muita oireita kun vatsavaivat?

wennie 76

olen 38 vuotias nainen joka on kärsinyt vuosia enemmän tai vähemmän selittämättömistä neurologisista oireista, puutumisia ja tuntohäiriöitä, väsymystä, poissaolotyyppisiä pätkimisiä ja painon heittelyä 10-22 kg suuntaan tai toiseen vaikka ruokavalio ei ole muuttunut radikaalisti.
Lisäksi minulla todettiin fooliohapon puutos v.2009 johon ei järki syytä tuntunut löytyvän. söin siihen kuurin ja kontrollissa olikin sitten ns. normaali.
Vatsa on vaivannut aina, toimii tosi harvoin tai sitten olen läpipasko.
Lisäksi peukaloiden juuressa mystinen ihottuma, ns, pykimiä jotka ei ole parantuneet enää vuosiin vaikka millä koettanut hoidattaa..
Labroja otettu keliakiastakin vuosien saatossa, ei ole näkynyt mitään ja vasta nyt viimeisin tk nlääkäri kertoi, että ei se aina näytäkkään kaikille ja passitti tähystykseen. Reissu heitetty ja lääkäri mutisi että siisnä ja siinä onko keliakiaa kun otti näytteen..
vastauksia odotellessa.. mutta olisi mukava kuulla muiltakin onko oireita minkämoisia ollut :)

8

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paleoruokavalio?

      Prosessoitu suomalainen maito, viljat, sokerit, stressi, keinomakeutusaineet, prosessoidut kasvirasvat (margariinit, kasvirasvakermat jne...) ja lisäaineet. Ne kun jättää pois, rauhoittuu elimistö aika monella.

      Viljojen ja/tai maidon karsiminen ei tietenkään ratkaise kaikkien ihmisten kaikkia mahdollisia terveysongelmia, mutta todella monella erittäin nopea ja yksinkertainen tapa parempaan hyvinvointiin, joka ei maksa mitään.


      Mutta jos ruokavalion muutos parempaan ei auta, niin VAADI ehdottomasti tutkimuksia, koska voit sairastaa jotain vakavaa sairautta, joka vaatii hoitoa ja hakeudu välittömästi hoitoon, jos sinulla on esimerkiksi näitä oireita: jatkuva oksentelu, jatkuva kipu, laihtuminen, jatkuva sairastelu, veriripuli, pitkittynyt ripuli, nielemisvaivat, ruuan takertumisen tunne tai jatkuvaa kuumetta.


      Viljat ja/tai maitotuotteet pois 2-4 viikoksi. Kokeile kumpi oireet aiheuttaa. Voi olla, että kumpikaan ei sovi. Jo 1-2 viikossa huomaa eron entiseen, jos jokin ruoka-aine ei sovi.


      Jos jopa kolmasosa suomalaisista kärsii vatsa- ja suolisto-oireista tai muista ongelmista joissa viljojen välttäminen auttaa, niin sinä voit olla niistä yksi. Lisäksi viljojen gluteeni (vehnä, ruis ja ohra), viljojen tärkkelys sekä maito tuottavat limaa ja tulehdusta elimistöön, joka pahentaa allergioita, astmaa, infektioita, lasten korvatulehduksia ja reuman oireita.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm


      Maitotuotteet ovat monella yksi keskeisistä syistä suolisto-oireisiin, allergioihin, astmaoireisiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin. Maitotuotteiden eliminointi helpottaa usein näitä oireita, ja moni vuosia oireista kärsinyt pääsee pysyvästi eroon sekä ongelmasta että lääkityksestä. Lisäksi maitotuotteet keräävät limaa ja ovat usein merkittävänä tekijänä kroonisissa ylähengitystieinfektioissa.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm


      Kannattaa huomioida, että mitään koetta ei ole olemassa, joka näyttäisin yliherkkyyden viljoille ja/tai prosessoidulle suomalaiselle lehmänmaidolle.

      Näiden diagnoosi perustuu aina välttämisaltistuskokeeseen.

    • bkuhi6u

      Keliakiaan liittyy monet erlaiset neurologiset oireet. Jos ei pääse aloittamaan oikeaa ruokavaliota ajoissa, oireet voivat jäädä pysyviksi. Ongelmana on se, että ne ovat niin harvinaisia, että lääkärit eivät ole tavanneet näitä potilaita. Kun he eivät ole tavanneet, he eivät tahdo uskoa, että näitäkin ihmisiä on. Keliakia voi vammauttaa ja tehdä sinusta pysyvän invalidin. Siksi; pidä puolesi ja vaadi tutkimuksia mielummin nopeasti kuin hitaalla aikataululla.

    • 3+3

      Keliakia voi myös olla niin vähäoireinen, että sitä ei edes osta epäillä.

      Sitten vaan pimahtaa pääkopassa tai saa syövän ja kuolee siihen.

    • Henna3
    • mitenvaatii

      Miten niitä tutkimuksia vaaditaan tk:sta? Mua eivät ainakaan kuuntele, kun pyydän että tutkitaan kohta kaksi vuotta kestänyt ripuli ja huono rautavarastotilanne

      • kokeilejahämmästy

        Kokeile viljatonta, jos sua ei tutkita.

        Folaatin puute on yleistä suomalaisilla, vaikka olisi tervekkin, koska emme syö folaattipitoisia ruokia.

        Folaatti
        Itä-Suomen yliopiston tutkimusten mukaan piilevä foolaatin puute on Suomessa yleistä ja se lisää riskiä sairastua muun muassa masennukseen ja sydän- ja verisuonitauteihin. Uuden meta-analyysin mukaan foolaatti jarruttaa valtimonkovetustautia. Virallinen suositus on vähintään 400µg/vrk. Folaatin puutos voi ilmetä väsymyksenä, anemiana sekä aiheuttaa pistelyä ja puutumisen tunnetta käsissä ja jaloissa. Foolihapon puute saattaa oireilla myös ahdistuksen tunteena ja aiheuttaa hormonaallista epätasapainoa. Folaatti on tärkeä punasolujen muodostukselle ja ruoansulatuskanavan terveydelle. Sen tarve lisäänty odottavilla ja imettävillä. Hyviä folaatin lähteitä ovat tumman vihreät kasvikset, kaalit, siemenet, pähkinät, pavut, linssit, marjat, hedelmät ja maksa. Lämmitettäessä folaatti tuhoutuu herkästi, joten suosi raakaravintoa ja kuumenna kasvikset vain kevyesti.

        Erityisesti raskausaikana kaikkien kannattaisi käyttää metyylifolaattia. Solgarin metyylifolaatti (Metafolin) on helpointa löytää luontaituotekaupasta. Sitä on saatavilla 400µg ja 800µg vahvuuksina

        Folaatista apua masennukseen: Folaatin aktiivisesta muodosta, L-metyylifolaatista on merkittävää apua vaikeasta masennuksesta kärsiville potilaille, joille tavalliset masennuslääkkeet eivät tehoa. Asia selvisi Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa.
        Tutkimukssissa on havaittu, että riittävä folaatin määrä veressä suojaa masennukselta. Folaatilla tiedetään olevan tärkeä tehtävä hermovälittäjäaineiden synteesissä.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23212058

        Niukka foolihapon ja B12-vitamiinin saanti lisää melankolisten masennusoireiden, kuten mielialan laskun riskiä, osoitti lääketieteen lisensiaatti Jussi Seppälän väitöstutkimus.
        http://granum.uta.fi/granum/kirjanTiedot.php?tuote_id=23122

        Foolihapon käyttö varhaisraskaudessa suojaa lasta keskushermostoputken sulkeutumishäiriöiltä.
        http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo10543.pdf

        Vihreää voimaa odottaville!
        http://kemikaalikimara.blogspot.fi/2014/03/vihreaa-voimaa-odottaville.html

        iHerbistä saa edullisesti hyvin imeytyvää folaattia:
        http://www.iherb.com/Solgar-Folate-As-Metafolin-400-mcg-100-Tablets/14274
        http://www.iherb.com/Solgar-Folate-As-Metafolin-800-mcg-100-Tablets/13961


    • mitäOudompia

      mulla oli vaikka minkälaisia neurologisia ongelmia,vatsa ei ollut ollenkaan pääsyy.. itse lopulta menin ehdottamaan keliakiaa eikä näkynyt perinteisellä kokeilla vaan sen jälkeen vasta-ainetesteillä sekä tähystyksessä täys villuskato.

    • keli_akia

      Olen ollut kuukauden gluteiinitomalla ruokavaliolla. Maitoa en ole käyttänyt moneen vuoteen, mutta juustoa kylläkin. Odottelen huomiseksi allergiatestituloksia, joissa ei kylläkään ole keliakiatestiä. Testit on otettu astmaäpäilyn takia, sekä alentuneen vastustykyvyn takia. Jatkuvasti veriarvot ovat alhalla vaikka söisi mitä.

      Nyt kuukauden kuluttua ovat kaikki niveloireet hävinneet. Ilmeisesti muun allergian lisäksi minua vaivaa myös keliakia. Seuraavaksi otatan kelakia testin, vaikka sitten yksityisellä puolella.

      Mitä muita vaivoja olette huomanneet ennen keliakiatesti tuloksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      397
      4022
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      218
      1994
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1500
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      155
      1335
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      991
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      61
      973
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      125
      937
    8. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      913
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      888
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      869
    Aihe