HCG-veressä koholla, mutta silti negatiivinen. HÄH?!

suvis85

Kävin tänään laboratoriossa verikokeissa epämääräisen tuhruvuodon ja pienten jomottavien alavatsakipujen takia. HCG-mitattiin verestä Tuloksena kuulemma negatiivinen, mutta arvo 25. Kun yritin asiaa tiedustella että mikä se raja sitten on, tai miksi se ei ole 0 jos en kerta ole raskaana, vastaanottovirkailija sanoi suoraan ettei tiedä, labrassa kuulemma aina laittavat jomman kumman neg tai pos, rajana juuri tuo 25. Kysyin että voiko se HCG-arvo vaikka kasvaa tai pienentyä, pitääkö tässä nyt ikäänkuin elää että on tulossa raskaaksi vai ei. Ei tiennyt. Jäin vähän hämmentyneenä asiaa miettimään ja toivoisinkin teiltä apua


Kiitän jo valmiiksi jos joku jaksaa vastata.

5

6841

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • posiitiivi

      tee testejä muutaman päivän välein.

    • gewwx

      Tuo HCG arvo on matala, voi johtua esim. siitä, että raskaus on keskeytynyt, mutta näkyy vielä mittauksissa. Kun en mahdollisia raskausviikkoja tiedä, voihan olla myös pieni mahdollisuus, että olet ihan juuri raskautunut ja sen vuoksi arvo on vielä matala, joten tee uusi testi vaikka viikon kuluttua.

    • aqwesxzcfrtgvbhy

      Raskaustestin herkkyys on yleensä tuo 25IU/l, eli tuolla arvolla testi on positiivinen. jos labrassa huomataan, että se testiviiva näkyy, mutta on selvästi haaleampi, kuin kontrolliviiva, vastataan tulokseksi "Heikko positiivinen, pitoisuus alle 25IU/l.

      Tämä saattaa tarkoittaa varhaista normaalia raskautta, tai alkanutta raskautta, joka on keskeytynyt syystä tai toisesta. Kannattaa tehdä uusi testi parin päivän päästä, jolloin todennäköisesti normaalin raskauden hCG-arvo on noussut riittävästi, että testi on slekeä. Jos edelleen epäselvä, taas uusi testi parin päivän päästä. Testin voi hyvin tehdä itse kotona, mutta kannattaa lukea testipakkauksesta, mikä se testin herkkyys on. Yleensä tuo 25, mutta voi olla myös 50 tai 10...

      hCG-hormonin tarkka pitoisuus voidaan myös määrittää, mutta koska tuon hCG:n nousu on yksilöllinen, ei sitä käytetä raskausdiagnostiikasssa, vaan enemmänkin todetun keskenmenon seurantaan, tai sitten kohdun ulkopuolisen raskauden epäilyssä...

    • nimetooon

      aloittaja kertoi nyt veren hcg pitoisuudesta ei virtsan hcg pitoisuudesta.

      Veren hcg pitäisi olla normaalissa, ei raskaana tilassa alle 5, joissain lähteissä sanotaan että alle 2.

      sitä en kyllä ymmärrä miksi tuo 25 on negatiiviseksi tulkittu, koska tuolla voi saada jo siihen virtsatestiin plussan, koska niiden herkkyydet nykyään on sitä 10 tai 25.
      Joko siis raskautesi on vasta alkanut tai olet saanu varhaisen keskenmenon, hedelmöitys tapahtunut ja hipaissut kohdun seinämään niin että istukkaa hieman muodostunut.
      Raskauden alkuvaiheessa hcg nousee hyvin nopeasti ja arvot on korkeita jo varhaisessa raskauden vaiheessa...

      Koska sulla on kuukautiset olleet...? onko vuotoja ja kipuja yhä? koska noilla oireilla myös kohdunulkoinen raskaus pitää poissulkee..!!! siinä hcg arvot matalat, raskaus väärässä paikassa ja voi olla hengenvaarallinen.

      • nimetooon jatkaa...

        S -hCG

        Viitearvot
        naiset fertiili-ikäiset alle 5 U/l
        raskaus/raskauden jälkitila yli 25 U/l
        postmenopaussi alle 14 U/l
        miehet alle 3 U/l

        Tulkinta
        Normaalissa raskaudessa S -hCG-pitoisuus nousee mitattavalle tasolle 5 - 7 päivää hedelmöityksen jälkeen, eli kolmannen raskausviikon lopussa. Taso kaksinkertaistuu 1.5 vuorokaudessa ja on neljännen viikon lopussa eli ensimmäisten poisjääneiden kuukautisten aikaan keskimäärin 100 - 200 U/l (1st IRP) ja viikkoa myöhemmin 1000 - 2000 U/l. Normaaliraskaudessa huippupitoisuus (noin 100 000 U/l) saavutetaan kolmannen raskauskuukauden aikana, minkä jälkeen taso asteittain alenee. Synnytyksen jälkeen hCG-taso normalisoituu (alle 5 U/l) noin 2 - 3 viikossa.
        Mikäli hCG-taso nousee hitaasti tai jopa laskee, viittaa se vahvasti raskaushäiriöön, joka yleensä päättyy keskenmenoon. Kyseessä voi olla kohdunulkoinen raskaus. Intravaginaalisella ultraäänitutkimuksella (UÄ) kohdunsisäisen sikiön sydänpussi näkyy, kun hCG-taso on yli 500 - 2000 U/l. Tätä korkeampi taso yhdessä negatiivisen UÄ-tuloksen kanssa viittaa kohdunulkoiseen raskauteen.
        Kohdunulkoinen raskaus voidaan usein hoitaa konservatiivisesti, mikäli oireet eivät vaadi aktiivista hoitoa ja laskeva hCG-taso viittaa spontaaniin resoluutioon. Tilan kehityksen seurannassa hCG-taso määritetään 2 - 3 päivän välein.
        Rypäleraskaudessa hCG-taso on usein raskauden kestoon nähden epätavallisen korkea. Hoidon jälkeen pitoisuus puoliintuu 1.5 vuorokaudessa. Mikäli hCG-taso ei laske tai alkaa nousta, elävää trofoplastikudosta on jäljellä. Istukkasyövän yhteydessä tason nousu viittaa taudin uudelleen aktivoitumiseen.
        Tuloksia tulkittaessa on otettava huomioon iän ja menopaussin vaikutus hCG-tasoon. Ovariosuppressiosta johtuen sytostaattihoito kohottaa usein ohimenevästi hCG-tason postmenopausaaliselle tasolle (5 - 10 U/l).

        TÄSSÄ VIELÄ TÄLLÄNEN...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5810
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3687
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1948
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1782
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1232
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1187
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      957
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      51
      951
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe