MOT tulee ma 22.9!!

MOT

MOT on vihdoinkin tulossa!

Ohjelman tiedoista: "Kilpirauhanen sytytti lääkärisodan". "Lääkärit ilmiantavat toisiaan ja potilaat ovat paniikissa". "Lääkäreiden kiistoista kärsivät eniten potilaat".

Kiitos ihan MOT että tämä ohjelma tulee! Pilkatut ja väheksytyt kilpirauhaspotilaat ovat saaneet äänensä kuuluville!

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/18/kilpirauhanen-sytytti-laakarisodan

29

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hylje maalla

      TÄYTYY KATSOA! Hyvä että alihoidetut potilaat saa äänensä esille..

    • Nimeni

      hieno juttu

    • Mätä paljastuu!

      Toivottavasti tämä ohjelma saa lääkärit vähän ajattelemaan. Kilpirauhasen hoidossa on paljon täysin mätää. Mitä enemmän paljastuu sitä isompi löyhkä. Ja potilaat kärsivät! Ministeri ei sano mitään! Kuka ottaa vastuun!

    • jussipuss

      Ministerille on kirjoitettu. Sieltä tulee vain tyhjänpäiväistä jorinaa.

      Valvira on selvittänyt viiden lääkärin toiminnan asianmukaisuutta kilpirauhasen vajaatoiminnaksi määrittämiensä sairauksien hoidossa. Asiat ovat tulleet vireille toisten lääkäreiden ilmoituksilla, joissa on esitetty perusteltu epäily potilasturvallisuuden vaarantumisesta. Eräiden lääkäreiden todettiin määränneen kilpirauhasvalmisteita, erityisesti trijodotyroniini – erityislupavalmistetta, erilaisista oireista kärsivien potilaiden yksinomaisena hoitona ilman asianmukaisia potilaan lääketieteellisiä erotusdiagnostisia tutkimuksia, lääketieteellisiä perusteita ja riittävää seurantaa. Valvira on selvitysten ja niiden asiantuntija-arvioinnin jälkeen rajoittanut kahden lääkärin ammattioikeuksia väliaikaisesti siten, että he eivät voi hoitaa potilaidensa kilpirauhassairauksia. Yksi lääkäri on saanut kirjallisen varoituksen. Kysymyksessä olevia lääkäreitä koskevat selvitykset ja niiden arviointi jatkuvat. Kyseessä olevilla lääkäreillä on yhteensä ollut joitakin satoja potilaita.

      Valviran tehtävänä ei ole estää tai edistää minkään tietyn lääkevalmisteen määräämistä tai käyttöä, vaan edistää asianmukaista ja turvallista hoitoa. Asianmukainen ja turvallinen hoito edellyttää potilaan oireiden syiden riittävää selvittämistä, potilaan lääketieteellistä tutkimusta, diagnoosin tekoa lääketieteellisin perustein ja siihen perustuvaa hoitoa. Valvira siis ei ole ”kieltämässä” minkään kilpirauhasvalmisteen tai muun lääkkeen määräämistä. Valviralla ei ole siihen toimivaltaa. Lääkkeiden myyntilupa- ja erityismyyntilupa-asiat kuuluvat Fimealle.

      Nyt kysymyksessä olevien lääkäreiden valvonnassa ei siis kysymys ole minkään tietyn valmisteen tai valmisteryhmän käytöstä sinänsä. Kyse on siitä, onko lääkäri toiminut asianmukaisesti potilaan tutkimuksessa ja hoidossa lääkettä määrätessään. Selvitysten perusteella Valvira on arvioinut, että ko. lääkärit eivät ole tutkineet potilaitaan asianmukaisesti vaan ovat määränneet kilpirauhasen vajaatoimintaan lääkkeitä, vaikka vajaatoiminnan diagnoosi on monissa tapauksissa ollut hyvin epäselvä ja potilaiden erilaisten oireiden taustalla olevat muut mahdolliset sairaudet ovat jääneet tutkimatta. Ko. lääkärit eivät myöskään monien potilaiden kohdalla ole asianmukaisesti seuranneet määräämänsä hoidon vaikutuksia mm. haittavaikutusten varalta. Useille potilaille on aiheutettu kilpirauhasen liikatoimintaa vastaava tila. Se voi aiheuttaa mm. vaarallisia sydämen rytmihäiriöitä sekä riskin osteoporoosille ja lapsipotilaan kasvun häiriöille. Osa ko. lääkäreistä on myös määrännyt potilasturvallisuutta vaarantavalla tavalla kortisonivalmisteita yhdessä puutteellisesti seuratun kilpirauhasvalmistehoidon kanssa. Lääkäreiden, joiden ammattioikeuksia on rajoitettu, velvollisuutena on lähettää kilpirauhassairauksien hoitoa mahdollisesti tarvitsevat potilaansa toisen lääkärin arvioon ja hoitoon.

      Peruspalveluministeri Susanna Huovinen on 19.6.2014 antanut vastauksen eduskunnan kirjalliseen kysymykseen KK434/2014. Vastauksessa kuvataan Valviran tehtävät ja kysymyksessä oleva valvonta-asiakokonaisuus selkeästi, ks. linkki.

      http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_434_2014_p.shtml#VASTAUS

      Valvira ei siis ole asettanut yleisiä ehtoja minkään tietyn myyntiluvallisen tai erityismyyntiluvallisen lääkkeen määräämiselle eikä vaaranna minkään lääkkeen saatavuuttaa. Ks. myös Valviran aiempi tiedote ”Valvira ei aseta yleisiä ehtoja lääkkeiden määräämiseen kilpirauhaspotilaille”

      http://www.valvira.fi/valvira/ajankohtaista/valvira_ei_aseta_yleisia_ehtoja_laakkeiden_maaraamiseen_kilpirauhaspotilaille

      Että näin kohdellaan poitilasta, joka jää vaille hoitoa. Kiitos ja näkemiin Suomi. Muutan Kreikkaan. Siellähän rahani jo ovatkin...

    • Vajaa rouva

      Tämä ohjelma on niin odotettu! Kilpirauhaspotilaiden katastrofaalisen huonoon tilanteesen on kerta kaikkiaan pakko tulla muutos! Toivottavasti, toivottavasti tämä ohjelma herättää päättäjiä, toivottavasti ministeri Räty katsoo tämän ohjelman, toivottavasti päättäjät heräävät!

      • eutyreoottinen

        Miten niin katastrofaalisen huonoa hoitoa? Ihan lähipiirissäni, suvussa ja työyhteisössä, on äkkiä laskien kymmenkunta kilpirauhasen ongelmia potevaa ihmistä tavallisesta hypotyreoosista Basedowin tautiin, eikä kukaan ole valittanut huonoa hoitoa. Hyvin porskuttavat, itseni mukaan lukien.


    • MOT

      Kiitos MOT :) :)

    • KIITOS MOT

      On hienoa, että joku uskaltaa tarttua kilpirauhaskiistaan. MOT on oikealla asialla!

    • T-kolmonen

      Kiitos tiedosta. Katsotaan ilmanmuuta

    • Enää päivä!
    • Minttu-Ville

      Toivon totisesti, että kohta ministerien pallit tutisevat. Puhumattakaan näiden kanteloijoiden ja Valviran pääkköjen.

    • Räty esiin!

      Ministeri Laura Räty ei ole sanonut sanaakaan. Kuinka hän voi enää tässä vaiheessa olla hiljaa?

    • Valvira > Kauhu

      MOT:n sivuilla kommenteissa kerrotaan että lääkärit pelkäävät Valviraa, eivätkä uskalla tulla haastatteluihin. Valvira levittää kauhua!

    • MOT uusinnat

      MOT:n uusinnat: ti 23.9.2014 klo 10.30 ja pe 26.9 klo 16.00.

      Jos ei tänään pääse katsomaan, niin uusinnat tulevat. Ja varmaan Yle areena, kirjoitetaan tänne myöhemmin osoite.

    • Vajaa rouva
      • voireppanaa

        No, siinä Välimäki ja se HUS:n nainen veti homman kotiin 5 - 0. Surkea yritys Sompilta, voi jessus kun yritti vääntää tekokyyneltä.


    • Vajis

      Päin vastoin, Schalin-Jäntti puukotti ihan itseään hermostuneella bättre folket-kommentoinneillaan. Olen itse kilpirauhaspotilas ja tilanne Suomessa aivan jäätävä. Eläimetkin saavat helpommin tyroksiinihoidon kuin ihmiset. Meikäläisille syötetään masennus- uni- kolesteroli- ja verenpainelääkkeitä vs yhdellä pillerillä saataisiin ihmiset kuntoon, oli se sitten tyroksin tai jokin muu valmiste. Itselläni T3 eläinperäinen ja alan saamaan itseäni tähän maailmaan takaisin pikkuhiljaa. Seitsemän vuotta vääriä lääkkeitä terveelle (ei masennusta) ihmiselle, on ihan käsittämätöntä toimintaa.

    • 20v kilpparia takana

      Ihan oikeasti, minua suoraan sanottaa pelottaa ja järkyttää tämä T3-uskonlahko. Voiko tällaista olla 2000-luvun Suomessa? Joku friikki Taina Somppi puhumassa botox-naamallaan MOT-ohjelmassa ja lietsomassa kapinaa. Uskomatonta.

      Tiedän, että saan tästä vihat päälleni, mutta yleensä ihmiset valittavat liikaa ja ovat liian laiskoja huolehtimaan terveydestään. Etsitään jostakin syy laiskuudelle. Oman terveyden hoitaminen on vaivalloista: on syötävä hyvää ja tuoretta ruokaa (itsetehtyä), on liikuttava ja hoidettava lihaskuntoa, on harrastettava kulttuuria ja kasvatettava omaa henkistä puoltaan, on hoidettava sukulaisuus- ja ystävyyssuhteita jne. Seuratkaapa ihmisiä ympärillänne: osa on energiapommeja, positiivisia ilopillereitä, toiset joka-asiasta valittavia marttyyreita, jotka syyttävät koko maailmaa omasta huonosta olostaan.

      • SportCracker

        Niin on, paitsi jos on friikki, jolla on T4-T3 -muunto-ongelma. Jos solut ovat täynnä rT3:a, ei siinä paljon kulttuurit auta ja lihaskuntotreeni vain pahentaa oireita. Voi olla vähän vaikea tajuta jopa ns. normikilpirauhaspotilaiden.

        Kun on itse vierestä nähnyt oireet ja niiden helpotuksen, niin on ihan sama mitä joku luulee.

        Vuosien kokemuksen perusteella muuten varoitan nuorehkoa naissukupolvea kaiken maailman "jutta-dieeteistä". Varsinkin, niitä joilla jo kilpparivikaa on ja muitakin, jos haluavat sellaisen välttää. Liikuntaa maltilla ja sitä kuuluisaa perusruokaa. Ennen kaikkea oikeassa suhteessa rasva, hh ja protsku.


    • Kässäri esiin

      MOT:n uusintojen aikaa muutetaan koko ajan! Tavanomaiset uusinta-ajat on peruttu ja nyt ei tiedetä, koska lähetetään.

      Endokrinologit MOT:ssa täysin erimielisiä kaikesta. HUS:n Schalin-Jäntti puhui homeopatiasta ja että jos kahvikupin sijaan ottaisikin T3:n.

      Välimäki haukkui Endokrinologiyhdistyksen viimevuotisen lausunnon (haukkui sen myös Inhimillinen tekijässä), ja kertoi jälleen, että herkästi on mentävä koelääkitykseen, vaikka arvot olisivat viitteissä.

      Fimean lääketurvapäällikkö Leo Niskanen (hän on myös endokrinologian erikoislääkäri): "Eihän se ole vaarallinen aine. Se on elimistön oma aine. Kysymys on ainoastaan siitä, miten sitä annostellaan."

      Niinpä. Fimea on, jos eivät huutelijat tiedä, se korkein viranomainen lääkeasioissa. Fimea on lääkevalvontavirasto. Ja Fimean mukaan "Eihän se ole vaarallinen aine".

      Tämä MOT oli todella mielenkiintoinen. Käsikirjoitus kannattaa tulostaa itselleen, niin voi siteerata tarkkaan, mitä kukin sanoi.

      • Psykiatrian EL

        Tämä Schalin-Jäntti oli tainnut kahvin sijaan nauttia vähän rankempaa espressoa. Haki katseella apua ylhäältä vaikutuksiin. Vai miksi löi tyhjää ja hoki "
        so so so..."?


      • Wilson RT3 Mono synd
        Psykiatrian EL kirjoitti:

        Tämä Schalin-Jäntti oli tainnut kahvin sijaan nauttia vähän rankempaa espressoa. Haki katseella apua ylhäältä vaikutuksiin. Vai miksi löi tyhjää ja hoki "
        so so so..."?

        Kyllä sinulla itselläsi lyö tyhjää jos uskot puoskarien juttuja.


      • Psykiatrian EL
        Wilson RT3 Mono synd kirjoitti:

        Kyllä sinulla itselläsi lyö tyhjää jos uskot puoskarien juttuja.

        En ottanut kantaa puoskareihin. Vain haastatellun kehonkieleen. Näin lyhyesti.


      • I Love Botox.
        Psykiatrian EL kirjoitti:

        En ottanut kantaa puoskareihin. Vain haastatellun kehonkieleen. Näin lyhyesti.

        Mitä mieltä olet asiantuntija Sompin botox-naamarista?


      • Lis.
        Psykiatrian EL kirjoitti:

        Tämä Schalin-Jäntti oli tainnut kahvin sijaan nauttia vähän rankempaa espressoa. Haki katseella apua ylhäältä vaikutuksiin. Vai miksi löi tyhjää ja hoki "
        so so so..."?

        -- Haki katseella apua ylhäältä vaikutuksiin. --

        Visuaaliset ihmiset katsovat usein ylös kuten itsekin teen, sinulla ei liene psykiatrin erikoislääkärin kanssa mitään tekemistä.


      • Psykiatrian EL
        I Love Botox. kirjoitti:

        Mitä mieltä olet asiantuntija Sompin botox-naamarista?

        En mitään. Kyseessä kun on olematon naamari, jota lääketiede ei tunnista. Huuhaa-naamari. Usko tuollaiseen naamariin vaarantaa mielenterveyden.


      • Psykiatrian EL
        Lis. kirjoitti:

        -- Haki katseella apua ylhäältä vaikutuksiin. --

        Visuaaliset ihmiset katsovat usein ylös kuten itsekin teen, sinulla ei liene psykiatrin erikoislääkärin kanssa mitään tekemistä.

        Kyllähän toi Schalin-Jäntti kokee melkoisen loppuromahduksen. Käsi pyörii ympäri kaulusta, silmät siitä tuplasti nopeammin ja tukkaa ei sitten enää kerkiäkään hiplata yhtä paljon kuin alussa. Alkaa olla ulkopuolella boxin ajatukset.

        Ainakin muut "tiimiläiset" ovat varmasti oikein ihastuksissa edusmiehensä esiintymisestä. Tuollainen lääkäri se olisi hyvä saada jokaisen hoitamaan vaikka vaikeasti sairasta tytärtään esimerkiksi. Olisi luottavainen olo.


      • Ahdistaako ?
        Psykiatrian EL kirjoitti:

        Kyllähän toi Schalin-Jäntti kokee melkoisen loppuromahduksen. Käsi pyörii ympäri kaulusta, silmät siitä tuplasti nopeammin ja tukkaa ei sitten enää kerkiäkään hiplata yhtä paljon kuin alussa. Alkaa olla ulkopuolella boxin ajatukset.

        Ainakin muut "tiimiläiset" ovat varmasti oikein ihastuksissa edusmiehensä esiintymisestä. Tuollainen lääkäri se olisi hyvä saada jokaisen hoitamaan vaikka vaikeasti sairasta tytärtään esimerkiksi. Olisi luottavainen olo.

        Siinä höyrähtänyt Somppi seurakuntalainen purkaa pahaa oloaan.


      • Psykiatrian EL
        Ahdistaako ? kirjoitti:

        Siinä höyrähtänyt Somppi seurakuntalainen purkaa pahaa oloaan.

        En tunne Somppia henkilökohtaisesti. Enkä muitakaan MOT:ssa esiintyneitä.

        Mutta näkemänsä perusteella; uskoako "vahanaamaa" vai "vauhtihirmua"? Jos siis visuaalista älykkyyttä leikitään?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe