Hampaiden narskutuksesta

narkuttelija

Poikaystäväni alkaa olla totaalisen kypsä yölliseen hampaiden narskutteluuni. olen yrittänyt netistä lukea mikä siihen voisi auttaa, mutta en halua mitään kiskoja yöksi suuhuni eikä ole varaa hiontaan mennä.

Onko mitään niksejä siihen miten narskuttelun saisi loppumaan?

Narskuttelu ei vielä itseäni mitenkään vaivaa tai en siihen itse herää, mutta muiden kertomusten mukaan se kuulostaa todella pahalta.

20

2152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hammaslääkäri

      Hae apteekista itse kuumassa vedessä muovattava purentakisko. Maksaa muutaman kympin.

    • Hanki heti!

      Purentakisko lienee ainoa tehoava hoito. Hanki se ennen kuin on myöhäistä. Olen itsekin tuollainen narskutttelija ja nyt harmittaa kun hampaat on kuluneet kuten hevosella. Alahampaista on kulunut kiille pois kärjestä ja hampaat on lyhentyneet (hammasluu näkyvissä kärjistä). Ylähampaat on kuluneet teräviksi taltoiksi ja pelkään koska pelkkä etupinnan kiille lohkeaa pois.

    • PpPpPPs

      Mulle tuli narskuttelusta karmee torus alaleukaan. Hamppilääkäri sanoi, että jos joskus tarvitsisin tekareita, niin se ei ehkä onnistuis ton toruksen takia....

    • toooruuuus

      Torukset voi leikata pois.

    • nim. kokemusta on

      Itse purin kaksi hammasta poikki ja ja kolmen hampaan juuren halki, ennen kuin kisko pelasti enemmiltä hampaitten menetyksiltä. Uusi hammas(implantti) maksaa 2500 e euroa, eikä kunnallisessa hammashoidossa edes tehdä niitä.
      Pääset samalla eroon niska -hartiaseudun kivuista, kun alat pitää öisin kiskoa suussasi!

      • Öyuesta

        Saako kiskon kunnalliselta puolelta? Kuinka helposti? Ja mitä se maksaa?


      • N-41-v
        Öyuesta kirjoitti:

        Saako kiskon kunnalliselta puolelta? Kuinka helposti? Ja mitä se maksaa?

        En ole "Nim. kokemusta on", mutta itse sain purentakiskon julkisella puolella n. 3-4 vuotta sitten ja se maksoi muistaakseni 170 euroa. Hintaa tulee siitä, että piti ottaa jotkut röntgenkuvat ja sitten hampaista otettiin kipsimalli, jonka pohjalta se yksilöllinen purenta"kouru" tehtiin. Sitten tuli vielä toinen käynti, jolloin sitä kourua sovitettiin ja hiomalla muokattiin, jos jostakin kohdasta hiersi ikeneen.

        Itselläni myös oli se tilanne, että osa takahampaista oli jo hioutunut n. 2 mm paksuisiksi ja kohta olisi ollut edessä jo näiden pahiten kuluneiden hampaiden poisto. Lisäksi hampaat ovat edestä kuluneet epätasaisesti ja niiden kosmeettinen korjaaminen maksaisi ihan liikaa. Toivottavasti saan jossakin vaiheessa korjautettua noita takahampaita (jos on varaa). Suosittelen lämpimästi purentakiskon hankintaa. Minun kohdallani kiskon käyttö on aiheuttanut sen, että hampaat eivät ole enää kuluneet narskuttamisen takia.


    • geegertgtrg

      opettelin itseni pois tuosta narskuttelusta. Aina kun havaitsin alitajuntaisesti narskuttelevani hampaita yhteen, avasin suuta noin pari milliä auki, siis hampaita. En enää tee narskuttelua. Tämä toimii siis jos narskuttelet päivisin.

      • Hanki heti!

        En narskuttele päivällä koskaan, koko kulumishaitta on syntynyt yöllisestä narskuttelusta.


    • leukalukko.

      Lopeta se pirin vetäminen.

    • 15+5

      Apteekin purukiskot voi olla aika kehnoja. Purin kaksi sellaista viikossa rikki. Kunnalliselle puolelle pääsin aika nopeesti hammaslääkärille, joka oti savimuotin kiskoa varten. Kisko maksoi muistaakseni sitten 80€. On helpottanut leuan jumeja jossain määrin.

    • Kiskot

      Kisko maksaa noin 200€ kunnallisella puolella. Ja kannattaa ehdottomasti hankkia. Oman kokemuksen mukaan loppuu niskakivut ja hammaskivut välittömästi. Sekä säästää useita satasia vähentyneinä hammaslääkärikäynteinä, kun ei tartte kokoajan kaydä irronneita paikkoja laittamssa ja lohjenneita hampaita korjaamassa.

    • HerperttiH

      Hei tärkeämpi olisi hoitaa syytä eikä peittää purentakiskoilla oireita. Syyhän on, että puremalihakset on jumissa. Silloin ei toimi syljen eritys suuhun kunnolla. Hampaiden pinnalle rupeaa muodostuun helposti hammaskiveä ja sieltähän ne hampaat sitten reikiintyykin. Kun syljen eritys ei toimi rittävästi, rupeaa hitaita hiilihydraatteja sisältävä ruoka, kuten ruisleipä ja kasvikset myös pierettään. Ne tarvii syljen amylaasientsyymiä hajotakseen, jotta voivat imeytyä ohutsuolessa. Kun ne ei hajoa imeytymiskelpoisiksi, ne kulkeutuu paksuunsuoleen mätäneen ja tuottavat suolistokaasuja, siis PIERETYSTÄ! Ja rikkipitoiset ruuat ne vasta haiseekin näissä "paukuissa", kuten kananmunat.
      Pure leuat yhteen niin tunnet puremalihakset ja käsittele itse niitä pieni painallus ja pyöräytystekniikalla 2-3 kertaa päivässä. Puremalihakset on yhteislihakset alemmanlapalihaksen kanssa niin rentoutat samalla lapa-/niska-aluetta. - Muista varata aikaa kunnolla ruuan pureksimiseenkin ruokaillessa. Näin hoidat sekä suun hoitohygieniaa, hampaita ja suoliston&ruuansulatuksen toimivuutta. Suosittelen kyllä menoa hermoratakäsittelyyn, siellä ihmistä hoidetaan kokonaisuutena. Hoidetaan syytä eikä vain peitellä oireita, kuten ns."terveydenhuolto" tekee. - Halvallakin saa hyvää monipuolisesti, kun vain ois tietoo vaihtoehdoista. Voin tietysti antaa vinkkejä hermoratakäsittelijöistä ja voit soitellakin 0400 972 191. Toivotaan Kaikille, että luontevasti löytyy apua Todella hoitaa syytä eikä vain peittää oireita! Monilla on hammaskiviprobleemat hävinnyt muutaman käsittelyn jälkeen, kun on tulleet käsittelyyn mm. iskiasvaivojen vuoksi ja oon huomannut kireät puremalihakset. Ne kuntoon, niin OHO! KIITOS!

      • Oletko mainostaja?

        Minulla syntyy hammaskiveä poikkeuksellisen paljon ja hammaslääkäri sanoo sen johtuvan runsaasta syljenerityksestä.


    • ex-narskuttaja

      Herpertti...Syy siihen, että puremalihakset on jumissa? Syy siihen, että ihminen joutuu vetämään suutaan jumiin 24/7? Kaikki tahtoo peittää oireita aina vaan, eikä uskalla mennä syyhyn asti.

      "Bruxism is a symptom of repression. Imagine you are angry but it is inappropriate or you are frightened to express it. To control your feeling, you would tighten your back, arms, and jaw. This would keep your mouth shut and your arms from striking out. To keep yourself from crying you would tighten your chest, chin, jaw, and eyes. When you suppress particular emotions over a period of time, the suppression becomes habitual, chronic and unconscious."

      Lähde: http://www.energeticsinstitute.com.au/page/bruxism_tmj.html

      • yksi syy

        Yksi suuri syy on virheelliset ja painuneet purennat joita potilas alitajuntaisesti yrittää saada puremalla kuntoon.


    • syvällisempää

      Vielä kun selvität miksi purentalihakset ovat jännityksessä niin päästään alkulähteille.
      Nyt yrität hoitaa vain oireita.

      • helpommin sanottu ku

        Ehkä nyt ensiksi kannattaisi hoidattaa kourulla se, että hampaat eivät kulu enempää ja paikat eivät irtoile. Samalla myös mies saa nukuttua, kun nainen ei enää narskuta hampaitaan.

        Minun kohdallani hampaiden narskuttelu johtuu todennäköisesti työstressistä. Tosin mies valittaa, että narskuttelen hampaita myös lomallani, joten en ole varma, että mistä loppujen lopuksi narskuttelu johtuu. Narskutan hampaita tietyssä vaiheessa yötä, mutta en kuitenkaan koko yötä. Omalla kohdallani olen narskutellut hampaita ainakin 13-v eli sen ajan, kun olen ollut yhdessä nykyisen mieheni kanssa. Todennäköisesti sama on jatkunut ennen sitäkin.


      • Satu A
        helpommin sanottu ku kirjoitti:

        Ehkä nyt ensiksi kannattaisi hoidattaa kourulla se, että hampaat eivät kulu enempää ja paikat eivät irtoile. Samalla myös mies saa nukuttua, kun nainen ei enää narskuta hampaitaan.

        Minun kohdallani hampaiden narskuttelu johtuu todennäköisesti työstressistä. Tosin mies valittaa, että narskuttelen hampaita myös lomallani, joten en ole varma, että mistä loppujen lopuksi narskuttelu johtuu. Narskutan hampaita tietyssä vaiheessa yötä, mutta en kuitenkaan koko yötä. Omalla kohdallani olen narskutellut hampaita ainakin 13-v eli sen ajan, kun olen ollut yhdessä nykyisen mieheni kanssa. Todennäköisesti sama on jatkunut ennen sitäkin.

        Suosittelen kiskoa, minulla ollut kymmeniä vuosia. Itse totuin helposti ja nykyään ei uni tule tai on huonolaatuista ilman. Kisko rentouttaa leukaperiä ja laukaisee jännitystä. Parasta tietenkin olisi jos voisi ottaa elämän rennosti ja stressaamatta mutta niinhän se ei aina mene. Kiskot eivät myöskään nykyään ole kovin kalliita ja niitä tehdään myös julkisella puolella. Itsellä kolmannet käytössä. Viimeiset jouduin hankkimaan kun etuhampaat kulumisen takia kruunutettiin. Eli jos purenta ja narskuttelu on erittäin voimakasta ei kisko ongelmaa täysin poista mutta helpottaa.


    • helppi

      itselläni narskuttelun syy oli cymbalta-lääke. olen syönyt sitä kahteen otteeseen ja sama juttu kummallakin kerralla.se aiheuttaa lihasjännitystä,joka purkautuu yöllisenä hampaiden puremisena. kaksi etuhammastakin lohkesi.

      monikaan ei tätä yhteyttä huomaa.ei edes lääkäri,joka tämän määräsi.käski vain hakea purukiskot.onneksi huomasin sivuvaikutuksista tämän asian . pureminen loppui samalla kuin lääkekin.

      saattaapi olla muitakin lääkkeitä ,jotka samaa aiheuttaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      816
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe