Lääkärien ja hoitajien suhtautuminen

hyvin kohdeltu

Millasia kokemuksia teillä lääkäreiden ja hoitsujen kohtelusta? Onko olleet asiallisia tai myötäeläviä vaiko onko joku saanut asiatonta kohtelua tai heittoja? Itellä mieslääkärit ja tosi kivat ja kannustavat. Samoin hoitajat ihania. Yksi vanhempi rouva piti kädestäkin kun vähän jännitti. Oli tosi hyvä kokemus vaikka pelotti ja sain vahvaa kipulääkettä heti kun tarvin. Kaavinta ja jonkin verran kovia kipuja. Ei mitään eroa kohtelussa esim. potilaisiin jotka tuli sterilisointiin, ja samoin myöhemmin verrattuna omaan sterilisaatioon, jota jouduin odottaan pitkään. Ihan yhtä ystävällistä ja asiallista toimintaa kaikinpuolin.

14

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerronpa minäkin

      Ihan samoin, asiallista ja ystävällistä kohtelua. Täytyy ottaa vielä huomioon että abortti tehtiin minulle 1970- luvun puolivälissä eli uusi aborttilaki oli melko tuore. Siitä huolimatta ei minkäänlaista nurjamielisyyttä esiintynyt enkä sellaista osannut edes aatella kunnes eräs ystävätär kysyi miten hoitajat olivat suhtautuneet, eli olivatko tuomitsevia. Olin hänen kysymyksestään koko lailla ihmeissäni, sellainen ei ollut tullut edes mieleenikään että silleenkin voisi suhtautua, pidin sitä ihan normaalina toimenpiteenä. Hän oli ollut kesän sairaalassa töissä ja kertoi että siellä oli ollut sellainen vanhempi rouva joka oli tuonut omia mielipiteitään potilaille esille kunnes oli saanut varotuksen asiattomasta käytöksestä.

    • lukenutkin

      Henkilökunnan ei sovikaan alkaa tunkemaan omia mielipiteitään hoidon tarpeellisuudesta saati kiusata potilaita. Potilasasiamiehelle voi tehdä kantelun jos apäasiallisuutta joutuu kokemaan. Olen tehnyt itse tällaisen kantelun vaikkakin se koski lapseni hoitoa eikä aborttia, muttei abortti kai poikkea tästä linjasta. Hoitaja alkoi rähistä täysin syyttä. Tein potilasasiamiehelle ja ylilääkärille kantelun. Luin että ennen kuin oli mitään synnytyskipuihin vanhapiikakätilöt on tylyttäneet ja ilkeilleet synnytyskivuissa valittaville äideille "mitäs menit panemaan, itku siitä ilosta". Vähän samaa asennetta huomaan tällä palstalla joillain kirjoittajilla. Mitäs menit nauttimaan seksistä, kärsi sitte.

    • Kokemus..

      Itse kun menin lääkäriin alkuraskauden aikana kun en tiennyt mitä tekisin, niin lääkäri siinä auliisti kertoi kuinka vaikeeta yksinhuoltajuus on ja että todella harva mies kiinnostuu naisesta jolla on lapsia. Sillon kuuntelin järkyttyneenä että mitä tuo lääkäri oikeasti selittää.. okei, hyvähän se on tosi asioita kertoa mutta mitään hyvää tämä lääkäri ei sanonut. Abortti oli kuulemma ainut oikea ratkaisu opiskelvalle 22vuotiaalle naiselle jonka mies uhkasi lähteä jos aborttia ei tehdä.

      Täytyisi varmaan mennä käymään saman lääkärin tykönä kysäsemässä että mitäs mieltä hän on nyt kun pidin lapsen (nyt 4v) valmistuin sairaanhoitajaksi ja olen vakityössä ja naimisissa uuden miehen kanssa joka kasvattaa ja rakastaa tuota nelivuotiasta aivan kuin omaansa.

      Minulla siis on kokemus hyvinkin suvaitsevasta lääkäristä, oikeastaan painostavasta.

      • Mun kokemus

        Mulle kaikki oli ystävällisiä ja asiallisia kun tuossa n.8 vuotta sitten teetin abortin. Viikkoja oli melkein 12, mutta bulimian takia olisin todennäköisesti tullut saamaan luvan myöhempäänkin keskeytykseen. Ainoastaan yksi ultrahoitaja näytti nyrpeää naamaa, mutta niiiiin nyrpeää, että en vaivautunut loukkaantumaan. Olin vain helpottunut kun kuulin viikkojen olevan "vasta" 11 . Eräs sairaanhoitaja viihtyi huoneessani aina tauoillaan ja keskustelimme paljon. Emme vain abortista ja bulimiasta, myös koirista, taiteesta, intiaanikulttuureista ja kirpputoreista. :D Vaikka kokemus ei ollut mukava, todellakaan!, tätä ihanaa hoitajaa jäi ikävä. Bi-suuntautunut kun olen, kauniiseen punapäähän taisin ihastuakkin. ;)


      • Vapaa maa

        "Minulla siis on kokemus hyvinkin suvaitsevasta lääkäristä, oikeastaan painostavasta."

        Olisitko kokenut asian "painostavana", jos hän olisi sanonut että sinun on pakko synnyttää lapsi eikä aborttia saa? (siis jos ei laki turvaisi aborttia lääkäristä huolimatta)

        Yhtä aikaa ei voi olla suvaitsevainen ja painostava. Valinnanhan teit kuitenkin itse, mikä on tarkoituskin.

        Monet abortinvastustajat näyttää hyväksyvän painostamisen synnyttämiseen jopa ajaen aborttien kieltämistä (toisin sanoen kaiken valinnanvapauden viemistä ja pakottamista), muttei suvaitsevuutta ja valinnanvapautta.


      • kokemus..
        Vapaa maa kirjoitti:

        "Minulla siis on kokemus hyvinkin suvaitsevasta lääkäristä, oikeastaan painostavasta."

        Olisitko kokenut asian "painostavana", jos hän olisi sanonut että sinun on pakko synnyttää lapsi eikä aborttia saa? (siis jos ei laki turvaisi aborttia lääkäristä huolimatta)

        Yhtä aikaa ei voi olla suvaitsevainen ja painostava. Valinnanhan teit kuitenkin itse, mikä on tarkoituskin.

        Monet abortinvastustajat näyttää hyväksyvän painostamisen synnyttämiseen jopa ajaen aborttien kieltämistä (toisin sanoen kaiken valinnanvapauden viemistä ja pakottamista), muttei suvaitsevuutta ja valinnanvapautta.

        Tottakai olisin kokenut senkin painostamisena. En nyt ymmärrä miksi edes tuollaista minulta kysyt.


      • ????
        kokemus.. kirjoitti:

        Tottakai olisin kokenut senkin painostamisena. En nyt ymmärrä miksi edes tuollaista minulta kysyt.

        Minäkin olisin halunnut tietää vastauksen, mutta eipä "vapaa maa" sitä palannut antamaan.


    • tervemenoo sonta! :)

      Ja eikun POISTOON sitten vaan kun ei taas sallittu ainuttakaan vastustavaa vastausta :)))))) HYSHYSSS vaan kun oli taas aivan liian kiperää!!!! ;)))))

      "Mitäs menit nauttimaan seksistä, kärsi sitte. "

      Sen huomaa ettei palstan sosiopaattinen multipersoona kehtaa käyttää vieläkään vakinikkiään näissä naurettavissa harhasyytöksissään :D

      Onhan se lasten elämän suojelun yritys niiin törkeetä että...!!! Onneksi mielipiteitään voi ilmaista myös elein, äänensävyin jne. hienovaraisemmin, ja jonkun herkkänahka-aborttöörin raivokantelut voidaan kuitata traumasiks luuloharhasekoiluiks. Pumpuliprinsessan ylpeys ja ylimitotettu omanarvontunto saa vaan pikku kolauksen, joka on näille pelkästään oikein :)

      Tähän se hoitohenkilökunnan kyykytys sitten johtaa
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12495218

      "Monet abortinvastustajat näyttää hyväksyvän painostamisen synnyttämiseen"

      No voi hirveetä... onhan se nyt "julmaa" suojella lapsia, niiden vaoaata valintaa ja kieltää tappaminen eli kuolemaan pakottaminen.

      "Moisten aloitteiden ajatus on tuhoon tuomittua"

      Ompa se monessa muussa maassa toiminu.. Suomi on vaan yks jälkeenjääny takapajula missä sitä vapautta ei vielä ole.

      "kun on itse työpaikan halunnut. "

      Ja mites sitten kun kukaan ei enää valitsis näitä töitä sen yhden likasen sivuvelvotteen takia... joku siihen pyövelin hommaan ois aina pakotettava kun läpimätä lepsulaki sallii..

    • minäkin poistu.

      Onko tarkoitus että palstasta tulee erään rääväsuun temmellyskenttä? Viestit ovat vähentyneet, kukaan järjissään oleva ei viitsi enää kirjoitella tänne, asialliset viestit poistetaan, vain tämän yhden kirjoittajan viestit pysyvät, suolsi hän millaista saastaa hyvänsä koneeltaan. Tämäkin viesti poistuu saman tien, saattepa nähdä.
      Kirjoitelkoon yksinään.

    • hiekkis hylkyyn

      Kyllä täällä poistorynkystä ja sen apukätyristä päätellen jokkut ihan muut kun kukaan yksittäinen asiallinen mutta "väärää" mieltä eräiden mielestä oleva hinkuaa keskenään mukavia jaaritella ja ne "rääväsuut" aiheettomilla hätärääyillä pois savustaa..

      • sydämen asialla.

        Kunnioitan jokaisen vakaumusta ja mielipidettä. Myös abortin vastustajien mielipidettä jos se ei sisällä asiatonta kielenkäyttöä. Asioita voi perustella ja niistä puhua asiallisessa hengessä, siten erilisia mielipiteitä omaavien ihmisten ajatukset tulevat ymmärretyiksi, kun eivät huku solvausvirtaan.
        Kokeilepa kerran kirjoittaa asiallisesti vastustava mielipiteesi, kukaan ei loukkaannu vaan kertoo omasta kannastaan myös asiallisesti.
        Abortin kokeneiden tai suorittamaan joutuvien pitäisi antaa hakea rauhassa vertaistukea täältäkin, asiaa ei paranna vaikeassa tilanteessa olevalla jos saa lisäksi lokaa niskaansa. Kukaan ei peru aborttia tai ala katumaan painostuksen edessä kun se tulee tuntemattoman ihmisen taholta. Sinulla on sananvapaus, ja niin on muillakin kirjoittajilla.


    • hahhah, nähty on

      "Kokeilepa kerran kirjoittaa asiallisesti vastustava mielipiteesi, kukaan ei loukkaannu vaan kertoo omasta kannastaan myös asiallisesti."

      Kummasti vaan nekin rynkätään poistoon, vastustipa ihan kuinka kaunistellusti ja millä sanoin tahansa.

      "Abortin kokeneiden tai suorittamaan joutuvien pitäisi antaa hakea rauhassa vertaistukea täältäkin, "

      Niin, eli täällä pitäs ihan "rauhassa" saada jaella niitä viekoittelevia "neuvoja", demonisoida synnytystä, levittää valheellista pro-choice propagandaa jne. ilman vastustajien kiusallista "häiriköintiä" eli tiettyjen tosiasioiden toteemista.. no, ei vaan tuu onnistuun :)

      "Kukaan ei peru aborttia tai ala katumaan painostuksen edessä kun se tulee tuntemattoman ihmisen taholta."

      Ja mistähän sinä senkin taas tiedät? Mutupallo kertoi?

      • sulta ei kysytä

        Minä tiedän ja ihan itse tiedän mitä elämässäni haluan; ei joku tuntematon abortin vastustaja sitä ainakaan tiedä, :D tai sitten se tuntematon on täyskaheli, jos ja kun kuvittelee tietävänsä, mitä minä tahdon.


    • eli et tiedä

      "Minä tiedän ja ihan itse tiedän mitä elämässäni haluan; "

      "Kukaan" = sinä? :DD Tiedät siis mitä kaikki muutkin haluaa? ;)))

      "Kukaan ei peru aborttia tai ala katumaan painostuksen edessä" ? :D

    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2423
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1824
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      333
      1545
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      175
      1539
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1075
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      85
      958
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      800
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      215
      766
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe