Työkkärin lausunnon käsittelyaika.

soul90

Tuli työkkäriltä ilmoitus, että heille täytyy antaa selvitys 22.9 mennessä onko hakenut kevään yhteishaussa. Lähetin selvityksen 14.9, ja se on vieläkin käsittelyssä. Minulle maksettiin työttömyyskorvausta vain 8 päivän ajalta, eli 209 euroa. Loput tulevat kuulemma sitten kun selvitys on käsitelty ja ei tule karenssia.

En tosiaankaan hakenut yhteishaussa, koska olin silloin työvoimakoulutuksessa. Minulle ei edes tullut ilmoitusta että pitäisi hakea. Olen siis 24 vuotias ilman koulutusta, eli haku on pakollinen. Tuo 200 euroa meni jo vuokraan ja sähkölaskuun, sekä muutenkin pariin rästissä olevaan laskuun. Pitääkö minun siis nyt olla ilman mitään rahaa, olen vain tuon työmarkkinatuen varassa ja tilanne alkaa tuntua toivottomalta. Olen yrittänyt soittaa työkkäriin mutta eihän sieltä vastata. Laitan ehkä kohta sähköpostia asiasta.

Luin muilta keskustelupalsoilta, että on joskus käsittelyssä mennyt yli 3 viikkoa. Jos minun kohdalla käy niin, kaikki loput laskut ovat sitten perinnässä.

9

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietävä

      Se kokous voi olla 22.9. Onneksi veit jo viikkoa aiemmin, jolloin se ehtii tuohon käsittelyyn. He nimittäin tarvitsevat useamman päivän tuon hakemuksesi 'esivalmisteluun' kokousta varten.

      Laita äkkiä sossuun hakemus syyskuulle, sillä tullet saamaan karenssia. Monissa kunnissa on sähköinen hakemus. Laita tänään, niin voit jo ensi viikolla saada päätöksen tietoosi.
      Se, että olit koulutuksessa ei taida auttaa. Pitää vain hakea ja olla tietoinen omista velvollisuuksistaan.

    • Sain soitettua, ja tosiaan sieltä sanottiin (niinkuin pelkäsin) että käsittelyyn menee 4 viikkoa ellei kauemminkin. Neuvottiin vain ottamaan yhteyttä sosiaalitoimistoon. Äsken kävin hakemassa toimeentulotukihakemuksen jonka täytin sitten kotona kun en ehtinyt sitä takaisin viemään. Puhelimella sieltä en tavoittanut ketään. Oman paikkakuntani sosiaalitoimistoon ei voi edes tehdä sähköistä hakemusta.

      Minulla on vaan se tunne, että en ole oikeutettu edes saamaan toimeentulotukea. Niin monta kertaa olen sitä hakenut, ja aina on tullut hylätty päätös. Maanantaina vien hakemuksen sinne, mutta varmaan tekevät niitä laskelmia, että tuo 8 päivän työmarkkinatuki riittää loppukuuksi ja lokakuulle.

      Karenssikin pelottaa, ja todennäköisesti sen tulen saamaan. Työvoimakoulutuskin keskeytyi masennuksen takia kesäkuulla. Nyt olo on todella neuvoton.Jos en saa apua sosiaalitoimistosta, niin mistä sitten?

      • tietävä

        Karenssiin pitää vain osata asennoitua kylmän viileästi. Nyt haet sitä toimeentulotukea SEKÄ syys- että lokakuulle. Laitat vain kylmästi hakemukset ja jos et muka saa ttt:a, niin teet oikaisupyynnön. Oikaisupyyntö yleensä mukailee sossun päätöstä, mutta sitten valitus hallinto-oikeuteen, jossa on lakia paremmin tuntevia.
        Kerää kaikki lääkelaskut, sähkö, vesi, vuokra, lääkäri, hammaslääkäri ym. kulut ja viet ne sinne sossuun.


    • Jep, kirjoitin hakemukseen että haen tälle ja lokakuulle tukea, sillä muualta en sitä tule saamaan. Laitoin myös hakemukseen että haluan varata ajan virkailijalle, jotta tilannetta on helpompi selvittää.

      • tietävä

        Haluat siis mennä sosiaalityöntekijän juttusille? No mikäpä siinä jos niin haluat. Minä en halua enkä mene.


    • Mielestäni on helpompaa käsitellä hakemukset kun pystyy juttelemaan. Oman paikkakuntani virkailija ei kyllä ole tästä ikinä välittänyt, aina on tullut kielteinen päätös postiin eikä mainintaa tapaamisesta.

      Ei tämä ole mielestäni oikein, että pakotetaan sossun luukulle (näin sanoivat työkkäristä kun sinne soitin.)

    • 2929+2

      No varmasti lautakunnalla menee kaun asiaa hoitaessa jos syynäävät kaikki paikkakunnan alle 25 vuotiaiden kouluunpyrkimiset. Tuollainen touhu on holhoamista ja täysin käsittämätöntä, että on pakko pyrkiä kouluun, vaikka moni järkevä ihminen pärjää työelämän ammateissa ilman koulutusta.

      • Niinpä, ironista on se että olin viime syksynä kunnalla siivoustöissä, jatkoin keväälle asti ennenkuin aloitin tuon laitoshuoltajan koulutuksen, halusin sieltä lisää kokemusta. En voi sille mitään, että jouduin jättämään sen kesken, opettajien mielestä en ollut tarpeeksi hyvässä kunnossa opiskeluun. Nyt olen kysynyt olisiko töitä tarjolla, ei kuulemma. Silti on huutava pula sijaisista. Sitten kun työkkäri olisi laittamassa kuntouttavaan tekemään samoja juttuja, niin pääsisi. Ilmaiseksi en töitä ala tekemään, haluan saada rahaa elämiseen.

        Yritän huomenna soittaa sosiaalitoimistoon ja selittää tilannetta. Tilillä rahaa se n.10 euroa tai vähemmän, ja niinkuin jo sanoin ei mitään takuita milloin seuraava korvaus tulossa. Ahdistaa.


    • saneli71

      " Sitten kun työkkäri olisi laittamassa kuntouttavaan tekemään samoja juttuja, niin pääsisi. Ilmaiseksi en töitä ala tekemään, haluan saada rahaa elämiseen."

      Ilmaiseksi? Saat mahdollisesti verottaman ylläpitokorvauksen jne. ja tuet. Elämä on täynnä valintoja. Voit kieltäytyä kaikesta mutta se johtaa siihen ettö joudut onglemiin, esim. toimeentulotuen perusosaa voidaan laskea jos et tee niin kuin sanotaan. Voi haluta sitä ja tätä, kiva hyvä palkkatyö olisi nannaa jne. mutta jos niihin et pääse niin joudut hieman myötäilemään byrkoraattien kanssa, aina ei saa mitä haluaa.

      Tsemppiä että asiat hopituu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe