Pakkokielet kouluihin

Valtio-orja

Pakkoruotsin tilalle pitäisi saada pakkoruotsi, pakkosaksa, pakkoranska ja pakkovenäjä.
Mahdollisesti eripituiset ja lyhyet kielioppin oppimiseen tähtäävät kielikurssit opettaisivat oppilaat näkemään tärkeimpien euraasian alueen kielten rakenteen erilaisuudet ja samankaltaisuudet.
Myöhemmin oppilaalla olisi vapaus valita opiskeltavakseen sen tai ne kielet, joissa hän olisi hyvä, jossa hän pärjäisi parhaiten, ja jonka hän valitsisi omaa työtään ja tulevaisuuttaan silmälläpitäen omaksi kielekseen äidinkielensä ohella.
Mikä voisi olla motivoivampaa ihmiselle kuin ensin annettu tieto ja sen jälkeen mahdollisuus tuon tiedon käyttämiseen oman itsensä parhaaksi ?
Myöhempi kielen opiskelu ja työn vaihtamisen valinnaisuus helpottuisivat huomattavasti.
Koska oppilailla olisi perustiedot kielten rakenteista, voisivat monet hyötyä tästä elektronisten sanakirjojen ja kieltenkääntäjien avulla niin paljon, että kommunikointi ulkomaalaisten kanssa olisi paljon ymmärrettävämpää ja selvempää, ilman pitkiäkään kielikursseja.

5

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huusianna.

      Pitäisi ensin päästä pakkoruotsista eroon.

    • ararkisto

      Pakkoruotsi on kahle suomalaisten sivistyksessä.

      Ruma ruotsalaisuus Suomessa.

      Pakkoruotsi on suora jatkumo ruotsalaisuuden historian rumuudelle. Ruotsinkieliset tahot jarruttivat suomen kielen ottamista viralliseksi kieleksi ja opetuskieleksi kaikissa vaiheissa.

      Ruotsinkieliset eivät rakenna enää piikkilankaesteitä suomenkielisten lasten koulujen ympärille mutta pakkoruotsilla he ovat rakentaneet sivistyksellisen piikkilankaesteen kaikille suomenkielisille lapsille.

      Pieni lista ruotsalaisuuden rumasta historiasta.

      Agricola joutui odottamaan 4 vuotta painolupaa että sai Uuden Testamentin painettua. Kesti sata vuotta että löytyi rahat Raamatun kääntämiseen kokonaisuudessaan.

      Vuoteen 1860 asti onnistuivat ruotsinkieliset tahot estämään suomenkielisen kirjallisuuden painamisen. Ja siten kirjallisuuden ja lukutaidon kehittymisen suomenkielisten joukossa.

      Mikkeliin anottiin koulua suomenkielisille mutta saatiin ruotsinkielinen koulu v. 1873, vaikka alueella ei ollut tarvetta ruotsinkieliselle koululle.

      Vuonna 1908 Espoossa suomenkielinen koulu saarrettiin piikkilangalla että lapset eivät pääsisi kouluun.

      Helsingin yliopisto suomalaistettiin vasta hivenen ennen Talvisotaa 1937, vaikka suurin osa opiskelijoista oli ollut suomenkielisiä jo pitkään.

      Nykyinen pakkoruotsi tuli peruskoulu-uudistuksessa yli neljäkymmentä vuotta sitten.

      Uusin piikkilanka-aita on Rassenburgin (Raasepori) pakkoruotsin aloittaminen jo ensimmäisellä luokalla kaikille suomalaisille lapsille vaikka suurin osa halusi englantia ensimmäiseksi.

      *************
      Ruotsalaisuus on oman kielen (pakkoruotsi, virkamiesruotsi, kaksikielisyys), kulttuurin (Ruunebergi ym.) ja oman elintapojen tyrkyttämistä ja pakottamista. Mistä tälläinen kieroutunut suomenruotsalainen identiteetti on saanut lähtönsä?

      Se on saanut lähtönsä siitä että he pitävät suomalaisia alempinaan ja ovat entisestä enemmistöstä Ruotsin valtakunnassa joutuneet vähemmistön asemaan. Sekös heitä v..ituttaa kuin pientä oravaa...buaaahhahh....

    • järki käteen

      menisi jumalattomasti oppilaiden aikaa ja yhteiskunnan rahaa opettaa kaikille noiden kaikkien kielten alkeet. siinä menis sitten koko yläaste varmaan? eiköhän se oo parempi että nappaa vaan jonkun ja sit lukiossa vaikka vaihtaa jos ei tykkääkään tms.

      plus en tajua tuota ranskaa tuossa? suomalainen hyötyy eniten englannin, ja sen jälkeen saksan, venäjän tai ruotsin osaamisesta. Lisäksi, pienille kouluille tuossa englanti 3 on jo ihan riittävän monta kieltä. mieti vaikka jotain 100 oppilaan koulua (ei oo suomalaisittain vielä edes pieni) niin millä ihmeellä sinne palkataan niin paljon opettajia? ei millään

      TL:DR paska idea

    • Äimän Käki

      "Pakkoruotsin tilalle pitäisi saada pakkoruotsi, pakkosaksa, ..."

      No ei todellakaan pitäisi; ruotsia ei pitäisi opettaa Suomen kouiluissa ollenkaan, koska suomalaiset eivät sitä oikeasti tarvitse sen enempää kuin liettuaa tai latviaakaan. Ruotsin kieli voidaan kaikessa kansainvälisessä kanssakäymisessä korvata englannilla, myös Ruotsissa! Suomessa riittävät kielet ovat suomi ja englanti. Suomen ruotsalaiset osaavat suomea, ja jos eivät, niin jo olisi korkea aika opetella. Venäjää, kiinaa, saksaa, ranskaa, espanjaa, portugalia pitäisi opettaa vapaaehtoisina kielinä, ei kaikkia tietenkään yhdessä koulussa, vaan eri kouluissa. Tulkit hoitavat muut kielitarpeet.

      Suomen ruotsaloiset kotoutukoot jo vihdoinkin, tai muuttakoot pois.

    • Anonyymi

      SDP ei halua että suomen kieli olisi tasa-arvoinen ruotsin kielen kanssa. SDPllä olisi ollut sata vuotta aikaa suurimpana puolueena saada suomen kieli tasa-arvoiseksi ruotsin kielen kanssa mutta se on siitä kieltäytynyt.

      Ruotsin kieli epätasa-arvon työkalu.

      Tasa-arvon puutteesta ovat merkkinä pakkoruotsi ja vielä nykyäänkin suomenkielisten alhaisempi koulutus, alhaisempi tulotaso ja alhaisempi elinaikaodote.

      Epätasa-arvon työkaluna käytetään virkamiesruotsia, erillisiä kouluja mikä mahdollistaa ruotsinkielisille alhaisemmat sisäänpääsyvaatimukset ja pakkoruotsia josta emme pääse eroon vaikka 74% kansasta niin haluaa. Pakkoruotsista ym. päättää vaikutusvallallaan pieni ruotsinkielinen vähemmistö. Pakkoruotsi pitää demokratiaa pilkkanaan Suomessa vaikka luulemme olevamme demokratian ja tasa-arvon eturintamassa maailmassa.

      Kaksikielisyydestä ja pakkoruotsista on suomenkielisille haittaa mutta pakkosuomesta on hyötyä ruotsinkielisille, mikä näkyy ruotsinkielisten parempana sijoittumisena yhteiskunnassa. Tämä johtuu siitä että turhan kielen opettaminen enemmistölle haittaa enemmistöä ja yhteiskuntaa kun vähemmistö saa hyödyn heille välttämättömän kielen opiskelusta maassa joka on yksikielinen oikeasti. Suomen kaksikielisyys on keinotekoista ja vain huonon lain seurausta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3377
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1945
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1261
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe