Kumpi järkevämpää?

ASD1

Tavoitteena olisi siis päästä opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Kannattaisiko mennä lähihoitajaksi ja siitä sairaanhoitajaksi vai lukioon ja siitä sairaanhoitajaksi?

12

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lulukioon

      Ehdottomasti lukioon ensin ja sitten sairaanhoitajaksi kouluttautumaan, jos se vielä kiinnostaa.

      Lukion käymisessä on se hyvä puoli, että voit helposti suunnata aivan muuallekin, jos sattuisi se hoitotyö olemaan sittenkin vastenmielistä. Kaikki kun eivät tahdo jaksaa edes sitä koulutusta.

      • Ootko tekijä vai lukija?

        Vielä parikymmentä vuotta sitten asia oli noin, miten lulukioon antoi ymmärtää. Eli esimerkiksi hoitoalan 2. asteen tutkinnolla pystyi hakemaan jatkoon vain hoitoalalle. Nykyään lukion merkitys on pienentynyt, koska millä tahansa 2. asteen tutkinnolla saa hakukelpoisuuden korkeakouluihin. Esimerkiksi lähihoitaja voi hakea insinööriksi tai autonasentaja voi hakea terveydenhoitajaksi.

        Jos oikeasti tähtäät sairaanhoitajaksi niin lähihoitaja on parempi pohja kuin lukio!

        Lääkäriksikin vain tosi harvat pääsee suoraan lukiosta. Monet koukkaa amk:n kautta. Jos tietää olevansa enemmän tekijä kuin teorian lukija, niin kannattaa edetä sitä tekijäreittiä, eli ensin lähihoitajaksi, sitten teoriaa käytäntöä yhdistävään sairaanhoitajakoulutukseen ja sitten voi hakea eri kiintiössä lääkikseen tai terveystieteitä lukemaan yliopistoon. Ei se tie ole niin pitkä kuin tutkintokaavioista voisi laskea, koska samalta alalta saa kuitenkin ahoteja ja hyväksilukuja. Lisäksi pystyy olemaan oikeissa töissä jo heti lähihoitajatutkinnon jälkeen, niin ei tarvitse opintolainaa.


    • Ononau

      Ehdottomasti lukioon. Aina ei kannata ajatella vain ammattia vaan myös yleissivistystä ja itsensä kehittämistä. Kannattaa tähdätä korkeammalle, vaikka lääkäriksi.

    • ASD1

      Kiitos vastauksista!

    • Lähihoitajaksi

      Ehdottomasti kannatta lukea ensin lähihoitajaksi, jos jo nyt tietää että haluaa isona sairaanhoitajaksi.

      Eikä silti ole pakko jäädä hoitoalalle, jos mieli muuttuu. Lähihoitaja voi hakea muillekin aloille jatkamaan opintoja, koska koulutuksesta puolet on yleissivistävää ja puolet on ammatillista, niin kuín kaikissa 2.asteen tutkinnoissa Suomessa.

    • 9+10

      Suosittelen kaksoistutkintoa jos vaan yhtään löytyy motivaatiota! Siinä saa parhaat jutut molemmista ja siitä on paljon hyötyä sairaanhoitajan opinnoissa. Saat sitä käytännön kokemusta hoitotyöstä, mikä lukiopohjaiselta puuttuu ja hyvän pohjan matemaattisista aineista ja kielistä, mitä et ammattikoulusta saa.

      Itse olen siis lähihoitajan papereilla hakenut amkiin ja päässyt, ja monesti tullut vastaan se, että jos vielä olisin se 15-16v minä niin ihan ehdottomasti olisin käynyt kaksoistutkinnon...Mutta toisin kävi ja ihan hyvin silti, samoin ryhmässä on monia lukiosta tulleita, joilla heilläkin hoitotyö kyllä onnistuu pienen alkukankeuden jälkeen hyvin ja aika äkkiä opintojen edetessä ollaan kaikki samalla viivalla teorian ja käytännön suhteen.

      Tsemppiä sulle ja toivottavasti pääset opiskelemaan juuri niitä juttuja mitä haluat!!:)

      • Opiskelu kannattaa!

        Ammattikouluissa on yleissivistäviä aineita, mutta tosi on, että matikat, ruotsit ja englannit ei ole samalla tasolla ammattikoulun käyneillä kuin ylioppilailla. Jos on mahdollista suorittaa lukion kursseja ammattikoulussa, niin se kannattaa kyllä.

        Muuten en ihan allekirjoita että kannattaisi tehdä varsinaista kaksoistutkintoa, koska yleensä ammattikoulun valinneet on enemmän käytäntöön suuntautuneita ja kirjoittavat usein aika heikosti. Kun hakee koulutukseen, niin pisteitä saa paremmin, jos on vaan ne hyvät ammattikoulupaperit ilman huonoja yo-tuloksia. Eli enkun, matikan ja ruotsin opiskelu kannattaa mutta ei kannata kirjoittaa niitä.

        Lukion käyneenä sh-opiskelijana on ollut se etu, että ei ole tarvinnut mennä matikan, ruotsin tai enkun tukikursseille. Meillä ainakin pääsääntöisesti kaikki lähihoitajat joutuu tukikursseille. Ne vie ison osan vapaasti valittavista opinnoista, joita sh-tutkinnossa on muutenkin vähän.

        Lähihoitajille on kyllä ollut paljonkin etua siitä, että osaavat monia hoitotyön juttuja jo valmiiksi. Lähihoitajat pääsee helpommalla käytännön osuuksissa.


    • moimoia

      Amiksesta saa helpommin hyvän todistuksen, jos vahänkin viitsii opiskella. Lukio teettää enemmän töitä. Sairaanhoitajaksi ei (ainakaan isompiin kaupunkeihin) pääse huonolla lukio todistuksella.

    • Lukioon

      Ylioppilastutkinnolla pärjäät sairaanhoitajaopinnoissa mainiosti! Ensimmäisenä vuonna opit lähihoitajan perustehtävät. Saat tehdä jo lähihoitajan sijaisuuksia ensimmäisen opintovuotesi jälkeen.

      Koulunkäyneet lähihoitajat ovat samalla viivalla kuin ylioppilaat. Lähihoitajat saavat hyväksi luettua ensimmäisenä vuonna vain perusharjoittelun lähihoitajatutkinnolla ja alan työkokemuksella.

      3 vuotta lukiossa ja ylioppilastutkinto: Saat hakukelpoisuuden kaikkiin ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Hyvä yleissivistys, kielitaito ja matemaattiset taidot. Lisäksi opit kieliä, jos haluat opiskella tai työskennellä myöhemmin vaikkapa ulkomailla

      Ammatillisessa koulussa etenkin kielitaito ja matematiikka jäävät melko lailla hunningolle. Jos tähtäät ammatillisista opinnoista amk-opintoihin, Sinun kannattaa opiskella äidinkieltä, kieliä ja matematiikkaa omaehtoisesti lukiossa tai iltalukiossa.

      Lähes kaikki lähihoitajat joutuvat amk:ssa kielten valmentaville kursseille. He pääsevät harvoin ammattikoulun kielitaidolla amk:n kielten (englanti ja ruotsi) lähtötasotesteistä läpi.

      Myös pääsykokeiden matematiikka tuottaa monille suuria vaikeuksia, etenkin jos haet ammattikoulusta tekniikan alan amk-kouluihin.

      Lukio-opiskelussa auttaa, jos Sinulla on hyvät opiskelutaidot, Sinulla on vahva tahto ja motivaatio opiskella tavoitteellisesti ja olet myös jonkin verran teoreettisesti suuntautunut henkilö.

      • 20+5

        No jos ei amkin pääsykokeen matikasta selviä amiksen lapuilla niin sit saa unohtaa sen koko amkin, koska ne matikan tehtävät ovat ihan perusmatikkaa. Lukion pitkä matikka tulee vastaan vasta ite koulussa.

        Lukiossa ei ole mitään hyvää kun pitkä matikka ja kielet. Jos meet lyhyellä matikalla sekä skippaat esim. ruotsin ja veät englannin just ja just läpi niin sen jälkeen toivot, että oisit mennyt amikseen.


    • keijo kankkunen

      Lähihoitaja ja sairaanhoitaja eivät hirveästi eroa koulutukseltaan vaan ovat aika pitkälti samanlaisia, joten sanon että käy se lukio niin on vielä mielenkiintoa lukea sairaanhoitajaksi

    • ASD1

      Mua kiinnostais et kun oon tämmönen vähän alle kasin keskiarvon opiskelija, niin oisko se helpompaa saada siellä amiksessa parempia numeroita kuin lukiossa jos varsinkin se matematiikka ja ruotsi ei juuri niitä vahvimpia aineita ole?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe