Tiuri: ilmaston viileneminen on odotettavissa

Viilenee!!!

1900- luvun aikana auringon aktiivisuus kasvoi ja saavutti ajallisen ennätyksen. Ilmasto lämpeni 0,8 astetta. Nyt aurinko on rauhoittunut, joten ilmaston viileneminen on odotettavissa. Lämmenneet meret hidastavat sitä.

http://users.tkk.fi/~mtiuri/lampomalleja2.htm

40

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ------------

      Tiurilla ei ole mitään pätevyyttä ilmastotieteen ja aurinkotutkimuksen alalla. Hän on vain alkanut vanhoilla päivillään ilmastodenialistiksi. Joten ihan turhaan spämmäät tänne hänen raapustuksiaan.

      • sdfsdfsdfsdfds

        Parempi pätevyys Tiurilla on kuin sillä yhdellä veturinkuljettajalla.


      • höpö höpö
        sdfsdfsdfsdfds kirjoitti:

        Parempi pätevyys Tiurilla on kuin sillä yhdellä veturinkuljettajalla.

        Ei ole.


      • keksi oma
        höpö höpö kirjoitti:

        Ei ole.

        Miksi käytät nimimerkkiäni?


      • höpö höpö
        keksi oma kirjoitti:

        Miksi käytät nimimerkkiäni?

        En keksi.


      • keksi oma
        höpö höpö kirjoitti:

        En keksi.

        Miksi käytät nimimerkkiäni?


      • höpö höpö
        keksi oma kirjoitti:

        Miksi käytät nimimerkkiäni?

        En keksi.


      • keksi oma
        höpö höpö kirjoitti:

        En keksi.

        Miksi kirjoittelet nimimerkilläni?
        Eikö äly riitä keksimään omaa?


    • -----------

      Oikeaa tutkimustietoa aiheesta: Auringon hiipuminen pitkäksi ajaksi Maunderin minimin tasolle viilentäisi ilmastoamme korkeintaan vain noin 0,3 asteella. Eli se vain hieman hidastaisi ihmiskunnan hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaa lämpenemistä, joka ei siis sen seurauksena olisikaan tämän vuosisadan aikana esimerkiksi noin 4,2 astetta vaan "vain" 3,9 astetta.

      http://www.agu.org/pubs/crossref/2010/2010GL042710.shtml

      Tuossa kyseinen tutkimus ladattavissa ilmaiseksi:

      http://www.pik-potsdam.de/~stefan/Publications/Journals/feulner_rahmstorf_2010.pdf

      Aiheesta hyvä yhteenveto ja tutkimuksen kuvat esimerkiksi tuolla:

      http://www.skepticalscience.com/How-would-Solar-Grand-Minimum-affect-global-warming.html

      Tuossa lisää aiheesta:

      Potsdam Institute for Climate Impact Research: "Study on the Little Ice Age: Low solar activity just marginally cools the climate - 09/01/2011 - The weakening sun was not the determinant factor for the Little Ice Age. Strong volcanic eruptions in particular, but also a smaller amount of greenhouse gases in the atmosphere were important factors during this period of cooler climate in the 16th and 17th century, a new study shows."

      http://www.pik-potsdam.de/news/press-releases/study-on-the-little-ice-age-low-solar-activity-just-marginally-cools-the-climate

    • faktaa ja tietoa

      Tiedätkös, mikä sen 0,8 asteen lämpenemisen pääosin aiheutti? Aivan oikein, ihmiskunnan kasvihuonekaasujen tupruttelut.

      • Epäilensyyllisyyttä

        Jospa kyseessä onkin jääkaudesta tai ainakin pienestä jääkaudesta toipuminen, siis luonnollinen ilmastonvaihtelu?


      • höpö höpö

        Ei aiheuttanut.


    • höpö höpö

      Ei viilene

      • keksi oma

        Miksi käytät nimimerkkiäni?


      • höpö höpö
        keksi oma kirjoitti:

        Miksi käytät nimimerkkiäni?

        En keksi.


      • keksi oma
        höpö höpö kirjoitti:

        En keksi.

        Miksi kirjoittelet nimimerkilläni?
        Eikö äly riitä keksimään omaa?


    • Ekspertit huuhaata

      Kellä oikeastaan on pätevyyttä ilmastotieteen ja aurinkotutkimuksen alalla? Ei kenelläkään. "Ekspertit" vain arvailevat ja yrittävät edetä urallaan väkertämällä kurjia nollatutkimuksiaan.

      70-luvulla ekspertit varoittivat kananmunista, jotka olivat tappavan vaarallisia. Niitä ei saanut syödä, ei myöskään voita, vaan piti syödä margariinia. 90-luvulla kävikin ilmi, että ekspertit olivat erehtyneet ja asia olikin päinvastoin.

    • laitahan linkki

      Niin, missä on tieteellisesti todistettu että nämä uudet ilmastotieteen ja aurinkotutkimuksen gurut ovat parempia kuin esim. Tiuri?

      Haluan että palstan alarmisti laittaa alle linkin tutkimukseen, jossa on todistettu että nämä uudet ilmastotieteen ja aurinkotutkimuksen gurut ovat parempia kuin vanhat professorit.

    • Sähköteurastaja
    • Kyllä Tiuria kannattaa kuunnella.
      Hänellä on parinkymmenen vuoden kokemus kansanedustajana. Kuinka monella ilmastopoliitikolla on enemmän?
      Hän ei saane rahoitusta sen mukaan, mikä hänen mielipiteensä on. Kuinka moni ilmastotieteilijä on samassa asemassa?
      Hänellä on kokemusta tieteellisteknisestä tutkimuksesta ja aivan ilmeisesti myös tietoa siitä, mitä yritetään väittää vähinkin eväin, siis vedätyksistä.

      Eihän kukaan ole erehtymätön, mutta Tiuri saattaa olla enempi oikeassa.

      • ....m......

        Mielenkiintoinen ilmiö: kun tieteellinen ura päättyy ja julkaisuja ei pysty tekemään - henkinen kapasiteetti on finaalissa - jäljelle jää kärttyinen yleisönosastokirjoittelu. Aika moni uransa päättänyt emeritus kärisee lopuukärinänsä näissä maakuntalehtien kansanradioissa.

        Onhan se vähän säälittävää, oikeasti.


    • hkhkhkhkhk

      Niin. llmastotieteen ja aurinkotutkimuksen "asiantuntijat" joutuvat olemaan samaa mieltä keskenään seitsemänkymppisiksi, muuten uhkaa ammatillinen itsemurha. On pakko olla alarmisti, koska muutkin ovat.

      Eläkepäivinä he sitten puhuvat vapaasti ja kääntyvät usein denialisteiksi.

    • Jönk

      Tiuri 89 v, radiologian professoriko nyt on on denialistien profeettana ilmastoasioissa?

      • ....m.....

        Loota on ressuilla aika tyhjä, seuraavaksi kaivetaan joku raato haudasta.


      • leveeeeeee

      • liaani ja jons

    • Jostain syystä nykyään ei puhuta niinkään ilmaston lämpenemisestä vaan sen muutoksesta. Kenties katastrofin nimeä piti muuttaa kun reaalimaailmassa mikään ei oikein vastannut hätäisesti ja tarkoitushakuisesti väsättyjä lämpenemismalleja. Ilmastonmuutoskin taitaa pitkälti olla vain poliittisen ilmaston muutosta.

      Mitä poliittiseen ilmastoon tulee, sen perusteella on ennenkin jaettu Nobelin rauhanpalkintoja. Al Gore ei suinkaan ollut ensimmäinen.

      Kaikkein varttuneimmat palstan seuraajat saattavat muistaa Yhdysvaltain ulkoministerin Henry Kissingerin saaneen rauhanpalkinnon myös. Hän kun teki kaikkensa saadakseen rauhan Vietnamiin ja jatkoi siksi pommitusten toimittamisia sinne vielä pari vuotta rauhanpalkinnon saamisen jälkeenkin. Perusteellisen rauhan aikaansaamiseksi hän pommitti varmuuden vuoksi myös naapurivaltiota Kambodzaakin. Tietenkään Kissinger ei tehnyt rauhaa vain kauko-idässä vaan hän teki sitä myös lähempänä kotiaan. Parhaiten hän osoitti rauhantekokykynsä ja -tahtonsa tukemalla viimeiseen asti Etelä-Amerikan sotilasjunttia niin Chilessa kuin muuallakin.

      Hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin (IPCC) toimintaa on alusta alkaen seurannut salakähmäisyys ja skandaalit. Kaiken kaikkiaan kyseisellä suhteettoman suureksi kasvaneella poliittisella elimellä on vain yksi tarkoitus, ylläpitää olemassaoloaan ja hyvinvointiaan. Tässä se on onnistunut tarkoitushakuisilla julkaisuilla, jotka ovat erittäin valikoivia niin tieteen kuin tieteellisyytensäkin suhteen.

      Varmasti ilmastonmuutosaktivistit haluavat parantaa ympäristön tilaa ja varmistaa elinkelpoisen ympäristön myös tuleville sukupolville. Kukaan ei tarkoituksellisesti halua pilata ainoan elinympäristömme elatuskykyä. Väittäminen, että ilmastonmuutos johtuu ihmisen aiheuttamista hiilidioksipäästöistä ja vaatiminen, että näitä päästöjä rajoitetaan, on yksi tapa toimia. Perusteet tälle väitteelle ovat kuitenkin hatarat. Tässä tapauksessa ei voida edetä edes hautajaiset kerrallaan, koska teoriaan kriittisesti ja kielteisesti suhtautuvien tiedemiesten määrä on nousussa.

      Ympäristöasioihin intohimoisesti suhtautuvilla on eräänlainen uskonnollinen ja aatteellinen harha, että heidän tapansa on ainoa oikea ja maailma täytyy muokata heidän katsomuksensa mukaiseksi. Viime kädessä taustalla ei taida olla niinkään huoli ympäristöstä vaan vallankäytöstä. Kun onnistuu ensin vakuuttamaan kaikki uhasta, voi myydä heille keinon vapautua siitä.

      Politiikassa tarvitaan äänestäjiä ja tukijoita. Helpoiten niiden saaminen onnistuu tunteisiin vetoamalla. Kun ilmastonmuutos hyväksytään osaksi yhteiskunnallisia instituutioita ja uskontoja, eivät mitkään järkisyyt taikka tieteelliset todistelut voi käännyttää osaa äänestäjistä olemaan uskomasta siihen. Tähän IPCC pyrkii ja on onnistunutkin varsin hyvin. Ympäristöasiat tarjoavat erinomaisen poliittisen kasvualustan poliitikoille, joilla ei ole mitään ennestään merkityksellisenä pidettävää tarjottavanaan, kuten kansantalouden ja sen toiminnan ymmärtämistä.

      Ilmastonmuutos on poliittisten ympäristönsuojeluliikkeiden opinkappale, jonka varassa he herättävät uhkakuvia ja ratkaisuja, joiden toteuttamiseen vain heillä on yhteiskunnallisesti toimivat keinot. Tieteellisen todistelun osuus vähenee koko ajan, koska opinkappale alkaa vähitellen läpäistä yhteiskunnallisten toimintojen kerroksia. Pian se on arkipäivää kaikessa päätöksenteossa, ellei jo ole.

      Onneksi olkoon yhteiskunta, olemme palaamassa keskiajalle. Pian meillä on uskomukseen perustuva opinkappale joka läpäisee kaikki yhteiskunnan kerrokset ja on otettava huomioon niissä kaikissa ylimpänä määrääjänä.

      Kukaan ei tosin ole väittänyt ettei ihmiskunta muutamaa piruparkaa lukuunottamatta ollut keskiajalla onnellinen.

      • villabögä

        Voiko tuota paremmin sanoa!


    • s.alaliitto

      Professori Tiuri käyttää IPCC:n tuottamaa tietoa ja on luottanut tiedon oikeellisuuteen. Tarkoitatko sitä, että Tiuri valehtelee tietoisesti yhdessä IPCC:n kanssa?

      • Ketjun alussa olevasta linkistä voi lukea Tiurin kirjoituksen, joka on ilmeisesti julkaistu Talouselämää lehdessä.

        Tiuria lainatakseni "Pertti Kellomäki yrittää todistaa, [että] maapallon keskilämpötilan nousu on jatkanut nousuaan vuoden 2000 jälkeenkin (TE 6/2014). Kohinaista signaalia voi käsitellä eri tavoin niin, että saa tulokseksi haluamansa."

        Kirjoituksensa lopuksi Tiuri toteaa "Ilmaston muuttumisen tiedot ovat liian puutteellisia, jotta voitaisiin vaatia tuhansien miljardien sijoittamista ilmaston lämpiämisen oletettuun estämiseen."

        Minä en ole valehtelemisesta kirjoittanut edes fontin varjon vertaa, eikä Tiuri sen vertaakaan. Ilmastonmuutokseen liittyvät tutkimukset antavat tietoa, jota voi tulkita eri tavoin. Tutkimuksen perusteella tehtyihin johtopäätöksiin voi siis vaikuttaa johtopäätöksien tekijän ennakkoasenne tutkittavaan ilmiöön.

        En ole myöskään väittänyt, että IPCC valehtelee. Olen sanonut vain, ja sanon edelleenkin, että tämä laitosmammutti tuottaa ja julkaisee tietoa sopivasti valikoiden, jotta voivat oikeuttaa olemassaolonsa kustannuksien maksajille.


    • KATin haamu

      Tämä Tiuri on lapsellisen helppoa kumota.

      Hän ei näytä tätä:
      http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-1221/kuvat/261176cac63913c320be41ee2eebd585_0.jpg

      Eikä erikoisesti tätä:
      http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-1221/kuvat/image_168.jpg

      Jostain syystä aurinko ei näy :D
      Tiuri ei ole luonnontieteen eikä tähtitieteen asiantuntija, hän on insinöörikoulutus ja siksi ymmärrystä uupuu.

      Ilmastonmuutos, ilmastonlämpeneminen on fakta.

      • jäätävää keliä

        Miksi noita pilakuvia pitäisi näyttää kat?


      • ääripäät kummatkin väärä

        En halua lähteä liikaa kinastelemaan, mutta ymmärrät varmasti myös vastaa argumentit jos lisäät ensimmäiseen kuvaajaan co2 muutokset ja kasvun. Lisäksi jos toisessa kuvaajassa olisin joulen sijasta lämpötila-aste, huomattaisiin että kyse on hyvin vähäisestä lämpötilan noususta. Lisäksi tiedämme, että merien mittauksia on tehty näin vasta vähän aikaa, ja nytkin yksi mittaus keskiarvoistaa valtavan alueen - tätä on verrattu samaan kuin yhdellä lämpömittarilla yritettäisiin keskiarvoistaa Unkarin kokoisen maa-alueen lämpötilan muutoksia. Valitettavasti nämä eivät oikein vielä siis riitä.

        Hyvin usein olen tiedepiireissä kuullut, että ihmisen aiheuttamassa ilmastonmuutoksesta (jota siis toki on), suurin vaikutus on ollut sademetsien idioottinaisella hakkaamisella. CO2-päästöt eivät yksin selitä kovinkaan merkittävää lämpeämistä.


    • jäätävää keliä

      Ja mikähän on herra katin koulutus?

      • KATin haamu

        Luonnontieteellinen,
        esim. minun luonnontieteen tuloksia on julkaistu Harvardin webbisivuilla
        ja minua kiitetään esipuheessa jenkkiläisessä kirjassa jossa lukee

        "University of California Press
        Berkeley and Los Angeles, California"


        Riittääkö ? Vai onko noi teille ihan tuiki tuntemattomia mestoja ?


      • luonnontieteistä
        KATin haamu kirjoitti:

        Luonnontieteellinen,
        esim. minun luonnontieteen tuloksia on julkaistu Harvardin webbisivuilla
        ja minua kiitetään esipuheessa jenkkiläisessä kirjassa jossa lukee

        "University of California Press
        Berkeley and Los Angeles, California"


        Riittääkö ? Vai onko noi teille ihan tuiki tuntemattomia mestoja ?

        koodari?


      • ja pöh
        luonnontieteistä kirjoitti:

        koodari?

        Ei kun yläasteen biologia.


    • pipoa päähän
    • Sähköteurastaja

      En usko että jääkautta tulee, onhan tämä ilmasto sentään lämpiämässä reippaasti.

    • Greenman

      Laskeskelin vähän ilmaston lämpötilan keskiarvoja. Maapallon keskilämpötila oli vuosien 1990-1999 keskiarvona 14,371 astetta. Vuosien 2000-2009 keskiarvona 14,563 ja vuosien 2010-2014 välillä 14,653 astetta. Eli 2000-luvun ensimmäinen vuosikymmen oli 0,19 astetta lämpimämpi kuin 1990-luku ja tämä vuosikymmen alkuvuodet ovat ollut 2000-luvun ensimmäistä vuosikymmentä 0,09 astetta lämpimämpiä.

      Alenevan lämpenemistrendin saa vain kirsikkapoimimalla mitatun historian suurimman El Nino vuoden 1998 avulla.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe