miten opettaa koiralle...

Labbikset ♥

Haluaisin siis opettaa koiralleni nämä asiat:
-tuo hihnan kun haluaa ulos
-istuu ja katsoo omistajaa (odottaa) ennen kuin ruokakippo lasketaan maahan ja silloinkin odottaa ennen kuin kuulee: "saa syödä"
-sama kuin aiempi mutta ennen kuin mennään ovesta ulos (väliovet, ulko-ovet) "saa mennä"
-kun vastaan tulee ohikulkijoita katsoo omistajaan
-kulkee vierellä
-"ei"
-"irti"
- ei ota pudonneita herkkuja lattialta yms.

Kiitos jo etukäteen vinkeistä :)

3

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä ohjeet ole hyv

      1. Ota hihna, tuo mukana vaikka olohuoneeseen jossa harjoittelette. Pudota hihna, ja pyydät koiraa antamaan. Sitten pudotat vähän kauemmas ja pyydät noutamaan ja antamaan. Tätä voi käyttää kaikkeen muuhunkin noutamiseen sitten. Ja lopuksi lenkille lähteissä pyydät koiraa noutamaan vaatteensa eli sen hihnan.
      2 Ruokakuppi käteen, viet käden koiran pään ylle, jolloin persus automaattisesti tippuu maahan koiran yrittäessä kuikuilla sitä tulossa olevaa kuppia. Kannattaa antaa tässä vaiheessa katsoa kuppia mutta sitten kun lasket kupin, pyydät vaikka etusormella heristäen odottamaan kunnes annat luvan sanoilla saa ottaa.
      3. Kun hihna on kaulassa, niin nostat siitä hiukan, ja kas, taas peppu laskeutuu kummasti. Odota on taikasana jota kannattaa käyttää intomielen hillinnässä ja sitten lopuksi se palkinto odotuksesta eli saa mennä.
      4. Miksi haluat koiran katsovan itseäsi kun maailmassa on paljon mielenkiintoista katsottavaa, kuten vastaantulevat ihmiset? Entä jos koira törmääkin heihin sinua tuijotellessaan?
      5. Kierrät hihnan lyhyelle jolloin koira kulkee vierellä. Anna käsky sivu. Kun kulku tapahtuu vetämättä, edes suurinpiirtein, annat pari kierrosta vapaata, mutta pyydät edelleen pysymään vierellä. Jos käyttää vapaan tilan heti hyväksi, niin sitten kiristät hihnan vapaat takaisin käden ympärille. Ja taas uudelleen. Kyllä se siitä. Käskyt: Sivu ja pysy siinä. Opettaessasi tätä älä tee harjoitetta liian pitkään vaan pura käsky muutaman minuutin kuluttua ja sitten taas toisessa paikassa teet jälleen saman.
      6. Mitä ei? Ei koira tarvitse noin ylimalkaista käskyä vaan ohjeen sisältävän. Tyyliin Seis! Et_mene, Et_ota, Anna_olla jne sekä sitten ne vastaavat purkukäskyt.
      7. Oikea käsky on Anna! tai kuten meillä Anna_ole_hyvä ja päälle kiitos.
      8. Viimeinen saattaa olla labbikselle mission impossible eli ei onnistu ikimaailmassa koska niillä on pohjaton vatsa ja ikuinen nälkä.

    • kyllä labbiksetkin oppii

      Viimeiseen tällainen neuvo: Tiputa jokin nami maahan ja sano samalla tiukasti "ei ota" jos yrittää siitä huolimatta napata herkun, ole nopeampi ja äkkiä jalka namin päälle ettei voi ottaa, sitten kun esim ottaa pari askelta taakseppäin/ katsoo sinua sano "saa ottaa" ja vapauta nami jalkasi alta. Jos koira kerkeää napata namin ennen sinun jalkaa, niin aloittakaa niin että koira on vähän kauempana sinusta, jolloin varmasti ehdit ennemmin. Muutaman harjoittelukerran jälkeen voi olla että riittä pelkkä tiukka "ei ota" tärkeää on aina antaa vapautuskäsky, ettei ominpäik saa ottaa! Toivottavasti ymmärsit!

      • Helppo opetettava

        Labbishan oppii makupalalla kaikki ja enemmänkin makupala käyttöön. Onnistuneen suorituksen jälkeen palkinto !


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe