Mitä kokkaaaan?? heeelp

FOODball

Mä olen seiskalla oleva tyttö, ja haluan yllättää perheeni tekemällä heille ruokaa (ja jälkiruokaa), mutta en keksi mitä tekisin! Auttakaa ja kertokaa ideoita :))

8

115

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • josmitäänapua

      Tämä hieman vaikea kysymys kun jokaisella on omat mieltymykset ja inhokit ruokien suhteen.. mieti mistä raaka-aineista kaikki perheenjäseneni pitävät, tai ainakin karsi pois ne jotka muistat heidän sanoneen "pahaksi"ruoaksi.:)

      netistä löytyy paljon yksinkertaisia reseptejä, eikä maittava ruoka vaadi montaakaan vaihetta tai raaka-ainetta. jälkiruoaksi sinun ei varmastikaan tarvitse tehdä täytekakkua :D esim jäätelöpala, marjojen ja hedelmien kanssa vaikka kinuski kastikkeella höystettynä luulisi maistuvan kaikille suomalaisille pääruoan jälkeen :)
      huomioi myös mahd. allergiat :) tsemppiä, hieno ele ja ajatus nuorelta, varmasti ilahtuvat.

      • FOODball

        Kiitos vinkeistä! Oli apua :)


      • reseptIikka
        FOODball kirjoitti:

        Kiitos vinkeistä! Oli apua :)

        Nettireseptit ovat hyviä. Sieltä löytää todella paljon maittavia ja helppoja ruokia: patoja, pastoja, laatikoita, keittoja ym.

        Mut yks juttu. Ole kriittinen - usein amatöörikokkien reseptit eivät ole täydellisiä. Jos et ole kovin varma ruoanlaittaja, tee mielikuvaharjoitus reseptin kanssa. Lue se ja käy mielessäsi läpi koko ruoanlaittotapahtuma. Jos tuntuu, että kaikki sujuu, ettei ole harmaita kohtia, joita et osaisi paikata, niin anna mennä vaan.


    • Kotikokki 44v

      Nettiresepteissä löytyy paljon valikoimaa, mutta jos ajatellaan ihan hyvää ja herkullista perusruokaa, josta suurin osa tykkää, niin itse tehdyt lihapullat ja perunamuusi.
      Parhaan kastikkeen saa tekemällä se samassa paistinpannussa, jossa lihapullat on paistettu.
      Perunamuusin ja lihapullakastikkeen kanssa joku salaatti, jossa on jäävuorisalaattia, tuorekurkkua, tomaattia ja fetajuustoa.
      Makea puolukkahyytelö ja suolakurkkuviipaleet sopivat erittäin hyvin tuon ruoan kanssa yhteen makujen suhteen.

      Yksinkertainen, mutta herkullinen jälkiruoka on vaikka rahkaletut ja niiden kanssa sopii hyvin mansikka hillo tai omenahillo.
      Viikonloppuna, jolloin yleensä on aikaa tehdä ruokaa ja ruokaan panostetaan, niin oikein hyvä jälkiruoka on vaikka riisipuuro ja hedelmäkiiseli, kuten aprikoosikiisseli.
      Aprikoosinektarin sijaan voi käyttää muitakin hedelmänektareita, joita aprikoosikiisselin valmistukseen käytetään.

      Ei muuta, kuin onnea kokkailuun, ruoanlaittotaidon oppii vain kokeilemalla ja tekemällä.
      Kun taidon oppii, niin reseptejäkään ei tarvita maukkaan perusruoan tekemiseen.

      • Foodball

        Kiitos paljon kokkaan tässä pian kun olimme lomalla niin en voinut. Kiitod ihanista vinkeistä


      • Täti-immeinen
        Foodball kirjoitti:

        Kiitos paljon kokkaan tässä pian kun olimme lomalla niin en voinut. Kiitod ihanista vinkeistä

        Jos osaat tehdä lihapullataikinan niin pikkusen juhlavampaa tulee jos laitat pullan sisälle fetajuustokuution. Tai läpyttele ohuita pihvejä, sisään palanen cheddaria kinkkuviipale kaksi päällekkäin ja tulee kinkku-juustopihvit.
        Muussin sijaan käy myös valkosipuli- (aura) kermaperunat. Ja salaatin ihan varmaan osaat tehdä.

        Jälkkäriksi voi laittaa myös kerroskiisselin.. eli vaniljakiisseliä kerroksittain marjakiiselin kanssa, vaikkapa tyrnin, on muuten hyvää mutta tee vaniljakiissselistä vähän imelämpää ja tarjoile tosi viileänä annosmaljoista.

        Sen kanssa vaikka kauralastuja , helppo tehdä, ja kahvia.

        Kyllä osaat, onnea vaan kokkailuun :o)


    • taskutar

      Loistava vinkki helppoon kokkaamiseen: sain kokeiluun Hopottajilta tosi kätevät Myllyn Paras Voitaikinataskut ja olin ihan myyty. Nämä heitetään uuniin sellaisenaan ja paistamisen jälkeen ne avataan ja sisään voi heittää ihan mitä vaan, suolaista tai makeaa. Näppärästi tuli samalla pellillä illanistujaisten tarjoamiset. Vanha isänikin osasi tehdä näillä itselleen naposteltavaa. Taskuja voi myös kukin täyttää haluamallaan täytteellä, vähän niinkuin tortilloja - eli laitat vaikka lihaa, tonnikalaa, salaattia, tomaattia, juustoa ym pikkukippoihin taskujen viereen ja siitä sitten lusikoimaan mieluisimmat sisälle. Hinta ei ole paha! . Ja nämä ovat vähälaktoosisia ;) Lisää tietoa löytyy täältä: http://www.hopottajat.fi/voitaikinatasku/

      • italianfood

        Yksi simppeleistä ja maistuvimmista 3 aterian kokonaisuuksista on:

        - tomaattimozzarella-salaatti aluksi eli hyviä tomaatteja ja mozzarellaa viipaleina, päälle basilikan lehtiä, vähän valkoista balsamicoa ja oliiviöljyä

        - pääruoaksi vaikka lasagnea - netistä löytyy useita reseptejä. Valkokastiketta ja juustoa ei sitten kannata säästellä vaan mieluummin tuplasti enemmän kuin resepteissä mainitaan ja anna levätä vähintään 15 minuuttia uunista otettuna.

        - jälkiruoaksi vaikka pannacottaa eli kiehauta 5 desiä kermaa, lisää desi sokeria ja vaniljaa (vanilliinisokeria tlsk, vähän vaniljauutetta, vaniljatangon siemenet jne...), liivatetta noin yksi lehti/desiin nestett'ä (itse käytän vähemmän paremman rakenteen takia eli 1 lehti 1,5 desiin nestettä),sulata liivate kuumaan nesteeseen ja annostele keraamisiin astioihin, laita astiat jääkaappiin kelmulla peitettyinä vähintään 3 tunniksi. Kiinteytyään kumoa pannacotat lautaselle ja tarjoa vaikka marjakastikkeen kera eli kattilaan pakastemarjoa, vähän vettä ja vähän sokeria. kiehauta kunnes marjat luovuttavat nesteensä ulos, kaada seos siivilän läpi ja paina marjoja mehun ulos saamiseksi ja kaada mehu pannacottan päälle. Voit myös maustaa kerman marjojen mehulla kerman kiehautuksen ohessa - säädä sokerin määrää maistaen aina välillä, sillä eri marjat ovat erilailla hapokkaita.

        Suoritusjärjestys näille ruoille on - ensiksi pannacotta, koska sen hyytyminen vie aikaa 3-5 tuntia, seuraavaksi lasagne, sillä tekemiseen ja uunissa oloon menee pari tuntia ja viimeiseksi tomaattimozzarella-salaatti, sillä sen tekeminen vie vain noin 5 minuuttia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe