4v poika 18 v nuoren miehen mukana mukana metsästyksessä?

Oudotar-69

Onko kuin yleistä, että 4-5 vuotiaita poikia otetaan mukaan metsästykseen? 18 v vasta metsästyskoritn saaneen mukaan. Itse törmäsin tälaiseen tällä viikolla. Facessa äiti ylpeänä esittelee kuvaa 4v pojasta, jolla toisessa kädessä jänis ja maassa metsästyskivääri. Mainostaa, että pojan ensimmäinen saalis. Mutta onko tuollainen kuin yleistä? Itse en antaisi 4v poikani lähteä vasta metsästysluvan saaneen mukaan.

23

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luonnollinen asenne

      Nuorna vitsa väännettävä - tulos riippuu paljolti esikuvista.
      Itse koen metsällä kulkemisen kokonaisuudessaan monin verroin paremmaksi
      esimerkikksi lapselle/nuorelle kuin netissä ja videopelien pelaamisessa roikkuminen!
      Älä huolestu, "Oudotar" - terveellisen harrastuksen parissa nuo kverukset puuhastelevat.

      • Oudotar-69

        En huolestu tietenkään. Ja ainahan metsässä liikkuminen on terveellisempää kuin netissä pelaaminen tai muilla pelikonsoleilla. Ajattelin vaan kuin yleistä, tämä 18v kun ei ole 4v pojan veli eikä serkku...... Mutta mielluummin omatkin lapset laitan metsään, en tosin metsästämään :)


    • metsä antaa

      Itse aloin kulkeen isän kanssa jänismetsällä 5 vuotiaana, eka jäniksen ammuin haulikolla 8 vuotiaana.
      Parhaimpia harrastuksia mitä voi penskoille suositella.

      • Nuorna miehenä

        Minä nukuin vanhempien makuuhuoneen oven takana siksi ettei isä päässy lähtemään metälle salaa aamulla. Olin tuolloin noin 5v. 6 vuotiaana ammuin jo jäniksen josta on hieno kuva muistona. Perukassa kuljettiin yksin ilman valvontaa metillä heti kun tiesi maisemat niin ettei eksyny.


      • sissus sentään

        "parhaimpia harrastuksia mitä voi penskoille suositella". Eli puolustuskyvyttömien eläinten tappaminen. Ei ole tällä porukalla kaikki hepat himassa.


      • juupelin juu
        sissus sentään kirjoitti:

        "parhaimpia harrastuksia mitä voi penskoille suositella". Eli puolustuskyvyttömien eläinten tappaminen. Ei ole tällä porukalla kaikki hepat himassa.

        Ei ne musta niin puolustus kyvyttömiä ole. Aina on mahdollisuus että metsästäjä ampuu ohi. Tai että esim lintu lähtee lentoon juuri kun olet ampumassa. Se ei ole todellakaan pelkästää sitä että kuletaan metsässä ja ammutaan kaikki mikä liikkuu. Ehei, vaan kyllä minä ainakin nautin luonnosta ja siellä olemisessa siinä ohenssa. Ja onhan riistaruoka mitä maukkainta jos sattuu pitämään lihasta.


    • sdafsfd

      Otin kolmivuotiaan lapsen mukaan jo tänä syksynä. Toinen otti puolivuotiaan. Lapsille nuorena jo kokemukset annettava!

    • erkimerki

      Samoin ammutin pojillani hirviä alle kymmenenikäisenä.
      Tosi tappajia ja sotilaita heistä tullut

    • ny4t

      Ymmärrän kyllä mitä tämä oudotar-69 ajaa takaa kysymyksellään, onhan se hieman outoa kieltämättä varsinkin jos tämä 4 vuotias ei todellakaan ole mitenkään sukua tälle 18 vuotiaalle, liekö muuten sitten kovinkin perhetuttu tämän 4 vuotiaan nuoren miehen alun kanssa, onhan siinä aina pieni epäilys??? Vaikeita asioita sillä äkkiä aivan syytön voi joutua leimatuksi. Tällaisia tilaneita ei saisi antaa tulla vaan ehkä joku vanhemmista mukaan yhteiselle retkelle vaikka vanhemmat eivät metsästäisikään.

      • Luonnollinen asenne

        Hei kaikki huolestuneet!
        Eiköhän se 18v tiedä ja tunne asiat ja tilanteet. Samoin kuin sen 4v vanhemmat.
        Me olemme omissa likaisissa mielikuvissamme montaakin mieltä ilman että meillä on höykäsen pöläyksenkään vertaa tietoa - siis oikeaa sellaista - asioista.
        Miksi ihmeessä tuollainen aihe - joka ehkä kaikenlisäksi on täyttä mielikuvistusta - voi tervejärkisiä ihmisiä kiinnostaa näin kovasti?
        Vastuu ja asiatuntemus tässäkin tapauksessa on siellä paikanpäällä olevalla lähipiirillä ja etenkin 4v;n huoltajilla.
        Erällä kulku ei ole mitenkään huono asia kummallekaan po henkilöistä - kuin ei meille kenellekään!
        Annataan asia paikallisten hoitoon!


    • yhtre

      Niin, kyllähän asioita voi pohtia jos on huolestunut, monesti ollaan liian sinisilmäisiä, onhan se hieman outoa jos 18 vuotias ottaa mukaan tavallaan ventovieraan 4 vuotiaan?? Miksi, onko hän niin kiinnostunut ja innokas opettamaan 4 vuotiaalle metsästystä?? ?? ??

      On huomioitava että nyt keskustelussa ei ole erällä kulku vaan se miksi kiinnostaa jotakuta ottaa 4 vuotias lapsi mukaan kahdenkeskiselle metsästysreissulle ja lapsi ei ole mitenkään edes sukulainen yms. Jos kyseessä terve erällä kulkeminen ja terve, "isällinen" rakkaus lapsia kohtaan niin asia on erittäin hieno juttu.

      • Luonnollinen asenne

        On huomioitava että nyt ei keskustelussa ole erällä kulku vaan se että keskustelu halutaan vängällä kääntää pervoksi fantasialeikiksi.
        Vai onko joku meistä vanhemmista valmis luovuttamaan "4 vuotias lapsi mukaan kahdenkeskiselle metsästysreissulle ja lapsi ei ole mitenkään edes sukulainen yms."
        Jo tällainen ajatus nettiin kirjoitettuna paljastaa mitä kirjoittaja ja keskustelun aloittaja oikeasti ajattelee.
        Koko ketju on mielikuvitusta - tuollaiset 4v;n vanhemmat olisivat jo ajat sitten
        menettäneet lapsensa yhteiskunnan haltuun. Naurettavaa provoilua koko juttu.


    • yhtre

      Voi olla sitäkin mutta voi olla jonkun huolestuneen sivullisen juttu, mutta itsekin ajattelin että täytyy olla ihmeelliset ja välinpitämättömät vanhemmat tällä 4 vuotiaalla jos ovat hyväksyneet tällaisen, toisaalta ei koko juttua tiedetä vaikka olisikin totta ja tämä nuori metsästäjä ja vanhemmat tuntevat keskenään hyvinkin. No näihin suomi24 juttuihin kannattaa suhtautua varautuen mutta se on hyvin vaikeaa arvioida milloin viesti on sellainen joka tavallaan huutaa apua, sitä apua kyllä fiksu löytää paremmastakin paikasta kuin tämä suomi24 ja myös sellaista apua jossa voi apua hakea nimettömänä ja ihan vaan vinkin jättäen kuten esimerkiksi poliisien nettisivut.

      • ihmeellistä,.

