Näkyvyyttä haittaava kasvillisuus pois

Puskat pois

Tämän päivän Pohjalaisessa oli tekstiviesti liikenneympyröiden keskellä olevista pensaista. Siitä sainkin idean aloittaa keskustelu puskien näkyvyyshaitoista. Myös täällä Kurikassa on liikenneympyröissä puskia. Eräs risteys on erityisen hankala. Kasvillisuutta on joka suuntaan eli on ajettava aika pitkälle risteyksessä nähdäkseen tuleeko ketään. Se on aika vaarallista. Monessa muussakin risteyksessä on mielestäni ihan turhia pensaita. Mun mielestä puskat kuuluu puistoalueille eikä keskustoihin. Jos jotain kukkia pitää välttämättä olla, niin niiden pitäisi olla matalia. Äsken mainitsemassani risteyksessä on monta vaaratilannetta jo ollut näkyvyyttä haittaavan kasvillisuuden takia.

10

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....,,,,

      Eipä noista ympyröiden keskialueiden istutuksista oikeasi kenellekään haittaa liene, tällaiset "puskat" lienevät ainakin pyöräilijöille paljon vaarallisempia:

      http://goo.gl/maps/xmcV4

    • Kjell Pippelström

      Kyllä! Turhat pöheiköt pois niin tärkeät asiat näkyy paremnin...

      • Aina vaan hauskaa...!!

        Keukeu....kihikihi....heheheh...että osaat olla hauska aina vaan...keukeu....hekoheko....Sulta irtoaa aina vaan uutta ja erilaista huumotia...keukeu...vatsa kipeänä aina niitä nauran....hekoheko...kihikihi...taas maha kipeänä....keukeu...


    • Tanan pusikot

      Ympyrän keskipuskalla ei ole merkitystä, mutta ennen sitä olevista on, eli sinne jää jalankulkijat ja pyörät piiloon ja tulee aina yllätyksenä, vaikka koittaa varoa.
      Sama juttu monessa tavallisessa risteyksessä.
      Kunnat ja tiehallinto leikkuuttaa monta kertaa kesässä tien ja pyörätien väliset puskat millä ei ole mitään turvallisuusmerkitystä, mutta eivät sitten leikkaa risteysalueilta pois näkemäesteinä olevia pitkiä rehuja, saatika vesakkoa.

    • Redneck Baboons

      Kyllä ympyrän keskellä oleva pusikkokin haittaa, varsinkin silloin jos ympyrä on pieni. Suuremmissa ei ehkä niinkään, mutta turhia ne ovat. Ja vaikka pusikoita olisikin, niin pitääkö niitten olla niin prkeleen tiheitä?

      Taajama-alueiden pusikot toimisivat periaatteessa hyvänä liikenteen vauhtien rajoittimena, joten siksi en niitä vastusta. Ihminen on vain niin tollo, että sitä mitä se ei näe, se luulee ettei sitä ole olemassa. Tämän saa todeta monesti juuri sellaisissa risteyksissä, joissa vauhtia hiljentämättä ei voi olla varma mitä tulee tapahtumaan. Porukka painaa lätkä pohjassa mistään välittämättä, vaika ollaan taajama-alueella.

      Maanteiden vesakot ovat todella vaarallisia, eikä niitä saisi olla ollenkaan, ei missään kohtaa tietä. Mutta minkäs teet kun luonto valtaa ojat nopeammin kuin niittokoneet.

      • 8+8

        Enpä muista missään nähneeni liikenneympyrää ennen olevissa saarekkeissa pusikoita, joiden taakse jalankulkijat voisivat hävitä.
        Tiehallinnon ohjeissa sallitaan istutukset ympyrän keskialueelle, mutta muista istutuksista ei ole mainintaa, toki kunnat voinevat muuallekin istutella.


    • Redneck Baboons

      "Enpä muista missään nähneeni liikenneympyrää ennen olevissa saarekkeissa pusikoita, joiden taakse jalankulkijat voisivat hävitä."

      Tuo on varmasti harvinaisempaa, mutta niitä keskiympyrän istutuksia on enemmänkin. Riippuu varmaankin paikasta, jossa halutaan tehdä selväksi että edessä on este. Tiedän ainakin yhden ympyrän joka on valtatiellä, ja siitä on ajettu läpi monta kertaa. Ko. ympyrässä ei ole muistaakseni kovinkaan selkeitä istutuksia nimenomaan keskellä, jolloin sen havaitseminen on vaikeampi, jollei merkkejä satu huomaamaan.

      Ennen ympyrää tehdyt istutukset hiljentäisivät periaatteessa vauhteja, mutta kuten tiedämme, käytännössä asia ei niin tietenkään ole.

      • ????!!!!

        Ei kai se ympyrän vika ole, jos autolla ajetaan 50 km/h rajoitusalueella niin kovaa, ettei liikenneympyrää havaita, vaan painetaan siitä läpi?


      • Ei, mutta...
        ????!!!! kirjoitti:

        Ei kai se ympyrän vika ole, jos autolla ajetaan 50 km/h rajoitusalueella niin kovaa, ettei liikenneympyrää havaita, vaan painetaan siitä läpi?

        Mietippä omalle kohalles. Oletko varma, ettet olisi valittamassa huonosti havaittavasta esteestä jos itse/vaimosi/lapsesi/äitisi/keksi-itse-lisää töppäilisi tullaisessa paikassa ja tulisi iso itse maksettava korjaus?

        Liikenneympäristön pitää olla sellainen, ettei ihminen ilman omaa syytään joudu onnettomuuteen. Juurikin tämän vuoksi liikenneympyröiden keskelle on sijoiteltu jotain, mikä tekee selväksi sen ettei tie jatku tässä suoraan.


    • Redneck Baboons

      "Ei kai se ympyrän vika ole, jos autolla ajetaan 50 km/h rajoitusalueella niin kovaa, ettei liikenneympyrää havaita, vaan painetaan siitä läpi?"

      Luitko kunnolla? Kirjoitin aiemmin näin:
      "Tiedän ainakin yhden ympyrän joka on VALTATIELLÄ, ja siitä on ajettu läpi monta kertaa."

      Siis vauhtia on enemmän kuin se 50 km/h. Eihän siitä ympyrästä sellainen läpi aja, joka tietää/muistaa sen olemassa olon. Mutta sellainen, joka ei, saattaa sen tehdä. En ole tosin aivan vakuuttunut tuosta tietämättömyydestäkään, mutta totaalisest typeryydestä olen.

      Ja sitäpaitsi: Kuka on syyttänyt liikennejärjestelyjä jostakin? En tässä kohtaa ainakaan ole siihen syyllistynyt, mutta jos havaitseminen on helpompaa, on se kaikkien etu. Näin se vain on, ja pysyy. Tämä ajatus lienee myös keskustelun avaajalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe