Vinkkejä kissoja harkitsevalle

kissaa hankkimassa

Tahtoisin vinkkejä kissanomistajilta. Harkitsen kissan tai kahden hankkimista. Meillä oli kotona kun asuin vielä vanemmillani niin kissoja mutta omaa kissaa minulle ei ole ollut.

Muutin omaan asuntoon, kerrostaloon. Mitä mieltä olette kissan pitämisestä kerrostaloasunnossa? Minulla on lasitettu parveke. Kissan kanssa ulkoilisin vaikka päivittäin kissa valjaissa. Meillä on hyvät ulkoilumaastot taloyhtiön lähellä.

Kaksi kissaa olisi varmaan järkevintä ottaa niin niistä olisi seuraa toisilleenkin. Olen miettinyt tyttökissoja koska niitä meillä on aina ollut. Ja käsitykseni mukaan urokset kuseskelevat sisälle ja mouruavat suuremmalla todennäköisyydellä?

Haluaisin kovasti ottaa kissat löytöeläintalosta. Olenkin siellä kissoja käynyt katsomassa. Varmasti löytöeläintalosta löytyy mukavia kissoja. Minua ei haittaa vaikka kissa olisi vähän arka tai kovin itsenäinen, kyllä kissa saa olla omissa oloissaan ja totutella uuteen kotiin ja omistajaan pikkuhiljaa.

Löytöeläintalossa osa kissoisa viihtyi suurimman osan ajastaan korkealla, raapimapuussa tai hyllyn päällä. Kissat mielellään kiipeävät korkealle ja katselevat sieltä alas elämän menoa. Tälläisen kiipelimahdollisuuden haluan minunkin kissoille tarjota. Jossain näin mainoksen kissoille tarkoitetuista kiipeämis -hyllyistä jotka asennetaan seinään ja kissa voi niitä pitkin "hyppiä seinillä". Hauska ja kiva idea kissalle.

Mitenköhän suurella todennäköisyydellä löydän löytöeläntalosta kaksi tyttökissaa jotka tulevat keskenään toimeen eivätkä kynsi toistensa silmiä päästä?

Minulla on myös jyrsijöitä, joten pitää varmistaa etteivät kissat pääse niihin kynsiksi.. Jyrsijät ovat jo kyllä aika vanhoja eli heillä ei hirveästi elinikää enää ole jäljellä. Jos nyt kävisi niin että kissat kaikin keinoin yrittäisivät saada niitä hengiltä ja yhdesäs asuminen osoittautuisi hankalaksi.

Uskon että kissa olisi minulle sopivan iisi lemmikki, niiden kanssa saa puuhastella mutta ne ovat paljon itsenäisenpiä kuin koirat esimerkiksi. Koira olisi minulle vähän liikaa. Kissa just sopiva. Taidan olla kissaihminen.

No jos jollain on jotain huomautettavaa ja jaksaa laittaa niin kiitos :)

43

394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1+27

      Jos joku oikeasti on kissoista kiinnostunut ja haluaa asiallisia vinkkejä sekä fakatietoa kannattaa kiertää tämä Suoli24 hyvin kaukaa ja yrittää goolen avulla haluamansa löytää. Täällä ei kukaan asiallinen kysele eikä yhtään sen asiallisempi hänelle vastaa.

      • 7+9

        Vaikka sinä et pystykään tekemään täällä muuta kuin trollaamaan ja haastamaan riitaa, ei se tarkoita että kaikilla muillakin täällä kirjoittavilla olisi noin huonosti asiat.

        Aloittajalle sen verran, ettei kissaa kannata kerrostaloon hankkia. Ainakaan jos kissan etua haluaa ajatella.


      • 18+19
        7+9 kirjoitti:

        Vaikka sinä et pystykään tekemään täällä muuta kuin trollaamaan ja haastamaan riitaa, ei se tarkoita että kaikilla muillakin täällä kirjoittavilla olisi noin huonosti asiat.

        Aloittajalle sen verran, ettei kissaa kannata kerrostaloon hankkia. Ainakaan jos kissan etua haluaa ajatella.

        Onneksi meitä trollaajia on kaksi eli emme ole syksyssä yksinämme.


      • Anonyymi

        Samaa mieltä,,tuo Suoli24 kannattaa unohtaa heti sillä siellä käydään röyhkeää eläinkauppaa jossa myydään mm: sisäsiittoisia kissoja 500€ hintaan ja jos kisu on 2-4v on selvää että omistaja ei osaa elää ja olla kissan kanssa ja haluaa eroon siitä jollain💩 syyllä. Itse olen asunut erillaisten kissojen kanssa monta vuotta ja joutunut todistamaan sen että latvalahot ja muut idiootit jotka ovat heti lapa ojossa pyytämässä rahaa, ennakkoja sekarotuisista mirreistä eivät sovellu pitämään mitään lemmikkejä☝️. Osta kissakaveri sellaiselta jolla on katin rekisterit ok ja sirutukset+rokotukset kunnossa.


    • toivottavastioliapua

      Kerran asut kerrostalossa on kissojen hoito vaativampaa. Hiekkalaatikko olisi kätevä.
      Kaikki löytöeläin kissat ei vät ole sisäsiistejä, sinun kannattaa kysellä mitkä kissat tulisivat toimeen. Yleensä sisarukset tulevat parhaiten toimeen.
      Kiipilyseinäsi on oiva idea. Kissat saavat kiipeillä hyllyissä puiden siaan.
      Olisi ehkä parasta odottaa jyrsiödesi kuolevan niin ei tarvitse kohdata sitä että kissasi syö sen. Voi häkin suojatakkin kissoilta.

      Toivottavasti löydät sinulle sopivat kissat.

      • Rotukissa on enemmän sisäkissa ainakin kuin maatiaiskissa


      • Anonyymi
        kissanainen...123 kirjoitti:

        Rotukissa on enemmän sisäkissa ainakin kuin maatiaiskissa

        Niinkö? Ja minkähän rotuiseen kissaan on saatu tuo sisägeeni? Ja mistä?


    • kisuja 20 vuotta

      Kissat sopeutuvat hyvin kerrostaloon, kaksi kissaa mahtuu vaikka yksiöön. Kollit tulevat jostain syystä paremmin juttuun keskenään kuin naaraskissat, kaksi aikuista naarasta voi olla vaikea saada sietämään tai ainakaan olemaan ystäviä. Siksi kannattaa ainakin toisen olla kolli.

      Kiipeilypuu on aika must, tai jokin muu ratkaisu siihen että kissat tykkäävät olla ylhäällä, ja tarkkailla sieltä maailman menoa.

      • höpöhöpöhöpöööö

        Ei tule kollitkaan toimeen keskenään enää vanhoina.. paras ratkaisu on tyttö ja poika.. kunhan molemmat on leikattu


      • kolliystäviä
        höpöhöpöhöpöööö kirjoitti:

        Ei tule kollitkaan toimeen keskenään enää vanhoina.. paras ratkaisu on tyttö ja poika.. kunhan molemmat on leikattu

        Kun ottaa kaksi kollipoikaa,leikkuuttaa ne jo nuoina.Nii kyllä tiedän että hyvin ovat ystävinä pysyneet monilla :)


    • en suosittele

      Eihän kissojen elämä herkkua kerrostalossa ole. Luvassa on suurella todennäköisyydellä raskaita aikoja kissan käytöshäiriöiden muodossa. Kissan kanssa ulkoilu voi pientä apua asiaan tuoda, mutta ei kissa valjaissa pääse juurikaan nauttimaan ulkoilusta.

      • aloittaja kissoista

        En nyt ihan käsitä. Niin moni tyrmää kissat kerrostalossa. Meillä oli aina kun asuin vanhemmillani niin kissat kämpässä eikä niillä ollut mitään käytöshäiriöitä. Siistejä ja mukavia ja leikkisiä. Välillä käytiin ulkona valjaissa tai maalla vapaana juoksemassa

        T.aloittaja


      • hyvin tottunut :)

        Oho, mulla oli kissa pennusta asti kerrostalossa, hyvin se siellä pärjäs.Ulkoili tuolloin valjaissa, ja kotonani maalla katsottiin sen tekemisiä,ettei katoa.Ei ollut ongelmia, vaikka välillä oli sisällä kuukausia talvella, silloin ei ulos edes pyytänyt.Nauttii nykyään sisäkissan elosta enimmäkseen vaikka ok-talossa , tykkää lämpimästä, hakeutuu talvisin takan eteen lämpeämään.Joskus siirrän kauemmas,kun tuntuu että turhan lähellekkin menee.
        Ulkoiluja vahditaan edelleen, helpottueet vahtiminen viellä iän myötä, kissa on kovasti ihmisten perään.Ei jätetä yksin ulos, vaan huudellaan sisälle, yleensä tulee muutenkin.Viihtyy iltaisin sylissä kunkatellaan telkkaria.Ihana sylikissa on, ja tärkeä.Pidetään tarkasti, ettei katoa tai mitään pahaa sille tapahdu, meidän vastuullahan se on, meidän lemmikki.


    • kokenut ymmärtää

      No et varmaan käsitä, koska sinulle sattui sen luonteiset kissat jotka sopeutuivat.
      Mutta KAIKKI eivät sopeudu ja sen uskoo vain ne joille sellainen kisu on sattunut.

      • aloittaja kissoista

        No kokenut, sinä kun ymmärrät paremmin niin juuri teiltä kissaihmisiltä kaipailinkin neuvoja (: Jotta välttäisin sellaisen kissan ottamista kerrostaloon joka sinne mahdollisesti huonosti sopeutuu, millaista kissaa ei ainakaan kannata ottaa? Uroksia, naaraita, pentuja, löytöeläinkissoja, arkoja, vilkkaita?

        T.aloittaja


    • Kissankasvattaja

      Nimimerkille "En suosittele"
      kissa pärjää hyvin kerrostaloasunnossa! Niille ei tule köytöshäiriöitä jos et totuta niitä pentuina ulkokissoiksi, tai ne on vieroitettu emostaan liian aikaisin. Kissan saa erottaa emosta aikaisintaan 12 viikkoisena. Muuten ne eivät välttämättä opi käyttäytymään kunnolla. Aloittajalle: kissan sukupuolella ei ole niin väliä, jos kissa on kastroitu. Kastroimaton kollikissa merkkailee yleensä asuntoa, ainakin jos niitä on useampi. Kokemuksesta tiedän että juuri naaraat tulevat keskenään toimeen parhaiten. Nyt kotonamme asustaa 3 naaraskissaa. Kollia ja naarasta ei kannata laittaa samaan taloon. Ne voivat lisääntyä tai tapella. Kerran meillä oli kolli täällä puoli vuotta edellisten oomistajien allergian vuoksi. Kaikki naaraskissamme vihasivat sitä ja hyökkäsivät heti sen kimppuun kun sen päästi pois huoneesta jossa pidimme sitä. Kissaa ei muuten ole pakko käyttää ulkona ollenkaan jos ei halua. Jos ostaa pennun, jota ei totuta ulos, se ei sinne osaa haluta. Jos kissaa ulkoiluttaa, valjaat ovat hyvä. Hyvä kun asunnossa on parveke. Siellä kissa voi turvallisesti ulkoilla. Voit ostaa kissan löytöeläinkodista, tai yksityiseltä kasvattajalta. Kun ostaa yksityiseltä, rotukissaa voi myös harkita, koska niillä on yleensä paperit ja rokotukset kunnossa. Maatiaskissoja kun ostaa, pitää olla tarkkana ettei myyjä ole pentutehtailija. Kissa pitää olla rokotettu asianmukaisesti ja sillä pitäisi olla ne paperit. Yleensä pentutehtaasta ostetulla kissalla voi olla jokin perinnöllinen sairaus tai loisia, jotka sitten tulevat kissan mukana taloon. Sairastuneen kissan hoitaminen voi tulla kalliiksi. Jos kissalla on perinnöllinen sairaus tai kehitysvamma, se voidaan joutua lopettamaan. Rauhallinen kissa on helpompi hoitaa kuin tosi vilkas. Arkakin kissa voi ajan kanssa kiintyä sinuun ja se voi osoittautua ihanaksi ystäväksi. Meidän kissamme ovat brittiläisiä lyhytkarvoja. Ne ovat kilttejä, ja aika ujoja ja rauhallisia. Brittien hyvä puoli on se etteivät ne melkein koskaan pure tai raavi tahallaan, eivätkä tuhoa asuntoa poissa ollessa. Kovin sosiaalisia kissamme eivät ole, kun taloon tulee vieraita vain yksi kissa löytyy ja muut ovat piilossa. Mutta ihanaa kun otat kissan, tuskin tulet pettymään!♥

      • aloittaja kissoista

        Kiitos todella paljon hyvästä ja kattavasta vastuksesta. Ja kiitos kaikille muillekin hyvisä vastauksista :)

        T.aloittaja


      • (Y) olen täysin samaa mieltä kerrostalokissoista. :)


      • Anonyymi

        Virheellinen tieto tuo 12 vko luovutusikäinen. Se on 14 vko.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Virheellinen tieto tuo 12 vko luovutusikäinen. Se on 14 vko.

        14vk ja jos tuo virosta, oltava 15vk ja passi ym kunnossa


    • 908gpuvyb2jopkåcm,ö

      Kannattaa jo ennen kissan ottamista miettiä että millaiseen paikkaan kissa on tulossa, miettiä myös se että tuleeko se itselle lemmikisi, vain aikooko hankkia sen naapureille riesaksi?
      Ottaako riskin että kissa katoaa, tai jää autojen runtelemaksi?
      Kissojen pitoa on suomessa rajoitettu niin, etteivät ne saa kuljeksia yksinään, eivätkä mennä muiden omistamille alueille.Eli on mietittävä valmiiksi että pitääkö kissaa lakipykälien mukaan vain ei.On myös varauduttava korvaamaan kissan aiheuttamat kulut,jos sen päästää muiden alueille.Esimerkiksi hiekkalaatikon hiekkkojen uusiminen maksaa, ja uudet mullat kasvimaille.Jos kissan ulostetta on hiekkalaatikossa tai kasvimaalla, on se silloin käyttökelvoton.Ulosteista jää sinne loisten munia, jotka ovat ihmisille vaaraksi.
      Kissat jotka kulkevat vapaana muidenkin omistamilla alueilla, aiheuttavat riitaa naapurustossa.Aika harva haluaa vieraan kissan, tai sen ulosteet omalle pihalleen.
      Kaikki hoitoon, ja ulkoiluttamiseen liittyvät asiat on hyvä miettiä valmiiksi, myös se että miten kissaa suomessa lainmukaan kuuluu pitää ja hoitaa.Ei tule sitten yllätyksiä, ja tietää miten toimia.
      On harmillista jos naapuri tai kerrostaloyhtiö vaatii hiekkalaatikon hiekkojen vaihtoa, se maksaa ja vaikuttaa muiden ihmisten suhtautumiseen jatkossakin.

      • Aloittaja kissoista

        Hauskaa huomata kuinka täällä kissapaltalla jaksetaan tapella kissojen vapaana kulkemisesta kuin ei olisi muuta elämää :) Jos et sattunut aloitustani lukemaan, niin asun KERROSTALOSSA.

        T.aloittaja


      • KERROSTALOSSA?
        Aloittaja kissoista kirjoitti:

        Hauskaa huomata kuinka täällä kissapaltalla jaksetaan tapella kissojen vapaana kulkemisesta kuin ei olisi muuta elämää :) Jos et sattunut aloitustani lukemaan, niin asun KERROSTALOSSA.

        T.aloittaja

        Minäkin asun kerrostalossa, siitä huolimatta naapurit päästävät kissojaan vapaasti ulkoilemaan. Useasti olen kohdannut kissan, joka kerjää sisään.
        Ei se maininta, että asut KERROSTALOSSA, estä sitä, että joku neuvoo vahtimaan kissan ulkoilua. Uskomatonta, mutta totta.


      • aloittaja kissoista
        KERROSTALOSSA? kirjoitti:

        Minäkin asun kerrostalossa, siitä huolimatta naapurit päästävät kissojaan vapaasti ulkoilemaan. Useasti olen kohdannut kissan, joka kerjää sisään.
        Ei se maininta, että asut KERROSTALOSSA, estä sitä, että joku neuvoo vahtimaan kissan ulkoilua. Uskomatonta, mutta totta.

        Joo hei hyvä idea, rakennankin kissoilleni oikein ulkohissin jolla lasken ne 6 kerroksen parvekkeeltani alas aina kun haluavat.

        Lue jo tekstini vitun tampio ennen kuin rupeat riehumaan. Kirjoitin että 'kissat voivat ulkoilla valjaissa' ja 'lasitetulla parvekkeella' sekä että sopeutuvatko ne SISÄkissoiksi.

        En sanonut missään vitun vaiheessa että olen päästämässä kissani ulos vapaaksi.

        Hanki jo elämä. Täällä pitää saatana kissapalstalla istua pävät pitkät väittelemässä kissoista.. Eikö sun elämässä ole muuta sisältöä kuin huolehtia ettei muiden kissat ole ulkona?

        T.aloittaja


      • KERROSTALOSSA?
        aloittaja kissoista kirjoitti:

        Joo hei hyvä idea, rakennankin kissoilleni oikein ulkohissin jolla lasken ne 6 kerroksen parvekkeeltani alas aina kun haluavat.

        Lue jo tekstini vitun tampio ennen kuin rupeat riehumaan. Kirjoitin että 'kissat voivat ulkoilla valjaissa' ja 'lasitetulla parvekkeella' sekä että sopeutuvatko ne SISÄkissoiksi.

        En sanonut missään vitun vaiheessa että olen päästämässä kissani ulos vapaaksi.

        Hanki jo elämä. Täällä pitää saatana kissapalstalla istua pävät pitkät väittelemässä kissoista.. Eikö sun elämässä ole muuta sisältöä kuin huolehtia ettei muiden kissat ole ulkona?

        T.aloittaja

        En ole täällä päivät pitkät väittelemässä kissoista, en edes kirjoittanut tuota, jossa neuvottiin kissojen pidosta. mainitsin vain, että siitä huolimatta, että vaikka asuukin kerrostalossa, päästetään kissoja vapaasti liikkumaan, eikä edes se rajoita, että asuu ylemissä kerroksissa.
        Sulle antaisin sellaisen neuvon, että älä hanki mitään lemmikkiä, koska olet tuollainen hermoheikko. Ei sunkanssasi voi elää mikään eläin.


      • "Jyrsijäihminen"

        Kerroit olevasi luultavasti "kissaihminen". Minun mielestäni sinun tulisi pitäytyä niissä jyrsijöissä, koska vaativampi lemmikki ei sinulle sovi laisinkaan.

        Sanoit jonkun päivystävän täällä, vaikka itse teet niin. Ei kestänyt kuin kaksi minuuttia siitä kun jo vastasit edelliselle kirjoittajalle.

        Ja väität muiden riehuvan täällä, vaikka oma kirjoitustyylisi on aihettomasti törkeää muita kohtaan.

        Ehkä sinun kannattaisi hankkia se elämä tai ainakin opetella kanssakäymistä muiden ihmisten kanssa, ettet joudu loppuelämääsi elämään pelkästään jyrsijöiden parissa.


      • aloittaja kissoista
        "Jyrsijäihminen" kirjoitti:

        Kerroit olevasi luultavasti "kissaihminen". Minun mielestäni sinun tulisi pitäytyä niissä jyrsijöissä, koska vaativampi lemmikki ei sinulle sovi laisinkaan.

        Sanoit jonkun päivystävän täällä, vaikka itse teet niin. Ei kestänyt kuin kaksi minuuttia siitä kun jo vastasit edelliselle kirjoittajalle.

        Ja väität muiden riehuvan täällä, vaikka oma kirjoitustyylisi on aihettomasti törkeää muita kohtaan.

        Ehkä sinun kannattaisi hankkia se elämä tai ainakin opetella kanssakäymistä muiden ihmisten kanssa, ettet joudu loppuelämääsi elämään pelkästään jyrsijöiden parissa.

        Ei voi kun nauraa :D kissapalstalla on oma nolife trolli. Jo on.


    • suvikatti plussa

      löydät kodinvaihtajista keskenään toimeentulevan parin, kun otat sellaisen joka on yhdessä kasvanut.
      Olen huomannut uuden kodin etsijöissä usein, että toisiinsa tottuneiden kissojen toivotaan löytävän yhteisen kodin jatkossakin. löytöeläintalostakin voit kysellä, että mitkä tulevat toimeen keskenään.
      Kerrostalossa niin urokset kuin naaraatkin tekevät tarpeensa sisälle, hiekkalaatikkoon. eikä sukupuolissa ole eroja siisteyden suhteen. erot on yksilöllisiä,
      kiitos, kun edes ajattele tarjoavasi kodin löytöeläimelle tai muuten kodittomaksi jääneelle. Aikuinenkin kissa sopeutuu uuteen kotiin.

    • Vuokramamu

      jos minkille riittää alle neliön häkki niin kyllä kissakin pärjää kerrostalossa. Kanadan eläinlääkäriliiton minimi elin tila kissalle on 1,7 neliötä. Tietysti neliöt ei yksin ratkaise vaan se kuinka niitä käytetään, eli tarttee kiipeily paikkoja piilopaikkoja lepopaikkoja

    • kirjavakolli

      Leikatut kollit on kivoja kavereita. Ne ei merkkaile ja tietty ne nartutkin pitää leikata. Kannattaa aina ottaa kaks kissaa mitkä on jo entisessä kodissa eläneet yhdessä tai sitten hankit kaks pentua. Vieraiden aikuisten kissojen yhteensovittaminen on haastavaa eikä läheskään aina onnistu kun kemiat ei pelaa.

    • Löytöeläinkodeissa on suurena ongelmana se, että heille tulee 2 kissaa, jotka ovat jo ennestään kavereita, eikä heitä löytyeläinkoti halua erottaa toisistaan. JOTEN SINUN KAHDEN KISSAN TARPEESI ON LÖYTÖELÄINKODEILLE TÄYDELLINEN! Löytöeläinkotien lisäksi on paljon kissayhdistyksiä, joilla kodittomat kissat asuvat vapaaehtoisten omissa kodeissa. Jolloin yhdistyksessä jo valmiiksi on kokemuksia kissojen yhdessä asumisesta ja keskenään toimeentulemisesta.

      RAKASTAVA KOTI ON KISSALLE TÄRKEIN, EIKÄ ASUINMUOTO!!!!!

      Tietenkään pieneen yksiöön ei kuulu sataa kissaa ottaa, järjenkäyttö kun on tässäkin sallittua. Rakastavassa kodissa huomioidaan kissan tarpeet neliömäärästä huolimatta. Kissa tarvitsee rakkautta, ruokaa, leluja, omia piilo- ja kiipeilypaikkoja, terveydestä huolehtimista, eikä pelkästään isoa lukaalia. Tietysti täydellinen olisi kissalle paras, ihan niinkuin ihmisellekkin, mutta harvemmalla eläinrakkaalla on mitään megakartanoa. Yksiöönkin mahtuu piilopaikkoja, nukkumapaikkoja, kiipeilypuita ja muita virikkeitä.

      Kissan kanssa tärkeintä on pitää se joko aina sisäkissana tai aina ulkokissana. Itse EN koskaan uskaltaisi päästää kissaa ulos, koska vapaana ulkoilu on kissalle hengenvaarallista. Mutta ulkokissaa on vaikea myöhemmin opettaa sisäkissaksi. Kun valintaa tekee ulospäästämisestä vaikka nyt ihan vaan valjaissakin, niin siihen pitää olla valmis sitoutumaan koko kissan loppuiäksi eli 10-25 vuodeksi. Koska se, että kissan opettaa lenkkeilemään valjaissa ja sitten sen kokonaan lopettaa, niin kissa kärsii siitä enemmän kuin aina sisäkissana olleena.

      Olettaen, että olet kirjoittanut myös nuo "aloittaja kissoista"-tekstit, niin vaikuttaa siltä, ettet ihan joka kiihkoilijan jeesusteluja usko. Mikä on viisasta, varsinki täällä.

      • Tanan idiootti

        Sanoit:

        "Kissan kanssa tärkeintä on pitää se joko aina sisäkissana tai aina ulkokissana"

        Mitähän löytöeläinkoti ajattelisi, kun kertoisi, että aikomus on pitää se katti kokonaan ulkokissana. Niitähän nuo löytöeläintalot on pullollaan, eivätkä varmaan haluaisi, että samanlaisiin oloihin kissa taas joutuisi, mistä se on juuri pelastettu! Luuletko oikeasti, että kissan saisi mukaansa.

        Miksi hankkia kissa, jos on tarkoitus se jättää heitteille ja muiden riesaksi?
        Oikeassa olet siinä, kun varoitat uskomasta kaikkia ja sinä itse olet loistava esimerkki sellaisesta, jonka neuvoja ei pidä noudattaa.


    • Jos kerrostalokissan haluat, suosittelen rotukissaa, ne kun eivät niin kovasti osaa ulkoilua kaivatakaan, vaikka varmasti tyytyväisempiä ovat jos niitä välillä ulkona vähän taluttelisi! Esim. siperiankissat ovat aivan ihastuttavia kissoja, ja jos sellaisen haluat, suosittelen soittelemaan suomen siperiankissayhdistyksen vastuuhenkilöille, he kun tuntevat luotettavia kasvattajia pitkin Suomea. :)
      Jostain kuulin myös että kaksi naaraskissaa tulisi paremmin toimeen keskenään kuin kaksi urosta, kun luonnossakin kaksi naarasta saattaisi huolehtia yhdessä samoista pennuista :)

    • kissafaniiiih

      Mulla asuu 3 naaraskissaa kerrostalossa. Kolmas kissa tuli meille n. vuos sitten, muut on jo vanhempia. Yritin opettaa nuorimmaista valjaisiin muttei tykännyt.

    • Maahes

      Sinälläänhän kissa sopeutuu ihan hyvin sisäelämään eikä siitä kärsi ja valjasulkoilukin on ihan okei. Eihän niitä saa yksin ulos laskeakaan ja sellainen lyhentää kissan eliniän keskimäärin vain kolmeen vuoteen. Ainakin näin sanovat asiantuntijat. Kaksi eri pentueestakin olevaa kissaa voi sopeutua hyvinkin toisiinsa. Muista ettet ihmettele jos se kissa menee päiväksi pariksi sinua piiloon vaikka sänkysi alle. Se on ihan normaalia, niillä kun kestää vähän tottua. Ei tosin aina, mutta voi käydä. Kissa voi olla myös todellinen sylivauva. Se riippuu vähän luoteesta. Kissa kyllä yleensä oppii sisäsiistiksi, kun se on jatke sen luonnolliselle käyttäytymisellä jonka sen esivanhemmat afrikassa kehittivät suojautuakseen pedoilta. Haudattu ulostehan ei kerro isommille kissan paikallaolosta. ja sitten sellainen vinkki että kysele eläinlääkäriltä ohjeita ja käy vaikka kirjastosta joku kissanhoito opas. Ei siitäkään haittaa ole.

    • Kissanhyväksi

      Älä missään nimessä ota kissaa kerrostaloon. Ajattele itekkin, jos joutuisit olla semmosissa tiloissa loppu elämäsi. Jos et asuisi kaupungissa, niin voisit ottaa kissan ja ulkokissaksi. ANNA KISSAN NAUTTIA ELÄMÄSTÄ VAPAANA!

      • Maahes

        Oikeastaan kerrostaloasumisesta ei ole lainkaan haittaa kissalle. Asiantuntijoiden mukaan myöskään ulkoilu ei ole välttämätöntä. Eikä edes suositeltavaa muussa kuin valjaissa.


      • 200neliötäjametsää

        Aika moni meistä joutuukin olemaan sisällä viimeiset vuotensa,se on kyllä minusta hieno asia.Minusta viellä karmeampi kohtalo olisi olla ulkona,kylmässä,vaaroissa,sairaana.Eikä auttajia tai hoitajia ulkona olisi.
        Sinuna miettisin viellä tuta mielipidettäsi.
        Vai haluaisitko itse viettää elämäsi ulkona,hylättynä,nälkäisenä,loisientäyttämänä,ja petojen odotellessa hetkeä,jolloin hyökätä?
        Kyllä sisäelämä on lemmikillekkin paljon mukavampaa,on seuraa,leikitetään,ruokitaan,pääsee seurassa ulkoilemaan lähimetsään tai vaihtoehtoisesti aitaukseen,sairaudet huomataan ja hoidetaan,vain niin kissa elää kaikin puolin turvallista ja täyttä hyvää elämää :)


      • vapausparasta

        Kylläpä oli pahoin elämästä vieraantunut kommentti.

        Se että ihminen toimintakykynsä pahasti menettäneenä joutuu elämään sisällä ei ole mitenkään verrattavissa terveen ja täynnä tarmoa olevan kissan tilanteeseen.

        Ulkona ei tälläkään hetkellä ole kovin kylmä. Kymmenisen astetta näyttää mittari.

        Miten kissasta tulee sairas, vaarojen keskellä oleva, nälkäinen, loisten täyttämä jne, jos se välillä ulkoilee vapaana? Jos kissa ei saa mahaa saaliilla täyteen, tulee se sisälle syömään. Samoin jos kissalle tulee kylmä, niin kissa tulee sisälle. Sairauksien huomaamiseen ei tarvita ympärivuorokautista kissan tarkkailua. Ulkoilevat kissatkin ovat sen verran paljon sisällä, että niiden tilasta tulee varsin hyvä käsitys. Vaarojakaan ei kovin merkittävästi näytä olevan, koska vanhin kissoistamme täytti hiljattain 18 vuotta ja on ikänsä ulkoillut vapaana.

        Kummasti ne kissat vain ulos menevät kun saavat itse valita. Pelkkä sisäelämä on äärimmäisen julma kohtalo kissalle ja syyllinen tähän on kissan itsekäs omistaja.


      • Maahes
        vapausparasta kirjoitti:

        Kylläpä oli pahoin elämästä vieraantunut kommentti.

        Se että ihminen toimintakykynsä pahasti menettäneenä joutuu elämään sisällä ei ole mitenkään verrattavissa terveen ja täynnä tarmoa olevan kissan tilanteeseen.

        Ulkona ei tälläkään hetkellä ole kovin kylmä. Kymmenisen astetta näyttää mittari.

        Miten kissasta tulee sairas, vaarojen keskellä oleva, nälkäinen, loisten täyttämä jne, jos se välillä ulkoilee vapaana? Jos kissa ei saa mahaa saaliilla täyteen, tulee se sisälle syömään. Samoin jos kissalle tulee kylmä, niin kissa tulee sisälle. Sairauksien huomaamiseen ei tarvita ympärivuorokautista kissan tarkkailua. Ulkoilevat kissatkin ovat sen verran paljon sisällä, että niiden tilasta tulee varsin hyvä käsitys. Vaarojakaan ei kovin merkittävästi näytä olevan, koska vanhin kissoistamme täytti hiljattain 18 vuotta ja on ikänsä ulkoillut vapaana.

        Kummasti ne kissat vain ulos menevät kun saavat itse valita. Pelkkä sisäelämä on äärimmäisen julma kohtalo kissalle ja syyllinen tähän on kissan itsekäs omistaja.

        Aluksikin, ulkokissan pito on laitonta. Toiseksi, se on todella vaarallista, yksi vanhaksi elänyt ulkokissa ei sitä muuta. Kolmanneksi, käytännössä kaikki asiantuntijat suosittelevat pitämään kissat sisällä. Neljänneksi, kissalle ei ole haitallista olla sisäkissa.Mikään ei tue sellaista väittämää.


      • Maahes
        vapausparasta kirjoitti:

        Kylläpä oli pahoin elämästä vieraantunut kommentti.

        Se että ihminen toimintakykynsä pahasti menettäneenä joutuu elämään sisällä ei ole mitenkään verrattavissa terveen ja täynnä tarmoa olevan kissan tilanteeseen.

        Ulkona ei tälläkään hetkellä ole kovin kylmä. Kymmenisen astetta näyttää mittari.

        Miten kissasta tulee sairas, vaarojen keskellä oleva, nälkäinen, loisten täyttämä jne, jos se välillä ulkoilee vapaana? Jos kissa ei saa mahaa saaliilla täyteen, tulee se sisälle syömään. Samoin jos kissalle tulee kylmä, niin kissa tulee sisälle. Sairauksien huomaamiseen ei tarvita ympärivuorokautista kissan tarkkailua. Ulkoilevat kissatkin ovat sen verran paljon sisällä, että niiden tilasta tulee varsin hyvä käsitys. Vaarojakaan ei kovin merkittävästi näytä olevan, koska vanhin kissoistamme täytti hiljattain 18 vuotta ja on ikänsä ulkoillut vapaana.

        Kummasti ne kissat vain ulos menevät kun saavat itse valita. Pelkkä sisäelämä on äärimmäisen julma kohtalo kissalle ja syyllinen tähän on kissan itsekäs omistaja.

        2. Kissojen pitää päästä ulkoilemaan vapaana

        HL: Kissan oman turvallisuuden kannalta sitä ei pidä ulkoiluttaa ilman valvontaa kaupunkialueilla tai vilkasliikenteisten teiden lähistöllä. Pelkkä kaulapanta ei vielä takaa kissan turvallista ulkoilua, mutta omistaja hihnan päässä kylläkin. Kissa pärjää kyllä myös sisäkissana, eivätkä kaikki kissat edes halua ulos.

        VS: Kissat ovat aktiivisia lemmikkejä ja omistajan pitää tarjota kissalle leluja ja muita aktiviteetteja kodissaan. Vapaana ulkoilu ei ole lainkaan tarpeellista.

        KJ: Erään tutkimuksen mukaan vapaasti ulkoilevan kissan elinikäodote on alle kolme vuotta. Taajama-alueella kissan ei pitäisi ulkoilla vapaasti koska se on alttiina monille vaaroille. Valvottu ulkoilu tarhassa tai valjaissa antaa kissalle sisältöä elämään.

        http://www.iltasanomat.fi/lemmikit/art-1288643341001.html

        http://catdays.webs.com/miksisiskissa.htm


    • miukumaukunen

      Ota ihmeessä kaksi kissaa kerrostaloon, kannattaa leikkauttaa molemmat, olivat sitten kumpaa sukupuolta vaan. Tyttökissat eivät sitten enää kiimamouruile eikä kollit kuseskele nurkkiin. Kissat tosiaan viihtyvät aivan hyvin sisäkissoina jos pennusta asti siihen tottuvat. Leikattu kolli ja leikattu narttu tulevat yleensä hyvin toimeen. Ei tarvitse olla edes samasta pentueesta. Itse otin ensin tyttökissanpennun ja 5 kk päästä poikakissanpennun kun tyttökissa oli jo leikattu. Näin ei koitunut vaaraa pennuista eikä kissa edes ehtinyt tulla kertaakaan kiimaan. Kollin leikkautus myös 6 kk vanhana ennen kuin aloittaa merkkailun. Omat kissani rakastavat toisiaan. :)

      Ulkokissaa ei kannata pitää, ne siellä joutuvat valitettavan usein auton alle ja kissa voi kuolla milloin vaan. Lisäksi kissavihaajat saattavat ampua kissan tai myrkyttää. Kerrostaloon virikkeitä sitten kiipeilypuun, rapinatunneleiden, lelujen merkeissä. Jos sinulla on parveke, niin muista pitää lasit kiinni tai jos ei ole lasia, verkota parveke kissan kestävällä verkolla. Voit myös opettaa valjaisiin jos haluat ulkoiluttaa pihalla.

      • Maahes

        Sellainen on ainakin halpa lelu jotta jos on jotain narua niin ripustaa sen roikkumaan niin että on about 20 senttiä lattiasta. Jos siihen päähän sitoo jonkun pallon tai muuta, tykkää ainakin meidän kissa leikkiä tällaisella "päärynäpallolla".


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1689
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1574
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1458
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1435
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      68
      1168
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe