Lähestymiskielto

leppis

onko kellään kokemuksia lähestymiskiellosta? ei väliä, onko sitten ollut sen saaja vai sen hakija.

jokainen tapaus on varmasti erilainen, mutta haluaisin kuulla kokemuksista. onko se toiminut? minkälaisia rangaistuksia läh.kiellon rikkomisesta on tullut? oliko läh.kielto hankala saada?

20

10298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei ole paljon apua

      Lasteni isälle määrättiin läh.kielto mutta oli kovan työn takana ja häntä kunnioitettiin huomattavasti enemmän oikeudessa kuin minua. Hän sai mm. kaksi kertaa lykkäystä asian käsittelyyn voidakseen hankkia todisteita minua vastaan vaikka minua vastaan ei kieltoa haettukaan. Näiollen lähestymiskiellon määräämiseen meni lähes puoli vuotta aikaa ja sinä aikana olin todellisessa väkivallan helvetissä. Onneksi tuomari hyväksyi ne todisteet ja todistajat jotka minulla oli mutta minua ivattiin ja pilkattiin omasta käyttäytymisestäni jotta olisin perunut kaiken ja antanut anteeksi kaiken kärsimäni häpäisyn, halvelksunna, asioitteni penkomisen, henkisen ja seksuaalisen väkivallan sekä kaikenlaisen kiduttamisen. Lähestymiskieto kyllä esti x-puolison tunkeutumisen henkilökohtaisesti elämääni mutta hän kanavoi kaikki asiat lasten kautta ja lapset hyvin äkkiä oppivat isän toivetta toteuttaen nimittelemään äitiään huoraksi ja perseennäyttäjäksi ym. ym. Minusta kyseessä oli myös kiellon rikkominen mutta sellaista on kuulemma siedettävä jos on "leikkiin ryhtynyt". Kun joku ehdotti tällaisissa tapauksissa eräänlaista "oman käden oikeutta" niin ilmeisesti minunkin elämäni olisi ollut ehkä siedettävämpää epävirallisen oikeuden päätöksellä. Nyt pitää edelleen alistua olemaan huora ym.

      • Anonyymi

        Kuulostaa siltä, että olet pettänyt ja sitten tekeydyt uhriksi.

        Muutenkin saa aika reppana olla, että alistuu kaikkeen tuohon mistä vinguit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuulostaa siltä, että olet pettänyt ja sitten tekeydyt uhriksi.

        Muutenkin saa aika reppana olla, että alistuu kaikkeen tuohon mistä vinguit.

        Uskoisin, että vain luuseri kommentoi tavallasi.
        En tiedä varmaksi, kun tuollaisessa seurassa en liiku. Vieläpä 17 vuotta vanhaan juttuun.


    • Hakijana

      Itse olen parhaillaan hakemassa kieltoa ja asian käsittely on piakkoin. Mulla ei siis ole varsinaista kokemusta vielä, miten helposti kiellon saa ja miten se ylipäätään tehoaa. Varmasti joihinkin tapauksiin hyvinkin ja joihinkin taas ei.

      Neuvona voin sanoa, että ainakaan oman kuntani poliisista ei hirveästi ollut apua koska vakavampia rikoksia ei asiassa ole tapahtunut. Käräjäoikeuksien sivuilta saa tietoa lähtestymiskiellosta, ja neuvoisinkin kääntymään heti mieluummin oikeuden puoleen jollei kokemasi uhka ole aivan akuutti. Kiireelliset kiellot ovat taasen poliisin asia. Kiellon määräämiseen ei tarvita varsinaista tapahtunutta väkivaltaa tai selvää väkivallan uhkaa, mutta häirinnän tai ahdistelun täytyy olla jollakin tavalla toistuvaa, eli vaikkapa yhden häirintäpuhelun perusteella ei kieltoa YLEENSÄ voi saada.

      Netistäkin saa lomakkeen, jolla kieltoa haetaan. Oikeudessa osaavat suht hyvin neuvoa ja tarvittaessa oikeusapua saa oikeusaputoimistosta, jos on pienituloinen niin sitä saa ilmaiseksi. Kannattaa kerätä kaikki mahdolliset todisteet hakemuksen tueksi, esim. ylöskirjatut tekstiviestit, puhelut tarkkoine aikoineen, sanalliset uhkaukset tms. Jos asiassa on tarvittu poliisia tai olet esim. soittanut hätänumeroon häirinnän takia, niin ne tiedot saa poliisilta. Mun tapauksessa tiedot sai vasta kun olin ensin laittanut asian vireille oikeudessa.

      Jos sulla on todistajia, jotka voi todistaa käsittelyssä, niin ne kirjataan lomakkeelle ja hakijan on itse huolehdittava, että todistajat saapuvat asian käsittelyyn. se, ketä vastaan haet kieltoa, pyydetään sinne luonnollisesti oikeuden toimesta. Hakeminen ei teknisesti ole mitenkään hankalaa, mutta saa nyt nähdä millainen se käsittely itsessään on..

      Mä kuulisin myös mielelläni kaikkien kokemuksia lähestymiskiellosta ja etenkin toistuvaa häirintää ja ahdistelua kokevien kokemuksia, miten ootte pärjänneet / selvinneet!

      • ja päin honkia

        hyvin tehosi. nainen joka kiellon mulle hommasi ei ollut tuttu muualta kuin kapakasta enkä täten ollut hänen luonaan käynyt koskaan enkä ottanut häneen yhteyttä. miksi hommasi, en tiedä. tosin kopeloi päissään niin minua kuin muutakin. tiedän kyllä mitä kautta osoitteeni tiesi. hänen osoitettaan en tiennyt ennen paperien näkemistä poliisilaitoksella. kova uho päällä ettei siellä saa enää käydä.

        työpaikka meni kun kuulivat asiasta enkä uutta ole löytänyt. tuskin löytyykään.
        poliisi antoi kiellon suoraan, ei ollut oikeudenkäyntejä, isot uhkaukset linnaan joutumisesta (ilmeisesti eivät laillisia tai lakiin perustuvia) päälle.


      • monta kertaa hakenut
        ja päin honkia kirjoitti:

        hyvin tehosi. nainen joka kiellon mulle hommasi ei ollut tuttu muualta kuin kapakasta enkä täten ollut hänen luonaan käynyt koskaan enkä ottanut häneen yhteyttä. miksi hommasi, en tiedä. tosin kopeloi päissään niin minua kuin muutakin. tiedän kyllä mitä kautta osoitteeni tiesi. hänen osoitettaan en tiennyt ennen paperien näkemistä poliisilaitoksella. kova uho päällä ettei siellä saa enää käydä.

        työpaikka meni kun kuulivat asiasta enkä uutta ole löytänyt. tuskin löytyykään.
        poliisi antoi kiellon suoraan, ei ollut oikeudenkäyntejä, isot uhkaukset linnaan joutumisesta (ilmeisesti eivät laillisia tai lakiin perustuvia) päälle.

        Kerrot kyllä ihan p:kaa, lähestymiskieltoa ei poliisi suoraan voi antaa kuin aivan selkeissä väkivalta- tai häiritsemistilanteissa. Todisteita pitää kiellon hakijalla olla niin paljon että tulkinnan varaa ei jää. Noilla kertomillasi kuvioilla ei ole mahdollista edes hakea kieltoa, taisit jättää jotain kertomatta? Se että työpaikka meni, on osoitus siitä että se joka kiellon saa, ei ole sopiva mihinkään työyhteisöön. Jos kiusaat, häiritset tai muuten vaihingoitat toista, ei kukaan halua sinua pitää töissä yleisen työrauhan vuoksi.


    • Diana

      Kyselit lähestymiskiellosta,mulla on todellakin omakohtaisia kokemuksia.Erosin poikaystävästäni alkuvuodesta ja sen jälkeen häiriköinti alkoi.Yritin alussa olla "kaveria",mutta hän luuli,että juttumme jatkuu ja tein lopullisen pisteen tarinallemme.Se ei hänelle sopinut ja hän soitteli ja lähetteli viestejä,joissa uhkaili tappavansa minut.Alku syksystä hän tuli oveni taakse humalassa ja uhkasi ampua minut ja lapseni
      (eivät hänen lapsia).Tein asiasta rikosilmoituksen ja hain samalla lähestymiskieltoa,jonka sainkin viikon kuluessa.Ensin väliaikaisen ja laajennettuna.Lopullisen perusmuotoisen sain myös
      oikeudenkäynnin kautta.Käsittely meni meillä nopeasti,koska katsottiin,että asianomainen ei tule jättämään meitä rauhaan,vaikka lupaili oikeudessa vaikka mitä.Hän on kolme kertaa jo rikkonut lähestymiskieltoa ja joka kerrasta olen joutunut tekemään rikosilmoituksen.Eli syytteitä hänelle tuli mm.kotirauhan rikkomisesta ja laittomasta uhkailusta näiden lisäksi.Oikeudenkäyntiin hän ei saapunut ja käsittely siirtyi loppu vuoteen.Nyt hänet poliisit hakevat sinne.Raskasta aikaa on ollut,mutta paremmasta ja ennenkaikkea turvallisemmasta tulevaisuusesta uneksin.En iltaisin uskalla liikkua yksin ulkona ja lapsiani vartioin ehkä liiankin paljon.Mutta kaikille lähestymiskieltoa hakeville tiedoksi,että itse pitää olla myös erittäin aktiivinen ilmoitusten suhteen ja kaikki tapahtumat kannnattaa kirjata ylös.Ei kiellot aina tunnu auttavan,mutta onpa helpompi ilmoittaa poliiseille tapahtumista.Tsemppiä kaikille samassa tilanteessa
      oleville ja rauhallista tulevaisuutta!

      • leppis

        Itselläni on myös omakohtaista kokemusta lähestymiskiellon hakijana.

        Erosin poikaystävästäni keväällä -03, ja päätös oli yksin mun. Se mies ei olis halunnu erota, ja toisaalta kävikin häntä hieman sääliksi. Joten, yritin olla kaveri hänen kanssaan, mutta ei siitä mitään tullut. Pikkuhiljaa kun hän tajusi, ettei meistä mitään koskaan enää tulisi, hän alkoi soittelemaan ja lähettämään uhkausviestejä. Uhkasi tappaa minut, perheeni ja itsensä lopuksi.
        Lopulta hän kävi kimppuuni yleisellä paikalla keskellä päivää. Se oli lievä pahoinpitely, tein siitä rikosilmoituksen.

        Tilanne paheni koko ajan, en voinut enää kulkea yksin missään, edes päivällä. Hän ajeli asuinalueellani edestakaisin löytääkseen minut. Muutaman kerran hän löysikin, onneksi mitään ei päässyt tapahtumaan kun en ollut yksin.
        Siinä vaiheessa jouduin muuttamaan pois kotoa, ystäväni luokse. Kun exäni ei enää minua löytänyt, alkoi helvetillinen tekstiviesti ja puhelutulva!! Päivän aikana saattoi tulla yli 100 puhelua ja kymmeniä tekstiviestejä.
        Kaikki kirjoitin ylös sanasta sanaan ja tarkat kellonajat myös. Kaikki oli todisteena oikeudessa.

        Hain hänelle siis lähestymiskieltoa ja tein rikosilmoitukset kaikesta mahdollisesta.
        Häntä vastaan oli paljon näyttöä; puheluiden ja viestien lisäksi 2 lievää pahoinpitelyä (toisesta 2 todistajaa oikeudessa), kotirauhan rikkominen, laiton uhkaus.

        Sain exälleni väliaikaisen lähestymiskiellon jo poliisilta, ja oikeudessa hänelle määrättiin laajennettu kielto.
        Kerran hän rikkoi kieltoa, ja sai siitä vain 105€ sakot.
        Lähestymiskielto meni umpeen tänä kesänä, heinäkuussa, eikä exästäni ole sen jälkeen onneksi kuulunut mitään.

        Kielto siis tehosi hyvin, onneksi.

        Itse koin koko prosessin hyvin raskaana. Jouduin tekemään hirveästi töitä saadakseni läh.kiellon exälleni. Monet käynnit poliisissa (kuulusteluissa ja rikosilmoitusten tekemisissä), asianajajan hankkiminen ja hänen tapaaminen, todisteiden kerääminen.. Yleensäkin kaiken järjestäminen ja eri paikoissa ravaaminen. Sen lisäksi, että kävin vielä töissä ja jouduin aina järjestämään itselleni "saattajan" joka paikkaan.. Se oli erittäin raskasta.
        Lisäksi oikeudenkäynti.. Jouduin kohtaamaan exäni siellä ja kertomaan vaikeita asioita tuntemattomien ihmisten edessä.
        Uhrin asema on aina vaikea. Itse tarvitsin lukuisia käyntejä psykologilla, että sain asian "käsiteltyä" pois mielestäni.

        Täytyy olla onnellinen, ettei meille syntynyt lapsia. Sitten asia olisi jo paljon vaikeampi. En saisi häntä kokonaan pois elämästäni koskaan..

        Nykyään olen onnellinen, elän avoliitossa ihanan miehen kanssa, ja meillä on pieni vauva. Tällä hetkellä elämä hymyilee :)

        Kiitos teille, kun kerroitte omista kokemuksistanne!! Voimia!


    • jane2

      saako lähestymiskiellon jos saa paljon tekstiviestejä usean kuukauden ajan,mutta tekstiviesteissä ei ole mitään uhkailua?.

      • d e e e e

        Ei lähestymiskiellon määrääminen vaadi uhkailua.

        Laki lähestymiskiellosta 2 §: "Lähestymiskielto voidaan määrätä, jos on perusteltu aihe olettaa, että henkilö, jota vastaan kieltoa pyydetään, tulisi tekemään itsensä uhatuksi tuntevan henkilön henkeen, terveyteen, vapauteen tai rauhaan kohdistuvan rikoksen tai muulla tavoin vakavasti häiritsemään tätä. "

        Lukuisien teksiviestien lähettäminen voi olla tätä mainittua muuta vakavaa häirintää tai viestintärauhan rikkomsita (eli rauhaan kohdistuva rikos).


      • hakattu mies

        Kyllä, jatkuvat häiritsevät yhteydenotot ovat peruste, jolla lähestymiskielto voidaan määrätä. Entiselle tyttöystävälleni määrättiin lähestymiskielto, koska häirintä jatkui esittämistäni kielloista huolimatta. Pidä viestit tallessa, jotta sinulla on näyttöä käräjäoikeudessa häirinnästä. Viestien ei tarvitse olla uhkailevia, jotta ne olisivat häiritseviä.

        Lähestymiskiellon toimivuus on tapauskohtaista. Niitä rikotaan usein. Entinen tyttöystäväni uhkaili minua vakavalla väkivallalla saatuaan lähestymiskiellon ja on muutenkin jatkanut häirintää puoli vuotta. Vuodenvaihteessa tapahtuneita kiellon rikkomisia tullaan käsittelemään käräjäoikeudessa arviolta syyskuussa. Sinulla on pitkä ja turhauttava prosessi edessä, jos viesti ei mene perille häiriköllesi.


    • Ikävä juttu

      Erään lähestysmis kiellon "anatomia" erään pariskunan (naimisissa) vaimo oli tehnyt velkoja mihensä tiedoilla ja nimissä ja mihensä saatua tietää asiasta.oli vaimo lähtenyt aamusella ns.kulkemaan ja mennyt poliisiasemalle 2satuileen ja kas poliisi "paukkas miehen asunolle josta poliisit vei hänet ja kuulusteltavaksi ja lähestymis kielto tuli..no asia osottautui "kestämättöin perustein tuon vaimon puolesta ilmoitetuksi.ja aiheeton lähestymis kielto jäi tuon miehen osalta viranomaisten "tieto järjestelmään" asian jälkikäteinen oikominen olis tullut maksaan niin paljon kaikkine asianajo kuluineen,etti tuolla aviomihellä ollut enää varaa,olihan vaimonsa tyhjentänyt mihen varallisuuden..

    • narujatketta6

      Miksi naiset yleensäkään roikkuvat näissä vajakkimiehissä vuositolkulla.
      Sen huomaan heti jos mies on häiriintynyt.
      Luuserin tunnistaa helposti, poikkeava alkoholin käyttö. Juo kuin sieni tai raivoraitis.
      Ei oikeita kavereita, "mielikuvituskavereita" kyllä riittää.
      Epänormaali äitisuhde, käy äidillä jopa useita kertoja päivässä.

    • suosittelendd

      turha vaiva voisi olla muta sinänsä hyvänä näkisin lisätoimena rikollista vastaajaa kohtaan, aina.

    • Anonyymi

      Itseäni vainoaa henkilö, joka haluaisi minut takaisin suhteeseen, kun en suostu olemaan missään tekemisissä ja pyydän jättämään rauhaan, niin kostoksi häiritsee ja nyt hakee itselleen lähestymiskieltoa, ei poliisitutkintaa, ei mitään todisteita mistään minua vastaan, ainoastaan siitä että hän häiritsee ja mustamaalaa minua. Innolla odotan lopputulosta.

    • Anonyymi

      Miten käy, jos vastapuoli ei saa lähestymiskieltoa, niin kuka maksaa oikeudenkäyntikulut? Oikeusavusta sanottiin, että molemmat maksaa omansa,
      Onko tuo muka totta? Tässä mun tapauksessa ei ole mitään poliisitutkintaa, ei todisteita minua vastaan, minulla on todiste että hän häiritsee minua.

    • Anonyymi

      Tässä tehtiin paha virhe, kun joitakin vuosia lähestymiskiellon hakemisesta tuli maksullinen. Kaikilla ei välttämättä ole varaa hakea kieltoa, vaikka aihetta olisi.
      Se, että on oikeusaputoimisto, ei välttämättä auta.
      Lisäksi tuomarit ovat mitä sattuu.

    • Anonyymi

      Kaupan Kassa ja miehensä, Elisalla v 2007 töissä, myöhemmin raksatavaramyyjämies, maalittivat minut viharikokselle v 2007. Naapurusto mesoaa kirkuu karjuu huutaa paukuttelee kotini ympäristössäv 2007 alkaen, aikuiset miehet pitåvät älämölöä, tuhoavat lastemi elämää. Kotiin kuuluu, kuulunut lähes tauoton meteli, karjubta huuto paukuttelu ajoradalta ja pihoista.

      V 2009 kysyin tältä kassalta voivatko mennä muualle kotipihani rajalta, johon toi lauman ihmisiä joka mesoamaam (ei rajanaapurini) jotta miehensä saa rauhassa olla kotona niin heidän omaa pihaa eivät käytä kakaraperhemesoamiseen.

      Kun nämö tonttini kulmaukseen kokoontuneet kymmenet ihmiset kuulivat kohteliaasta pyynnöstäni kotirauhaan, päätti tämä myyjä, jonka veli poliisi että minua pitää kouluttaa että en määräile ja hänen kersat akka saa missö haluaa olla.

      Värvännyy lähes koko alueen huutamaan ja mesoamaan auton, etuoven vieressä jakadulla.

      Kaikki tottelee, seuraa esimerkkiä ja siinömissö muualla nopsaan vieraat menee ahtaassa raajamassa sisälle täällä pelköstään pihassa saatanallisen mekun kerajne jne koko ajanulkona ja melutaan koneilla monttu auki ja jätköt pidetään koko ajan tössö urheilemassa karjumassa kirkumadsajne

      Kun itse huudan, huusin, tiellä, kuten he tehneet v 2007 alkaen kerää tähän jengiö huutamaan, tämä myyjä ja kassa haastoi minut oikeuteen, esittävät että sadat ajoradalla tahallisesti häiriköivöt jötkät, kakarat joita tuodaan, tuotu niin lähelle kuin voi, käsketty iskeä kiviä autoon jne ovatkin "uhrejani"

      Eli oikeudessa väitti että kukasn ei täällä tiellä pelaa koska hän kieltää ja seuraavana päivänö pykäämässä katumaaleja ajoradalle ja valehteli sata muuta valetta kuten että jätkät jotka ajoradamla karjuu pelkää yhtä naista jne

      En ole koskaan ottanut yhteyttä nöihin, yrittänyt saada heitä tonttini nurkasta muualle, jossaväkisin seisoneet 2007-2018,

      kantaa siihen jätkiään taaperoiästä saakka, kymmeniä muita pykää siihen. Olen yrittänyt saada ajoradalta muualle huutamaan, urheilemaan, kokoobtumaan(kotini 3 metrin päässä kadusta, meteli saatanallinen, täällä on kenttiö ja pelipaikkoja ihan tarpeeksi,

      mutta siis minä sain löhestymiskiellon tätä maalittajaa, yhteisövainoajaa, värvääjää, rekrytoijaa, joka käyttäää kepparina jälkelöisiään

      Sadat ihmiset tuhonneet nauttien sadistisesti lasteni elämää

      Tämän maalittajan veli on kuulemma poliisi (kassa lällätteli minulle tällä asialla, mitään en ole heistä selvittänyt toisin kuin he minusta, ovat selvitelleet sukuani, läheisiäni jne

      Yhteisövaino
      Joukkovaino
      Maalittaminen
      Sadismi
      Mobbing
      Kiusaaminen
      Salakatselu
      Yksityisyyden rikkkominen
      Kotirauhan, viestintösalaisuuden rikkominen
      Pahuus

    • Anonyymi

      Miehet maalittavat naisia joten sitä ei olla kriminalisoimassa

    • Anonyymi

      Voitko kuvitella että puoli kylää nauttiem sadistisesti afdiktoituneena vainoaa viattomia lapsiasi toivoen heidän kuolemaa.

      Ihmisiä jotka eivöt tunne vainoajiaan vaantoivovat saavansa elää rauhassa.

      Jos on katsonut aina vain jatkuvaa pahuutta silmiin

      Pahuud nauttoen vaikeuttaa porukassayhden elämää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1555
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1384
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1285
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1248
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1166
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1106
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe