Miksei Luumäki liity Lappeenrantaan?

50400

Kunnan työntekijät ihan ymmärrettävästi puolustava työpaikkojaan. Onko kunnan ensisijainen tehtävä kuitenkaan olla työllistäjä? Kunnan työntekijöiltä kun kysytään, niin tottakai sanovat että tehokkaasti työt tehdään. Selvityskonsultti taas kirjoittaa lausuntoonsa juuri sen minkä tilaaja haluaa.

Toivottavasti talous menisi vielä jonkun vuoden alaspäin, niin ehkä Luumäelläkin järki sitten voittaisi. Oma veikkaus on että Luumäki on 10 vuoden kuluessa joka tapauksessa Lappeenrannan lähiö/kylä. Kehitystä ei voi pysäyttää, niin se vaan on. Eikä kehityksen suunta aina ole suurempaan päin. Kehityksen suunta voi olla myös pienenpään päin.

Kouvolan ja Lappeenrannan väliin ei tarvita kuin yksi ABC-huoltamo ja 30-40 suurta maatilaa. Ihmisten on paljon parempi asua kaupungeissa. Se on vallitseva kehityksen suunta joka puolella maailmaa. Miksi suomi olisi jotenkin erilainen maa?

20

285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 54500

      Hei herää. Oli aika huono trolli

    • Asunto myyty 2012

      Kunta jos liittyisi vaikka Lappeenrantaan, niin äkkiä olisi se 200 uutta työtöntä. Mistä niille uudet suojatyöpaikat oikein löytyisi? Niin kauan kun jokatoisessa Luumäkeläisessä perheessä yksi tai useampi on kunnalla töissä, ei kuntaliitoksesta kannata puhua. Sosialismin viimeisessä pesäkkeessä Luumäellä hölmöjä riittää.

    • totinen

      Niillä on varmaan kavereita/tuttuja Joutsenossa ja Ylämaalla jotka kertoneet että olisi ollut pienempi paha liittyä suoraan Pietariin jättäen "heti kaikki verot mulle luu sulle" Lappeenrannan suosiolla väliin :D

    • Kiitos ei

      Kyll¨ä Lappeenranta osaa tuhlata Luumäenkin säästöt ja verot. Näyttöä on.

      • säästäkää, säästäkää

        Joo, älkää nyt tuhlatko vähiä rahojanne ennen kuntaliitosta, niille löytyy kyllä käyttöä myöhemmin. Terveisiä Lappeenrannasta


    • Kuntaliitos 2017

      Riihimäki Loppi Hausjärvi yhdistyvät vuonna 2017. Miten on mahdollista, että juuri Luumäkeä on siunattu niin viisailla päättäjillä, että Luumäen kannattaa jatkaa pienenä itsenäisenä kuntana?

      Ettei se suurin motiivi kuitenkin ole tuo kunnan suojatyöpaikan menettämisen pelko? Mutta aikahan tässä sen näyttää miten tulee käymään. Monella kunnan työntekijällä tietysti riittää kun kunta pysyisi vielä vaikka sen 5 vuotta, sitten voisi jo vaikka yhdistyäkin Lappeenrantaan. Eläkeläisenä on muutenkin aikaa sitten ajella ostoksille Lappeeseen. Sairaudet myös alkavat vaatia sen verran, ettei Taavetin tk-oikein riitä. Mutta nyt on tärkeintä viivytystaistelu.

      • shalamon

        Eiköhän se "pakko" tule tuolta Arkadianmäeltä mutta toivottavasti Luumäen "isät ja äidit" on yhtä viisaita kuin mm Jaala liittyessään suureen ja mahtavaan kouvostoliittoon säätiöittämällä omaisuutensa jonka saa käyttää oman paikkakunnan hyväksi Kouvolan lipoessa huuliaan vieressä muuten käy Joutseno& Ylämaat ;)


    • tuhon tiellä

      Siihen kuntaliitospykälään on kirjattu sellainen kohta, että pitää syntyä 50 lasta/ v
      Tämä siksi, vaikka kunta pystyisi elämään ilman kriisikunnan kriteereitä, niin tällä saadaan se väkisinkin liitettyä naapurikuntaan. Näin on päätetty, että pienet ja taloudellisesti pärjäävät kunnat tuhotaan. Siis suurta suunnitelmatalouden sosialismia kohti. Liittovaltio odottaa.

      • Missä viisaus asuu?

        Pitää kuitenkin muistaa, että kaikki lapset ja vanhukset ym. työelämän ulkopuolella olevat (vähempiosaiset) on elätettävä verovaroilla jatkossakin olkoonpa kuntien rajat missä tahansa.
        Toisaalta tuollaisten absoluuttisten määrien asettaminen tuntuu kummalliselta ja tarkoitushakuiselta.


    • liikenneasemataavett

      Tähän liitosasiaan ei pidä sotkea näitä "lapsi ja vanhuskortteja" ! Pienten kuntien ongelma on kuntapalvelujen kallis hinta. Luumäen kunnassa on n. 1/2 liikaa kunnantyön tekijöitä. Nämä kun saataisiin pois ja loput tekemään töitä tehokkaammin.

      Kehitystä ei voi pysäyttää, ihmiset elää vanhemmiksi ja koko ajan kalliimpia hoitoja tehdään vanhuksille ja lapsille.

      Pidetään vaan Luumäen kunta itsenäisenä, mutta lopetetaan yli 70 vuotiaiden ja alle 18 vuotiaiden vieminen erikoissairaan hoitoon Lappeenrantaan. Hoidetaan sen verran täällä kotona mitä osataan. Tästä yksi tapa saada säästöä. Onko jollakin parempia keinoja tai niitä " VIISAUKSIA "?

      Tässähän ei ole mistään muusta kysymys kuin rahasta.

    • k.liitoksen kannatta

      Suurin vastustus kuntaliitokseen on niillä, jotka eivät pääse hyötymään tuosta aivan turhasta 5 vuoden karenssi ajasta. Suomi taitaa olla talouden osalta kohta huonoa Kreikka tasoa, joten kannattaisi varmaan Luumäelläkin alkaa ennakoida asioita eikä laittaa päätä pensaaseen.

    • yökkö50xxx

      Aika tekee tässä tehtävänsä.

    • kunnan mies

      Ei myö anneta velkaiselle Lappeenrannalle rahhoo..Laittavat ne lentokenttään tai niin sanotulle ikean tontille..sinne ne rahat hukkuvat.Painikoon omissa veloissaan Lappeenranta vain..Ei myö hölmöjä olla..

    • Tie vie Luumäen ohi

      Onko kunnan mies ajatellut ihan loppuun asti? Tuollaisen lentokentän toiminta kulut taitaa olla kuitenkin aika pienet per asukas. Valtion tuen kautta taitaa kaikki E-karjalaiset joka tapauksessa osallistua ylläpitoon.

      Sitten tuo kommentti Ikean (toiselle puolelle Kärkkäinen) tontille rahojen hukkumis kommentti. Et ole ilmeisesti kovin paljon tutustunut noihin investointi asioihin?

      Tuollaisen teollisuus/kauppa tontin kunnallistekniikan rakentaminen on todella halpaa e/kerrosala tai rakennuskuutio. Rakentamisessa vielä lähes kaikki työpalkat ja maa-ainesten maksut jne. jää paikkakunnalle. Jossain vaiheessa siihen jotain tulee Ikea tai vaikka uusi Prisma? Vanhan Prisman neliöt vapautuisi sitten toiseen käyttöön.

      Jossain Vantaalla Myrmäessähän on vanha ja uusi ostoskeskus aivan vierekkäin. Uudessa Prismat, Koot ja Anttilat. Vanhassa sitten kaikenlaista ompelukonekauppaa ja kuntosalia.

      Toivottavasti kunnan mies ei ollut Luumäen kunnan viisaimpia työntekijöitä? Tuollaisilla älyn lahjoilla se työllistyminen voi tosiaan olla vaikeaa kuntaliitoksen karenssin jälkeen....

      • ®®®

        Lappeenranta on kohta konkurssissa.


    • abc12345

      Lappeessa on ennen konkkaa aika paljon mahdollisuuksia säästää. Orkesteri ja teatteri vuosittaiset palkat ja käyttömenot 7milj euroa. Rakennukset myymällä tulee muutama 100 000e kassaan rahaa, voisi tulla miljoonakin.

      Jossain oli juttua, että teatterin palkkalistoilla on 25 ihmistä teknisissä tehtävissä valot, lavaste, puvustus jne. Tämän lisäksi siis näyttelijät 12 kpl hallinto. Tässä esimerkkiä että säästökojteita kyllä löytyy. Tai sitten mitään säästämis tarvetta ei edes ole?

    • kunnan mies

      Ohitus tie tossa Lappeenrannan kohdallakin on,,kuka tonne velkaiseen kaupunkiin haluaa.Hyvän parkkipaikan rakensitte Mustolaan ja viimeiset roponne laitoitte sinne,,ei ei ,ette meiltä rahhoo saa..

    • JIHAA99

      Ehei, me liitytään kouvolaan

    • Taavetin_vaari

      Kyll mie nyt sanon et liitytää nyt vaa Lappeenantaan ja vähä äkäsee.

      • Kaupunkilainenko

        Tulepa meille Ylämaalle katsomaan, miten olemme kehittyneet liitoksen jälkeen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe