Eläke

huh hei

Kertyy 17 vuotiaasta eteenpäin.

38

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aatos erkki

      ...ei Kemijärveläisillä ole tunnetusti iso.

    • huhhahhei

      Jos kemijärveläinenkin aloittaa työnteon vaikkapa 17 vuotiaana tai miten vaan, niin yhtä lailla se kertyy kuin muuallakin, täällä on ahkeria ihmisiä noin yleensä ja eläkkeensä ansainneita ja tienanneita, kannattaa jo nuorenkin ajatella koko elämänkaartaan.

      • just joo....

        Ilmeisesti pitää mennä lukioon jo päiväkodissa ja sen jälkeen hankkia jokin ammatti että kerkiäis töihin 17 vuotiaana jos sattuis olemaan töitä ja hautaankin pääsee ennenkuin eläkkeelle. Eikö se ois ollu parempi että vanhemmat ois päässet eläkkeelle kun ovat tehneet pitkän työuran ja nuoret pääsisivät työelämäänmukaan eivätkä syrjäytyisi. Isot pomot vain hakivat omaa etua että saavat paremmat eläkkeet. Iso tuloisten eläkkeistä ois joutanut säästää ja kansanedustajien eläkkeistä luopua. Ei mitään järkeä jos Karpelakin saa muutaman vuoden edustamisesta muutaman tonnin eläketä ja muut tulot päälle, kun normi kansalainen ei saa kokopäivä töistäkään tuollaisia palkkoja. Omia etuja ne on vain siellä edustaneet.


    • työmyyräkempasta

      Niinpä itse olen olen ollut työelämässä juuri 17 ikäisestä asti, kaiken aikaa töissä, olen myös 2 ammattitutkintoa töiden lomassa saanut suoritettua.
      Työ uraa tulee minulle siis 48 vuotta että pääsen eläkkeelle 65 vuotiaana.
      Tuossa vain nuo ensimmäiset 5 vuotta meni talkoillessa muille eläkeläisille itse en hyödy siitä ollenkaan joten olokaapa hyvät.
      Eläke ennusteeni mukaan jos saan vielä loppua-ajan olla työelämässä täysillä mukana on eläkkeeni 1475€/kk brutto, näin siis täällä yksityispuolella.

      • vai myyrä

        Ehkä silloin joskus on päässyt töihin 17 vuotiaana mutta nykyään pitäs olla nuori, hyvin koulutettu ja pitkä työ ura että pääsis ehkä töihin. Utopiaa kun ei ole kohta töitä kellään.


    • ei riitä tuo

      Tuo eläkeiän nosto takaisin 65 vuoteen oli kyllä varsinainen nahkapäätös, varmisti sitä joudutaan vielä korjaamaan jonnekin 68 vuoteen. Tai jos elinikä ennusteet alkaa laskea, niin sitten tullaan toki tuollakin toimeen, mikäli töissä kävijöitä riittää, ja niille löytyy jotain töitä tulevaisuudessa.

    • Kippis Mallasviskiä

      Olen viisikymppinen ja ollut eläkkeellä jo 20 vuotta.
      Kiitos siitä urheiluvedonlyönnin ja ravipelijen.
      Monivedossakin on tärähtänyt 200 000 euron voitot.
      Että silleen.

    • Vielä 10 vuotta

      Kovasti huonontaa eläkkeitten tasoa tuo uusi eläkepäätös. Laskeskelin tuossa juuri että jos teen töitä 65 vuotiaaksi saakka, on eläkkeeni noin 500 € pienempi uudella laskentatavalla verrattuna nyt voimassa olevaan.

      En kyllä käsitä SAK:n ja STTK:n halua tasakertymään. Palkka työuran alussa on aina pienempi kuin lopussa jolloin ollaan ammattitaitoisia huippuosaajia. Nyt ei ole enää mitään kannustinta jatkaa työuraa 65 vuotta pitempään. Bonus joka muka korvaa superkarttuma vesitettiin sillä, että siinä huomioidaan koko työuran palkka. Siis siinä huomioidaan se huono palkka siinä työuran alussa jolloin se huonontaa bonusta.

      Joten ei kiitos työuran jatkolle.

    • Kyösti Lumperg

      Paljon tulee elekettä kohta loppuu apukoulu ja jään sairaseläkkeelletai rupian hevos mieheksi

    • työhulluko

      Näyttää kun työnteko on monille jonkinlainen pakkopulla, josta halutaan mahdollisimman nopeasti pois eläkkeelle.
      Minä nautin työnteosta, se on tärkeä osa elämää ja antaa paljon muutakin, kuin ainoastaan siitä maksettavan palkan.
      meitä joille työnteko on henkisen hyvinvoinnin kannalta tärkeää on varmasti muitakin kuin minä. Lieneekö kuitenkaan Kemijärvellä ?

      • työtön hullu...

        kyllähän sitä työstä nauttis jos sitä sattus olemaan.


      • Eläkettä odottaessa

        Riippuu tietysti työstä voiko siitä nauttia. Jos työ on pakkotahtista liukuhihnahommaa, niin harvempi siitä nauttii. Tai jos työ on ruumiillisesti raskasta ja sitä tehdään suoriutumiskyvyn rajamailla, enpä usko kenenkään siitä nauttivan.

        Yhteenvetona voitaneen todeta, että suurin osa töistä tehdään pelkästään toimeentulon hankkimiseksi.

        Toki joitakin onnellisiakin löytyy joissa harrastuksesta on saatu tehtyä työ. Niitä on vain kovin harvassa.


      • työhulluko
        Eläkettä odottaessa kirjoitti:

        Riippuu tietysti työstä voiko siitä nauttia. Jos työ on pakkotahtista liukuhihnahommaa, niin harvempi siitä nauttii. Tai jos työ on ruumiillisesti raskasta ja sitä tehdään suoriutumiskyvyn rajamailla, enpä usko kenenkään siitä nauttivan.

        Yhteenvetona voitaneen todeta, että suurin osa töistä tehdään pelkästään toimeentulon hankkimiseksi.

        Toki joitakin onnellisiakin löytyy joissa harrastuksesta on saatu tehtyä työ. Niitä on vain kovin harvassa.

        Kovin on kyyninen näkemys tuo, että suurin osa töistä tehdään vain siitä saatavan palkan takia. Kuitenkin ihminen työskentelee vuosikymmenet. Kyllä siinä joutuu jo koulussa miettimään mitä työtä elämässä haluaa tehdä, ja sen mukaan sitten kouluja käydä. Ei voi olla niin, että suurin osa ihmisitä vain joten kuten käy pakollisen peruskoulun ja hakeutuu hanttihommiin lopun elämäksi.
        Jos noin olisi, niin mitä se kertoo suurimmasta osasta meistä ihmisiä ? Totta osalla on olosuhteet elämän alussa tosi huonot, eikä niistä kouluja pääse käymään, mutta ei se pidä paikkaansa valtaosalla ihmisistä. Monilla jo lapsuuden kodissa vanhemmat ovat sen verta valveutuneita, osatakseen ohjata lapsia paremman elämän tielle.
        Pieni osa meistä on saanut heikot lahjat, tai ei ole muuten kykeneviä ammattia opiskelemaan, valtaosa kuitenkin sen pystyy tekemään, koska koulutus on laadittu keskiverto ihmisen läpäistäväksi.
        Kemijärvi on toki paikkakunta jossa töitä ei ole ennenkään ollut valittavaksi asti, mutta silloin lähdettiin muualle hommiin, koska siitä se elämä koostuu. Minulle ei työnteko ole koskaan ollut pakkopullaa, oli kyseessä ne opiskeluajan hanttihommat, tai sen jälkeiset "oikeat" työt.


    • Hagertti

      Haii! Kyösti ei met työtä tehdä. Viistöistä on onnennumero. Osta kello

    • Väliinputoaja

      Eläkepäätöksen mukaiset muutokset pienentävät eläkkeitä tuntuvasti. Laskin tuossa, että jos laki tulee voimaan ensivuoden alusta, tulee eläkkeeni pienenemään 350 €/kk nykyisin voimassa olevaan eläkelakeihin verrattuna. Tämä väliinputoajan asema on kova. Näitä samankaltaisia juttuja on kohdalleni sattunut jo useampia joten eipä paljoa naurata.

    • #<}}]

      hyvähän se pomoilla ja johtajilla on tälläisiä asioita päättääkun ei tarvi miettiä eläkkeen suuruutta. Osa saa päivässä sen mitä meikäläiset kuukaudessa. Kuinkahan moni pääsee aikaisemmin eläkkeelle näistä raskaan työn tekijöistä tuskin monikaan. Kuinkanan moni esim. yhdistelmä rekka kuski jaksaa veivata pitkiä matkoja melkeen seitsenkymppisenä. Tiedossa on varmaan enemmän onnettomuuksia liikenteessä ja työpaikoilla. Nuorille ois mielummin annettu mahdollisuus työhön kuin puolikuolleet raatavat viimisillä voimilla.

      • jos nuorempi parempi

        Rekat ei tahdo nykyään pysyä tiellä.


    • Pettynyt eläkkeen od

      Koko uusi ratkaisu on täysi torso. Käytännössä 17 vuotiaana eläkettä pääsee tienaamaan vain muutamat harvat. Eli se osa uudistuksesta oli aivan turha. Tasakarttuma 1,5 % koko työuran ajan, pienentää eläkkeitä tuntuvasti. Tässä kohtaa SAK: ta ja STTK: ta vietiin kuin pässiä narusta. Työuran alussa on aina palkka pieni ja kasvaa työkokemuksen kasvaessa.

      1,7 % siirtymäkertymä korjaa hieman tilannetta, mutta kyllä tällä mallilla ovat tulevaisuuden eläkkeet tosi surkeita varsinkin kun töitä on tarjolla tosi niukasti ja nykyajan työt ovat pienipalkkaisia.

    • valinnaista se on

      Miten ne nykyajan työt sen pienipalkkaisempia on kuin ennenkään. Esim. lääkäri saa ihan hyvin nykyisinkin. Miksi jonkun alimman duunarin mukaan pitää lähteä asiaa ratkomaan ?
      jokainen voi kouluttautua sen mukaan mitä elämältä haluaa, jos sisua löytyy. Jos ei niin syyttäköön itseään.

      • niimpä......

        Mitä pirun järkeä kaikkien on kouluttautua lääkäriksi kun ei kaikille riittäis töitä ja kuka ne oikeat työt tekis. Pienipalkkaiset ne raskaimmat työt tekee jota ei arvosteta. Paskahan sitä hukuttais jos esim. roskakuskeja , siivoojia yms ei saatais töihin. Isopalkkaisilta sitä on varaa ottaa ja rokottaa.


    • Ei ainoa torso uud.

      Eläkeuudistu on torso... eli hyvin kaukana hyvästä uudistuksesta, puhukaa mitä kukin puhuu, niin se on nähtävä, että niin fiasko kuin olla mahtaa.

    • miten niin ?

      Osaatko perustella kantaasi mitenkään ? Miksi se on mielestäsi torso ?
      Mikä olisi sitten hyvä uudistus ?
      Uudistuksessa pyritään takaamaan jonkinmoinen eläke kaikille, joten miksi se torso olisi ? AY-tahot ovat asiaa sorvanneet noin 5 vuotta, eli ainakaan kovin nopeasti ei tuota ole saatu aikaan. Luulisi tuossa ajassa tulevan tosi harkittu ratkaisu, eikö vaan ?

      • Pettynyt eläkkeen od

        Tässä mentiin pelkästään SAK:n ja EK:n tahtotilojen mukaan karttumaprosentin osalta. Porkkanana oli, että nyt eläke alkaa karttua jo 17 vuotiaasta alkaen joten karttumavuosia tulee niin paljon lisää, että karttuma voidaan pitää 1,5 % koko työuran ajan.
        Tässä kuitenkin unohdettiin, että hyvin harvoilla alkaa työsuhde 17 vuotiaana. Enää ei käytännössä pääse mihinkään töihin, jos ei ole alalle käytynä ammattikoulua. Ammattikoulut ovat nykyään 3 vuotisia joten käytännössä työntekijätöihin mennään aikaisintaan 20 vuotiaina.
        Toisaalta tässä unohdettiin kaikki vähänkin kouluja käyneet ihmiset. Nämä tulevat työelämään yleensä 23-28 vuotiaina alasta ja koulutuksesta riippuen. Heidän palkkansa on työuran alussa varsin olematon, ja nykykäytännön mukaan pysyykin huonona koska työnantajat eivät halua maksaa kunnon palkkoja. Nykyään on melkeinpä pakko vaihtaa työnantajaa jos meinaa korottaa palkkaansa. Tämä tietenkin edellyttää muuttohalukkuutta paikkakunnalta toiselle.
        Koulutetut ihmiset häviävät tässä ratkaisussa kaikilla tavoin. Aluksi he opiskelun takia jäävät ilman palkkatuloa ja kuinkas muuten, ilman eläkekertymää. Sitten kun he työuransa loppumetreillä ovat, toivottavasti, saaneet palkkansa johonkin kuosiin, jatkuukin kertymä edelleen paskaprosenteilla.
        Toinen porukka joka häviää kovasti, on juuri nyt yli viisikymppiset. He eivät ole saaneet kertymiä 17 vuotiaasta alkaen. Ja silti heidän prosenttinsa tippuu radikaalisti.

        Lopputulemana siis on TORSO!


      • siten niin

        Torso mikä torso. Piti lyhentää työuria jotta vastaavasti aikaisemmin työläiset vanhemmassa päässä pääsevät vapaalle, ja nuoret vastaavasti työelämään työttömyyden-, ja syrjäyttämisen asemasta. Aluksi perusteluksi.


      • Eevertti Eläkeukko
        siten niin kirjoitti:

        Torso mikä torso. Piti lyhentää työuria jotta vastaavasti aikaisemmin työläiset vanhemmassa päässä pääsevät vapaalle, ja nuoret vastaavasti työelämään työttömyyden-, ja syrjäyttämisen asemasta. Aluksi perusteluksi.

        Ei lyhentää vaan pidentää niin, ettei tule oikeusmurhaa millekkään ikäryhmälle niinkuin tässä nyt EK:n johdolla tehtiin.


      • täsmennä eevertti
        Eevertti Eläkeukko kirjoitti:

        Ei lyhentää vaan pidentää niin, ettei tule oikeusmurhaa millekkään ikäryhmälle niinkuin tässä nyt EK:n johdolla tehtiin.

        Perustelisit tarkemmin, miksi pidentää pitää työuraa, ja kenelle muuten tulee mainitsemasi oikeusmurha, jos ei pidennetä, kun oikeasti tulisi lyhentää 55 v. raskaissa töissä ja keveissä 60 v. eläkkeelle siirtymiseen täysin palvelleena.


      • Eevertti Eläkeukko
        täsmennä eevertti kirjoitti:

        Perustelisit tarkemmin, miksi pidentää pitää työuraa, ja kenelle muuten tulee mainitsemasi oikeusmurha, jos ei pidennetä, kun oikeasti tulisi lyhentää 55 v. raskaissa töissä ja keveissä 60 v. eläkkeelle siirtymiseen täysin palvelleena.

        Koko eläkeuudistuksen perusteena oli pidentää työuria jotta huoltosuhde ja julkinen talous saadaan kestävälle pohjalle.
        EK:n tavoite, joka on jäänyt vähemmälle huomiolle, on työnantajien eläkemaksujen pitäminen ennallaan tai pienentäminen. Tämä olikin varmaan ainoa tavoite joka toteutui täysimääräisinä.
        Oikeusmurha tässä yhteydessä tarkoittaa sitä, että nämä nyt viisikymppiset jäävät ilman alkupään eläkekarttumaa ja loppupään karttuvat leikataan. Jos verrataan nyt voimassaolevaa eläkejärjestelmää ja tätä tulevaa, alenee eläkkeitten taso 300-500 € kuukaudessa.

        Olisi helvetin kivaa jäädä eläkkeelle 55 tai 60 vuotiaana. Myös nuoret tulisivat mielellään töihin pois syrjäytymästä. Tähän ei vain ole varaa.


      • K. N.
        Eevertti Eläkeukko kirjoitti:

        Koko eläkeuudistuksen perusteena oli pidentää työuria jotta huoltosuhde ja julkinen talous saadaan kestävälle pohjalle.
        EK:n tavoite, joka on jäänyt vähemmälle huomiolle, on työnantajien eläkemaksujen pitäminen ennallaan tai pienentäminen. Tämä olikin varmaan ainoa tavoite joka toteutui täysimääräisinä.
        Oikeusmurha tässä yhteydessä tarkoittaa sitä, että nämä nyt viisikymppiset jäävät ilman alkupään eläkekarttumaa ja loppupään karttuvat leikataan. Jos verrataan nyt voimassaolevaa eläkejärjestelmää ja tätä tulevaa, alenee eläkkeitten taso 300-500 € kuukaudessa.

        Olisi helvetin kivaa jäädä eläkkeelle 55 tai 60 vuotiaana. Myös nuoret tulisivat mielellään töihin pois syrjäytymästä. Tähän ei vain ole varaa.

        Varojen puutetta ei ole, on vain yhteiskunta- talousjärjestelmä jo ylikypsynyttä imperialismia, monopolikapitalismia, -minkä puolesta oikeistolaiset porvaristo voimat johtavat maan ns. tavallisen kansan kurjuuteen, -sanoi aikanaan Marx: -"Rikkaus
        kasaantuu yhtäälle ja kurjuus toisaalle", .-eli kasaantuneet pääomat kasaantuvat vähäiselle kansan osalle ja kurjuus lisääntyy suurelle kansan osalle.., ja vain siksi
        kun Eduskunnan ns. "vasemisto" 0n yhdentynyt porvarillisen politiikan tukivoimaksi ja EU - myönteiseksi, -mistä nykyajan kärjistyvät ristiriidat syvenevät,

        Näissä oloissa kasvaa pääomien keskittyminen yhä harvempien omistukseen, ja vastaavasti varattomuus kurjistaa yhä suuremppaa kansanjoukkoa, -jolle valehtelevat, ettei muka ole varoja, -no mistä niitä riittää maasta poisvientiin? Eiköhän ne työtätekevä työläiskansa luo tuotannossa, mutta tekijät jäävät entistä tulonjaossa pienemmän tulon ansaitsijaksi.

        -Työttömyys on paha kapitalistinen vitsaus, ja modernit tuotantovälineet osana pääomana syrjäyttää työläisiä työttömäksi...
        -Heidät kun työllistetään ja nuoret voimat pääsevät tuottamaan kansantuloa, .mitä jaetaan oikeudenmukaisemmin pääomalta työlle ja verotusta työltä pääomalle, -niin eikö ne eläkeiät voisi hyvin alentaa 55 ja 60 vuotiaille oikeudeksi nauttia työnsä tuloksistaan---... ?
        Työttömiä oikeasti on EU - Suomessa jo yli puolimiljoonaa ihmistä, ja päivisin yhä uusia syrjäyttävät työvoimareserviin. -siinä on se oikeusmurha tuomita kasvavat joukot ilman työstä saatavaa toimeen tuloa, -ja jo reilusti yli miljoona suomalaista kärsii tästä ehdottomasta kurjuudesta, mainitsemassanne oikeusmurhassa , -vailla ihmisoikeuksia. Työ on ensimmäinen elämäntarve, ja jokaiselle oikeus säännölliseen työhön, oikeudenmukaisella palkalla, -mikä ei ole palkka työstä, vaan työläiselle maksu työvoiman kuluttamisesta kapitalistien riistosuhteissa.

        Nykyinen eläkereformi, -uudistut on torsoista torsoin.

        Väittää 1.10 2014 Kemijärvellä Kaarlo Nurmikumpu.

        P: S,-piti välttämättä kirjoittaa...(k. n).


    • Ei ole valinnaista

      Turha puhua jostakin kouluttautumisesta lääkäriksi sisulla! Siihen ammattiin pystyvät vain harvat kouluttautumaan koska useimmilla ei riitä äly ja ennenkaikkea oma halu opiskeluun.

      Tuo on juuri sitä nuorten kokkareiden paskanjauhantaa jota nykyään kuuluu monilta tahoilta. Ulkoistuksien myötä ovat palkat alentuneet ja 0-sopimukset astuneet kehiin. Ne jos mitkä ovat työntekijöille huonoja. Illalla sanotaan että huomenna ei ole töitä, tule ylihuomenna tunniksi. Koita siinä sitten taiteilla kun on epävarmuus koko ajan käsillä.

      • turha sitte valittaa

        No kyllä on aivan turha valittaa, jos asenne on se, että ei halu riitä opiskeluun. Ei siinä älyn jättiläinen tarvitse olla, kun tietää ansiotason jäävän verrattaen matalaksi.
        Se on ollut sitten oma valinta, ja se on sitten kärsittävä, mitä siitä enää vaikertaa.


      • Kateenpaska
        turha sitte valittaa kirjoitti:

        No kyllä on aivan turha valittaa, jos asenne on se, että ei halu riitä opiskeluun. Ei siinä älyn jättiläinen tarvitse olla, kun tietää ansiotason jäävän verrattaen matalaksi.
        Se on ollut sitten oma valinta, ja se on sitten kärsittävä, mitä siitä enää vaikertaa.

        Se on hieno asia että joillekin ihmisille tämä elämä on niin selkeää ja helppoa. On vain tehtävä muutama oikea valinta. Sitten uurastetaan opiskelun ja työn parissa niin kohta jo onkin kaikki pankkitilit täynnä rahaa eikä enää eläkkeistä tarvitse huolehtia!

        Näin se menee! Kun vain tekee oikeat valinnat ja on ahkera.

        Uskoo ken tahtoo. Kokkareiden päiväunia ellei sitten isipappa tunne oikeita kamuja joiden avulla homma luistaa!


    • turha valittaa.

      Kovin on katkeraa vuodatusta, vaikka kyse on ihan omasta valinnasta. Jos ei ole viitsinyt ammattiin opiskella, niin eikö tuo ole ihan oma valinta ?

      Minulla isäpappa oli ihan duunari vain, mutta sen verta valveutunut, että ymmärsi kannustaa lapsensa opiskelemaan.

    • Ojalnlaskuoppi

      Tutustukaa tähän,ennenkuin puhutte eläkkeistä! 6 Eläkejärjestelmän sopeuttamisesta eliniän pitenemiseen
      229
      Tietoruutu 6.2. Elinaikakertoimen laskeminen
      Tässä tietolaatikossa esitetään hieman yksinkertaistetusti elinaikakertoimen laskemi
      -
      sen pääperiaatteet*.
      Ihmisten eläessä pitempään myös eläkkeitä maksetaan pitempään. Elinaikakertoimen
      idea on, että jos ihmisten oletetaan elävän vuoden kauemmin, niin eläkkeiden tasoa
      lasketaan euromääräisesti niin paljon, että tämä yhden vuoden kauemmin maksettu
      eläke tulee huomioiduksi alemman kuukausieläkkeen muodossa.
      Elinaikakertoimen laskemisessa käytetään hyväksi elinaikalukua (EAL). Elinaikaluku on
      sama asia, kuin odotettu elinaika, mutta lisäksi jokaista jäljellä olevaa vuotta diskonta
      -
      taan ennalta sovitulla korkotasolla (koska tänä vuonna maksettu euro on arvokkaampi
      kuin ensi vuonna maksettu euro).
      Seuraavaksi esitetään esimerkinomainen laskelma kahden kohortin elinaikakertoimis
      -
      ta (vuosina 1955 ja 1973 syntyneet). Vuonna 1947 syntyneiden elinaikaluku lasketaan
      siksi, että se on valittu perusvuodeksi ja kaikkien tulevien ikäluokkien elinaikalukuja
      verrataan siis siihen.
      Oletukset

      Vuonna 1947 syntyneiden odotettu jäljellä olevien elinvuosien määrä 63 vuoden
      iässä: T
      0

      18,6

      Vuonna 1955 syntyneiden odotettu jäljellä olevien elinvuosien määrä 63 vuoden
      iässä: T
      1

      20

      Vuonna 1973 syntyneiden odotettu jäljellä olevien elinvuosien määrä 63 vuoden
      iässä: T
      2

      23

      Diskonttokorko: r = 2 %

      EAL = elinaikaluku eli diskontattu odotettu jäljellä olevien elinvuosien määrä
      63-vuoden iässä
      EAL
      1947
      = 1 1/(1 r) 1/(1 r)
      2
      ... 1/(1 r)
      18,6
      = 1 1/1,02 1/1,02
      2
      ... 1/1,02
      18,6

      16,00
      EAL
      1955
      = 16,68
      EAL
      1973
      = 18,66
      Vuonna 1955 syntyneiden elinaikakerroin EAK
      1955
      = EAL
      1947
      /EAL
      1955
      = 0,96
      Vuonna 1973 syntyneiden elinaikakerroin EAK
      1973
      = EAL
      1947
      /EAL
      1973
      = 0,86
      *Tarkempi

    • Eevertti Eläkeukko

      Tämä sun juttus on vain elinaikakertoimen laskentaa. Vaikuttaa toki eläkkeisiin. Siis jos poistut työelämästä aiemmin, pienentää elinaikakerroin eläkkeesi euroja.

      Laskentamallin ei tarvitse hallita nähdäkseen kertoimen vaikutuksen omalta kohdaltaan. Siitä on olemassa taulukoita.

      Kaarlolle sanoisin että taas keksittiin se iänikuinen imperialisti kapitalisti löpinä. Katteleppas Kaarlo vähän Suomineitosen lompakkoa ja puhu vasta sitten rahojen riittävyydestä. Huomioi kuitenkin että lisävelkaa ei voi enää ottaa vaan velkaa pitää alkaa lyhentää. Jos sulla on oikeaa tietoa asiasta, kerro se suomeksi äläkä kopioi jostain kommarioppaasta!

    • Ojalanlaskuoppi

      Tämä sun juttus on vain elinaikakertoimen laskentaa. Vaikuttaa toki eläkkeisiin. Siis jos poistut työelämästä aiemmin, pienentää elinaikakerroin eläkkeesi euroja

      Tämä vaikuttaa maksettavan eläkkeen määrään.1947 vuonna syntyneille kerroin on 1.oo ja 1973 syntyneillä:0,86 Esim.1000€, x 1=1000€ ,mutta 1000 € x 0,86=860 € . Tämä vaikuttaa,vaikkä jäisit eläkkeelle 65 v. Elinikä kerroin tulee siitä,kun oletetaan,että ihmiset elävät pidempään tulevaisuudessa.
      Tämä ei ole mikään "juttu",vaan tosiasia.

      Suomen eläkejärjestelmän
      sopeutuminen eliniän
      pitenemiseen
      Eläkekysymysten asiantuntijatyöryhmän raportt

      • Eevertti Eläkeukko

        Juuri sitä yritin kertoa. Kun odotettavissa oleva elinaika pitenee, tulee työssä olla pitempään saadakseen saman eläkkeen. Ellei ole, elinaikakerroin toimii ja leikkaa eläkettä.
        Jotta itse saisin täyden eläkkeen on minun oltava töissä 65 vuotta ja 7 kuukautta. Jos jään aiemmin, leikkuri toimii. Tämä ei muuta mihinkään sitä tosiasiaa että kertymä tässä uudessa mallissa on persiistä. Tässä toimii kaikki itun leikkurit vaikka olis satavuotiaaksi töissä!


    • K. N.

      Kiitos Eevertti Eläkeukko, huomioidessasi Kaarlon, siis allekirjoittaneen juttusi koristeeksi ANTI SELLASIESSA TUNNOISSA.

      Lienet kuullut, että olen työväenluokan kommunistipuolueen jäsen, ja siinä omi- naisuudessa puhun, kirjoitan työväenluokka- ja puoluekannassa, en jorise, kuten niin monet jankuttavat tätä aikaa ja näitä olosuhteita, -jossa saa yhä useampi tehdä työtä yhä pitempään, ja saman aikaisesti suuret nuorisojoukot saavat pelailla tietokoneella -olematta tuottavassa, aineellisessa työssä, mikä ei tietenkään ole nuorison syy, -vaan no, -jo imperialistisen monopolikapitalismin vaiheen monopolisen kilpailun syy, -mikä alkoi 1800 - 1900 lukujen vaiheessa, jolloin ns. vapaa kapitalismi kehittyi monopolikapitalismiksi maailman laajuisesti, mikä taantuma alati kärjistyy syvetessään.., -näissä oloissa voitte ja saatte laskeskella matemaattisesti kuten kukin älytasossaan osaa laskea niitä eläkevuosille siirtymisiänne, -mutta tavoite oli kommunisteilla aikanaan 55 ja 60 vuotta, -eikä se tavoite ole vieläkään ohi eletty, siihen pyritään me kommunistit työväenluokan joukko-osastona, puolueena.., -tule joukkoon, -tai puolustele tätä n s. porvarillista "demokraattista" aikaa, -mikä vitsin murjaisu niin monella on takertua siihen "demokratiaan", ikuistaessaan näitä onnettomia olosuhteita tallisien kansan kasvavaksi kurjuudeksi ja työhiostusta kovennetaan pitentämällä
      työuria eläkkeelle pääsyn muka turvaksi. Saman aikaisesti viedään maasta pois tuotannon pääomia, rahana y m aineellisia raaka ja voimavaroja.

      Väitän, myös rahaa on, mutta se on riistäjien pankkiholveissa, pois yhteiskunnan ja tavallisien ihmisen hyvinvoinnista. Muutos viimein tulee, -tosin ei nyt näissä
      oloissa, -mutta ei nämä olosuhteet ole ikuisia, eikä ongelmia taskulaskimilla ratkaista.

      Pidän työväenluokan marxilais - leniniläisen maailmankatsomuksen, ja tiedän, että monet työväenluokkaan lukeutuvat eivät edes ole avanneet koskaan Marxin. Engelsin. Leninin ja Stalinin teoreettista oppiaineistoa, -vaan kuten esimerkiksi Eduskunnan vasemisto on niistä irtisanoutuneet jo kokonaisvaltaisesti, -ja hyväksyvät tämän taskulaskin ideologian, -miten kusetetaan yhä pitempään hiostamalla työläisiä, -ja miten yhä suuremmat joukot on syrjäytetty työstä..,
      -joille ri kerry eläkettä edes nimeksikään, -vaikka eläisivät pitempää...-niin pitempään kun ja jos nämä onnettomat yhteiskunta. talousongelmat jatkuu, on työttömänä yhä suuremmat ja suuremmat joukot, sekä vain eliittiryhmän lapset saavat opiskella, -No ensivuoden eduskuntavaalissa voi jo tehdä poliittisen muutoksen parempaan aikaan, -valitkaa oikein myös omasta
      eläkeoikeudesta...ym.

      Hyvin monet vielä selittää, lupaa ja puolustelevat, mutta myös todelliset muutoksen voimat vähitellen kasvavat, -vaikka en enää sitä aikaa näe, mutta ei se muutos minusta riipu.., riistetyt ja sorretut voimat herää, eikä taskulskimilla sitten voiteta kansan tappiosi edes eläkesiirtymisiä, ne siirtmät tulrevat olemaan 55 ja 60 vuotta ja niihin on varoja... Irti EU: a! Torjuttava NATO ym. pääomaliittoutumat

      Hiukan vain alustukseksi Eevertti...

      Kaarlo Nurmikumpu (ktp) Kemijärvi

      • Eevertti Eläkeukko

        Me elämme Suomessa. Meillä on vallalla demokratia. Tässä yhteydessä sillä tarkoitetaan kansalaisten mahdollisuutta vaikuttaa päätöksen tekoon niin kunnallisessa kuin valtakunnankin tasolla.
        Kun arvioidaan kansalaisten halua kannattaa ja tukea Marksin ja Leninin sekä muiden kommunistien oppeja, ei voi tulla muuhun tulokseen kuin, että sitä halua ei ole. Suomessa ei siis kannateta KTP:a ja yleisestiottaen myös muun vasemmiston kannatus on hiipunut hiljalleen ja hiipuu edelleenkin.
        On siis turha höpötellä niitä Stalinin, Leninin ja Marxin oppeja kun niitä ei kukaan nykypäivänä enää vakavasti ota.
        Saat toki Kaarlo touhuta KTP: n kanssa niinkuin haluat sillä Suomi on vapaa maa toisin kuin nykyinen Venäjä tai entinen Neuvostoliitto. Siellä vielä nykypäivänäkin vallassa olivat voivat häivyttää kansalaisia jos heidän toimintansa on vallanpitäjien mielestä haitallista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5269
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1552
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      190
      1430
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe