Itse ärsytin

oma vikani

Otimme viikonloppuna viiniä ja mies otti varmaan enemmän. Mainittakoon, ettei se ole hänen tapaistaan. Minulla on maailman paras mies mutta ärsytin häntä puheillani. Mies kävi päälleni, riepotteli ja kaaduin. Silloin hän potkaisi pari kertaa selkään. En voinut liikkua vähään aikaan ja mieskin hätääntyi. Selkä on kipeä ja kumartamaan en pysty, istumaan meno tuottaa vaikeuksia mutta en kyllä lääkärillekään mene kun en tiedä mitä sanon tapahtuneen. En halua kertoa mitä todella tapahtui. 35

10

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lääkäriin heti

      Jo otsikkosi ja nimimerkkisi paljastavat tyypillisen väkivallan uhrin -syytät itseäsi tapahtuneesta. Oikea totuus on kuitenkin se, että sinä et ole tilanteeseen mitenkään syyllinen. Väkivaltaisuus on aina oma valinta. Alkoholi saattaa poistaa estoja, mutta kykeneväisyys väkivaltaan tulee ihmisestä sisältä. Älä missään nimessä pyyhi asiaa maton alle, älä anna myöskään pyyteettömästi anteeksi. Jos annat anteeksi ja lakaiset asian maton alle, se tulee tapahtumaan uudestaan.
      Nyt alkoholinkäyttö pois, (mies varmasti itsekin ehdottaa tätä, jos välittää sinusta) ja miehen ja sinun tulisi ehdottomasti etsiä jotain vertaistukea ja selvittää, miten tilanne päätyi tuohon. Itse lähtisin suhteesta ja suosittelen, että olette eri osoitteissa siihen asti ainakin, että ongelman todellinen syy löytyy. Lääkäriin sinun tulee ehdottomasti mennä. Selkärangan sairaudet/viat voivat aiheuttaa halvaantumista ja jopa kuoleman.

    • Moi

      Olet varmasti itsekin ymmälläsi tapahtuneesta. Miten ihmeessä näin on päässyt käymään? Minäkin suosittelen, että et ummista silmiäsi tapahtuneelta. Kerrot, että sinulla on maailman paras mies. Hänessä on siis paljon hyvää ja rakastat häntä.

      Mutta onko kuitenkaan kaikki hyvin suhteessanne? Halusit ärsyttää miestäsi? Ja tosiasia on, että hän on potkaissut sinua selkään. Entä jos tämä episodi haastaa teitä molempia todella pysähtymään parisuhteenne äärelle? Onko kaikki niin kuin toivotte, tulevatko molemmat kuulluiksi, onko teillä yhteisiä unelmia, mitä toivotte tulevaisuudelta…? Joskus parin on vaikea keskustella yhdessä, silloin tarvitaan kolmatta, vaikka perheneuvojaa tai terapeuttia tms. auttamaan vaikeiden asioiden käsittelyssä. Koska arvostat miestäsi, uskon, että rohkenette yhdessä katsoa sitä, mikä vaatii korjaamista.

      Suosittelen, että menet lääkäriin ja kerrot asian niin kuin tapahtui.

      Moikkaa Päivi-pappi Hämeestä

    • Oma syy

      Olemme jutelleet mieheni kanssa tapahtuneesta ja hän päätti, että alkoholi jää pois. Mietimme miten noin kävi. Emme koskaan juurikaan riitele ja olemme aina yhdessä ja me viihdytään yhdessä. Mutta.... kuten tuossa aikasemmin joku epäili, että onko kaikki hyvin. Itsekin olemme sitä pohtineet. Onkohan niin, että kun emme koskaan puhdista ilmaa niin "ongelmat" kasaantuu. Kärpäsistä kasvaa härkäsiä. Mutta jos joudun menemään lääkäriin, niin en voi kertoa miten tämä tapahtui. Tietysti siinä tapauksessa, että asia jää lääkärin ja minun väliseksi. En halua miehelleni mitään pahaa.

    • sietämätön hermokipu

      oma syy . Tosi typerää tekstiä sinulta. Entä jos mies potki sulle nikamasiirtymän joka vähitellen tekee jatkuvan hermosäryn ja voi jättää hermovian päälle 24/7?

      Itsellä meni selkä noin ja oli nikama siirtymä ja pieni murtuma selässä. Kuukausi myöhemmin jos olisi leikattu olisin halvaantunut. Tuli jo niitä jatkuvia oireita . Nyt sitten odotellaan jäikö hermovamma päälle loppu iäksi. tyhmä jättää hoitamatta itsensä ja pelastelee vamman tuottajan. Yäk.

    • Tyhmät!

      Miksi vastaatte provolle?

      • Tottuus esiin

        Millähän todistelet provon ja ap tekstin. Siitäkö ett on tyhmä?;)


    • 20+8

      Menet sinne lääkäriin nyt hophop. Ensinnäkin niillä on vaitiolovelvollisuus ja toisekseen saat sieltä lähetteen perheterapiaan tai vastaavaan. Ei miehellesi mitään käy.

      Niin ja itsekin kallistimme miehen kanssa kippoa viime viikonloppuna, mies otti enemmän ja itse olin ärsyttävä. Joten mies kiihtyi, meni melkein puoleksi tunniksi pelaamaan tietokoneella luurit korvillaan, tuli sitten ja sanoi ettei halua riidellä, sanoin etten itsekään halua ja pyysin anteeksi, katsoimme elokuvan ja menimme nukkumaan.

      Normaali tapa reagoida erimielisyyteen on joko neuvotella, tai jos vaikka humalatilan takia ei voi, mennä tilanteesta pois. Tarve eskaloida on oire jostain -ärsyttävyys on ihan eri kertaluokan asia, voi olla vahingossa ärsyttävä jos vaikka mainitsee roskien viemisestä eikä vaan tajua että toinen on ihan sippi -ketään ei voi potkia vahingossa, se on hyökkäys -joten mene nyt jo hitossa sitä apua hakemaan.

    • oma vikani

      Kävin eilen lääkärissä ja onneksi ei ainakaan mitään ole murtunut. Näin lääkäri sanoi. En kylläkään kertonut totuutta miten vamma syntyi. Sanoin kaatuneeni. Tiedän olevani hölmö etten kertonut totuutta mutta kun tämä oli ensimmäinen kerta pitkässä suhteessa ja mies sanoi että hänen alkoholin käyttönsä loppuu kokonaan ja että tuo mitä tapahtui oli hänelle varoitus. Uskon sen koska alkoholi ei ole hänelle ongelma.
      Mutta myönnettäköön, että pelkäisin puhua hänelle mistään ikävistä asioista jos hän olisi ottanut kuppia.

      • hanki apua

        Kannattaa kuitenkin hakeutua terapeutin puheille ja keskustella asia auki. Vaikka sinusta tuntuisi, että asia on käsitelty, voi se jättää sinun tunne-elämääsi vaurioita.


    • Sannnnnnni

      Kuten sanottu, lääkärillä on vaitiolovelvollisuus (paitsi joku aiotaan murhata tms), ja he voisivat kirjoittaa lähetteen sinne perheterapeutille tai mihin sitten olisikin paras jotta pääsetkin sinne. Kirkko tosin tarjoaa jotain ilmaisia neuvontapalveluita ilman lähetettä.

      Et ole ensimmäinen nainen jota on lyöty etkä viimeinen, tiedän kyllä että tunnet häpeää koska jostain syystä niin siina aina käy, mutta tilanne on vähän kuin asuisit talossa ihan tyytyväisenä ja eräänä päivänä puolet olohuoneen katosta romahtaisi niskaan. Katsoisitko että on järkevää hävetä että osti niin huonon talon typeryyttään, käydä lääkärissä korjauttamassa pahimmat vammat ja jäädä siihen olohuoneen toistaiseksi-romahtamattomalle puolelle istumaan, vai hakea paikalle arkkitehti ja rakennusliike selvittämään mikä oikein hajosi ja korjaamaan se kunnolliseksi?

      Ei tuollainen tule tekemättömäksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe