Lenkillä riehuva koira

_Lotta_

Koiramme on vähän päälle vuoden ikäinen. Vasta leikkautettu sekarotuinen koiruli. Siinä on paljon metsästysrotuja, mutta emme käytä sitä mettällä, vaan ihan seurakoirana toimii.
Sisällä on kiltti ja tosi harvoin puree ja jos puree niin lopettaa kun kieltää.
Lenkeillä tapana välillä vetää, (nyt päästään asiaan) joskus se saa semmosia "viirauskohtauksia", eli alkaa juoksemaan ympyrää mun ympärillä ja haukkuu. Kun kieltää nii alkaa hyppimään ja puremaan. Riehuu entistä enemmän kun kieltää. Mitä pitäisi tehdä?
Kun kotiin ollaan tultu on koira taas normaali. Noita "kohtauksia" tulee välillä, mutta ei siis joka lenkillä.
Osaako joku auttaa?

10

137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lottakulta

      Ilmoittaa sulle kun on tuorre riistan haju ja turhautuu kun et ymmärrä sitä,vie mettään ja päästä nauttiin elämästä

    • paljon treeniä

      Se komentelee sua, koittaa pääseekö laumassa yläpuolelles.Kun sillä pahasti liikaa viiraa, ota vaan pannasta kiinni,ja juttele sille ihan rauhassa, tai jos se ei auta niin pidät vaan kiinni pannasta kunnes rauhoittuu.Jos on hihnassa ja viiraa, niin ota lyhyelle hihnalle, ja pidä pannasta kiinni, kunnes viirauskohtaus helpottaa.
      Kun ikää tulee nuo jäävät siksikin vähemmälle, mutta siis ihan kasvuun liittyvää, voimien koittoa ja luonteenlujuuden testausta se on.
      Eli älä lähde liian kovin ottein komentamaan, älä satuta tai huuda sille, se on nuori kokeileva koira vain.Ihan normaalia siis..
      Kannattaa lisäksi kouluttaa nyt muutenkin, seuraamista, istumista , maahanmenoa, ja muista palkata.Olis hyvä jos pääset koulutukseen sen kanssa, siellä oppii hyvin, ja sosiaalistaa myös muihin koiriin.Kuljeta koiraa paljon ihmisten ja koirien seassa ihan viikottain, että siitä tulee jokapaikassa käsiteltävä, ja kaikkeen tottuva.

      • 20+18

        Osittain tässä yllä tuli oikeat neuvot ja analyysi mistä johtuu. Mutta sen verran vaihtoehtoa antaisin, että ota lenkille mukaan joku risa hanska tai sukka tai mikä tahansa heittämiseen, vetämiseen ja repimiseen sopiva lelu tai esine. Myös nami käy. Kun tuo kohtaus alkaa, heität hanskan muun esineen tai namin horisonttiin, pyydät koiraa etsimään ja/tai noutamaan sen, heität uudelleen(uuden namin), kenties riepottelet sitä hetken ja taistelette siitä. Tuo kohtaus tulee sellaisissa tilanteissa joissa ei ole koiralle mitään mielenkiintoista, jolloin se alkaa hakea sitä sinulta. Kun olet hetken leikkinyt sen kanssa, teet muutaman toko-harjoitteen, kuten istu, maahan, seiso, vasen, oikea, sivu, paikka ja mitä muuta keksitkään sille opettaa. Vuoden ikäinen kyllästyy helposti pelkkään kävelyyn joten ainakin pari kertaa lenkillä on hyvä tehdä noita harjoitteita. Itse aloitteen tekemällä olet etulyöntiasemassa.

        Ja jos joskus ei noita vermeitä tule mukaan, niin hätätapauksessa noihin riekkukohtauksiin antaa avun se että otat tienposkesta jonkun metrisen risun, ja härnäät koirasi tavoittelemaan sitä. Ja kun saa kiinni, eikä oksa katkea, niin sitten jatkat vetoleikkinä.

        Kolmevuotiaaksi asti saat varautua että tuota häröilyä esiintyy, muutos voi olla rajukin. Ja sen jälkeen koiranpito on yhtä juhlaa vaikka nyt koettelisikin.


    • luomuhurtta

      annatko koirallesi koskaan tilaisuutta juosta täyttä vauhtia, päästää höyryjä ulos.
      Nuori vahva koira juoksee silkasta elämänilosta.
      Se on niin täynnä energiaa, että jotenkin patoutumat on päästettävä purkautumaan. Yritä siis etsiä paikka missä koira voisi rauihassa juosta hepuliaan ja nauttia voimastaan.

    • ksfkfkfs

      Kannatti taas ottaa metsästyskoira seurakoiraksi, omat koirat rauhallisia sisällä ja hyvin käyttäytyivät jo pentuna lenkillä, kaikki aktiivisessa metsästyskäytössä. Varmasti hyppisivät seinille, jos eivät metsässä saisi juosta, kauden ulkopuolella pyörälenkit 10km-20km päivä.

      Kyllä ne koirat arvostaakin enempi sitä, joka metsässä käyttää kuin ketään muuta.

      • Vaikka metsästyskoir

        a olisi seurakoiraksi otettu niin mikään ei kai estä omistajaa viemästä sitä metsään lenkille tai pyörälenkille 10-20km? Kun näin tekee niin ei koirat hypi seinille oli sitten metsästyskoira tai seurakoira.

        Sinänsä puhuit asiaa mutta teit sen aika ala-arvoisesti tai ainakin alentuvasti. Metsästysrotuinen joka otetaan seurakoiraksi ei välttämättä vain sovi aseella metsästykseen tai riistavietti ei ole niin voimakas että siitä olisi jotain hyötyä.


      • hilkka61
        Vaikka metsästyskoir kirjoitti:

        a olisi seurakoiraksi otettu niin mikään ei kai estä omistajaa viemästä sitä metsään lenkille tai pyörälenkille 10-20km? Kun näin tekee niin ei koirat hypi seinille oli sitten metsästyskoira tai seurakoira.

        Sinänsä puhuit asiaa mutta teit sen aika ala-arvoisesti tai ainakin alentuvasti. Metsästysrotuinen joka otetaan seurakoiraksi ei välttämättä vain sovi aseella metsästykseen tai riistavietti ei ole niin voimakas että siitä olisi jotain hyötyä.

        HEI kaikki Koira kuin koira ei juoksuttamalla parane,on aina asteen parempi. Ehdottaisin aivojumppaa mikä vie energiaa ,koulutusta istu, paikka,odota... Aina kun mahdollistapidä koiro irti.Ai kyllä metsästyskoira rötköttämisestä pitää.


      • Ei kannata pitää...
        hilkka61 kirjoitti:

        HEI kaikki Koira kuin koira ei juoksuttamalla parane,on aina asteen parempi. Ehdottaisin aivojumppaa mikä vie energiaa ,koulutusta istu, paikka,odota... Aina kun mahdollistapidä koiro irti.Ai kyllä metsästyskoira rötköttämisestä pitää.

        irti sillä noilla riistaviettisillä koirilla se vietti tahtoo viedä vähän turhankin lujaa ja sitten niitä saat olla hakemassa milloin mistäkin siperiankorvesta tai huitsinnevadasta. Takaisin tullaan kun muistetaan että jaa taisi joku jossain pari tuntia sitten huhuillakin. Löytävät toki takaisin kotiin, mutta välttämättä muut koiran- tai maanomistajat tykkää.

        Mutta tuo aivojumppa tekee kyllä koiralle kuin koiralle hyvää.


    • Rantasaunio

      Minulla on sekarotuinen koira, jossa metsästys- ja paimenrotuja. Se käyttäytyi samansuuntaisesti pienempänä. Kesken lenkin alkoi hyppiminen ja riehuminen. Koira rauhoittui, kun meni vähän alkaa vetoleikkiä sen kanssa. Vedettiin dummypatukkaa tai hihnaa yhdessä ja sitten oli taas mukava jatkaa. Metsästysrotuinen koira on itsenäinen ajattelija ja minusta tuntuu, ettei sen koulutuksessa päde laumanjohtaja-ajattelu kovinkaan hyvin. Laumanjohtaja-asenteella voi pärjätä esimerkiksi molossien ja noutajien kanssa, mutta ei metsästyskoirien, varsinkaan sekarotuisten. Ei sellainen ymmärrä komentelusta juuri mitään. Sen kanssa pitäisi tehdä jotakin, jossa liikutaan ja jahtaillaan yhdessä. Kohteeksi sopii jänis, pallo tai frisbee. Pääasia, että juostaan, jokin liikkuu ja tehdään yhdessä. Mutta, jos tätä harrastaa aitaamattomalla alueella, koira kyllä melko varmasti lähtee riistan perään, jos vain hajun saa.

    • aloittajalotta

      Kiitos vastauksista! Koira nykyään 2v . Pääsee metsään juoksemaan irti, ei siitä huolta. Pyöräillään ja uidaan. On mukava koira. Älkää siis huoliko, ongelma saatiin kitkettyä pois. Parempi vastata myöhään kuin ei milloinkaan, eiksje? Mutta siis kiitos kaikille!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      980
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      238
      775
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe