Tänään iltalehdessä Sami Kosken juttu sisältää täyttä asiaa ja Diabetesliiton "asiantuntijat" hieman myötäilee.
"Hoidetaanko diabetesta väärillä keinoilla ?"
30
191
Vastaukset
- VP?
Päätellen siitä mitä "hoidolla" on saatu aikaan tutkimuksien mukaan niin metsässä ollaan. Syynä on tietenkin liiallinen sokerinsyöttäminen "sitä vartenhan meillä on insuliinia" periaattella.
- Saituri eläkeläinen
Edelleen suomessa tuntuu olevan käsitys että "meitä hoidetaan väärillä keinoilla kunnes paremmat keinot pystytään osoittamaan oikeiksi". Siihen saakka meidän tulee noudattaa "Ruotsissa diabeetikoille laadittiin joulukuussa 2011 suositus, jossa koottiin kolme syömisen tapaa" ja edelleen "Kolme ruokamallia ovat maltillista hiilihydraattien vähentämistä, välimeren ruokavaliota sekä tavanomaista diabetesruokavaliota" jne.
Väliotsikossa todetaan "Tuore tutkimus esittää kovan väitteen: keinomakeutusaineet voivat edistää diabeteksen syntyä. Suomalaisasiantuntijat pitävät tutkimuksen johtopäätöstä mahdollisena - todelliset vaikutukset nähdään kuitenkin myöhemmin".
Siihen saakka meidän tulee tukeutua tuohon Lchf ajatteluun.
Uusajattelija- Outoja päätelmiä
Eihä noissa ensimmäiseen kappaleeseen kopioimissasi dieettivaihtoehdoissa puhuta mitään LCHF dieetistä. Mistä sen nykäisit, Veijon opetuksistako? Taidat olla pahasti aivopesty. VHH dieettikin on parempi kunhan ei mennä äärimmäisyyksiin.
- kaikki mukaan
Viihdettä ja terveyttä -risteily
Ensi vuonna 60 vuotta täyttävä Diabetesliitto aloittaa juhlavuotensa yhteisellä juhlaristeilyllä Sydänliiton kanssa. Risteilyn yhteistyökumppaneita ovat Apu-lehden Apu-kerho ja Lomalinja.
Viihdettä ja terveyttä -risteily tehdään m/s Baltic Princessillä Turusta, risteilyn ajankohta on sunnuntaista maanantaihin 18.1.–19.1.2015.
Risteilyillä on monipuolista ohjelmaa:
luennoimassa Saarijärven maalaislääkäri Tapani Kiminkinen, professori Pekka Puska ja Diabetesliiton varapuheenjohtaja, dosentti Tommi Vasankari
tähtiartistina on Fredi orkestereineen, lisäksi laivalla on viihdeohjelmaa
näytteilleasettajien esittelypisteitä
arvonta, palkintoina lahjakortteja ja tuotepalkintoja
http://www.diabetes.fi/diabetesliitto/liiton_toiminta/tapahtumat/viihdetta_ja_terveytta_-risteily
Tilaisuus päästä kuuntelemaan Puskaa ja Kiminkistä. On siis mahdollista arvioida, olisiko heidän diabeteshoito-ohjeillaan vielä hengissä. Hehän ovat LCHF:n vastustajia viimeiseen asti, Kiminkinen tosin tyhmyyttään.- Mikä nyt!
Nomutta - mites Veijo on innostunut mainostamaan "vihollisten" (Diabetesliitto ja Sydänliitto) kallista risteilyä. Luin tuon mainoksen jo aiemmin lehdestä (molempien liittojen lehdistä) ja totesin että on turhaa maksaa maltaita ja lähteä reissuun. Jos haluan risteillä, teen muutamalla kympillä Tallinnanristeilyn.
- VP?
"Tervetuloa mukaan kuulemaan asiaa, nauramaan makeasti,
syömään hyvin"
Nauraa siellä varmaan saisi mahansa kipeäksi "luentoja" kuunnellessa puhumattakaan "asiantuntijoiden" vastauksista kysymyksiin.
Itku olisi ehkä lähellä kun ruokapöydän ääreen joutuisi, "syö mitä haluat-sitävartenhan meillä on insuliinia".
Onko diabetesliitolla maksavia jäseniä? Miksi?????? Taisi mennä "Itä-meren ruokavalion" puolelle ja toivoisi Puskan ja Kiminkisen vähitellen ymmärtävän oikean ruokavalion merkityksen niin diabeetikolle kuin verisuonisto sairauksista kärsivillekkin.
Olettaisin vieraiden olevan pääosin liittojen ja paikallisyhdistysten henkilökuntaa jonka jäsenkunta maksaa yhdistysten varoilla ja mikä lienee sitten lääketehtaitten osuus.
Mielenkiintoa tapahtumaan antaisi mikäli asiantuntijaksi olisi kutsuttu vaikkapa Antti Heikkilä edellä mainittujen lisäksi niin saisi vertailevaa mielipidettä.- Väärä henkilö
Heikkilä ei ole diabeteksen asiantuntija.
Väärä henkilö kirjoitti:
Heikkilä ei ole diabeteksen asiantuntija.
Mistä sinä tuon luulet tietäväsi ja mikä on oma tietämyksesi mielipiteen esittämiseen.
Lääkäreitä löytyy tietysti paljon joilla on kokemusta diabeteksesta, mutta en ole nähnyt mitään paremmuusjärjestykseen liittyvää listaa, onko sinulla tiedossasi.- missä Heikkilä ?
uusajattelija kirjoitti:
Mistä sinä tuon luulet tietäväsi ja mikä on oma tietämyksesi mielipiteen esittämiseen.
Lääkäreitä löytyy tietysti paljon joilla on kokemusta diabeteksesta, mutta en ole nähnyt mitään paremmuusjärjestykseen liittyvää listaa, onko sinulla tiedossasi.,,,,, en ole nähnyt mitään paremmuusjärjestykseen liittyvää listaa, onko sinulla tiedossasi. ,,,,,
Entä onko sinulla? Listaa missä Heikkilä on rankattu ykköseksi. - Väärä henkilö
uusajattelija kirjoitti:
Mistä sinä tuon luulet tietäväsi ja mikä on oma tietämyksesi mielipiteen esittämiseen.
Lääkäreitä löytyy tietysti paljon joilla on kokemusta diabeteksesta, mutta en ole nähnyt mitään paremmuusjärjestykseen liittyvää listaa, onko sinulla tiedossasi.Heikkilän oikeudet Julkiterhikin mukaan:
Oikeudet: erikoislääkäri kirurgia
erikoislääkäri kirurgia: ortopedia ja traumatologia
Eli hän ei ole sisätautilääkäri, joten hänen kokemuksensa on verrattavissa diabetekseen perehtyneen maallikon tietoihin. Oma lääkärini on diabetekseen perehtynyt sisätautilääkäri.
- Olet idiootti
Onko sinulla?
- totuutta esiin
Meinaat että lääkkeet roskiin ja rutkasti vain voita ja läskiä tilalle niin sillä sekin sairaus hoituu. Helppoa kun osaa, nimittäin tuo valehtelu ja sen sinä totisesti osaat riippumatta millä nikillä milloinkin tekstailet.
Huomasitteko että viittasin alustuksessani ILTALEDEN 26.9.2014 olleeseen artikkeliin "Hoidetaanko diabetesta väärillä keinoilla?" Juttu oli Sami Kosken käsialaa, eikä suinkaan minun tekemääni.
Sivulla oli myös alaotsikko "Ruotsissa panostettu Ruokavalioon" ja edelleen "Ruotsissa diabeetikoille laadittiin joulukuussa 2011 suositus, jossa koottiin kolme syömisen tapaa.
Kolme ruokamallia maltillista hiilihydraattien vähentämistä, välimeren ruokavalio sekä tavanomaista diabetesruokavaliota jne."
Osoita valehtelu- ja vääristelysyytökset toimittajaan kun et muutakaan osaa.
Jutussa oli mainittu myös Diabetesliiton ylilääkäri ja erikoislääkäri, mitä sitten hekin siinä satuilivat ?
Kukaan ei kuitenkaan maininnut sinun tarjoamaa 70-80 % rasvoista eikä kovetetuista rasvoista. Tiesitkö että "kova rasva" on kovetettua margariinia teollisten elintarvikkeiden valmistukseen, joka varmistaa tuotteen säilyvyyden vaikka monia vuosia.- lakkaa valehtelusi
-----Kukaan ei kuitenkaan maininnut sinun tarjoamaa 70-80 % rasvoista eikä kovetetuista rasvoista.----
Minä En tarjoa 70-80 % rasvoista vaan sen tarjoaa VP? eli siis sinä. Joten älä valehtele enää enempää.
---- Tiesitkö että "kova rasva" on kovetettua margariinia teollisten elintarvikkeiden valmistukseen, joka varmistaa tuotteen säilyvyyden vaikka monia vuosia. ----
Voi ja kookosrasva, ne sinun suosikkisi, ovat niitä kovia rasvoja. Margariiniteollisuus ei enää koveta rasvoja, puhut 1960-luvun juttuja. Silloin niitä kovetettiin.
Unohdat miten voi ja maitorasva yleenäkin on tämän päivän maailmassa suurin vaarallisten transrasvojen lähde. - Unohtuiko?
Otetaanpa viestistäsi lainaus uudelleen:
"Siihen saakka meidän tulee noudattaa "Ruotsissa diabeetikoille laadittiin joulukuussa 2011 suositus, jossa koottiin kolme syömisen tapaa" ja edelleen "Kolme ruokamallia ovat maltillista hiilihydraattien vähentämistä, välimeren ruokavaliota sekä tavanomaista diabetesruokavaliota" jne."
Viestisi lopussa kirjoitat:
"Siihen saakka meidän tulee tukeutua tuohon Lchf ajatteluun."
Et mainitse että se olisi ollut lainaus artikkelista joten oletan että kyseessä oli oma (virheellinen) tulkintasi ruotsalaisista dieettiohjeista diabeetikoille. - hp&v
Suomessa ei koveteta kasvirasvaa margariineja varten vaan käytetään luonnon kovia rasvoja kuten kookos- (kalliimpaa) tai palmuöljyä. Kookosöljyä kylläkin kovetetaan kookosrasvan tekoa varten mutta se ei ole margariini.
Margariinissa on kovia rasvoja alle 30% rasvahapoista, voissa noin 70%. Voissa ei myöskään ole juuri lainkaan sv-sairauksilta suojaavaa monityydyttymätöntä rasvaa. hp&v kirjoitti:
Suomessa ei koveteta kasvirasvaa margariineja varten vaan käytetään luonnon kovia rasvoja kuten kookos- (kalliimpaa) tai palmuöljyä. Kookosöljyä kylläkin kovetetaan kookosrasvan tekoa varten mutta se ei ole margariini.
Margariinissa on kovia rasvoja alle 30% rasvahapoista, voissa noin 70%. Voissa ei myöskään ole juuri lainkaan sv-sairauksilta suojaavaa monityydyttymätöntä rasvaa.Voissa on kuitenkin nuo rasvat luonnollisemmassa muodossa ja terveellisempää, kun verrataan joihinkin kasviperäisiin (?) margariineihin, joissa mm viljelyjäämät ovat huomattavia ja yhteys sydän- ja verisuonisairauksiin on merkittävästi suurempi kuin luonnollisella voilla.
Voidaan myös kysyä miksi elintarviketeollisuus etsii vimmatusti parempaa rasvalaatua, koska margariiniperäisten kovetettujen HALPOJEN rasvojen terveysriskit halutaan poistaa. Nykyisten kovetettujen rasvojen etuna on, että välipalat, sipsit, sekä muut "kärventeet" säilyvät kauppojen hyllyillä sellaisenaan vaikka vuositolkulla.
Mene nyt sinkin hp&v ottamaan hieman asiasta selvää kun kirjoittelet täällä diabetes sivustolla.- hp&v
uusajattelija kirjoitti:
Voissa on kuitenkin nuo rasvat luonnollisemmassa muodossa ja terveellisempää, kun verrataan joihinkin kasviperäisiin (?) margariineihin, joissa mm viljelyjäämät ovat huomattavia ja yhteys sydän- ja verisuonisairauksiin on merkittävästi suurempi kuin luonnollisella voilla.
Voidaan myös kysyä miksi elintarviketeollisuus etsii vimmatusti parempaa rasvalaatua, koska margariiniperäisten kovetettujen HALPOJEN rasvojen terveysriskit halutaan poistaa. Nykyisten kovetettujen rasvojen etuna on, että välipalat, sipsit, sekä muut "kärventeet" säilyvät kauppojen hyllyillä sellaisenaan vaikka vuositolkulla.
Mene nyt sinkin hp&v ottamaan hieman asiasta selvää kun kirjoittelet täällä diabetes sivustolla.Voi ei ole sen luonnollisempaa kuin rypsiöljy rasvaajien innokkaista väitteistä huolimatta. Voi ei myöskään ole mikään terveystuote:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21270379
Suomessa ei juurikaan käytetä kovetettua kasvirasvaa vaan käytetään yleensä palmuöljyä jos kovaa kasvirasvaa käytetään. Sipsit ja muut säilyvät koska ne pakataan hapettomaan tilaan, yleensä käytetään typpeä.
Esimerkiksi Suomen suurin snack-tuotteiden valmistaja ei käytä kovetettua kasviöljyä tuotteissaan. Asia on helppo tarkistaa tuoteselosteista, kovetettu kasviöljy pitää mainita erikseen.
Suosittelisin tiedon lähteeksi jotain muuta kuin Puustisen blokia tai Heikkilän kirjoja. hp&v kirjoitti:
Voi ei ole sen luonnollisempaa kuin rypsiöljy rasvaajien innokkaista väitteistä huolimatta. Voi ei myöskään ole mikään terveystuote:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21270379
Suomessa ei juurikaan käytetä kovetettua kasvirasvaa vaan käytetään yleensä palmuöljyä jos kovaa kasvirasvaa käytetään. Sipsit ja muut säilyvät koska ne pakataan hapettomaan tilaan, yleensä käytetään typpeä.
Esimerkiksi Suomen suurin snack-tuotteiden valmistaja ei käytä kovetettua kasviöljyä tuotteissaan. Asia on helppo tarkistaa tuoteselosteista, kovetettu kasviöljy pitää mainita erikseen.
Suosittelisin tiedon lähteeksi jotain muuta kuin Puustisen blokia tai Heikkilän kirjoja.Olen kyllä löytänyt riittäväsi tietoa diabetes asiaan monestakin lähteestä enkä ryhdy niitä luettelemaan, eikä minulla ole tarvetta ryhtyä mihinkään maailman parannukseen, kunhan keskustellaan asiallisesti. "Ajatelkoon hevoset näitä asioita koska niillä on suurempi pää"
Pidän kyllä luonnollista maitoa terveysravintona ainakin kun sitä tuotetaan hieman luonnollisempana, eikä sitä sitten taas muutella jollakin keinoaineilla. Muina rasvoina meillä köytetään oliiviöljyä ja vähäisessä määrin rypsiöljyä, margariinia ei tule ovista eikä ikkunoista. Jälkimmäisissä nuo viljelyjäämät myrkkyineen ovat käytännön todellisuutta ja meinasi koitua mehiläistenkin turmioksi. Näihin ongelmiin ollaan panostamassa maailmanlaajuisesti hyvinkin paljon.
Onnekseni olen oppinut "eri tietolähteiden kautta" että nuo liiat hiilihydraatit ovat suurin sairauksien aiheuttaja ja niiden vähentämisellä olen pystynyt hoitamaan omaakin terveyttäni parempaan suuntaan. Tämä on selkeä suuntaus myös mainitsemillani lääkäreillä ja Puustisellakin ja maailmalla löytyy lisää.
Maailman johtavat asiantuntijat ovat kääntyneetkin esittämään lausumia että "rasvojen asemasta huomio olisikin pitänyt kiinnittää hiilihydraatteihin".
Tässä on riittävässä määrin ongelmaa ja hoidettava maailmanlaajuisesti mm diabeteksen vähentämiseen.
On maailman kansat tietysti ruokittava, mutta voidaan nälänhädässä oleville opettaa kasvattamaan myös itse terveellisempää ruokaa.- Ota järki käteen
uusajattelija kirjoitti:
Olen kyllä löytänyt riittäväsi tietoa diabetes asiaan monestakin lähteestä enkä ryhdy niitä luettelemaan, eikä minulla ole tarvetta ryhtyä mihinkään maailman parannukseen, kunhan keskustellaan asiallisesti. "Ajatelkoon hevoset näitä asioita koska niillä on suurempi pää"
Pidän kyllä luonnollista maitoa terveysravintona ainakin kun sitä tuotetaan hieman luonnollisempana, eikä sitä sitten taas muutella jollakin keinoaineilla. Muina rasvoina meillä köytetään oliiviöljyä ja vähäisessä määrin rypsiöljyä, margariinia ei tule ovista eikä ikkunoista. Jälkimmäisissä nuo viljelyjäämät myrkkyineen ovat käytännön todellisuutta ja meinasi koitua mehiläistenkin turmioksi. Näihin ongelmiin ollaan panostamassa maailmanlaajuisesti hyvinkin paljon.
Onnekseni olen oppinut "eri tietolähteiden kautta" että nuo liiat hiilihydraatit ovat suurin sairauksien aiheuttaja ja niiden vähentämisellä olen pystynyt hoitamaan omaakin terveyttäni parempaan suuntaan. Tämä on selkeä suuntaus myös mainitsemillani lääkäreillä ja Puustisellakin ja maailmalla löytyy lisää.
Maailman johtavat asiantuntijat ovat kääntyneetkin esittämään lausumia että "rasvojen asemasta huomio olisikin pitänyt kiinnittää hiilihydraatteihin".
Tässä on riittävässä määrin ongelmaa ja hoidettava maailmanlaajuisesti mm diabeteksen vähentämiseen.
On maailman kansat tietysti ruokittava, mutta voidaan nälänhädässä oleville opettaa kasvattamaan myös itse terveellisempää ruokaa.Ne samat myrkkyjäämät on myös siellä lehmän rehussa ja kulkeutuvat maitoon ja edelleen voihin ja muihin maitotuotteisiin. Lisäksi tulee vielä lehmän lääkintään käytetyt ja ympäristöolosuhteiden aiheuttamat jäämät.
Sinä kun olet niin superpätevä niin menepä opettamaan kuivuudesta ja maaperän köyhtymisestä johtuvasta nälänhädästä kärsiviä. Kyllä ne nälänhätää kärsivät kasvattaisi itse ruokansa, vaikka epäterveellistäkin, jos siihen olisi mahdollisuus. Sinähän voitkin ottaa mökkiisi asumaan köyhistä oloista lähteneen maahanmuuttajaperheen. - että jaksat valehdel
uusajattelija kirjoitti:
Voissa on kuitenkin nuo rasvat luonnollisemmassa muodossa ja terveellisempää, kun verrataan joihinkin kasviperäisiin (?) margariineihin, joissa mm viljelyjäämät ovat huomattavia ja yhteys sydän- ja verisuonisairauksiin on merkittävästi suurempi kuin luonnollisella voilla.
Voidaan myös kysyä miksi elintarviketeollisuus etsii vimmatusti parempaa rasvalaatua, koska margariiniperäisten kovetettujen HALPOJEN rasvojen terveysriskit halutaan poistaa. Nykyisten kovetettujen rasvojen etuna on, että välipalat, sipsit, sekä muut "kärventeet" säilyvät kauppojen hyllyillä sellaisenaan vaikka vuositolkulla.
Mene nyt sinkin hp&v ottamaan hieman asiasta selvää kun kirjoittelet täällä diabetes sivustolla.Voissa on kuitenkin nuo rasvat luonnollisemmassa muodossa
Mitä tuolla muka tarkoitat, täyttä fuulaa ihan. Margariinien rasvoja eli pehmeitä öljyjä ei ole mitenkään käsitelty tai muokattu vaan ne ovat ihan siinä muodossaan kuin mitä luonnossa ovat. Järkyttävää kun LCHF-hysteriaa pitää mainostaa tuollaisin valein ja roskaväittein.
Ja mitä iloa on "luonnollisessa muodossa" olevasta voin transrasvasta? Pelkkää myrkkyä se on. Niin on arsenikkikin luonnollisessa muodossaan mutta vaarallistapa tuo vain on. - hp&v
että jaksat valehdel kirjoitti:
Voissa on kuitenkin nuo rasvat luonnollisemmassa muodossa
Mitä tuolla muka tarkoitat, täyttä fuulaa ihan. Margariinien rasvoja eli pehmeitä öljyjä ei ole mitenkään käsitelty tai muokattu vaan ne ovat ihan siinä muodossaan kuin mitä luonnossa ovat. Järkyttävää kun LCHF-hysteriaa pitää mainostaa tuollaisin valein ja roskaväittein.
Ja mitä iloa on "luonnollisessa muodossa" olevasta voin transrasvasta? Pelkkää myrkkyä se on. Niin on arsenikkikin luonnollisessa muodossaan mutta vaarallistapa tuo vain on.Margariinien rasvat trasesteröidään. Tuo tarkoittaa sitä, että rasvahapot, joita on yhdessä glyserolirungossa kolme kappaletta, irrotetaan. Rasvahapot sekoitetaan ja esteröidään uudestaan glyserolirunkoon. Tuo tehdään jotta margariinista ei eroisi öljyä ja lopputulos olisi muutenkin tasalaatuisempi.
Samoja rasvoja löytyy kyllä luonnostakin ja elimistö joka tapauksessa hajottaa rasvat osatekijöikseen.
Voin transrasvoista on ehkä hiukan haittaa mutta määrät ovat niin pieniä ettei käytännön vaikutusta ole. Voin tyydyttynyt rasva huonontaa veren kolesteroliarvoja jonkin verran ja lisää näin sv-sairauksia. Rasvaajille suurempi merkitys on siinä, että heidän ruokavalionsa ei sisällä juurikaan kolesteroliarvoja parantavaa monityydyttymätöntä öljyä. Näinpä heidän kolesteroliarvonsa ovat yleensä todella huonot. Esimerkiksi Framinghamin sydänkohtausindeksi loppuu arvoon noin LDL yli 4.5 mmol/l koska normaaliväestöstä ei juurikaan löydy ihmisiä joilla olisi huonommat kolesteroliarvot. Tuollaisilla kolesteroliarvoilla sydänkohtauksia tapahtuu sitten moninkertaisesti verrattuna erinomaisiin kolesteroliarvoihin. Tuollaiset kolesteroliarvot ovat aivan yleisiä rasvaajilla.
Missään ei ole tutkittu dieettiä, jossa rasvasta tulee 80E% ja rasva on pääasiassa kovaa. Jos rasvaajan rasva olisi pelkästään voita niin tyydyttyneestä rasvasta tulisi 69% päivittäisestä energiansaannista. Laardilla luku väisi hiukan pienemmäksi ja kookosöljyllä korkeammaksi. Vertailun vuoksi ranskalaiset saavat ruuastaan 14E% tyydyttynyttä rasvaa. hp&v kirjoitti:
Margariinien rasvat trasesteröidään. Tuo tarkoittaa sitä, että rasvahapot, joita on yhdessä glyserolirungossa kolme kappaletta, irrotetaan. Rasvahapot sekoitetaan ja esteröidään uudestaan glyserolirunkoon. Tuo tehdään jotta margariinista ei eroisi öljyä ja lopputulos olisi muutenkin tasalaatuisempi.
Samoja rasvoja löytyy kyllä luonnostakin ja elimistö joka tapauksessa hajottaa rasvat osatekijöikseen.
Voin transrasvoista on ehkä hiukan haittaa mutta määrät ovat niin pieniä ettei käytännön vaikutusta ole. Voin tyydyttynyt rasva huonontaa veren kolesteroliarvoja jonkin verran ja lisää näin sv-sairauksia. Rasvaajille suurempi merkitys on siinä, että heidän ruokavalionsa ei sisällä juurikaan kolesteroliarvoja parantavaa monityydyttymätöntä öljyä. Näinpä heidän kolesteroliarvonsa ovat yleensä todella huonot. Esimerkiksi Framinghamin sydänkohtausindeksi loppuu arvoon noin LDL yli 4.5 mmol/l koska normaaliväestöstä ei juurikaan löydy ihmisiä joilla olisi huonommat kolesteroliarvot. Tuollaisilla kolesteroliarvoilla sydänkohtauksia tapahtuu sitten moninkertaisesti verrattuna erinomaisiin kolesteroliarvoihin. Tuollaiset kolesteroliarvot ovat aivan yleisiä rasvaajilla.
Missään ei ole tutkittu dieettiä, jossa rasvasta tulee 80E% ja rasva on pääasiassa kovaa. Jos rasvaajan rasva olisi pelkästään voita niin tyydyttyneestä rasvasta tulisi 69% päivittäisestä energiansaannista. Laardilla luku väisi hiukan pienemmäksi ja kookosöljyllä korkeammaksi. Vertailun vuoksi ranskalaiset saavat ruuastaan 14E% tyydyttynyttä rasvaa.Kannattaisi lukea Malkom Kendickin (nimi suunnilleen oikein) kirja noista kolesteroleista "Ei sittenkään kolesteroli" joissa todetaan tutkitun ettei rasvoilla ole mitään yhteyttä kolesteroliarvoihin. Voilla ei myöskään ole mitään vaikutusta edellisiin, eli "hatustako" tuon taas tempaisit. Kolesteroliarvot muodostuvat kokonaisruokavalion perusteella ja mukaan.
Kertomuksesi margariinin prosessoinnista kertoo puolestaan miten teollinen tuote muodostuu eikä sillä voi olla mitään yhteyttä enää terveysvaikutteisen ravinnon kanssa.
Mitä sitten tulee johonkin Framinghamin sydänkohtausindeksiin niin lieneekö silläkään olevan mitään yhteyttä tutkittujen kokonaisruokavalioon.
Edelleen kun kuvailet tuota rasvasta tulevan 80E% jostakin dieetistä niin anna viite kuka tuollaista määrää suosittelee ja missä. Meilläpäin puolestaan "rasvaajan rasvalla" ymmärretään jotakin auton huoltoon liittyvää operaatiota, jolloin käytetään vaseliinia ja koneöljyjä.
Nyt onneksemme biokasvustoa aletaan käyttämään autojen polttoaineena ja sinne minä margariiniakin suosittelen..
Hiilihydraatit näyttävät olevan suurin vaikuttaja ihmisten sairastumiseen mikäli niitä nautitaan liiallisissa määrin. Ylikaino, diabetes, syöpä , sekä sydän- ja verisuonisairaudet.
Voisit myös kertoa miten sinä perustelet liikojen hiilihydraattien vaikutuksen terveyteen ja sairastumisiin ? Minun mielipiteeni on että syödään niitä vähemmän.- hp&v
uusajattelija kirjoitti:
Kannattaisi lukea Malkom Kendickin (nimi suunnilleen oikein) kirja noista kolesteroleista "Ei sittenkään kolesteroli" joissa todetaan tutkitun ettei rasvoilla ole mitään yhteyttä kolesteroliarvoihin. Voilla ei myöskään ole mitään vaikutusta edellisiin, eli "hatustako" tuon taas tempaisit. Kolesteroliarvot muodostuvat kokonaisruokavalion perusteella ja mukaan.
Kertomuksesi margariinin prosessoinnista kertoo puolestaan miten teollinen tuote muodostuu eikä sillä voi olla mitään yhteyttä enää terveysvaikutteisen ravinnon kanssa.
Mitä sitten tulee johonkin Framinghamin sydänkohtausindeksiin niin lieneekö silläkään olevan mitään yhteyttä tutkittujen kokonaisruokavalioon.
Edelleen kun kuvailet tuota rasvasta tulevan 80E% jostakin dieetistä niin anna viite kuka tuollaista määrää suosittelee ja missä. Meilläpäin puolestaan "rasvaajan rasvalla" ymmärretään jotakin auton huoltoon liittyvää operaatiota, jolloin käytetään vaseliinia ja koneöljyjä.
Nyt onneksemme biokasvustoa aletaan käyttämään autojen polttoaineena ja sinne minä margariiniakin suosittelen..
Hiilihydraatit näyttävät olevan suurin vaikuttaja ihmisten sairastumiseen mikäli niitä nautitaan liiallisissa määrin. Ylikaino, diabetes, syöpä , sekä sydän- ja verisuonisairaudet.
Voisit myös kertoa miten sinä perustelet liikojen hiilihydraattien vaikutuksen terveyteen ja sairastumisiin ? Minun mielipiteeni on että syödään niitä vähemmän.Miksi aasialaiset ovat terveempiä kuin eurooppalaiset vaikka ravinnon energiasta jopa 80% tulee hiilihydraatista?
Epäjumalasi Puustinenhan täällä suosittaa tiukkaa karppausta. 20 g hiilihydraattia on 80 kcal eli 3.2E% 2500 kcal dieetistä. Proteiinin osuus on normaali eli noin 15E%. Rasvan osuudeksi jää 81.8%. Heikkilän 60 g - 80 g hiilihydraattia päivässä tuottaa rasvan osuudeksi hiukan alle 80E%.
Kendrics on samanlainen huuhaakirjailija kuin Heikkiläkin. Kirjat täynnä uskomattomia virheitä. Tässä eräs netistä poimittu kritiikki:
http://www.cholesterol-and-health.com/Malcolm-Kendrick-Great-Cholesterol-Con.html
Loppukaneettina on suurin piirtein se, että jos on lukenut muita kolesterolikirjoja niin kannattaa lukea myös tuo opus, kylläkin naurun vuoksi.
Framinhamin tutkimuksessa (taitaa olla 70 vuotta jo takana ja 10 000 seurattavaa). on LDL-kolesteroli paljastunut suurimmaksi riskitekijäksi sydänkohtauksissa. Ihan sama miten sen on hankkinut.
Rasvaajien LDL kolesterolia nostaa toki moni muukin syy kuin huono rasvaprofiili. Erittäin merkittävä tekijä on liian vähäinen kuidun saanti. Rasvaajapiireissä yleinen väite on, että viljan kuidusta ei ole hyötyä mutta tutkimusten mukaan se on aivan yhtä tehokas kuin liukeneva kuitu ja rasvaajat eivät halua myöntää, että viljassa on merkittävä määrä liukoista kuitua. Esimerkiksi täysjyväruis sisältää liukenevaa kuitua 2.2% kun valkokaali sisältää sitä 0.9%.
- mokomia puhutte
Te LCHF-fanit koetatte todellakin hoitaa sokeritautia väärillä keinoilla. Ei rasva ole mikään sokeritautilääke eikä korjaa elimistön insuliinipuutteita. Jos olisi niin se olisi tiedetty jo 100 vuotta eikä siitä olisi tarvis enää vuonna 2014 kinata. Jopa tavallinen ja koulutusta saamaton kansakin tietäisi, että voita mahdottomasti syömällä sokeritauti paranee. Mutta kun ei kukaan ole kuullutkaan semmoisesta.
"Ota nyt järki käteen" ja yritä ymmärtää, että diabetes on pääosin sokeri/hiilihydraattiongelma joka sitten muuttuu rasvoiksi. Sokeri on se ongelma jota insuliinien pitää sulatella "kansanomaisesti sanottuna".
Margariini puolestaan on teollinen rasva, joka ensin kirkastetaan kovassa kuumuudessa ja sitten värjätään voin väriseksi. Oliivi ja rypsiöljyt ovat sitten suorempaa öljyä mutta jälkimmäisessä on noita viljely- ja myrkkyjäämiä enemmän.
Ei ole 100 vuottakaan kulunut kun nuo margariinit sulatettiin eläinten raadoista ja mitä lienee sulatettu sotien aikaan ??
Yksi ongelma kuitenkin lienee, että missään maailmalla ei ole todistettavasti ja tieteellisesti tutkittu voin olevan epäterveellistä, sillä sitä se olisi sitten äidin maitokin joka on keksitty jo miljoonia vuosia sitten.
Maailman johtavat tutkijat ovat päätyneet johtopäätökseen "huomio olisi pitänyt kiinnittää rasvojen asemasta hiilihydraatteihin" mutta sitä ei vielä tiedetä suomen maitolaitureilla, eikä Teboilin baareissa.- minä tiedän, sinä et
uusajattelija kirjoitti:
"Ota nyt järki käteen" ja yritä ymmärtää, että diabetes on pääosin sokeri/hiilihydraattiongelma joka sitten muuttuu rasvoiksi. Sokeri on se ongelma jota insuliinien pitää sulatella "kansanomaisesti sanottuna".
Margariini puolestaan on teollinen rasva, joka ensin kirkastetaan kovassa kuumuudessa ja sitten värjätään voin väriseksi. Oliivi ja rypsiöljyt ovat sitten suorempaa öljyä mutta jälkimmäisessä on noita viljely- ja myrkkyjäämiä enemmän.
Ei ole 100 vuottakaan kulunut kun nuo margariinit sulatettiin eläinten raadoista ja mitä lienee sulatettu sotien aikaan ??
Yksi ongelma kuitenkin lienee, että missään maailmalla ei ole todistettavasti ja tieteellisesti tutkittu voin olevan epäterveellistä, sillä sitä se olisi sitten äidin maitokin joka on keksitty jo miljoonia vuosia sitten.
Maailman johtavat tutkijat ovat päätyneet johtopäätökseen "huomio olisi pitänyt kiinnittää rasvojen asemasta hiilihydraatteihin" mutta sitä ei vielä tiedetä suomen maitolaitureilla, eikä Teboilin baareissa.,,,, diabetes on pääosin sokeri/hiilihydraattiongelma joka sitten muuttuu rasvoiksi. Sokeri on se ongelma jota insuliinien pitää sulatella "kansanomaisesti sanottuna".,,,
Ei ole sokeriongelma vaan insuliiniongelma. Jos hiilarit eivät olisi kautta aikain olleet ihmiskunnan perusravintoa niin ei elimistömme insuliiniakaan tuottaisi. Mitä elimistömme tekisi insuliinilla jos ei olisi glukoosia?
-------Oliivi ja rypsiöljyt ovat sitten suorempaa öljyä mutta jälkimmäisessä on noita viljely- ja myrkkyjäämiä enemmän.-----
Karja syö ruohoa, viljaa, soijaa yms. ja ne samat maanviljelysmyrkyt ovat voissakin. Lisäksi voissa on lehmän tuottamia transrasvoja, erittäin pahoja. Niitä on tietenkin myös juustoissa eli yleensä maitorasvassa.
------Ei ole 100 vuottakaan kulunut kun nuo margariinit sulatettiin eläinten raadoista ja mitä lienee sulatettu sotien aikaan ??-----
No eikös se ole silloin ollutkin teidän LCHF-fanien suosittelemaa eläinrasvaa? Pitäisikö palata takaisin siihen aikaan niin olisitte onnellisia. Sota-aikana tietenkin tehtiin sotavangeista keittämällä eli terveellstä eläinperäistä rasvaa sekin, nami nami. Sitähän sotkettiiin voihinkin kun voita oli muuten kovin vähän.
------Yksi ongelma kuitenkin lienee, että missään maailmalla ei ole todistettavasti ja tieteellisesti tutkittu voin olevan epäterveellistä, sillä sitä se olisi sitten äidin maitokin joka on keksitty jo miljoonia vuosia sitten.---
Voin epäterveellisyys on kaikkein tutkituimpia ja parhaiten varmistettuja tietoja mitä ravitsemuksen alalta löytyy. Väitteesi on ihan sama tasoa kuin alkaa väittää, että kuussa ei ole käyty ja Kennedy elää jossain Marilynin kanssa.
Aika sekavaa tuo vertauksesi äidin maitoon, tietääkseni kukaan äiti ei ole vielä tuottanut voita eikä äidinmaito olekaan aikuisille tarkoitettu. Pienen vauvan elimistö on aivan eri juttu kuin aikuisen ihmisen. Ei pienelle vauvalle voi pekoniakaan syöttää eikä muuten voitakaan.
----Maailman johtavat tutkijat ovat päätyneet johtopäätökseen "huomio olisi pitänyt kiinnittää rasvojen asemasta hiilihydraatteihin" .,,,,,
Joo, muutama ruotsalainen ns. tutkija ja Suomessa Heikkilä. Siinä on mainittuina ne sinun "maailman johtavat tutkijat". Kun puhutaan aikuisten oikeesti niin maailman johtavat tutkijat ovat nimenomaan jyrkästi toista mieltä.
Ei kukaan tietenkään kannata nykyistä mössömättöhiilarien syöntiä ja litrakaupalla sokerilimuja. Niiden ahtaminen kitaansa on aivan hullua, samanlaista kuin hulluutta syödä rasvoja 70-80E%.
Olisit vielä lisännyt kirjoitukseen mielipiteen "melkein se lehmäkin lentää" niin olisi yksi asia mikä olisi lähellä totuutta.
Totta kuitenkin on, että liiat hiilihydraatit aiheuttavat ylipainoa, diabetesoireita, sekä sydän- ja verisuonisairauksia muiden sairauksien ohella.
Maailmakaan ei ole litteän muotoinen eikä tietämys lopu ruotsiin vaikka ilmeisesti niin epäilet.Eipä tuohon ole paljoa lisättävää eikä korjattavaa kun noin selvästi suomeksi kirjoitat.
Ja vieläpä täyttä asiaa diabeetikoille.
Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Elämä valuu ohi ilman merkitystä
Olen 5-kymppinen korkeasti koulutettu hyvässä ja vaativassa työssä oleva mies. Erosin pitkästä parisuhteesta pari vuotta3024956Martina julkaisi romanttisia kuvia kihlajaisista
Ihana pari. Paljon onnea ja rakkautta heille 💞2721480Ilo, joka nousee silmiisi saakka
kun katseemme kohtaavat. Olet energinen, aito, ihana. Välillä tuijotat suoraan silmiini - enkä hämmenny, katson takaisin661416eerikäinen novassa sanoi ei kukaan enää aja manuaalivaihteilla
meillä on 3 autoa talissa ja kaikissa manuaalilaatikot, on meillä vielä tämmöiset vaikka toisin puhutaan.1131267Gekkosessa hyvä juttu Sofian Dubai "töistä"
"Vielä tammikuussa Belórf lupaili aloittavansa jälleen verkkovalmennukset, mutta tämä projekti näyttää kuihtuneen kaikes1061258- 861184
En oikeasti
Tiennyt että sinulla on ollut vaikeuksia ja huonoja aikoja. Olen oikeasti pahoillani, ja olisin myös toiminut eritavoin1321158Jokaisella on omat syntinsä
Minä olisin niin mielelläni sinun. Ehkä joskus viittasitkin siihen. Olet nainen ajatuksissani jatkuvasti ja taidat tietä591086- 172918
Palsta sekosi lopullisesti?
Taidan mennä päikkäreille. Oliko hän nyt muka oikeasti äsken täällä ja kirjoitti, että täytyy unohtaa? Todistakaa se. Ki15871