        Eiköhän tuo jeesustelu ole vähän turhaa. Jos lapsen äiti on ylpeä pojastaan ja ilmeisesti poikakin on ylpeä reisustaan niin miksi siihen pitää sivulliset sotkea ja äiti ilmeisesti tuntee tuon nuoren miehen ja me ei tiedetä miten hyvin mutta laitonta tuo ei ole missään tapauksessa. Suomessa on kuitenkin semmoisiakin ihmisiä jotka tuntevat muitaki kuin sukulaisia. Otetaan esimerkki jos hyvän kaverini poika haluaisi metsälle ja minä ottaisin hänet mukaan niin oleko minä perverssi ?? tosin olen reilusti yli 18v mutta jonkun mielestä se voisi olla outoa jos ei tiedä että tunnen tuon pojan melko hyvin olenhan joskus pessyt hän perseensäkkin vai onko sekin outoa?


    • Metsästys

      On jalo harstus minäkin aloitin metsätää setävainaan sodasta vohkimalla venäläisellä mosin nagaanilla. tiputtelin metsoja teeriä ja hirvikin tipahti rankaosumasta kovaaipalla. Enkä ollut kui13 vuotta. Isäni oli ollut montavuotta rintamalla hän olisaanut tappaa yltäkyllin ei halunnut enää metsästää.

    • Lakiin muutos!

      Tätä asiaa puidaan 11-vuotiaan pojan yhteydessä Metsästys ja kalastu, hirvenmetsästys ja eläinten suojelupalstoilla, käy lukemassa lisää sieltä.

      On joukko äityyntyneitä ukkoja jotka jallittavat vastaan ja kehuvat, miten itse nuorena aloittivat. Tälläisiä ukkoja löytyy tästä maasta.

      On tosiaan törkeää että 4-5 vuotiaita lapsia otetaan mukaan tapporeissuille!
      Vai oli vielä äiti, joka kehuskeli?

      Siinäpä tosiaan "äiti", olin luullut että vain isät osallistuvat näin tyhmiin kehihin, mutta että "äiti"!

      Pitää saada laki voimaan, joka kieltää näin pienten lasten osallistumisen tappamisreissuille!

      Pidä vaan puolta ja älä anna näitten törppöjen ja tyhmien ukkojen lannistaa!
      Kirjoittele vanhempien facebookilla, että saataisiin laki ja tälläinen julkiseksi puheenaiheeksi.
      Kyllä nää kalkkeutuneet äijät saadaan jäkättämästä inhottavan asian puolesta.

      Näillä äijillä ei oo muuta elämässään kuin tää tuhoamisvietti ja tappamisen ihannointi.

      On vielä yksi huolestuttava asia, kuten tuolla joku jo viittaa, että 18-vuotias poika ottaa 4-vuotiaan pojan mukaan!

      Mitä se 18-vuotias siellä oikein saattaa tehdä sille 4-vuotiaalle????
      Tottakai siinä on aika paljonkin häikkää.

      Varoita sitä äitiä ja kerro että käy tutustumassa Suomi24 keskusteluihin. Voi olla niin sinisilmäinen, että ei ees tajua mistä on kyse.

      Siis avoimesti keskustelunaiheeksi tämä asia ja muutos lakiin.

      Ja äideille varoitus!

    • Edellinen

      Jos meet tälle sivulle, niin huomaat että asiasta keskustellaan, mikä on hyvä asia!

      http://keskustelu.suomi24.fi/debate/47

      Siis todella monet ovat sitä mieltä että on sairasta ottaa lapsi mukaan tappamaan eläimiä.

      Joka toinen vastaus tulee tosin tappoaihannoivilta äijiltä, mutta siitä ei kannata välittää.

      Muut pistävät topakasti vastaan heidän tyhmiin kommentteihinsa.

      Toivotaan että saadaan lakiin uusi pykälä, missä kielletään ala-ikäisiltä pieniltä lapsilta, että he eivät saa tulla mukaan tapporetkille!
      (tähän tulee joku äijä heti lisäämään, että entä jos menevät yksinään tms ja että he ite tappoivat sen ja sen ikäisinä tai että se on muka hyvä harrastus).

      Hyvä että asiasta keskustellaan!

    • hanki elämä

      Voi voi voi! Paskaisen mielikuvituksen omaava sivullinen, metsästyksestä mitääntietämätön haaskansyöjähän sen parhaiten tietää mitä metsissä tapahtuu!
      Tuijottele huoletta niitä pornosaittejasi - metsästys on aivan eri asia.
      Eipä ole yhtään kuvittelemaasi tapausta tullut julkisuuteen joten etkö itsekin tajua että kirjoittelet hiukan niinko omia luulojasi?
      On se yksi maailman seitsemästä ihmeestä miksi pitää kantaa huolta asioista joista ei mitään ymmärrä?
      Tunnen satoja metsästäjiä ja heidän lapsiaan ja olen vuosikymmeniä metsiä samoillut niin pyssyn kameran, marjaämpärin, naisten, vanhusten ja lapsienkin kera siksi uskoisin tietäväni mistä ja miten puhun. Haaskansyöjähän on sellainen joka repostelee niitä juttuja jotka ovat pois hyljättyjä ja mätänemässä!

    • KKKK75

      Voi kettu!

      Likainen on nyky ihmisten mieli! Metsällä on kiva käydä ja kaverin kans vielä mukavampaa. ei sillä niin sitä ikää ajatella, metsästetään, syödään eväitä,paistetaan makkaraa jne. Tästäkin joku pervo ajattelee että "paistetaan MAKKARAA". Kyllä se kaupungin ilma sekoittaa ilmistenpäät ,kun joka asiasta tehdään sairasta. Avatkaa silmänne ja käykää muualla kuin lähi siwassa.

    • järki hoi olet jo jä

      Ehkä tässä viestiketjussa ja varsinkin aloitusviestissä ei ole pääasia se tappaminen ja se että noinkin nuori näkee tappamista vaan ihan joku muu joka huolestuttaa joitakin, on se kumma kun riista-eläintä ei saisi tappaa ja valmistaa ruokapöytään vaan nautoja, sikoja, kanoja, broilereita ym ym saa tappaa teurastamoissa satojatuhansia ihan vaan siksi että nämä kauhisteijat saavat nauttia pihviään hyvällä omalla tunnolla ja syöttää broileripastaa pikkuisille talttahampaille joita suojelevat siltä etteivät vaan he näe teurastettua eläintä, sitä mistä se pihvi sinne ruokapöytään tulee. Tsiisus!

    • Asiaan rehellisesti!

      Kyllä näitä "puolustajia" löytyy!

      Hyi hitto, miten inhottavaa, että 4-5 vuotiasta joku 18 vuotias käyttää hyväkseen (kyllä kaikki ymmärtävät mistä on kyse!)

      • Ota neuvosta vaari

        On todellakin inhottavaa että joku 18v käyttää lasta hyväkseen - jankutuksestasi päättelisin sen 18v;n olevan sinä itse!
        Kukaan metsästäjistä ei ole kuvittelemasi kaltainen pedofiili.
        Hakeudu nyt hoitoon ennenkuin teet oikeesti jotain tuollaista mistä tänään
        vasta haaveilet.


    • perheenä metsällä

      Juu, kyllä! Kaikki muut paitsi sinä ymmärtävät varsin hyvin! Kun itselläsi on
      liiallisen pornonkatselemisen vääristämä maailmankuva niin se on sinulle totta.
      Meille muille metsälläkäynti - vaikka koko perheenä - on puhdas harrastus.
      Etkö jo vihdoin voisi lopettaa toivotonta ja vinoutunutta kirjoitteluasi.
      Keksi parempia jutunaiheita tai siirry osastolle Huuhaa!

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3963
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2328
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2046
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      94
      1713
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1252
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe