Mikä leikkausväline paras pajukkoon

19+4

Hei!

Mikähän joko akku- tai polttoainekäyttöinen vekotin olisi paras pajukkojen katkomiseen?

Tarvitsemme sitä vain yhtenä päivänä, joten mielellään ostaisimme suht edullisen?

Kiitos vihjeistä! :)

19

2577

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eedenistä itään

      Raivaussaha. Jos joku lainaisi...

    • 19+4

      Kiitos vinkistä. :)

      Ei ole tuttavapiirissä kenellekään mitään isompia puutarhavekottimia, kun he ovat rivi- tai kerrostalokansalaisia, mutta olisikohan joku paikka, mistä voisi vuokrata?

      Pitänee tutkailla.


      • jotkutovatlaiskoja
        RipsaK kirjoitti:

        http://www.ramirent.fi/files/attachments/ramirent_fi/uutiset/ramirent_hinnasto_2013.pdf
        1vrk: Raivaussaha (terän veloitus erikseen) 63,98

        Tosin tarvitsette sitä vuoden kuluttua uudelleen - pajua ei leikkaamalla "poisteta".

        Myrkky tai ylöskaivuu juurineen.

        Nimimerkki: sama projekti menossa

        Nyt kaivan, mina jaksan... ja ensi keväänä/kesällä/syksyllä myrkytän, kun on vihreätä lehdissä)

        Jotenkin vierastan tätä moottoroitujen apuvälineiden tai myrkkyjen käyttöä - ihmisten pitäisi ajatella mitä pihoilleen ja puutarhoihin käyttää ja miten se vaikuttaa.

        Pajua ei tosiaan poisteta leikkaamalla, sillä sitähän voi kasvattaa 10 sentin oksanpätkästä pelkästään työntämällä se maahan pystyyn ja antamalla olla.

        Tosin kaikki kasvit voi tuhota myös kestävästi pikkuhiljaa poistamalla vihreät osat aina kun niitä ilmaantuu ja juuristo menettää vähitellen voimansa - toki se vaatii aikaa ja jonkin verran vaivaa, mutta ei kelpaa ihmisille, jotka haluavat kaiken nyt ja heti.

        Itse käyttäisin vain käsisahaa ja leikkureita, polttaisin oksiston, lannottaisin nurmikkoni polttamisesta saatavalla tuhkalla ja poistaisin esiintyöntyvän vihreän heti alkuunsa.


      • jotkutovatlaiskoja kirjoitti:

        Jotenkin vierastan tätä moottoroitujen apuvälineiden tai myrkkyjen käyttöä - ihmisten pitäisi ajatella mitä pihoilleen ja puutarhoihin käyttää ja miten se vaikuttaa.

        Pajua ei tosiaan poisteta leikkaamalla, sillä sitähän voi kasvattaa 10 sentin oksanpätkästä pelkästään työntämällä se maahan pystyyn ja antamalla olla.

        Tosin kaikki kasvit voi tuhota myös kestävästi pikkuhiljaa poistamalla vihreät osat aina kun niitä ilmaantuu ja juuristo menettää vähitellen voimansa - toki se vaatii aikaa ja jonkin verran vaivaa, mutta ei kelpaa ihmisille, jotka haluavat kaiken nyt ja heti.

        Itse käyttäisin vain käsisahaa ja leikkureita, polttaisin oksiston, lannottaisin nurmikkoni polttamisesta saatavalla tuhkalla ja poistaisin esiintyöntyvän vihreän heti alkuunsa.

        Eihän moottoroitujen apuvälineiden käytössä mitään pahaa ole?

        Ei nyt sentään mistään metsäkoneesta puhuta - vai pitäisikö nekin hommat hoitaa pokasahalla ja hevosen kanssa?

        Mielummin minä heilun lapion kanssa kuin alan pihallani mitään polttamaan -palaa vielä koko tontti!

        Ja myrkkyjä nyt on käytetty aina, nykyiset myrkyt eivät ole -enää- niin ympäristövaarallisia kuin entisajan DDT:t jne.


    • kyllä lähtee

      Minä voisin tulla sahaamaan pajukot alas jos ei ois kovin kaukana jkl..raivaussaha on ..

    • star wars

      Lasermiekka

    • Kotimainen Fiskars vesuri, maksaa n. 30 - 40 €. Kannattaa varoa lyömästä polveen.

    • Ehkä paras

      Jos pajukkoa ei ole ihan älyttömästi, niin suosittelen ihan tavallista vesuria. http://www.motonet.fi/fi/tuote/388510/FISKARS-Vesuri-X3
      Jos ette halua vuoden parin päästä tehdä hommaa uudelleen, suosittelen lisäksi ostamaan suihkupullollisen esim. Roundup suihkepullon ja ruiskutatte pajun kannot sillä. Pieni määrä riittää leikkauspintaan. Jos teette työtä pakkasella, pieni määrä lasinpesunestettä lisäksi sekoitettuna torjunta-aineeseen. http://www.nettimyynti.fi/tuote/roundup-quick-spray-1-l/670-7007-08/

      Saatte n. 50€ sijoituksella pajut hoidettua pidemmäksi aikaa tontiltanne.

      ps. jos välttämättä haluatte jollain motoroidulla vekottimella touhuta, niin ostakaa halpa moottorisaha, joita myydään 100-199€:lla useissakin kaupoissa.

      • 8+1

        Juuri tuollainen vesuri on toiminut hyvin vuodesta toiseen omakotitalossamme ja mökillä, ja pajukkoon sopii erityisen hyvin koska se ei yleensä ole paksua. Vesurilla saa samalla kaadettuja pajuja työstettyä, jos niitä on tarkoitus polttaa, hakettaa tai kuljettaa pois. Vesuri on myös näppärä, koska se ei vaadi juuri huoltoa, turvavarusteita ja vie vähän säilytystilaa esim. ripustuskoukussa.


    • MIUM MIELESTÄIN PAJUKOIDEN JA MUIDENKIN PIENPUIDEN PARAS PERKAUSVÄLINE ON KUHMOLAISEN FINNRAIVA OY:N 086520247 -- 0400308998 VALMISTAMA, 60-SENTTISIN VARSIN, 20-SENTTISIN TERIN VARUSTETTU RAIVAUSVEITSI, MILLÄ PUUTA HIUKKASEN TAIVUTTAEN, ALHAALTA YLÖSPÄIN NYKÄISTEN RANTEENKIN PAKSUINEN PUU KERTAVEDOIN POIKKI RAPSAHTAA. PAITSI PAKKASELLA, HUURTEISESSA PAJUSSA TERÄ USEIN LUISTAA.

      EI PALA PENSA EIKÄ KÄRYÄ, METELIÄ SYNNY. VEITSI EI JUURKAAN TYLSY, KUN KATKAISULIIKE TAPAHTUU MAASTA YLÖS PÄIN.

      RAIVAUSVEITSIÄ SAA VARMIMMIN SOITTAEN TILATEN. MESSUILLA JA MARKKINOILLAKIN SITÄ AJOITTAIN MYYNNISSÄ ON OLLUT.
      kiiom mikko tammerforssin nuapurista

    • pajukonraivaaja ent.

      Kuka niitä nyt juurineen alkaa kiskomaan. Bensakäyttöinen raivaussaha. Muista valjaat ja suojalasit.

      • Ehkä paras

        Raivaussaha on tietty tosi hyvä näissä pajukoissa, jos muissakin vesakoissa. Kysyjä ei nyt maininnut, että kuinka paljon hänellä on pajukkoa kaadettavana ja millaisessa paikassa.
        Pienempikin pajukko voisi myös mennä ketjumurskaimella, jos sopiva urakoitsija sattuu kohdalle http://www.youtube.com/watch?v=cObje0WOzUU ei maksa mahdottomia ja pajut on murskattu. Kannot voi käsitellä niiton jälkeen em. torjunta-aineella vesomisen estämiseksi.


    • Öyestä

      Halpamarketista raivaussaha. Max. 150€. Hyvällä tuurilla sillä voi raivata ne pajukot vielä 10 vuoden päästä toiseenkin kertaan, jos kestää ekan kierroksen. Noihin ei tosin saa kait varaosia, joten rikkoutuessaan se on mennyttä kalua. Tosin, eihän hintakaan ole paha.

      Ja sitten raivatessa vedät ensin täydet kierrokset ja sitten vasta työnnät terän puuta vasten. Pysyy se varren päässä oleva kulmavaihde kunnossa. Matalilla kierroksilla ne menee helposti rikki!!

    • Machete

      Suosittelen pitkävartista oksaleikkuria, voimaa riittää katkaista paksumpikin puu jos vain terät aukeaa tarpeeksi. Hiljainen, turvallinen, käyttövarma (ei saa rikki), melko edullinen. Sitä voi käyttää tietenkin puitten oksimiseen ja on näppärä esim. orapihlaja-aidan harvennukseen/poistoon.
      Jos hommaa on paljon niin raivaussaha, siihen voi laittaa heinikon niittoon oman terän ja käyttää trimmerinä. Myös kannattaa ostaa polttomoottorilla toimiva ja kerralla kunnon merkkisaha eikä näitä akuilla toimivia "made in ping-pong" halpamerkkejä.
      Kunnon saha kestää kauan, varsinkin vähällä käytöllä ja siihen saa huoltoa ja varaosia, halpissahoihin välttämättä ei.
      Eikun työniloa, työkalut on tehty käytettäviksi, ei korjattaviksi.

    • Viherpeukalo

      Itse olen todennut parhaaksi häätökeinoksi sellaisen, kun keväällä kuorin tyven n. 20 cm alueelta kokonaan paljaaksi. Paju ei voi imeä itseensä ravinteita ja kuoleekin pois seuraavaan kevääseen mennessä. Menetelmä on hidas mutta palkitseva.

      • Pensastilainen

        Olen käyttänyt raitaan ja haapaan, hyvin toimii.


    • trumppi1554

      Samaa kuin ylempi kirjoittaja. Tätä menetelmää kutsutaan kaulaamiseksi.. Tosin toisin kuin ylempi vastaaja kertoi, että ei voi imeä ravinteita on väärä tieto. Kasvi voi imeä ravinteita, ja imeekin, mutta ei pysty siirtämään ravinteita juuristosta latvustoon, missä tapahtuu vegetativinen kasvu, eli vihreiden osien kasvu (Lehdet, pituus yms.) Tämä aiheuttaa sen, että juuristo ikäänkuin pumppaa itsensä tyhjäksi. (lehdistöstä ei myöskään tällöin pääse elintärkeätä sokeria juuristoon) Tämä tosin on hidas prosessi, mutta kaikkein paras, mikäli paju hävitetään kokonaan. Koska kaulataan keskeltä puuta, rungosta, eli ei katkaista oksia, niin puu luulee, että kaikki on hyvin ja tästä johtuen ei myöskään tee juurivesakkoa.

    • 1212

      jos on rungollinen puu kyseessä niin mikätahansa diesel, tärpätti, petrooli tehoaa ja nopesti... poraa muutama reikä runkoon ja ei muuta kuin muutaman päivänä litkua reikiin ja kas, mikäli on lehti puussa niin alkaapi kellastua, mikäli ei lehtiä niin ei niitä seuraavana keväänä enää tule.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      89
      3770
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      592
      3549
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3472
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      53
      2199
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2171
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      321
      1947
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1927
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      170
      1694
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1381
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1342
    Aihe