En oikeastaan ole aiemmin kiinnittänyt huomiota

what's the differenc

mutta eilen kun kävin hakemassa tuosta lähimarketista maitoa, oli tavallinen Valion kevytmaito litran pakkauksena loppu. Tuli vilkaistua siinä hintojakin, ja tuossa markettis ko. maitopurkki maksaa 1,49. No, jotain maitoa piti saada. Ensin meinasin ottaa Pirkan puolen litran purkin, 1,09. Mutta alahyllyssä oli sitten litran purkki Valion arki kevyt maitojuomaa, 1,19. No mutta siis, maksaako ensinnäkin tavallinen kevytmaito Valiolta 1,49 joka kaupassa.
Ja toisekseen, mikä ero tällä arki Kevytmaitojuomalla on tavalliseen kevytmaitoon verrattuna. Tätä sitten otin, mutta kotona kyllä oli taas nenä purkin suulla nuuhkimassa, että onko jotain outoa hajua saati sitten juodessa outoa makua. No, ei ollut. Mutta mikä ero näissä on? Mutta meinaan kyllä siinä tavallisessa kevytmaidossa pitäytyä.

10

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mjölö

      Itse en pelkän hiinnan perusteella maitoa osta vaan yleensä ostan luomu-kevytmaitoa hintaan 1.70 - 2.10 ekeä litra riippuen kaupasta, joten tohon laatuun en paljon voi ottaa kantaa.

      Mutta muutama kymmen sentti sinne tai toiseen tuskin köyhänkään taloutta kuralle vie - pahemmat tappiot tulee niistä eineksistä ja makeisista kuitenkin.

      Maitojuoma taitaa sisältää pelkän maidon lisäksi maitovalmisteita, mitkä tarkoittaa veden blandaamista maitojauheeseen eli ylijäämätuotteiden pakkausta halvempaan pakkaukseen.

    • nainen5

      siis maitojuoma on laktoositon, lukee kyllä purkissa.

      • kiitos vastauksista

        Lukee vai? No, onpas outo, kun on halvempaa kuin tavallinen kevytmaito.
        No, tarkistinpa purkin kun se tuolla jääkaapissa vielä on. Eli Valion arki kevytmaitojuoma sisältää laktoosia. Lukee purkissa: Sisältää laktoosia.

        Kiitos vastauksista. Kyllä sillä muutamalla kymmennellä sentillä taitaa joillekin olla merkitystä. Maito kun on kaiken lisäksi peruselintarvike. Jos ostaa monta purkkia maitoa perheellisenä, niin kyllä siitä jo euroja tulee hinnaneroina.

        Kiitos kuitenkin vastauksista.


      • hintatietonen
        kiitos vastauksista kirjoitti:

        Lukee vai? No, onpas outo, kun on halvempaa kuin tavallinen kevytmaito.
        No, tarkistinpa purkin kun se tuolla jääkaapissa vielä on. Eli Valion arki kevytmaitojuoma sisältää laktoosia. Lukee purkissa: Sisältää laktoosia.

        Kiitos vastauksista. Kyllä sillä muutamalla kymmennellä sentillä taitaa joillekin olla merkitystä. Maito kun on kaiken lisäksi peruselintarvike. Jos ostaa monta purkkia maitoa perheellisenä, niin kyllä siitä jo euroja tulee hinnaneroina.

        Kiitos kuitenkin vastauksista.

        Vai oliko Valion arkimaitojuoma sellaista että proteiinin määrä poikkeaa tavallisesta maidosta?
        Itse ostan tavallista kotimaista kevytmaitoa. Aikaisemmin ostin paljon lidlistä. Sinne tuli tietääkseni aikaisemmin valiolta, nykyään kait maitomaalta?
        Hinta kevytmaidolla tuossa lähimmässä lidlissä on 0,82 litralta. Lähempänä oleva S-marketissa oli aikasemmin kalliimpaa, mutta jo pitkään ollut halvempaa. Kotimaista kevytmaito maksaa vain 0,76 litralta S-marketissa. Sieltä olen alkanut ostamaan pääasiassa muutkin ruokaostokset.


      • Suomenmieli

        Maitojuoma on laktoositon, jos se on laktoositon maitojuoma! Suomeksi sanottuna maitojuoma ei tarkoita maitosokerittomuutta vaan tuote on jalostettu ohi maito-nimikkeen esim. proteiinin määrän vakioinnilla.


    • Suuri ero

      En koskaan katso maitolitran hintaa. Ostan vain luomumaitoa, joko täys- tai kevytversiona käyttötarkoituksesta riippuen. Homogenoimaton luomumaito on kaupan maidoista kaikkein terveellisintä.

    • sonni 69

      Naiselle viis "lukee kyllä purkissa". Herää kysymys, mitä purkkia luit tai osaatko ylipäätään lukea? Valion arkimaitojuoma ei ole laktoositon ja lukutaidottomallekin hinta pitäisi "soittaa kelloja".

    • elvi nikka

      "Lukutaidottomalle hinta pitäisi soittaa kelloja"?
      Prismassa maksaa iskukuumennettu vähälaktoosinen kotimainen Rainbow rasvaton- ja kevytmaito 0,87 e litra!
      Eikä soita yhtään kelloja :)

      • kaikki ylihinnoissa.

        No jaa, isommassa k-supermarketissa kevytmaito Valion purkissa maksaa 1,19. Että onhan toi aika kiskurihinta tossa pienessä lähikaupassa, jossa esim. vanhukset käyvät, ja sitten on tää sossuporukka joka kanssa käy siinä kaupassa. Että hienoo.
        Meinasin tässä yks sateinen ilta ostaa tosta pikkukaupasta sitten hapankorppuja, Oululainen. No, arvatkaa ostinko, kun pakkauksella on hintaa 2,99. Ja saman kokoinen paketti kilometrien päässä olevassa supermarketissa 1,79. Jogurtit järjestään 60 senttii, supermarketissa halvempaa.

        Kaikesta tossa saa pulittaa extraa, paitsi ehkä pirkkatuotteista, niissä taitaa olla kiinteä hinta.

        Että edullinen lähikauppa. Mutta kuten sanottu, jos ei ole omaa autoa, niin kyl tos semmoset käy ja maksavat sitten paskaset ylihinnat. Pääasiassa kyllä taitaa olla kaljapakkaukset kun menee, ehkä eivät enää nekään.


      • harmonikka

        Selvitäpä nyt vielä itsellesi tarkoittaako vähälaktoosinen samaa kuin laktoositon sekä onko laktoositon iskukuumennettu.( edelleen se lukutaito).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1917
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1569
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1519
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1487
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1425
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1370
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1317
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      648
      1239
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1157
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1118
    Aihe