Pöyliövaaran urheilukenttä

Roti

Ollessamme kävelyllä urheilukentän läpi huomasimme järkytykseksemme että luistelukaukalo puretaan.Kaukalo jossa talviaikaan käy kymmeniä lapsia iltaisin luistelemassa.Että nytkö tämäkin ilo otetaan lapsilta ja lapsiperheiltä pois voi hyvännen aika.Mutta kyselesäni vanhemmilta miksi näin järvetön temppu tehtiin niin sain vastauksen että niinsanottu esimies suorastaan vihaa lapsija ja nuoria.Herää siis kysymys että onko kemijärven päättäjien silmissä ihana ja silmiä hivelevä näky kun 12-16 vuotiaat lapset kulkevat kartsalla kaljapussit kädessä kun ei ole muuta tekemistä muuhun johtopäätökseen emme voi tulla.Kemijärvihän on suomen lapsi ja nuoriso kriittisin kunta viime aikaiset teothan puhuvat sen puolesta.Eräs päättäjä kertoi minulle takavuosina että kemijärvestä tehdään seniori kaupunki ja oli siitä silminpistävän ylpeä siitä,näemmä näin on käynyt.Toivottavasti tämä JÄRETÖN teko saa myöskin muut lapsirakkaat asukkaat takajaloilleen.Meidän kaupunki piun paun lapsista tai nuorista välittää.

70

973

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luja

      Säästetään jäädyttäjän palkka,mutta itse aikoinaan asuneena 20kymmenentuhannen kylässä jossa oli vireä urheiluseura siltikään ei rahaa liiennyt jääntekoon vaan me vanhemmat pistimmä talkooporukan pystyyn ja vuorot jään kunnossa pitämiseen,vesi tuli kunnan kraanasta.Kunta hommasi pukukopin josssa myös vuorollaan päivystettiin ja samalla pidettiin silmällä,että ei mennyt hulinaksi peskkojen luistelut ja pelaamiset.Mitäpä sitä ei tekis kakaroitten eteen.Ei kun porukka pystyyn ja painostaan kaupunkin päättäjiä,että puitteet etes olis mihin sitä jäätä vois tehdä.

    • lorvailua,,

      Liikuntajohtaja K.Koskenranta jäävyttää. Ei siihen tarvi palkata erikseen jäävyttäjää. Sillä on aikaa ainaki.

      • jossakin raja on

        Koskenranta on aikansa elänyt kaupungin liikuntasihteeri..jalka jo puoliksi eläkeoven raossa... Pistäkää mies eläkkeelle jo , sinne tarvitaan sellainen jolla on näkemyksiä ja tavoitteita, ei tuollaista jo aikansa elänyttä piipertäjää...


    • faktaa pöytään!

      "Kemijärvihän on suomen lapsi ja nuoriso kriittisin kunta viime aikaiset teothan puhuvat sen puolesta"

      Missä tällainen tutkimus on muka tehty? Taisit itse sepustaa omassa päässäsi tällaisen, VAI löytyykö faktaa? Toivottavasti, sillä muutoin sinut tunnetaan tästä edes virallisena PASKAN PUHUJANA ja satusetänä.

    • On tämä hommaa

      On tämä älytön homma. Siinä meni lapsilta ja aikuisiltakin kenttä jossa luistella iltaisin ja viikonloppuisin. No varmaan seuraavaksi rullataan hiihtoladut.

    • laskun maksajat

      Mutta teknisen toimen ja liikuntatoimen henkilöstöä ei vähennetä. Muuttavat sisätiloihin talven tullen. Nääs luistelukentällä palelee.

      • uuuiik

        Pitää palkata niille kääntäjä että ei tule makuuhaavoja


      • ST-1-lorvit
        uuuiik kirjoitti:

        Pitää palkata niille kääntäjä että ei tule makuuhaavoja

        Kiinteistömiehistäkö pulaa ? Eivät kerkiä joka paikkaan ? HALOO !


    • Kenttäasia

      Sipovaarassa on vuosikausia jäädytetty käyttämätöntä kenttää.
      Melkein joka päivä se käydään puhdistamassa. Miksiköhän?

    • kuplahalli

      Jospa sinne tulee uusi kaukalo! Nykyinen kaukalohan on siirretty edesmenneestä kuplahallista pöyliövaaraan ja on aika huono kuntoinen nykyään. Oi pojat niitä aikoja, mitä tää kaukalo on ollut todistamassa kuplahallissa. 700-800 katsojaa kaukalon ympärillä kekin peleissä ja sergeit Boikov ja Flilippov pelaamassa. Oli myös hienoja junnupelejä siinä kaukalossa, parhaimmet ehkä ever 76-77 ikäluokan pelit.

      • olihan

        Olihan hyppyrimäki. Olihan?


    • Aurausviitta

      Pöyliövaaran urheilukentän kaukalolle oli tasan kaksi vaihtoehtoa; purkaminen tai kunnostaminen. Kaukalon rakenteet ovat olleet jo vuosia heikossa hapessa ja oikeastikin todella vaarallisia. Kaupungin liikuntapaikoista vastuussa oleva tekninen osasto ei kuitenkaan ole asiaan millään tavalla aiemmin reagoinut vaan on sallinut hengenvaarallisen kaukalon olla toiminnassa tähän syksyyn asti. Vasta, kun valtuutetut tekivät aloitteen kaukalon kunnostamisesta ja ylläpidosta ja vaatimalla vaativat kunnostus toimenpiteitä, tekninen osasto heräsi, teki omat päätelmät asiasta ja purki kaukalon saman tien. Purkuhommasta ilmeisesti vastanneet kaupungin nopean toiminnan joukot, oli se sen verran ripeästi hoidettu tuo kaukalon purku-urakka. Ja tarkoituksella.

      Säästöjähän tuo purkaminen ei kyllä tuo.. Vaatimattomasti sanoen; mikäli kaukalo olisi haluttu kunnostaa se olisi vaatinut vain hivenen järkenkäyttöä, yhteistyötä urheiluseurojen kanssa, suunnittelua, organisointia, resursointia ja vain hieman euroja. Urheiluseurat myös esittivät viime syksynä tekniselle osastolle kaukalon kunnostamista sellaiseen kuntoon, että sen käyttöä turvallisesti olisi voitu jatkaa muutama vuosi eteen päin. Mutta aivan turhaa se on tässä kylässä tuoda nuorten näkökulmaa esille ja koota nuorisoraateja sun muita ryhmiä. Virkamiehet ovat vain kuuntelevinaan nuorten toiveita ja esityksiä mutta antavat täysin katteettomia lupauksia. Nuorisosihteeri nyhjää omassa pienessä kopperossaan tai istuu kaiken maailmaan maailmaa parantavissa palavereissa haaveillen eläkepäivistä. Ja huippuna tämä meidän viriili liikuntatoimenjohtaja, ainoa näkyvä jälki sen työstä on palkkameno sivistysosaston budjetissa. Ja mitähän hienolle Ahvensalmen urheilupuiston suunnitelmalle tapahtui. Työt vissiin käynnistymässä Ahvensalmella, kun teknisen pojat olivat jo alkukesästä jalkapallomaalit ojanpenkalle nostaneet. Oiskohan Majavan Ahti siirrättänyt maalit takaisin kentälle koulun alkaessa, ettei aurausviitoista tarvitsi koululaisille maalitolppia pystyttää. Kyllä se vaikuttaa siltä, että kaupungin tekninen osasto on tietoisesti luonut laajentumissuunnitelmat kaupungin organisaation sisällä, ulottanut lonkeronsa myös muiden osastojen päätöksentekoon ovelasti luikerellen, nyt ollaankin siinä tilateessa, että tämän osaston omia etuja ajetaan nyt myös lasten ja nuorten kustannuksella.

    • Pussikalja

      Ei ne kohta Kemijärvelläkään jää kaljapusseihin. Kemijärvellä pitäisi ehdottomasti panostaa lasten ja nuorten vapaa-aika- ja harrastustoimintaan paljon paljon nykyistä enemmän. Se jos mikä toisi säästöjä kaupunkiimme.

      • eikö totta

        Kutteri?


    • hyvin sanottu

      Erittäin hyvin kirjoitettu nimimerkki Aurausviitta.

      Nämä kaupungin nopean toiminnan joukothan ovat purkaneet myös näitä lasten leikkipuistoja antaumuksella ja harvinaisen vikkelällä toiminnalla.

      • tälläkö tasolla

        Yksi valtuutettu käytti taannoisessa valtuuston kokouksessa puheenvuoron, jossa käsiteltiin tätä aloitetta liikuntapaikkojen ylläpidosta. Mainitsi, että jos olisi tiennyt leikkikenttien purkamisesta olisi käynyt hakemassa ihan itte paikanpäältä muutaman keinun omalle pihalle omille lastenlapsilleen.Muuthan voikin sitten keinua missä huvittaa. Kannatta muuten käydä kuuntelmassa kyseisen kokouksen äänite, siis 18.8 pidetystä valtuustokokouksesta ja erityisesti kohta jossa käsitellään liikuntapaikkojen kuntoonsaattamista.

        http://www.kemijarvi.fi/download/KV_VALMIS_18082014.mp3


    • urheiluhullu

      Käykääpä pienten lasten vanhemmat tutustumassa urheilukentän ympäristöön. Lapsia ei voi päästää ilman valvontaa, paljon vaaranpaikkoja. Lienee perustettu uusi varikko entisen luistelukaukalon kylkeen?

    • yötyö kunniaan

      Täällä Kempassahan on romunottajia...siis romunostajia. Ovat kuulemma vielä vikkelämpiä kuin nämä kaupungin nopean toiminnan joukot ja ei ne työaikaakaan laske, tekevät tarvittaessa keikkaa yölläkin. Jos oikein innostuvat, tyhjentävät kentän romusta yhdessä yössä. Heleposti pääse rautaromusta eroon ja on lapsilla sen jälkeen turvallista leikkiä pollaa ja rollaa urtsilla.

      • myyntipäällikkö

        Sais poijatkin käyvä kotoa käsin töissä, ei tarttis puolta Suomea ajaa leivän perässä.


    • Wagon

      Ketä on ne teknillisen osaston nopeantoiminnan joukot.Ymmärsin kyllä että siinä oli aurausviitalla huumori mukana hyvä näin.Kun järetön päätös luistelukaukalon purusta kiiri Niin sanotulle "kenttämesttaaj..."niin hän oli kuulemma lähtenyt purkamaan sitä jo yön tunteina että saadaan se pois silmistä.Eräs kommentoija kertoi sipovaarassa olevasta luistelukentästä että se aurataan joka päivä vaikka siellä ei käy juurikaan luistelijoita.Monihan muistaa karpon ohjelman venäjältä jossa lossivahti oli edelleen toissä ja toimessa vaikka lossi oli viety jo vuosia sitten muualle,mutta kukaan ei ollut kertonut tätä vahdille.Pöyliövaaran luistelukentällä oli kyllä käyttäjiä erittäin runsaasti miksi tälläinen teko sitten tehtiin voisiko päätöksentekijä tulla julkisuuteen kertomaan miksi näin.Eikö silloin kannattaisi sulkea kaikki liikunta ja harrastus paikat.Ladut jättää tekemättä.Avantouimareille tehtiin hieno koppi,mutta montako käyttäjää sillä on tuskimpa enempää kuin yksi korkeintaa kaksi vakikäyttäjää.

      • jääkuningatar

        Liity toki vireään avantouintiporukkaamme, meitä on varmaankin 60-80 vakuuimaria plus satunnaiset kävijät (vieraspaikkakuntalaiset, matkailijat, turistit) päälle, tarkkaa lukumäärää en tiedä, koska vastakkaisen sukupuolen pukuhuoneessa en ole käynyt uimarilistaa lukemassa.

        Avantouinti, tai oikeammin talviuinti on oikeasti "munaa" vaativa harrastus ja kehittää mielen- sekä kehonhallintaa, toisin kuin väkivaltaan kannustava ja sitä ihannoiva jääkiakko.

        Oikeasti kovat hemmot ja mimmit katsos menee tarvittaessa sinne jään alapuolellekin, vellihousut jäävät länkyttämään jään reunalle! ;)


      • keki3
        jääkuningatar kirjoitti:

        Liity toki vireään avantouintiporukkaamme, meitä on varmaankin 60-80 vakuuimaria plus satunnaiset kävijät (vieraspaikkakuntalaiset, matkailijat, turistit) päälle, tarkkaa lukumäärää en tiedä, koska vastakkaisen sukupuolen pukuhuoneessa en ole käynyt uimarilistaa lukemassa.

        Avantouinti, tai oikeammin talviuinti on oikeasti "munaa" vaativa harrastus ja kehittää mielen- sekä kehonhallintaa, toisin kuin väkivaltaan kannustava ja sitä ihannoiva jääkiakko.

        Oikeasti kovat hemmot ja mimmit katsos menee tarvittaessa sinne jään alapuolellekin, vellihousut jäävät länkyttämään jään reunalle! ;)

        Jääkunigataralle eivän täällä ole edes nuin monta uimataitosta,että taisit puhua lööperiö.Eli sinäkin kuulut siihen porukkaan joiden mielestä nuoret ja lapset joutaisi
        panna korissa niilin vietäväksi.Nuorissa on tulevaisuus ei senioriahvenissa.
        P.S Totta kait tosipuheessa kaikkia harrastustoimia pitää olla,mutta kun tässä sarvikuonojen kylässä on nuoret hylätty täysin.


      • jääkuningatar
        keki3 kirjoitti:

        Jääkunigataralle eivän täällä ole edes nuin monta uimataitosta,että taisit puhua lööperiö.Eli sinäkin kuulut siihen porukkaan joiden mielestä nuoret ja lapset joutaisi
        panna korissa niilin vietäväksi.Nuorissa on tulevaisuus ei senioriahvenissa.
        P.S Totta kait tosipuheessa kaikkia harrastustoimia pitää olla,mutta kun tässä sarvikuonojen kylässä on nuoret hylätty täysin.

        "Eli sinäkin kuulut siihen porukkaan joiden mielestä nuoret ja lapset joutaisi
        panna korissa niilin vietäväksi." ?!?!

        Kuinka niin, miksi päättelet, että minua ei kiinnostaisi nuorison harrastusmahdollisuudet..? Siksikö että käyn avannossa?
        Kykenetkö perustelemaan mikä logikka piilee tuossa väitteessäsi..?

        Ja kyllä, meitä uimataitoisia talviuimareita on todellakin noin uskomattoman paljon tällä pienellä, mutta kauniilla paikkakunnallamme.
        Mistäkö tiedän lukumäärän, no katsos; paitsi, että olemme uimataitoisia, niin olemme myös laskutaitoisia :)

        Sinulla itselläsi on ilmeisen ahdas mieli, jos avantouinnin harrastaja on kuvitelmissasi automaattisesti lasten ja nuorten vihollinen? Oletkohan kuitenkin joku teini-ikäinen, joka uhmassasi esität täällä kömpelöitä väitteitä, katkerana vaarallisen ja lahon kaukalon purkamisesta..?
        Käsittääkseni urheilukentän laho kaukalo purettiin turvallisuussyistä ja ilmeisesti rahaa tai tarvetta uuden kaukalon rakentamiseen ei kaupungin päättäjien mielestä ole.
        Voithan toki harrastaa muutakin liikuntaa, täällä on liikuntahalli ja hyvät hiihtoladut, jossa pääset purkamaan energiaasi. Ja lähellä on Pyhätunturi, jossa päsee laskettelemaan ja lautailemaan.

        Vai oletkohan sittenkin kenties joku uimataidoton ja arka aikuinen ja siksi noin katkera ja kateellinen meille, jotka osaamme uida (ja laskea)?


        Ja tiedätkö mitä, avannon ovat löytäneet nyt myös lapset ja nuoret! :D

        Oma jälkikasvu kertoi, että pari luokkakaveriaan oli käynyt avannossa uimassa ja oli kuulemma ollut mahtavaa. Tytär kommentoi kaveriensa kokemuksen innostuksesta hehkuen: "Ne on äiti yhtä hulluja kuin sinäkin, pitäisköhän minunki tulla mukaan kokeilemaan" :D

        Onko parempaa ja kiitollisempaa tunnetta kuin se, että nuori haluaa vapaaehtoisesti viettää aikaa ja saada elämyksiä vanhmpansa kanssa?

        Viihtyvätkö sinun lapsesi kanssasi? ;)


      • keki4
        jääkuningatar kirjoitti:

        "Eli sinäkin kuulut siihen porukkaan joiden mielestä nuoret ja lapset joutaisi
        panna korissa niilin vietäväksi." ?!?!

        Kuinka niin, miksi päättelet, että minua ei kiinnostaisi nuorison harrastusmahdollisuudet..? Siksikö että käyn avannossa?
        Kykenetkö perustelemaan mikä logikka piilee tuossa väitteessäsi..?

        Ja kyllä, meitä uimataitoisia talviuimareita on todellakin noin uskomattoman paljon tällä pienellä, mutta kauniilla paikkakunnallamme.
        Mistäkö tiedän lukumäärän, no katsos; paitsi, että olemme uimataitoisia, niin olemme myös laskutaitoisia :)

        Sinulla itselläsi on ilmeisen ahdas mieli, jos avantouinnin harrastaja on kuvitelmissasi automaattisesti lasten ja nuorten vihollinen? Oletkohan kuitenkin joku teini-ikäinen, joka uhmassasi esität täällä kömpelöitä väitteitä, katkerana vaarallisen ja lahon kaukalon purkamisesta..?
        Käsittääkseni urheilukentän laho kaukalo purettiin turvallisuussyistä ja ilmeisesti rahaa tai tarvetta uuden kaukalon rakentamiseen ei kaupungin päättäjien mielestä ole.
        Voithan toki harrastaa muutakin liikuntaa, täällä on liikuntahalli ja hyvät hiihtoladut, jossa pääset purkamaan energiaasi. Ja lähellä on Pyhätunturi, jossa päsee laskettelemaan ja lautailemaan.

        Vai oletkohan sittenkin kenties joku uimataidoton ja arka aikuinen ja siksi noin katkera ja kateellinen meille, jotka osaamme uida (ja laskea)?


        Ja tiedätkö mitä, avannon ovat löytäneet nyt myös lapset ja nuoret! :D

        Oma jälkikasvu kertoi, että pari luokkakaveriaan oli käynyt avannossa uimassa ja oli kuulemma ollut mahtavaa. Tytär kommentoi kaveriensa kokemuksen innostuksesta hehkuen: "Ne on äiti yhtä hulluja kuin sinäkin, pitäisköhän minunki tulla mukaan kokeilemaan" :D

        Onko parempaa ja kiitollisempaa tunnetta kuin se, että nuori haluaa vapaaehtoisesti viettää aikaa ja saada elämyksiä vanhmpansa kanssa?

        Viihtyvätkö sinun lapsesi kanssasi? ;)

        Jääkunigatarelle
        Minä asun seinälän alueella ja kuljen päivittäin monta kertaa ahvensalmen sillan yli ja en kyllä ole avannossa nähnyt kovin monta pulikoijaa,koko talvena.Mutta pöyliövaaran urheilukentällä oli viime talvenakin useita kymmeniä lapsia ja nuoria kerralla ilakoimassa.Laho kaukalo ei ollut,kylläkin siinä oli jonkin verran romua ympärillä mutta siitähän me saamme kiittää kaupungin "työmiehiä" varsinkin sitä yhtä niinsanottua kenttämest...jaa.Mitä tulee "väittämääsi" että lapset ja nuoret ovat löytäneet avatosi niin varmaan riittää puolet yhdenkäden sormista laskemaan me,eli mistään kansanryntäyksestä tuskin on kyse.Olen kuljettanut omia ja vieraitten lapsia jääkiekko ja jalkapallo harrastuksissa 15v.akselilla Kajaani,Vaasa Muonio että kyllä olen pitänyt omalta osaltani huolen että minun omat ja vieraat lapset ovat saaneet kulkea terveissä harrastuksissa.Vaikka eivät avantoon ole menneetkään. Sinun sepostuksestasi saamme sellaisen käsityksen että avantouinti on jotain muut eivät mitään.Löytyihän kaupungilta euroja avantouimareidenkin koppiin entinen olisi kyllä välttänyt käviämäärään nähden.Viimeiseen kysymykseesi kyllä viihtyvät erittäin hyvin vanhin lapsemme on 20v.ja kulkee meidän mukanamme ulkomailla. Edelliseltä reissulta kun tulemme niin hän alkaa jo katsomaan uutta reissua.Kuinka lie siellä teillä tuskin on näin lämmintä ja hyvää suhdetta, kun olet pakottanut heidät kylmään avantoon.


    • Valoa pirttiin

      Ymmärtäisin täysin kaukalon purkamisen, jos tilalle olisi rakennettu uusi kaukalo . Voin kyllä mielessäni kuvitella, kuinka kenttämestarit ovat hyppineet tasajalkaa ilosta, kun ovat saaneet kaukalon purkamisluvan. Päivällä vetelehtivät ja istuskelevat kopissaan. Rullaverhon vielä vetaisevat alas, kun muutaman kierroksen juoksuradan ympäri hiihtelen. Luulevat , että tulin tirkistelemään niiden vetelehtimistä. Kaikkihan sen tietävät, että se porukka ei tee yhtään mitään. Nuorten puolesta harmittaa. Muutaman talvena, kun olen ahkerammin hiihdellyt urtisn ympäristössä , on ollut hauska seurata poikosten pelitouhuja. Välillä siellä pelataan tosissaan ja toisinaan ringissä parannetaan maailmaa. Kuului sieltä aina silloin tällöin jokunen ärräpääkin. Ei kait paremmin nuoriso voisi vapaa-aikaansa viettää kuin liikunnan parissa ulkona. No, jos pojat lohduttaa yhtään, niin Isokylällä on hyvä kaukalo - menkää sinne pelaamaan. Kaukanahan se tietenkin keskustasta on. Ja, te – TE, jotka purkamispäätöksen teitte mitään tilalle tarjoamatta sanoisin, että Hölmöläkin väki päihittää teidät mennen tullen. Kerrotaan nimittäin, että "Hölmölän väki on kunnon väkeä. Perusteellisesti ne harkitsee kaiken ennen kuin ryhtyy mihinkään. Niin pyritään välttämään vahinkoja. Hölmöläisten ajatuksenjuoksu on tosin hiukan hidasta ja omalaatuista, mutta se ei ole kovin vaarallista, sillä he ovat ahkeraa ja perin rehellistä väkeä"

    • Kokonaissäästö

      Milloinhan kaukalon osat siirretään luistelukentältä pois? Vai jätetäänkö ne kentälle talveks lojumaan, ettei tarvitse luistelukenttää jäädyttää? Hillatien koululaiset kuljetetaan varmaan jäähallille luistelemaan.Näin taas tekninen osasto säästää muiden osastojen kustannuksella.

    • eusepiio

      Tämän ketjun avaus oli Pöyliövaaran urheilukenttä ja sen käyttö . Tässä nyt kirjoitetaan enempi kuin mitä se silloin oli kun itse kukanenkin luisteli samassa kaukalossa. Ei niitä ole. Nuoria varten on Wirta Areena.

      Pöyliövaaran tekonurmikenttä on ihanteellinen verrattuna entiseen. Olisipa ollut tällaiset puiteetteet harrasatamiseen parikymmentä vuotta sitten.

      Silloinkin kouluikäiset tuotiin iltapäivähoitoon pallokentälle muutamille valmentajille ja hatettiin pois auton ikkunasta kutsumalla. Talkoisiin näitä autoilevia vanhempia ei koskaan saatu.

      Että tämmöstä vaarallisista urheilupaikoista.

      • ifolor

        Wirta areena on aika täyteen puukattu että sinne ei yksin kertaisesti pääse jos ei pelaa Keki:ssä Olen seurannut sivusta ja penkiltä jalkapalloilijoiden vanhemmat ovat aikasen hyvästi mukana talkoissa olen ollut siellä myöskin itse paremman puoliskon kanssa lukemattomia kertoja silloin ennen.Jääkiekkokaukalo takasin, siinä teille poliitikot on nyt näytön paikka.Jos he sivuttavat tässäkin asijassa nuoret olkapäitä nostelemalla niin alan varmasti akitoida että ei äänestetä ensi kunnallisvaaleissa minä ja akka ainakin alamme poikottiin.Saas nähä kuinka Oskarin käy.


    • Järki käteen

      Voipi sanoa hieman liiotellusti, että urtsille on kasattu romua, kaiken näköistä. Pikkusen kun syrjään kenttäalueelta siirtyy, niin nurkantakaa löytyy "uusi leikkipuisto" ja sun muuta roinaa.Eivät romut ja kaupungin raskastekoiset torikalusteet urtsille kuulu vaan aidatulle ja LUKITULLE varikkoalueelle. Ei sen vuoks lukitulle, että joku ne pöllisi vaan sen takia, että vältyttäisiin tapaturmilta, joita tämä varikko voi aiheuttaa. Pikkulasten päästä kun ei tiedä, mitä kaikkea voivat keksiä ja mihin koloon itsensä tunkevat tai mitä lumitunnelia alkavat romuläjien yhteyteen kaivamaan. Kohta, kun lumi peittää nämä romuläjätt, ne ovat entistä vaarallisempia jopa aikuisille saati sitten lapsukaisille. Varsianaiset suorituspaikat urheilukentällä ovat asianmukaisessa kunnossa, nyt kun lahonnut kaukalokin purettiin.

    • Muutan Sallaan

      No huh. mikähän Pöyliövaaran luistelukentän kohtalo on. Epätodennäköiseltä näyttää, että siinä olisi talvella luistelukenttä. MIkä tätä kaupunkia vaivaa - rempallaan kohta joka nurkka. Sallassa kaikki paremmin.

      • ojalan laskelma

        Koko liikuntatoimi on annettava urheiluseurojen hoitoon.Kunta ostaa seuroilta palvelut. Kaikki liikuntatoimen virat ja toimet lopetetaan. Näistä säästyneistä rahoista maksetaan seuroille hoito-valvonta ym. korvauksia. Rahaa säästyy näin muuhunki.


      • jääkuningatar

        Sallassa on kohta keilahallikin.

        Ihmettelen, ettei Kemijärvi älynnyt satsata keilahallin rakentamiseen, siinäpä olisis ollut mukava harrastusmahdollisuus kemppalaisille ikään katsomatta. Ja mikä loistava rahasampo niille pakkas- ja sadepäiville, jolloin ulkoilu ei maistu ja uimahalli on täynnä.


    • viranhaltija

      Ojalan laskelama on aivan oikein.

    • Hokkari

      Olemme käyneet kempassa vanhempani luona. Myöskin näin joulun alla jo koko ajan kun olemme asuneet töittemme takia muualla.Lapsemme ovat tykänneet käydä pelaamassa jääkiekkoa pöyliövaaran kaukalolla.Siispä mailat ja luistimet kantoon jä eikö pelaamaan.Järkytys oli melko suuri kun kaukaloa ei enään ollut.On kuulemma ollut vaarallinen ja vanha.Mutta etelessäkin on paljon huonokuntoisempiakin kaukaloita.Niitä aina syksyllä korhostetaan niin kunnan kuin vanhempien toimesta,mutta ei täällä eiku murin vaan sehän täällä tuntuu olevan meininki kun kyse on nuorista Tämä kuntahan on kuuluisa jo Bostonissa asti että täällä ajetaan nuorisotoimi alas.Nuoret ja lapset ovat välttämätön paha kaupungin herrojen silmissä.Mihin menet Kemijärvi

    • paikallinen

      Jätä nämä kunnalliset ratkaisut, meille paikallisille, ratkaistavaksi.
      Niin kuin näet, väestökato on yleisempi ilmiä syrjäseudulta.
      Täällä hoidetaan niiden ihmisten tarpeita, joita täällä on.

      • roki2

        Eli nuorilta kaikki pois niinkö.Savukoskikin on parempi paikka lapsiperheille.Minun mielestä siellä on paljon vähemmän asukkaita kun teillä täällä.Siellä on koulun kupeessa oikea luistelukaukalo.Vaan onko se pöyliövaaran kaukalo.


      • rullaluistimet jalkh
        roki2 kirjoitti:

        Eli nuorilta kaikki pois niinkö.Savukoskikin on parempi paikka lapsiperheille.Minun mielestä siellä on paljon vähemmän asukkaita kun teillä täällä.Siellä on koulun kupeessa oikea luistelukaukalo.Vaan onko se pöyliövaaran kaukalo.

        Ei meijän kiinteistömiehet jouva jäävyttään ko niillä on niin paljon muita hommia. Työväkeä on niin vähän. ST1 :nenki horjuu.


    • Kaikki mahtuu

      Jäähallille mahtuu luistelemaan ja pelaamaan, kaikille se on tarkoitettu. Helppo vaihtaa varusteet. Jäähallille pitää varata yleiset vuorot, ajalle joka viikon päivälle klo 17.00 - 20.00. Loppuaika seurojen käyttöön!

      • koho

        kaikki ei mahdu. Keskusta sentää asuu valtaosa lapsiperheistä ja jos vanhemmat ovat työssä ja paikallisvuorot ovat mitä ovat niin entäs sitten.Pöyliövaaran ketälle pääsi ilman ajanvarausta ja se oli auki aina.On siellä yritetty luistella mutta hyvä että ei ole kartun kanssa ajettu poi.Koska et kuulu kekiin niin aut.


      • koho
        koho kirjoitti:

        kaikki ei mahdu. Keskusta sentää asuu valtaosa lapsiperheistä ja jos vanhemmat ovat työssä ja paikallisvuorot ovat mitä ovat niin entäs sitten.Pöyliövaaran ketälle pääsi ilman ajanvarausta ja se oli auki aina.On siellä yritetty luistella mutta hyvä että ei ole kartun kanssa ajettu poi.Koska et kuulu kekiin niin aut.

        Tarkennus edelliseen.Siis jäähallilla on yritetty luistella mutta suhteellisen heikolla menestyksellä.


      • bayer2
        koho kirjoitti:

        Tarkennus edelliseen.Siis jäähallilla on yritetty luistella mutta suhteellisen heikolla menestyksellä.

        Yritimme mennä luistelemaan ja pelaamaan jääpalloa pinten lasteni kanssa mutta ylläri ylläri mihin meet, kun kaukalo on purettu pois.Koiran taluttaja kertoi että on purettu syksyllä pois.Voi äitienpäivä kenttä oli kovalla käytöllä talvisin.Oli ihana kuunnella lasten ja nuorten ilakointia sieltä sehän jos mikä kuuluu elämään.Mutta voi tätä sarvikuonojen kaupunkia.


      • tiukaksi vedetty
        bayer2 kirjoitti:

        Yritimme mennä luistelemaan ja pelaamaan jääpalloa pinten lasteni kanssa mutta ylläri ylläri mihin meet, kun kaukalo on purettu pois.Koiran taluttaja kertoi että on purettu syksyllä pois.Voi äitienpäivä kenttä oli kovalla käytöllä talvisin.Oli ihana kuunnella lasten ja nuorten ilakointia sieltä sehän jos mikä kuuluu elämään.Mutta voi tätä sarvikuonojen kaupunkia.

        Kaupungilla on niin vähän kiinteistömiehiä että ei ne ehdi luistelukaukaloita hoitamaan. Hyvä kun ehtivät ruokatunnit ja kahvitaot pitämään.


    • hhuuhhh

      Ei ole KeKin halli! Valtuutettujen pitää lä'hteä ajamaan asiaa, että kaikilla mahdollisuus harrastaa erilaista jääurheilua!

    • JääViileä

      Kepulaisille on tulossa ilmaiset hallivuorot, jotka voi vähentää aina kahteen tuhanteen saakka verotuksessa.
      Luistimet ja kaikki siihen liittyvä hankinta on heille Alv vaapaata.
      Valtuutetuista suurin osa on kepulaisia, joten etu koskee suurinta osaa Kemijärveläisiä.
      Sen vuoksi kaukaloita ja jääkenttiä ei niin enää tarvita.

      • persu se vaan

        Ei kepulaiset osaa luistella. Demarit ovat luistelijoita.


    • epätietoinen1

      Niitä todellakin kaivataan täällä siis jääkenttiä!! Olisi ihan kiva päästä käyttämään lapsia luistelemassa ja onko juuri näin ettei tässä kylässä ole ainuttakaan jäädytettyä kenttää??

      • hokkarit

        Kyllä se valitettavasti on näin kun juuri tuossa totesit.Täytyy vissiin harkita muuttoa pelkosenniemelle siellä huomioidaan nuoret ja lapset paremmin.Mutta tulee ne kunnallisvaalitkin pikapuoliin,muistetaan sitten ketkä meidän "politikoista"olivat näiden järjettömien päätösten takana.


      • kerkiää sitä
        hokkarit kirjoitti:

        Kyllä se valitettavasti on näin kun juuri tuossa totesit.Täytyy vissiin harkita muuttoa pelkosenniemelle siellä huomioidaan nuoret ja lapset paremmin.Mutta tulee ne kunnallisvaalitkin pikapuoliin,muistetaan sitten ketkä meidän "politikoista"olivat näiden järjettömien päätösten takana.

        Kerkiää kohta aukoo ja jäävyttää. Vaalit lähestyy.


      • aane

        Pöyliövaarassa, entisen kaukalon paikalla on luistelukenttä. Ei ole koolla pilattu, pelaaminen hankalahkoa koska kaukalo puuttuu, mutta jää on. Sopii pienille lauistelun opettelemiseen.


      • kokemusta on
        aane kirjoitti:

        Pöyliövaarassa, entisen kaukalon paikalla on luistelukenttä. Ei ole koolla pilattu, pelaaminen hankalahkoa koska kaukalo puuttuu, mutta jää on. Sopii pienille lauistelun opettelemiseen.

        Miten kaukalossa voi lapset luistella kun pojanlopit lämäilevät kiekkoa. Avoin luistinrata paras.


    • Luovuttanut

      Kemijärvellä vetelät valtuutetut, oman etujensa puolustajia. Kiinteistömiehet pomputtavat pomojaan mielensä mukaan. Kukaa ei kanna enää vastuuta mistään. Kemijärvestä on tullut hällä väliä kaupunki. Pöyliövaaran urheilukentän kaukalon kunnostaminen on tuotu esille jo syksyllä 2013 tekniselle virastolle. Tekninen virasto vastasi vanhempien hätähuutoon purkamalla kaukalon. Näin kuntalaisia kyykytetään Kemijävellä.

      • jos kerkiäs

        Miten niin vetelät valtuutetut ? Parhaat voimat äänestetty sisään mitä kempasta löytyy. Mut kun rahat on kunnalla lopussa niin minkäs teet. No onkhan valtutetuilla osaa rahapulaan ? Jokainen arvioikoon tykönään.


    • Palkkajuokseeminäen

      Pöyliövaaraan on nyt jäädytetty postimerkin kokoinen luistelukenttä; kohderyhmänä 4-6 vuotiaat. Tarkoituksella tehty kenttä niin pieneksi, ettei vain nuoriso innostuisi kenttää käyttämään. Hirvittää niiden nuorten puolesta, jotka ovat menossa kesätöihin tekniselle osastolle ja erityisesti viheralueita hoitamaan. Heti ekassa työpaikassa opetetaan lusmuamaan sen minkä kerkiää, Nähty ja kuultu on. Ja monesti tuntikausiksi jätetään tyhjän panttina seisoskelemaan ja odottelemaan seuraavaa työmääräystä. Ei ole puistotyöntekijöiden "Kympillä" tämänkään osalta hommat hallussa. Miten niin ammattitaidoton mies onkin valittu noin tärkeään tehtävään, virkistysalueista vastaavaksi.

      • kenraali2

        Kirjoitat muuten viisaita sanoja.Pöyliövaaran jääkenttähän on niin olematon että ei siinä voi pelata jääkiekkoa/palloa ensinnäkään, koska joka lämärillä menee kiekko/pallö hukkaan.Mutta tämä kait se on tarkoituskin että siellä ei kävisi kukaan. Aletaan keräämään adressia kaukalon takaisin saamiseksi.Kyllä kait tässä paska kylässä pitää jo vihdoin alkaa panostamaan nuorten harrastuksiin.Se ei ole kovin kaunis näky kun 13-15 vuotiaat heiluvat kännissä kadulla, potkimassa mummoja kumoon.Mutta tätähän täällä tunnutaan haluavan ainakin kaupungin puolesta.


    • 11+4

      Viimeksi kun kävin oli urheilukentän parkkipaikka auraamatta. Sinne ei päässyt autolla. Jokohan on aurattu vai onko tässäkin tarkoitus ettei kukaan enää mene hiihtämään?

      • missä vika?

        Sama täällä! Eikä lapsia varten ole avattu kenttääkään kuin silloin tällöin!


      • russia2
        missä vika? kirjoitti:

        Sama täällä! Eikä lapsia varten ole avattu kenttääkään kuin silloin tällöin!

        Kannattaisi" kunnanherrojen"antaa tämä kylärähjä kantalahtelaisten hoitoo siellä sentään panostetaan nuoriin.Eikö tätä viestiketjua lue ja kommentoi kukaan niin kutsutuista päättäjistä kukaan, olisi tosi hauska kuulla heidän kommentit.Ei pitäisi olla vaikeaa.Sellainen joka puolustaa nuoria niin ainakin saa minun ääneni seuraavissa vaaleissa. Muuten jään nukkuvaksi.


      • aane
        missä vika? kirjoitti:

        Sama täällä! Eikä lapsia varten ole avattu kenttääkään kuin silloin tällöin!

        Pulkkamäestä onnistuttiin tekemään hengenvaarallinen jättämällä putkiviritys mäen alle. Koko kesä oli aikaa viedä se pois, mutta kun ei kehtaa. Nyt on sitten merkattu putki moottorikelkkareittimerkillä. Hyvä että on merkattu, ongelma vaan ei poistunut.


    • Porskuttelija

      Teijjän äänillä ei ole mitään merkitystä, ei niillä valtuustoon pääse.
      Mummojen ja Pappojen äänillä porskuttelen.

    • Kello kaulassa

      Urheilukentälle on syksyn aikana oikein urakalla rakennuttu kaupungin kakkosvarikko. Puistokalusteet sun muut roinat läjätty mikä minnekin. Älkää ainakaan pikkulapsia ilman valvontaa urtsille päästäkö. On se sen verran vaarallinen paikka nykyään. Muissa kaupungeissa varikot aidattu ja lukittu ja varoituskyltit laitettu esille mutta Kemijärvellä kaupunki voi perustaa varikon jopa urheilukentälle. Lumi vaaralliseti peittänyt kaikelaiset terävät rautaromut alleen entisen kaukalo ympärillä. Käykääpä Urtsilla katsomassa mikä on saamattomuuden huippu.

      • lorvivat

        Pyytäkää ST 1:stä apua. Sieltä ne kiinteistö- ja konemiehet saa helpoiten kiinni.


    • BauerKoho

      Kukahan kempassa päättää asioista?

      • Russia3

        Pyydän että net jotka päättivät urheilukentän jääkiekkokaukalon purusta,niin tulisivat esiin.Meillä veronmaksajilla on oikeus tietää.Perustelut viellä tälle tollojen teolle.Milloin tulee uusi jääkiekkokaukalo urheilukentälle.Vastauksia vailla olen minä pieni ihminen.


      • alakaa hoituun
        Russia3 kirjoitti:

        Pyydän että net jotka päättivät urheilukentän jääkiekkokaukalon purusta,niin tulisivat esiin.Meillä veronmaksajilla on oikeus tietää.Perustelut viellä tälle tollojen teolle.Milloin tulee uusi jääkiekkokaukalo urheilukentälle.Vastauksia vailla olen minä pieni ihminen.

        Lea Soppela hoitaa asian. Hänet valittiin kaupunkihallituksen puheenjohtajaksi.


      • H L
        Russia3 kirjoitti:

        Pyydän että net jotka päättivät urheilukentän jääkiekkokaukalon purusta,niin tulisivat esiin.Meillä veronmaksajilla on oikeus tietää.Perustelut viellä tälle tollojen teolle.Milloin tulee uusi jääkiekkokaukalo urheilukentälle.Vastauksia vailla olen minä pieni ihminen.

        Vaadimme että urtsille tehdään uusi jääkiekkokaukalo.Tai minä kerään akan ja penikat autoon ja muutan Roihin siellä ainaskin arvostetaan lapsia,toisin kuin täällä.Vanhukset kyllä saavat huomion jokaisessa kaupunginvaltuuston kokouksessa on vanhojen asijat päälinmäisenä,nuoret ja lapset ovat unohdettu kokonaan.En sano että vanhukset eivät olisi ansaineet arvostustani,arvostan heitä erittäin suuresti.Mutta kyllä lapsia ja nuorillekkin täytyy antaa oma arvo,hehän ovat tulevia veronmaksajia.Mikäli sikäli heidän perheitään ei ole ajettu kepin kanssa pois tästä pa.... Pannaan kymmenen vuotta tästä eteenpäin niin alle 15 vuotias on tässä kylässä nähtävyys.


    • Naispoweria

      Niin muuten tekeekin. Lea ymmärtää nuoria ja tekee työtä luottamushenkilönä heidän edestä. Hyvä Lea!

    • Käyrä korkealla

      Hups! Teknisen lautakunnan 29.1. pidettävän kokouksen esityslistalla teknisen viraston talousarvion käyttösuunnitelmassa liikunta- ja vapaa-ajan paikkojen osalta TOIMINNALLISENA tavoitteena vuonna 2015;

      -"LAADITAAN LIIKUNTAPAIKKASUUNNITELMA yhdessä sivistystoimen kanssa". (ei kai tuollaisen suht kevyehkön suunnitelman laatimiseen koko vuotta mene muilla kuin Kemijärven teknisen osaston väellä)

      . Voi jumalauta tätä hommaa.... vit.....aa niin raskaati teknisen osaston puliveivaus. Ettekö juuri muuta keksineet liikuntapaikkojen osalta. Jos tämä esitetty käyttösuunnitelma hyväksytään, merkinnee se, että Pöyliövaaran urheilukentällä ei ole ensi talvenakaan kaukaloa, kun sitä vasta ehkä ollaan miettimässä ja suunnitelmaa laatimassa oikein kahden osaston voimin. Milloinkahan ne käytännön toimet sitten aloitetaan liikunta- ja vapaa-ajan paikkojen osalta?

    • kilpailupakko

      Kuka siellä Pöyliövaaran kentällä urheilee. Ite oon nähäny vain koulujenvälisten aikaan porukkaa pakollisissa kilpailuissa.

      • selekti

        Eli sinä et ole käynyt koskaan pöyliövaaran urheilukentällä,tai sinä olet sokea jota pitää taluttaa eteen päin. Kaupunki suuressa viisaudessaan poisti sieltä jääkiekkokaukalon niin totta kait sieltä nuoret ja lapset katosivat näin talviaikana.Parkkipaikkoja ei aurata siitä syystä että kunta sais hiihtäjätkin karkoitettua sieltä pois.Tervetuloa käymään kentällä kesäaikaan niin jalkapallon harrastajia on siellä joka ikinen päivä kymmeniä ja taas kymmeniä.Elikkä yksinkertaisesti sulla on kirjanpito sakannut aika rajusti.Tervetuloa kentälle ensi kesänä ja ota opas matkaan.


    • vasen pakki

      kaukalo tulee Ahvensalmelle?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5168
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1343
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1036
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      948
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      727
    Aihe