Persoonallisuushäiriön uhri??

osajodasgsd

Pakko saada kertoa oma, ehkä elämäni suurin rakkaustarina, joka päätyi isoon pettymykseen.

Rakastuin ihan mielettömästi ja lähes ensinäkemältä ihanaan brunettinaiseen, jolla on enkelin ääni, hän on mielettömän kaunis ja mukavan oloinen. Se miten hän puhui, halasi, kosketti ja minkä tunteen hänen lähellä oleminen sai aikaiseksi, sai minut lumoutumaan ihan täysin ja salamannopeasti. Ketään vastaavaa en ollut ikinä tavannut, kukaan ei saanut mua niin lumottua. Aina, kun tavattiin, meillä oli ihan mielettömän mukavaa, tunteikasta ja ihanaa. Tuntui, että olen löytänyt elämäni rakkauden, eikä tätä voisi estää mikään. Puoli vuotta seurustelun alusta kuulin sen, minkä jokainen haluisi kuulla, ”rakastan sinua”. Vauhti vain kiihtyi, tunteet vain voimistuivat, luulin jo tuntevani tämän ihmisen täysin. Sitten aloin huomaamaan pieniä asioita, joihin en kiinnittänyt sen suurempaa huomiota.

Pienistä asioista, sananpuolikkaista, lauseen aikamuodoista, väärän kokoisesta suklaarasiasta hän saattoi suuttua jotenkin herkästi ja liioitellusti. Tahti vain kiihtyi. Pienet ja normaalit ”kiusoittelut” sai hänet moneksi päiväksi vihaiseksi, asiat, johon en ole tottunut muiden ihmisten reagoivan sen kummemmin. Riidat oli mielettömiä pienistäkin asioista, sain kuulla haukkuja ja ilkeilyjä, jotka tuntuivat täysin ylimitoitetuilta asiaan nähden. Silloin tällöin näin hänen räjähtävän, puhelimet lensivät pitkin seiniä ja hän loukkasi minua kaikin mahdollisin tavoin. Muutaman minuutin päästä riidasta hän saattoi olla taas se maailman ihanin. Häntä piti kaiken aikaa käsitellä silkkihansikkain, jottei räjähtämisiä olisi tullut.
En ollut aikaisemmin edes tiennyt, mitä tarkoittaa ”mennä suunniltaan”. Ihmettelin tämän ensimmäisen kerran nähtyäni, että mikä ihme sille tuli, näytteleekö hän jotain vai mitä tapahtuu. Samoin hän pystyi muuttumaan maailman ihanimmasta ihmisestä 10 sekunnissa räjähdysaineeksi ja ilkeileväksi ihmiseksi, se tuntui mielestäni todella oudolta. Ihan kuin hänen tunteensa olisi kaiken aikaa täpöllään, oli ne sitten hyviä tai huonoja. Häntä täytyi kokoajan miellyttää, mutta hänen ei juurikaan tarvinnut miellyttää muita.
Sain tietää hänen myös pettäneen, mutta hän sai leperreltyä minulle anteeksiannon.

Maailmani ja unelmani murtui, elämäni rakkaus oli muuttunut niin kaksijakoiseksi. Hänessä asuu kaksi ihmistä, maailman ihanin ja maailman ilkein, tuntuu ihan mahdottomalta yhtälöltä. Ihan liian usein hän sai raivokohtauksia, suunniltaan menemisiä, valehtelua, pettämistä, suuttumista, kostamista, lupausten syömistä, pohjatonta ilkeilyä ja haukkumista.

Ei olla enää yhdessä, mutta rakastan häntä varmasti lopun elämäni. Epäilen hänellä olevan jonkin persoonallisuushäiriön, mutta en ikinä voisi edes vihjata mitään sellaista hänelle, en halua polttaa siltojani.

23

398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älä tuomitse

      "Läheisriippuvuudessa ja narsismissa on paljon samaa. Oikeastaan läheisriippuva haluaa samalla tavalla toisten huomiota ja ihailua, mutta se tapahtuu eri tavalla. Kun narsisti usein odottaa muiden ihailua ja huomiota ja näyttää myös halunsa, läheisriippuvainen saa toisten ihailun ja huomion palvelemalla heitä, olemalla heitä varten ja olemalla heidän kanssaan samaa mieltä, Malinen selittää."

      http://www.mtv.fi/lifestyle/tunteet/artikkeli/tietokirjailija-laheisriippuvuudessa-ja-narsismissa-on-paljon-samaa/3194994

      • uihihiuh

        Eli??


      • älä tuomitse
        uihihiuh kirjoitti:

        Eli??

        Lapsuudenkokemukset tekee meistä monista eri tavalla häiriintyneitä. Kun ymmärtää omaa "hulluuttaan", niin ei ole tarvetta syytellä vain toista osapuolta. Terve ihminen ei roiku sairaassa suhteessa.


      • oafjsodgasd
        älä tuomitse kirjoitti:

        Lapsuudenkokemukset tekee meistä monista eri tavalla häiriintyneitä. Kun ymmärtää omaa "hulluuttaan", niin ei ole tarvetta syytellä vain toista osapuolta. Terve ihminen ei roiku sairaassa suhteessa.

        Niin, en kait roikukaan tuollaisessa suhteessa.


    • ewfijfw3eiojweio

      Jooh eli epävakaa persoonallisuushäiriö

      • saodjfaosdgasd

      • saodjfaosdgasd

        Tarkoittaako tämä myös sitä, että hänen suunnaton ihanuutensakin johtuu persoonallisuushäiriöstä? Aika ironista.


    • psykiatri.

      oidipus-kompleks. ei sillä naisella vaan aloittajalla.

    • under_the_heel

      Tuohan on ihan normaalia toimintaa naiselta, ei muuta kuin ryömit takaisin hänen luo ;-) .

      • osijgoasjdosad

        Jaa-a. Ei kyllä mielestäni ole. En ole koskaan nähnyt kenenkään saavan tuollaisia raivareita, kuin elokuvissa, en edes yhdenkään muun naisen.


    • päätä mitä teet

      Rakkautesi on tavallaan omanlaatuinen narsisti ja sinä hänelle sopiva uhri, läheisriippuvainen. Hänellä sattuu olemaan tuo juuri sinuun sopiva koukku, ulkoinen ja sielullinen viehätyksen koukku, johon taipumuksesi haka tarttuu. Siedät ihan mitä vain että voit pitää hänet ja hän tietää sen, että koukku on luja.
      Ei tuollainen mitään rakkautta ja tervettä ihmissuhdetta ole vaan sairaaloinen riippuvuus. Tiedät sen itsekin, mutta tunteesi on järjen yläpuolella. Ehkä tämä henkilö on oppinut manipuloimaan tuolla kaksijakoisuudellaan muita, koska se toimii. Hän huomaa että se on tapa kontrolloida ja hallita itseä ja elämää. Onnellinen ei kyllä hänkään ole.
      Kyllä sinun pitäisi päästä tilanteesta ulos. Yleensä narsisti ei halua tosissaan muuttua. Läheisriippuvaiselle se on helpompi tie.

      • soajsdogasds

        Kuten sanoin, en jäänyt tuota ailahtelevuutta katsomaan.

        Eikö narsismiin kuulu jonkinmoinen kylmyys ja tunteettomuus? Mielestäni tuo epävakaa persoonallisuushäiriö kuvaa varsin hyvin tuota exääni.


    • pieni vinkki....=)

      Oliko exäsi muuten aina hyvinkin kiltti?
      Itse olen päässyt raivareista eroon, kun en enää suostunut tekemään pikkujuttuja muiden mieliksi, tai antanut muiden kohdella minua tavoilla, joista en sisimmissäni pitänyt. Huomautin aina nätisti, etten tykkää tästä tai tästä, tai halua lähteä sinne tai tänne. Silloin loppui raivarit. Ennen olin ihan vietävissä, enkä osannut vetää rajojani ja kaikki pienet vihat pakkautui sisälleni ja jossain vaiheessa purkautui silmittömänä raivona.
      t. epävakaa diagnoosin saanut.

      • dsfhsdhfdsfh

        Oli se aika kiltti, mutta ärsytyskynnys ärsyttävän matalalla. Myös hurjia mustasukkaisuusreaktioita täysin mitättömistä asioista.

        On se raskasta olla koko ajan äärettömän varovainen, ettei toinen suutu jostain, ja vaikka olisikin, niin silti suuttuu, eikä syystäkään ole aina varmuutta. Erittäin raskasta elää tällaisen kanssa.


    • dghgkjhlgklglh

      Olen ollut tekemisissä kolmen naisen kanssa, joilla on ollut diagnosoitu persoonallisuushäiriö ja kuulostaa niiiiiiiiin tutulta.

      Kyse ei todellakaan ole narsistista, mutta narsistisia piirteitä liittyy näihin kaikkiin persoonallisuushäiriöihin tavalla tai toisella.

      Miehen on tosi helppo ihastua ja rakastua naiseen, joka laskee suojuksensa nopeasti ja joka tuntuisi olevan liian nätti omaan tasoon nähden. Välillä hän on liian hyvää ollakseen totta ja välillä on täysi helvetti irrallaan. Rajaton ihminen on aika usein jotain ihan käsittämätöntä, mitä tulee intiimipuoleen ja sekin on tosi koukuttavaa, on tosi vaikea palata sillä saralla rajojen maailmaan.

      Vaikka teot ja puheet ovat "isoja", niin oikeasti nämä ihmiset eivät kykene rakastamaan ketään, ei edes omia lapsiaan, vaikka uskottelevat tämän jopa itselleen. Muut ihmiset ovat nappuloita heidän mielikuvituspelissään ja he ovat mielessään arvottaneet ihmiset eri rooleihin.

    • ei mulla muuta

      Vai että persoonallisuushäiriön _uhri_ ?!? Tuo että nimität itseäsi uhriksi kertoo jo aika paljon omasta häiriintyneisyydestäsi. Siitä naisesta on ulkopuolisen mahdotonta sanoa mitään, koska kertomuksesi on vääristynyt.

      Ainakin sulla itselläsi on enemmän tai vähemmän riippuvainen persoonallisuus. Mutta onko jollakin täydellinen persoonallisuus? EI.

      • niinjoo

        Jep, onhan tossa vaan alottajan kertomus tosiaan. Ei sitä tiedä mitä hän oikeesti tarkottaa esim "kiusotteluilla" jne. Mutta ei voi tietää....


    • joo-oooooo

      Kuulostatpa itsekin "dghgkjhl" erikoiselta. Et taida tietää koko persoonallisuushäiriöstä mitään, jos luulet että muut ihmiset merkkaavat epävakaille vaan jotain pelinappuloita. Päinvastoin, epävakaiden suurimpia pelkoja on hylätyksi tulemisen pelko.

      Ja tuohon seksiasiaan, kuulostat siltä, että hyväksikäytit ihmisen sairautta.

    • dghgkjhlgklglh

      Se miksi liikun näillä sivuilla on se, että en itsekkään ole "ongelmaton", vaikka ainoa diagnoosi onkin ollut keskivaikea masennus. Se syy miksi olen päätynyt tällaisten ihmisten kanssa yhteen varmaan suurelta osalta johtuu siitä, että sairaat hakeutuvat helposti toistensa luokse.
      Kaikki ihmissuhteeni on olleet sairaita tavalla toisella ja vaikka vain näillä kolmella on ollut diagnosoitu, niin myös muilla on ollut "jotain".
      - Yksi pesunkestävä narsisti (Terapeuttini oli tätä mieltä)
      - Kolme diagnosoitua (jotka laitoin tähän)
      - Kolme ihmistä, jotka ovat vähintäänkin läheisriippuvaisia

      Omalla äidilläni on pahoja mielenterveysongelmia ja hän sairastutti aika tehokkaasti kaikki meidät lapset. Se on kai se perimmäinen syy, miksi päädyn näiden ihmisten pauloihin... ja tasapainoiset naiset ei vain kiinnosta,

      Hylätyksi tulemisen pelko :)
      TIEDÄN!!!
      Itse roikun suhteessa narsistin kanssa yli vuosikymmenen ja siedin kaiken, ettei toinen vain jätä minua. En voinut edes sietää häntä, mutta en pystynyt päästämään irtikään. Itse asiassa kaikki ihmissuhteeni noudattaa samaa kaavaa... En edes pidä ihmisestä, mutta alan ostaa hyväksyntää ja jos saan vastakaikua, niin alan pelätä että hän jättää minut ja lasken kaikki suojukseni ja olen valmis melkein myöntymään mihin tahansa.

      Nyt terapioiden jälkeen olen ymmärtänyt, etten oikeasti ole rakastanut heistä ketään, vaikka uskottelin näin itselleni silloin ja olin valmis tekemään kaikkeni "elämäni rakkauksien" takia.
      Olen huomannut saman myös muilla...Itse en ainakaan tiedä yhtään tapausta, jossa näistä jollain tavalla ylipäässyt olisi enää sen jälkeen kokenut, että olisi oikeasti rakastanut ketään aikaisemman "mielikuvitusmaailmansa" henkilöä.

      Vasta nyt minulla on jonkinlainen käsitys siitä, mitä oikea rakkaus on.
      ...vaikka olenkin valinnut yksinelämisen, sillä en enää koskaan halua kokea sitä helvettiä, missä elin kaikki varhaisemmat vuoteni.

      • tttttttttt

        Oliko sun terapeutti tavannu ton ihmisen, jonka diagnosoi pesunkestäväks narsistiks? kai sillä oli ees jonkinlaine psykologin koulutus koska pelkkä terapeutti ei diagnooseja saa ladella.


      • adsfgdafhsdf
        tttttttttt kirjoitti:

        Oliko sun terapeutti tavannu ton ihmisen, jonka diagnosoi pesunkestäväks narsistiks? kai sillä oli ees jonkinlaine psykologin koulutus koska pelkkä terapeutti ei diagnooseja saa ladella.

        juu on


    • Lämminsavu

      Ap kirjoitelmineen on kyllä oikea malliesimerkki siitä miten yksilön ajatusmaailma nyrjähtää aivan omituiseksi, kun ramppaa kaikenlaisilla terapiaistunnoilla ja nielee kaiken psykiatrisen hömpän sisäänsä kyseenalaistamatta näitä laisinkaan.

      Joo ja joo.. kuvittelevatko ihmiset aina ongelmiensa ja huoliensa kanssa olevansa ainoat kovia kokeneita ja väärinymmärrettyjä? Tuon kovan ja ankean elämän vuoksi voidaankin LUOVUTTAA ja kääriytyä sairauden viittaan?

      Käsitteet kuin eteenpäin pyrkiminen, itsensä kehittäminen, terveelliset elintavat, elämästään vastuunotto, anteeksianto ja ymmärrys ovat mahdottomia käsitteitä?

      Onhan taas varsinainen mato-ongen pohjakosketus tuokin vuodatus. Missä ap oma vastuu elämästään? Ei sinua kukaan ulkopuolinen taioillaan tule onnelliseksi tekemään. Se kaikki lähtee ihmisestä itsestään. Ja tämäkin ettei pysty toisesta päästämään irti?? Mitä ihmettä tuokin tarkoittaa? Eihän kenenkään onnellisuus voi olla kiinni toisesta ihmiesta ja hänen sanoistaan, teoistaan tai tekemättä jättämisistä?

      Sairaus? Edelleenkin voiko mieli sairastua? Tietenkin pään saa sekaisin vetämällä kaikenlaisia trendikkäitä psyykelääkeittä ja sehän onkin nykypäivänä = vastuunottaminen elämästä, kun on sairaudentuntoinen.

      Eläminen ei ole mitään rakettitiedettä, täällä pärjää kun osaa käyttää arkijärkeä.

      Hienoin oivallus jonka olen itse kokenut on: Kohtuus kaikessa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      375
      4819
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1924
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      68
      1662
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1576
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      257
      1510
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1387
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1274
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe