tutkinto on suomesta, ei se oikastaan herätä ihmeempiä tuntemuksia, joten näytöt ratkaisee.

      TL; DR; Käy ÅA:ssa vaan loppuun jos on helpompaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe