Demokratian palautus.

Testiryhmä-§TEAM

Valtavuodet 2013-2014 -14 (kesken vielä) ovat todella todistaneet Pyhäjärven valtuuston olleen huonosti valmistautunut, suorastaan tilannesokea sekä kuntalaisten varoituksista kuuro, kun valitsivat istumaan tietyn kokoonpanon hallitukseen .Valinnoista on seurannut huonoa hallintoa.

Seuraavalle hallituksen kaksivuotiskaudelle tehtäneen jäsenten valinnat haastattelujen ja soveltuvuustestien mukaan.

On ihan turha viitata saatuihin äänimääriin tai pitkään kokemukseen, kun sillä ei ole ollut mitään tekemistä itse asioiden hoitoon tai neuvottelukykyihin.

Haastattelijoina voinevat toimia muualta, alle 3000 asukkaan kunnasta muuttaneet vähempiosaiset.

50

297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pienillä muutoksilla

      Ainakin Tyyne Tuikka pois niin alkaa asiat sutviintuun kilihakkaasti!

    • Muutennii

      Joka ikinen vaihtoon varajäseniä myöten, pahantapainen sekametelisopankeittäjäsakki.

      Ohimennen tuli mieleen, että miten Rapo on henkilöstöjaoksen puheenjohtaja vaikka hän on hallituksessa vain varajäsenenä. Tosin Tikanmäen varajäsenenä.
      Lukekaa hallintosääntö § 58 niin kuin siinä seisoo, eikä niin kuin sisärenkaassa halutaan olevan.
      Vai väännättekö pikapikaa uudet säännöt?

      • saten kunottu

        Pykälässä 58 seisoo:

        "Henkilöstöjaostoon kaupunginhallitus valitsee neljä jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen kaupunginhallituksen tai valtuuston varsinaisista tai varajäsenistä. Jäsen ei saa olla työ- tai virkasuhteessa Pyhäjärven kaupunkiin. Kaupunginhallitus nimeää jäsentensä keskuudesta jaoston puheenjohtajan, jonka tulee olla kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsen ja varapuheenjohtajan."

        Näin se vain on. Henkilöstöjaoston puheenjohtajan on oltava kaupunginhallituksen jäsen eli varajäsen ei kelpaa. Henkilöstöjaoston rivijäseneksi ja varapuheenjohtajaksi kelpaa kaupunginhallituksen/-valtuuston varajäsenkin.


    • no entäs sitten.

      Onko valt pj Sarkkisen; hall pj Tikanmäen ja vt. kaupunginjohtaja Tikkasen ajanjaksolla vahvistettu montaakaan lakia ja sääntöjä kunnioittavaa päätöstä ?
      Kymmenet päätökset ovat HO,ssa tai KHO ja huh huh, myös Ylivieskan käräjäoikeuden käsittelyyn alistettuja.
      Oma lukunsa ovat tutkintapyynnöt Jokilaakson poliisille. Lukematon määrä harmaita päätöksiä on vielä teillä tietymättömillä
      Hyväveliveljestön historiassa muodostuneiden kulissien piilosta, kiusalliseen tilaan ajautumisriskissä olevan henkilön pyynnöstä, tutkintaa pimitetään tarkoituksellisesti.
      Muutamia juonitärppejä pidetään taktisesti "pitkässä siimassa ".
      Perättömiin huhuihin tehdyt julkiset valtuustoaloitteet ovat mm. sellaisia. Aloitetta käytetään julkijumalattomasti, kirjoitettaan lehdissä, mutta varsinainen tutkinta tahi selvitys unohdetaan jonnekin.

      Sitten on lukematon sarja "maton alle lakaistuja" tekoja, jotka eivät oikein kestä nykypäättäjien näkökannalta julkisuutta eikä käsittelyyn aktivoimista varsinkaan.

      Hallintosääntö, tytäryhtiöiden valvonta, hallintolaki, työlainsäädäntö, no ihan koko ohjeistus Pyhäjärven kaupungilla on tehty sitä varten, että niiden muodollisella olemassa olon vakuutuksella voidaan toteuttaa "no entäs sitten"-hallintoa.

      • Muisteloita

        Höpö höpö! Nykyhallinto ei ole tehnyt yhtään laitonta päätöstä! Vai mitä! Tuosta "no entäs sitten" tulee väistämättä mieleen edellinen hallitus ja Rinnevaara! Tikamäen erottaminen tiedettiin etukäteen laittomaksi, yhteen ääneen todettiin "no entäs sitten"!


    • no entäs sitten

      Sulle ihan höpöhöpö.
      Olet siinä mielessä OIKEASSA, ettei VIELÄ ole tullut lopullista päätöstä.

      Ei tosiaankaan niin, nykypäättäjien tekemät, ennakkoon laittomiksi tiedetyt päätökset jovat hallituksen ja kaupunginjohtaja tikkasen aktiivisella toiminnalla pidetty viivytyksillä ratkaisematta.
      Hallinnon kiemuroilla ja jatkovalituksilla, ostettujen lakimiesten kalliilla hyödyntämisellä, isoja "polkumiina"-päätöksiä on pyritty pitämään laukeamatta.

      Ette te enää kauan jaksa seistä räjähdysherkän latauksenne päällä; valheilla, viekkaudella ja vääristelyillä täytetty miina piippaa yötä päivää.

    • Juureva totuus

      Olen huomannut, kuten varmaan moni muukin, jotta Tikanmäen johdolla hallituksen suurimmat näytöt pohjaa sairaalloisesti edellisen hallituksen erinomaisten päätösten mitätöimiseen.

      Toinen sairaalloinen tapa on lainvoimaisen päätöksenkin tuonti viekkaasti uusintakäsittelyyn siten, että asiana se vaikuttaisi olevan niin uusi, että vain he (nykyhallitus) on sen oivaltanut.

      Sanokaa minun kirjoittaneen, että iso nakki napsahtaa kokeneille selittelijöille ja luonnevikaisille politiikan vötkylöille, hyvin meille vielä käy, meille likalokakampanjalla sotketuille.

      Kirjoitetaan sitten nimillä tai isoilla kirjaimilla, niin joka tapauksessa vitkuteltujen päätösten suma purkautuu.

      • vitkuttelun purkaja

        Elekää hullujanne puhuko,


    • Istuntopäivät

      No nyt on LIKAPYYKIN tosipäivämäärä tiedossa!

      Ja on moinen määrä kuntalaisten kusettajina koko ajan hääriviä lellipoikia-ja tyttäriä kutsuttu Ylivieskaan käräjille.

      Järjestääköhän kaupunki linja-autokuljetuksen showta seuraavalle yleisölle verovaroillamme?

      Yhteiskyytiä varmaan annetaan A.K kuskaamana "näennäisparemmille " hallinnosta? Hintalappu on huikea, sen pidän varmana, koska lakipalvelut tulevat meidän piikistä näille omista vääristelyistään ryvettyneille ketkuloille?
      Mutta onneksi, onneksi he maksavat kaiken omasta pussistaan myöhemmin takaisin.

      • Lemmy 1

        Jooh. Kohta tulee ketkuveljeksille speedyä.


    • saten kunottu

      Ylivieskaan innostuneiden lähtölista on neuvonnassa, pitäkää kiirettä.
      Samalla voi tehdä ostoksia.

    • ottaen huomioon

      Joo Kärkkäisellä on tarpeeksi iso liike, ei tarvitse heti joutua nenäkkäin pyhäjärvisten kanssa. Lysmyilkää siellä hyllyjen välissä.

    • röyhkeä sika

      Kuinka kauan ja pitkään suoranaisella valehtelulla voi luottamustointaan jatkaa ilman että siitä langetaan rangaistusta?

      • sika mikä sika

        "röyhkeä sika" olet ymmärtänyt asiat aivan väärin. Luottamusmiehet hoitavat asioita päätöksillä joista saa valittaa. Jos päätös todetaan laittomaksi se puretaan (vrt. edellisen hallituksen toilailut)! Harvoin niistä tuon kummempaa "rangaistusta" tulee!
        Suoranaisella valehtelulla voi jatkaa luottamustointaan tasan 4 vuotta. Sitten äänestäjät valitsee rehellisemmät luottamusmiehet! Rehellisyyden tason voi siten mitata luottamustoimien kestolla!


    • pikku nasu

      Jaa, niinhän se menee. Valittamalla ei vaan tule valmista, neljä vuotta on liian pitkä, kuoleman iäisyys, kun siitä seuraa kustannuksia.

    • Muistoja vain

      Valehtelijat karsiutuvat pois lyhyessä ajassa.

    • röyhkeä sika

      KuntaL 18.2 §:n mukaan jaoston jäsenenä voi olla myös toimielimen varajäsen. Valtuusto voi päättää, että jaoston jäseneksi, ei kuitenkaan puheenjohtajaksi, voidaan valita muitakin kuin toimielimen jäseniä ja varajäseniä. Lain 18.3. §:n mukaan toimielinten jäsenille valitaan henkilökohtaiset varajäsenet, joista on soveltuvin osin voimassa, mitä varsinaisista jäsenistä säädetään.

      http://dynasty2.pyhajarvi.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames

      Voi voi, kysyppä miten asiat on Pyhäjärvellä? Onko noudatettu hallintosääntöä, kuntalakia ja saati sinnepäin valtuuston päätöstä?

      • röyhkeä sika

        Khall 4.2.2013 § 76.

        Nyt mars takaisin karsinaan, ja tonkimaan henkilöstöjaoksen päätöksiä tai niiden jätöksiä, ko, pvm jälkeen kokoustettuna.


    • perskeikkaa

      Siis
      - ei kuitenkaan puheenjohtajaksi.?
      Mutta miten meillä?
      henkilköstöjaoksen puheenjohtajana on OTL Tarmo Rapo

      Huh. heijaa!!
      Miten OTL tämän teki?

    • rapu merrassa

      Laittomuus kukoistaa.

    • lunastettu lupaus?

      Onko tämä sitä vaalilupausten lunastamista, oliko se 180 astetta vai miten se oli?

    • eroan en eroa

      Hyvin muistettu, joo 180 astetta.

      On pitempään ollut 180 astetta, nimittäin raivostumisen kiehumispiste. asioita seuraavien ja lakia sekä sääntöjä noudattavien kiehumispiste.

      tai käykö jälleen niin, että tekaisevat uudet säännöt ja ne tulee voimaan 30 vuoden ajanjaksolla taaksepäin lukuun ottamatta 2009-2012.

    • Pöytä Kirja

      Saisiko sieltä Ylivieskasta Namon kautta suoraa lähetystä? Ja sitten video toiveuusintana työssäkäyville.

      • Hlöstöjaos?/Rapo

        Hlöstöjaostoksen pj. Pitää olla kaupunginhallituksen jäsen. Rapo on varajäsen. Kuinka hallitus valitsi hänet puheenjohtajaksi. On siinä hallitus, paraskin laillisuudenvalvoja ja entä sitten Tikkanen? Eikö OTL Rapon olisi pitänyt tietää ja tiesi ettei voi olla. Kaikki jaoston telkemät päätökset ovat kahden vuoden ajalta laittomia. Miten Rapo korjataan? Rapo eroa jo. Pallo on karannut


      • Niisku muikku
        Hlöstöjaos?/Rapo kirjoitti:

        Hlöstöjaostoksen pj. Pitää olla kaupunginhallituksen jäsen. Rapo on varajäsen. Kuinka hallitus valitsi hänet puheenjohtajaksi. On siinä hallitus, paraskin laillisuudenvalvoja ja entä sitten Tikkanen? Eikö OTL Rapon olisi pitänyt tietää ja tiesi ettei voi olla. Kaikki jaoston telkemät päätökset ovat kahden vuoden ajalta laittomia. Miten Rapo korjataan? Rapo eroa jo. Pallo on karannut

        Kyllä näitä Proolaisten itkuja on hauska lukea. Kunnan toimielimen päätös on lainvoimainen, jos kukaan ei valita määräajan puitteissa päätöksestä. Lainvoimainen tarkoittaa Suomeksi LAILLINEN! Miksi nämä asiat on niin vaikeita joillekkin? Itketään ja märistään mitä valittamiselta keritään!


      • nahkarukkanen
        Niisku muikku kirjoitti:

        Kyllä näitä Proolaisten itkuja on hauska lukea. Kunnan toimielimen päätös on lainvoimainen, jos kukaan ei valita määräajan puitteissa päätöksestä. Lainvoimainen tarkoittaa Suomeksi LAILLINEN! Miksi nämä asiat on niin vaikeita joillekkin? Itketään ja märistään mitä valittamiselta keritään!

        Eli laittomia päätöksiä saa tehdä jos ei kukaan huomaa, Pyhäjärven Keskustan virallinen kanta? Sillä lailla.


      • Maan perii
        nahkarukkanen kirjoitti:

        Eli laittomia päätöksiä saa tehdä jos ei kukaan huomaa, Pyhäjärven Keskustan virallinen kanta? Sillä lailla.

        tietenkään laittomia päätöksiä ei saa tehdä! Mutta jos päätös on lainvoimainen on se myös laillinen! Lainmukaisia päätöksiä saa tehdä......

        Eihän ylinopeuttakaan saa ajaa vaikka kukaan ei huomaa! Kässätkö sää!


      • nahkarukkanen
        Maan perii kirjoitti:

        tietenkään laittomia päätöksiä ei saa tehdä! Mutta jos päätös on lainvoimainen on se myös laillinen! Lainmukaisia päätöksiä saa tehdä......

        Eihän ylinopeuttakaan saa ajaa vaikka kukaan ei huomaa! Kässätkö sää!

        Mutta virheellinen päätös on korjattava kun sellainen havaitaan. Esimerkkejä on vaikka kuinka paljon. Valelääkäri toimi virassaan vuosikausia eikä kukaan valittanut vuosiin. Lensi virasta kuin leppäkeihäs kun ei täyttänyt tehtävän hoidolta edellytettyjä ehtoja.

        Jos edellytetään että pitää olla kaupunginhallituksen jäsen niin päätös on väärä ja se on korjattava. Siinä ei valitusajoilla ole mitään tekemistä.

        Eikös se ole sellainen sanonta että kepu pettää aina.

        Kannattaa ottaa asioista selvää ennen kuin tulee tänne luulemaan.


      • Lemmy 1
        nahkarukkanen kirjoitti:

        Eli laittomia päätöksiä saa tehdä jos ei kukaan huomaa, Pyhäjärven Keskustan virallinen kanta? Sillä lailla.

        Niinpä niin, mikä pimeydessä kukoistaa, kuihtuu päivänvalossa. Pidetäänköhän ne toimielinten päätökset salassa siihen asti, että valitusaika ehtii umpeutua?? Sitten vain todetaan, että näillä mennään.


      • niiskuneitonen
        Niisku muikku kirjoitti:

        Kyllä näitä Proolaisten itkuja on hauska lukea. Kunnan toimielimen päätös on lainvoimainen, jos kukaan ei valita määräajan puitteissa päätöksestä. Lainvoimainen tarkoittaa Suomeksi LAILLINEN! Miksi nämä asiat on niin vaikeita joillekkin? Itketään ja märistään mitä valittamiselta keritään!

        Niisku muikku,
        Olisko pitänyt valittaa , vai ei ??
        Onko mielestäsi niin, että ellei kukaan valita, laittomat päätökset muuttuvat laillisiksi ?
        Valittaakaan ei kuitenkaan mielestäsi saa se on itkemistä . Tiedätkö itse mitä kirjoitit ?


    • ottia ja tuota

      Henkilöstöjaoston jäsenissä on vain yksi kaupunginhallituksen jäsen. Ja tästä seuraa, että...

    • Jahka Jahkaava

      nimimerkki niisku muikku kirjoittaa "Kyllä näitä Proolaisten itkuja on hauska lukea. Kunnan toimielimen päätös on lainvoimainen, jos kukaan ei valita määräajan puitteissa päätöksestä. Lainvoimainen tarkoittaa Suomeksi LAILLINEN! Miksi nämä asiat on niin vaikeita joillekkin? Itketään ja märistään mitä valittamiselta keritään"

      Pyydän pontevasti opastavalta nimimerkiltä täydennystä väittämääsi " Kunnan toimielimen päätös on lainvoimainen, jos kukaan ei valita määräajan puitteissa päätöksestä".

      Oletko vielä aamusta samaa mieltä?
      Sallinet minun esittää sinulle tarkastusnäkökohtia " lainvoimaisesta päätöksestä" ennen kuin jatkat täällä (eli mikäli tarkistuksesi jälkeen olet samaa vaahtoa) näkemyksesi korostamista,
      1. kuntalaki
      2. hallintosääntö
      3.valtuuston päätös

      En halua useampaa nostaa esiin, ettet uuvahda samaan jankkaavaan kuoppaasi koska se on sinulle mitä helpoin ja samalla käytetyin tapasi puolustaa historian onnettomimman ja kiimaisimman kaupunginhallituksen päättömyyksiä.

      Kuolaat oudolla tavalla myös omaan pykälänäppäryyteensä sotkeutuneen vt. kaup. johtajan karmeaa ylimielisyyttä ja kansalaisten oikeustajun aliarvioimista, kun hän pätee §§§ merkeillä esittelyissä ja puheissaan.
      Tuhoisaa jälkeä, näitä jälkiä korjataan seuraavat viisi-kuusi kautta.

    • syy ja seuraus

      Kyllä täällä ne kirjoittajat ovat oikeassa, jotka väittävät, että Rapo on laittomasti

      henkiklöstöjaoston puheenjohtajana. Miten OTL tämän teki?

      Kaupunginhallituksen tulee valita henkilöstöjaostoon puheenjohtajaksi

      henkilö, joka

      - on valtuuston jäsen

      - on hallituksen jäsen

      Siis varajäsen ei kelpaa., joten

      kaikki päätökset vv. 2013- alkaen ovat laittomia.

    • mielensä pahoittaja

      He olivat vaalien jälkeen niin kuumeissaan ja kiimoissaan, että tällaiset asiat jäivät vaille huomiota.

      Mutta kyllä nimismiehen olisi pitänyt tämä tietää ja etenkin ymmärtää lukemansa,

    • Toimeksi

      Asia korjaantuu sillä että Tarmo valitaan kaupunginhallitukseen! Ohjeita siihen miten se hoidetaan ei tarvinne antaa, nykyhallinto kyllä tietää!

    • pettääkö harkinta

      Heippa hei!! Kuka antaa paikkansa. Tarmohan lähti ovet paukkuen edellisestä hallituksesta. Että elekää kehdatko, kun miehellä on muutoinkin niin huono terveys. Siitähän olemme lehdissä ja eri haastatteluissa kuulleet..

      Vapauttakaa hänet henkilöstöjaoston puheenjohtajuudesta ja jäsenyydestä. Se on reiluin peli ja käsitelkää kahden vuoden asiat uudelleen , että laillisuus ei kärsi.

      Jos näin ei tapahdu hallinnossa, niin se on poliisiasia.

      • Liisi Po

        Ei ollut mikään ihme että lähti edellisestä hallituksesta. Eikä hallinnolliset asiat kuulu poliisille vaan hallinto-oikeuksille!


    • Periaate ja asema

      KYLLÄ, juuri niin, 4.2..2013 kaupunginhallituksen päätös henkilöstöjaoksen valinnasta, ennen kaikkea puheenjohtajan valinta, on vastoin lakia. Joten, kaikki jaoksen tekemät päätökset, siis laittomasti valitun henkilöstöjaoksen puheenjohtajan ollessa nimettynä pj;ksi, ovat FAKTASTI laittomia.

      Seuraan mielenkiinnolla, ottaako kaupunginhallitus ja valtuusto " kaukaa kuuluisaa" lainnoudattamistaan kirjaimellisesti tässä kysymyksessä, sekä korjaa omat mokailunsa, asettaa uuden jaoksen sekä tekee istuneessa (2013-14)jaoksessa tehdyistä päätöksistä poliisitutkinnan.

      Hallituksessa 4.2.2103 § 76 päätöstä tekemässä olleet jäsenet ovat osallisia tuottamukselliseen avunantoon virkarikoksessa sekä esittelijä virkavirheeseen ja pöytäkirjanpitäjä passiiviseen osallistumiseen laittoman valinnan hyväksyessään.

      Mielestäni itse valittu, OTL Tarmo Rapo, varatuomarikoulutuksen omaavana ja siten puuttumatta asemansa laittomuuteen, on johtanut muita henk jaoston jäseniä laittomuuden teillä sekä on, useiden vastaavien taustatietojen perusteella on syyllistynyt raskauttavasti myös luottamustoimiaseman virkavirheisiin.

    • muisti pätkiiii

      Just joo! Mitenkäs oli kun Tikanmäki erotettiin laittomasti (HO:n ja KHO:N päätöksillä) valtuuston puheenjohtajan paikalta ja valtuusto toimi yli 1/2 vuotta laittomalla puheenjohtajalla! Ei silloin itketty eikä valitettu! Oliko kaikki kokoukset ja niissä tehdyt päätökset laittomia? Ei ollut, mutta puheenjohtajan erottaminen oli!

    • äänestäjä

      Tota noi, sitä minä vaan, että varajäsenkin on hallituksen jäsen.

    • Nyt lyö tyhjää.

      Jaa, nytkö varajäsenellä päättävässä koalitiossa onkin merkitys?
      Miksi ei eräässä lähiaikojen päätöksessä varajäsentä edes katsottu aiheelliseksi kutsua paikalle?
      Ei pojat, ei se näin mene tiettyyn henkilöön katselemalla, siis onko varajäsen toiseen päätöksentekoon oikea osallinen ja toiseen sitten ei.

    • laittomuuksien tie

      Joku sanoo, että hallinto-oikeuteen. Ei ku poliisiin, niinhän nimismieskin tekee.

      Nimismies Rapo on itse omakätisesti vienyt hallintoasioita poliisille tutkittavaksi.
      Tämä on samoin poliisin tutkittava, koska nyt on syntynyt laittomia päätöksiä.
      Monenlaisia päätöksiä henkilöstöjaosto tehnyt, vaikka kokoukset ovat olleet laittomia vuodesta 2013.

    • vötkylä sakkia

      Missä on Entisen nimismiehen , entisen kihlakunnan voudin moraali. Valta sokaisee , mutta tämätasoisen koulutuksensa puolesta olisi itse pitänyt jäävätä itsensä sääntöjen vastaisesta paikan otosta ulos.

      Että vielä tällaistakin kepuilla? Mitähän vielä ?

      Jäihän toki pois jo kirkonpuoleta, on varmaan ollut vaikeetakin. Miten mies voi muuttua tuollaiseksi? Jospa vähintään nyt asiat alkaa mennä kohilleen kun hallitus muuttuu.

    • ollin oppivuodet

      Joo katselin tuota kaupunginhallituksen kokoonpanoa.

      Nyt on valtuuston tosi tarkalla seulalla katsottava, keitä valitaan tulevaan hallituskauteen. Nythän elämme sitä 2013-2014 kautta. Se loppuu kohta!!

      On aika tutkailla, mitä hallituksemme on saanut aikaan.

    • kepu rulettaa

      kepu on muuten valtakunnan ykköspuolue! Täältä kentältä se suosion nousu juontaa kun on tarpeeksi pätevää kuntapolitiikkaa

    • OKOKooo

      Niin on. Pikku possut nassuttaa.

    • Nyt ei pysty, kykene

      Joo, kannatus putoaa myös vauhdilla toisinpäin, se on jopa niin nopea, ettei asianosaiset edes tajua, kun matto lähtee alta.
      Kun pätevät kuntapoliitikot törmäävät käräjillä "maata kiertolaisena juosseeseen totuudentuojaan", niin kuntapoliitikoiden kannatukselle käy kuten kävi ..no en viitsi kertoa.

    • Jesssss

      Kepu rulettaa.

    • ei.muuta.mahdollisuutta

      Loistavaa alkanutta uutta hallintokautta, pasmat ovat sekaisin jo menneiltä vuosilta, joten siitähän seuraa pelkästään lisää hammasten kivistystä, pessimisti ei pety.

    • samaa.täällä

      Tulee mieleen joihku Leila löi L.....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3154
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2121
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1895
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe