Pia Viitanen ministerinä tehokas pakkaus

kulttuuriväki tykkää

Kyllä tuo pitkä eduskuntatyökokemus tekee politiikosta todella hyvän ja yhteistyötaitoisen asioidemme hoitajan. Nyt kulttuuripuolella ollaan erittäin tyytyväisiä Pia Viitaseen kulttuuriministerinä. Pitkästä aikaa Suomen kulttuuriasiat ovat sellaisen politiikon hoidossa, jolla on ote asioihin. SDP:llä on nyt fiksu ministeri kulttuuriasioitamme hoitamassa ja kaiken lisäksi hän on pirteä pakkaus ulkoiselta olemukseltaankin.

Yleensä maassamme noita kulttuuriasioita on vähätelty ja ministeterin salkku on annettu sellaiselle, jolla kulttuurikentän tietämystä ja kiinnostusta ei ole ollut pätkän vertaa. Paavo Arhimäkeä kiinnosti vain urheilu ja häntä ei nähty juuri missään kulttuuritilaisuudessa. Kaiken kukkuraksi hän kännäsi itsensä umpitunneliin jääkiekkourheilijoidemme kanssa. Joutuivat raahaamaan hänet vetelässä kunnossa sänkyyn nukkumaan kännit pois. Miten tuollainen kännääjäihminen voisi tehdä yhteistyötä sivistyneiden piirissä, johon kulttuuriväki yleensä luetaan? Oli Luojan lykky, että nuo vasemmistolaiset lähtivät hallituksesta ja myös tuo Paavo Arhimäki.

32

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Afroditen peili

      Kyllä tuo tarpeettoman pitkä eduskuntatyökokemus tekee poliitikosta tosi huonon ja yhteistyökyvyttömän asioidemme hoitajan. Nyt kulttuuripuolella ollaan erittäin tyytymättömiä Pia Viitaseen kulttuuriministerinä. Pitkästä aikaa Suomen kulttuuriasiat ovat sellaisen politiikon hoidossa, jolta puuttuu ote asioihin. SDP:llä on nyt tyhmä ministeri kulttuuriasioitamme hoitamassa ja kaiken lisäksi hän on ylipirteä pakkaus ulkoiselta olemukseltaankin.

      Yleensä maassamme noita kulttuuriasioita on vähätelty ja ministerin salkku on annettu sellaiselle jolla kulttuurikentän tietämystä ja kiinnostusta ei ole ollut pätkän vertaa. Paavo Audinmäkeä kiinnosti vain penkkiurheilu ja häntä ei näkynyt juuri missään kulttuuritilaisuudessa. Kaiken kukkuraksi hän kännäsi tsensä umpitunneliin jääkiekkourheilijoidemme kanssa. Joutuivat raahaamaan hänet vetelässä kunnossa sänkyyn nukkumaan kännit pois. Miten tuollainen kännääjäihminen voisi tehdä yhteistyötä sivistyneiden piirissä, johon kulttuuriväki yleensä luetaan? Oli Luojan lykky, että nuo vasemmistolaiset lähtivät hallituksesta ja myös tuo Paavo Audinmäki. Niin lykky ei ollut että hänelle löytyi surkeampi korvike.

      • On siinä ministeri komm

        Puhuvat että viinamäki paskoi kännissä housuihinsa ja laski kuset alleen?


      • Demun tyyli?
        On siinä ministeri komm kirjoitti:

        Puhuvat että viinamäki paskoi kännissä housuihinsa ja laski kuset alleen?

        Eikös demut tee tarpeensa muiden päälle omien housujen tai hameiden sijaan?


    • ÄO 77

      Viitanen kilpailee Keplottelija Kiurun kanssa hallituksen tyhmimmän ministerin titteliä.

      • Unohtux

        MGR tosin vahvana haastajana. SDP:ssä on paljon tyhmiä naisia mutta ministerit tältä kaudelta ovat vähissä.

        Ai niin Susanna Huovinenkaan ei niin heikoilla ole.


      • Kasiviitonen

        Eikös sitä tervehditä Alien 3 tyyliin: "Right eighty five"?


    • Hyi helkkari!

      Tämän aloituksen on pakko olla tullut Pietarin trollitehtaalta. Että pitääkin väittää sysimustaa vitivalkoiseksi.

    • avaja on pelle

      Oikea vitsiniakka. Ei voi olla täyspäinen!

      Siis demari..

      • Kissa-kana se on

        Halusi kissatauluja seinille, yrittää ratsastaa kissoilla niinkuin haloska..


      • takunainen
        Kissa-kana se on kirjoitti:

        Halusi kissatauluja seinille, yrittää ratsastaa kissoilla niinkuin haloska..

        Syöksyttää demarien kannatusta!


      • Kaksplussa
        Kissa-kana se on kirjoitti:

        Halusi kissatauluja seinille, yrittää ratsastaa kissoilla niinkuin haloska..

        Kuulin jostain, että nainen, jolla on enemmän kuin kaksi kissaa, kannattaa kiertää kaukaa. Ei ole kaikki muumit laaksossa.


    • Pummipoliitikot

      Vuosikausia pummina eduskunnassa ja nyt tehtävänä on pummiministerinä olo. Työtehtävänä on lässyttää pascaa pummien kanssa ja antaa työtä tekeviltä varastettuja verovaroja pummikavereille.

      • ei paljon näy

        Demarit piilottelee Jutan mokaa..


      • Semantiiiikkaaaaaaaa
        ei paljon näy kirjoitti:

        Demarit piilottelee Jutan mokaa..

        Urpo itse on demarien moka.


    • jopas jotakina

      Näyttääpäs täällä olevan ei kulttuuri- ja taidealan porukkaa kateilemassa sitä, että taidepuolella voi jotain hyvää tapahtuakin näppärin ministerimme ansiosta. Kateelliset ihmisethän ne eivät soisi mitään hyvää muille, kuin itselleen. Taitelijoiden asema Suomessa on erittäin heikko ja jos näiden ansiosta ministeri onkin kiinnostunut, niin heti pystyyn hirtettäisiin, jos laki sallisi. Siksipä kulttuuriinisteriksi on kelvannutkin vuosikymmenet kuka tahansa osaamaton, missitkin ovat hoitaneet tätä pestiä. Nyt Pia Viitasella on vuosikymmenien kokemus valtioneuvostotyöstä ja kyllä tuo kokemus täytyy näkyä hänen työssään ministerinä. Sori vaan kateelliset, taiteilijoiden asemaan voi tullakin parannusta!

      • Afroditen peili

        Näyttääpäs täällä olevan kulttuuri- ja taidealan porukkaa katselemassa sitä, että taidepuolella voi jotain pahaa tapahtuakin typerän ministerimme ansiosta. Asialliset ihmisethän ne soisivat paljon hyvää muillekin, kuin itselleen. Taitelijoiden asema Suomessa on erittäin heikko ja jos näiden ansiosta ministeri teeskentelee kiinnostunutta, niin heti pystyyn hirtettäisiin, jos laki sallisi. Siksipä kulttuuriinisteriksi on kelvannutkin vuosikymmenet kuka tahansa osaamaton, missitkin ovat hoitaneet tätä pestiä. Nyt Pia Viitanen on vuosikymmenien kokematon valtioneuvostotyöstä ja kyllä tuo kokemmattomuus täytyy näkyä hänen työssään ministerinä. Sori vaan ihmiset, taiteilijoiden asemaan voi tullakin huononnusta!


    • töitä on tehnyt

      Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitaselle prosenttiperiaate taiteilijoille on tärkeä periaate. Hän pitää tehtävänään sitä, että prosenttiperiaate muuttuu teoiksi. Viitasen mielestä prosenttiperiaate parantaa yhteisiä ympäristöjämme ja tarjoaa työtä eri alojen taiteilijoille. Prosenttiperiaate on kirjattu hallitusohjelmaan. Tavoitteena on, että taidehankinnat otetaan mukaan jo suunnittelun varhaisessa vaiheessa.

      Prosenttitaide työllistää eri alojen taiteilijoita, lisää yhteisen ympäristömme esteettisyyttä ja viihtyisyyttä sekä parantaa korkeatasoisen taiteen tasa-arvoista saatavuutta koko maassa. Periaate on tärkeä myös taiteilijoiden työllisyyden kannalta. Taiteilijat työllistyvät paitsi taideteosten tekijöinä, myös hallinnossa tarvittavina konsultteina ja muissa välittäjätehtävissä.

      OKM on tukenut veikkausvoittovaroin prosenttiperiaatteen edistämistä myöntämällä valtionavustusta alan organisaatioille prosenttiperiaatteen pilottihankkeisiin yhteensä 743 000 euroa käytettäväksi vuosina 2013-2015. Lisäksi olemme varanneet Taiteen edistämiskeskuksen jaettavaksi tänä vuonna 380 000 valtionavustuksiin ”Prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen” –hankkeille.

      Hakuaika prosenttitaiteen edistämiseksi umpeutui elokuun puolessavälissä. Taiteen edistämiskeskus jakaa avustuksen (380 000) 10–20 hankkeelle. Valtion omaa taiteenhankintajärjestelmää tulee kehittää prosenttiperiaatteen suuntaan. Lisäksi on ratkaistava, miten valtio voi edistää kuntia noudattamaan prosenttiperiaatetta tai muuta tapaa hankkia taidetta julkisiin tiloihin

      Taidetta Arkeen –asiakirjassa on hyviä ehdotuksia yhteisestä tekemisestä, oppimisympäristöjen rakentamisesta ja mm. työttömien taiteilijoiden palkkaamisesta prosenttitaidetta toteuttaviin hankkeisiin. Pia Viitanen asetti tänä syksynä ohjausryhmän koordinoimaan prosenttiperiaatteen edistämistä. Ohjausryhmän tehtävänä on viedä asiaa taas yksi askel eteenpäin.

      • onko rahat?

        Lapsilisistä, vai eläkkeistä?


      • Prosenttipoliitikot

        Viitanen ymmärtää vain viinapullon prosenti, joita kavereineen kittaa.


      • Home sweet home

        Prosenttitaide näyttää olevan sitä, että valtio haaskaa kansalaisten rahoja käyttämällä prosentin rakentamisen kustannuksista taiteeseen.

        On vaikea nähdä, miten joku muu kuin demari saisi kehiteltyä mitään noin älytöntä.

        Valtio ilmeisesti tänä ja ensi vuonna haaskaa miljoonan tähän humpuukiin.

        Ei kannata enää ihmetellä, miksi uudet talot ovat järjestään alkaneet olemaan hometaloja.


    • että näin

      Näyttääpäs vain ymmärtävän, teot puhuvat Pia Viitasen puolestaan. Pia Viitasen eduskuntataival on ollut erittäin ryhdikästä ja lööpit eivät ole saaneet hänestä mitään irvittävää. Muistattehan tuon kepulaisten kauneuskuningattaren Tanja Karpelan, Matti Vanhasen piti leipoa hänestä kultturiministeri hallitukseensa kiitollisuuden velasta ja lööpit paisuttelivat tätäkin asiaa. Kiitollisuuden velasta sen takia, että Tanja Karpela oli pitänyt seuraa hotellihuoneessa Matti Vanhasen kanssa yhden yön. Eli ei tuo Matti Vanhanenkaan pääministerinä oikein piitanut kulttuuri- ja taideväen asioista pätkän vertaa. Tanja Karpelalle ei kelvannut yhtään taidealan asiantuntijaa avukseen, vaan ilmeisesti hyvä veli verkosto oli tässäkin määräämässä kenelle noita asiantuntemuspalkkoja maksetaan.

      • Afroditen peili

        Näyttääpäs vain ymmärtävän, teot puhuvat Pia Viitasen puolestaan. Pia Viitasen eduskuntataival on ollut erittäin ryhditön ja lööpit ovat saaneet hänestä kaikkea hirvittävää. Muistattehan tuon kepulaisten kauneuskuningattaren Tanja Karpelan, Matti Vanhasen piti leipoa hänestä kultturiministeri hallitukseensa kiitollisuuden velasta ja lööpit paisuttelivat tätäkin asiaa. Kiitollisuuden velasta sen takia, että Tanja Karpela oli pitänyt seuraa hotellihuoneessa Matti Vanhasen kanssa yhden yön. Eli ei tuo Matti Vanhanenkaan pääministerinä oikein piitanut kulttuuri- ja taideväen asioista pätkän vertaa. Tanja Karpelalle ei kelvannut yhtään taidealan asiantuntijaa avukseen, vaan ilmeisesti hyvä veli verkosto oli tässäkin määräämässä kenelle noita asiantuntemuspalkkoja maksetaan.


    • Kanimurkku

      Ylläpito on järjestänyt sopivan keskustelun kaniinien murrosiästä.

      Luonteva jatko mennä lukemaan tämän sonnan jälkeen.

    • hyvä veto

      Toi Piia. Pitää kannatus laskun kiihkeänä, Jutan tyriä..

    • faktaa pukkaa

      Tuo peilaaja ei itse osaa sorvata tekstiä, niin hänen täytyy tukeutua muiden kiirjoituksiin. Voi olla, että hänen päänsä on tyhjää täynnä ja se vähä mikä siellä on se on vihaa. Kuitenkin tosiasia on se, että nykyinen kulttuuriministeri on ottanut taiteilijoiden aseman parantamisen ja jopa vaatii kirjauksia seuraavaan hallitusohjelmaan.

      Eli hetipäs laatua löytyi tässäkin asiassa, kun pitkän linjan eduskuntatyön omaavalle annettiin kulttuuriasiat hodettavaksi. Jokainen ihminen tarvitsee kulttuuria ja taidetta, että hänestä tulisi parempi ihminen arkipäivän kaaoksessa. Arkipäivän kaaos murentaa ihmisen pala palalta ja taide kaikkine muotineen liimaa nuo palaset kiinni. Katselkaapas noita pieniä lapsia, he ovat onnellisia kun saavat väreillä leikkiä ja mielikuvitustaan käyttää.

      • Vähä ontuu joo

        "Eli hetipäs laatua löytyi tässäkin asiassa,"

        Taisit unohtaa esitellä tuon "laadun" johon vetoat.

        "Jokainen ihminen tarvitsee kulttuuria ja taidetta, että hänestä tulisi parempi ihminen arkipäivän kaaoksessa. "

        Ja loisdemarit ja näiden hyödyttömät ministerit ilmeisesti olisivat sopivat sanelemaan suomalaisille, mitä taidetta ja kulttuuria nämä tarvitsevat.

        Demaripuolueen mamufiilit rahtaavat Suomeen yhä lisää "kulttuurin rikastajia" ja tämä on monikulttuurisuutta, joista löytyy hyviä esimerkkejä esimerkiksi Halla-ahon blogista.

        Toisaalta kansanedustaja Tuula Väätäinen kehtasi ehdottaa, että ulkomaille meneville jihadisteille pitäisi antaa veronmaksajien rahoilla hoitoa rettelöinnistä ulkomailla.


      • Faktaa pukkaa

        Pia Viitanen on saanut uudet värit!


    • tyyliä löytyy

      Pia Viitanen käyttäytyy arvokkaasti niin kuin ministerin tulee käyttäytyä ja pitkä eduskuntakokemus näkyy hänen olemuksessaan. Erittäin varmanoloinen ja napakka sanoissaan ja tietää mistä puhuu. Nuo kulttuuripuolen asiatkin hän omaksui heti salkun saatuaan ja on tutustunut kulttuurialan vaikuttajaihmisiin käsittäen koko skaalan. Erittäin yhteistyökykyinen ministeri ja ei jaa hyvää hyvä veli verkoston tavoin sulle tämä mulle tuo.

      • et voi ola

        Täyspäinen. Moista paskaa ei kirjoita täyspäinen!


    • Suomennos

      Pia Viitasen mielstä rahatovat tärkeimpiä vasemmistotaitelijoiden tukiin kuin lapsilisiin.

      • Juttakin

        Mistä johtuu, että nämä naisdemarit ovat järkiään mahoja?


    • Pia ten points

      Tänäänkin Hesarissa eräs kuuluisa taitelija kirjoittaa taiteilijoiden heikosta asemasta. Onko se nyt sitten väärin, jos kerrankin on saatu sellainen kulttuuriministeri, joka edes kuuntelee taiteijoiden ongelmista? Paavo Arhimäki ei edes alistunut menemään Musiikkitalon avajaisiin, niin ylen katoi musiikkipiirejäkin saati sitten kuvantekijöitämme. Kuitenkin hänen hoteissaan olivat kaikki veikkausvoittovarat ja ei tarvinne enempää arvailla, mihin noita rahoja hänen kulttuuriministeriaikana ohjailtiin. Pallojen potkimiseen ja laitahyökkäämiseen ja -taklaamiseen. Oikein nuo jääkiekkopiirit juottivat Paavo Arhimäen umpitunnelliin ja joutuivat tajuna pihalla kantamaan hänet sänkyyn. Kannattahan sitä juottaa ja kylvettää, jos hiukankin tuo riihikuivatuohi on löysällä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3578
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      197
      1672
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1327
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      146
      1208
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      873
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      855
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      52
      821
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      820
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      809
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      792
    Aihe