Oman perheen kateus tuntuu pahalta!!

eräs vaan

Oma äitini ja osa sisaruksista ovat kateellisia minulle. Se tuntuu pahalta, koska tunnen, että oma perheeni ei sallisi minun olevan onnellinen ja että minulla menee hyvin. Itse en ole kateellinen kenellekään. Kannustan perhettäni ja ystäviäni. Haluan aidosti hyvää muille ja osaan antaa omasta hyvästäni muille.

Aiemmin minulle ei oltu kateellisia ja välini perheeseen oli paremmat kuin nyt. Kun olin työtön, rahaton ja ongelmainen, niin kelpasin paremmin.

Nyt kun minulla on asiat hyvin, niin sitä on vaikea muiden kestää:( Minä löysin elämäni miehen. Minä laihduin. Minä perustin yrityksen. Minä menestyin ja minulla alkoi olla enemmän rahaa. Mieheni kanssa pidämme noin kolme kuukautta vuodessa lomaa. Me matkustelemme ja teemme haluamiamme asioita. Elämäntyylini herättää kateutta. Minulla on asiat liian hyvin, jota monen on vaikea kestää. Olen kaunis, hoikka, hyväkuntoinen, minulla on rahaa, hyvä bisnes, hyvä parisuhde, aikaa, olen todella tyytyväinen elämääni.

Olen rahallisesti auttanut sisaruksiani. Tämäkin lienee ollut virhe, koska se on vain lisännyt kateutta. Itse en tee elämästäni ja asioistani mitään numeroa, mutta se kai sitten näkyy minusta ulospäin.

Voi kunpa ihmiset osaisivat olla onnellisia läheistensä puolesta! Ei se ole keltään pois, jos läheisellä ihmisellä menee hyvin:)

8

1078

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kohta yksinäinen

      Hieno kirjoitus! Kateus on inhottavaa kun se osuu omalle kohdalle, ja tuhoisaa ystävyyssuhteille. Kavereita katoaa jokaisen onnistumisen tai muun itsestään tyytyväisen tekevän asian myötä.
      Ei saa pyyhkiä hyvin. Ennen minutkin hyväksyttiin köyhänä ja pulleana, mutta nyt kun olen muuttunut, kateus kukoistaa.
      Kavereita on enää hyvin vähän, ja niistäkin jäljellä olevat rasittavan katkeria ja kateellisia kaikesta, vaikka heiltä mitään puutu.

      "Voi kunpa ihmiset osaisivat olla onnellisia läheistensä puolesta! Ei se ole keltään pois, jos läheisellä ihmisellä menee hyvin:)"

      Kateellinen ihminen on mielestäni epäkypsä ja lapsentasolla henkisesti. Koska kateus ei ole iästä kiinni. Ja kyllä se on kateelliselta pois, jos toisella pyyhkii hyvin. Niin se vain on.
      Ehkä jossakin muun maan kulttuurissa asiat voivat olla toisin. Jos joskus muuttaisi pois tästä pa*****lävestä palmun alle!

      Mukavaa syksyä kukalienetkään ,kuitenkin!

      • luulisin....

        En usko, että tietyt perusasiat ovat toisin oikein missään kulttuurissa. Kaikkialla kun on riittävästi tuota ehtymätöntä, uusiutuvaa luonnonvaraa eli epäkypsyyttä.


      • Kohta yksinäinen
        luulisin.... kirjoitti:

        En usko, että tietyt perusasiat ovat toisin oikein missään kulttuurissa. Kaikkialla kun on riittävästi tuota ehtymätöntä, uusiutuvaa luonnonvaraa eli epäkypsyyttä.

        Voi olla.


    • eräs vaan

      Kiitos, kun viitsitte vastata! :) Onko suomalaiset kateellisempia kuin muut ihmiset? Vai osaavatko ihmiset muualla peittää sen paremmin?

      Jokaisella ihmisellä on oma yksilöllinen elämänpolkunsa. Ihmisen tulisi pyrkiä tekemään omasta elämästään mahdollisimman hyvä. Jokaisen elämässä on omat kasvuhaasteet, jotka ratkottuaan ihminen on taas kypsempi ja viisaampi. Elämästä pitäisi pyrkiä tekemään itsensä näköinen, koska silloin voi saavuttaa iloa ja onnellisuutta. Omaa elämää ei pitäisi verrata kenenkään muun elämään. Vertailu on vie huomion pois omasta elämästä ja aiheuttaa joko paremmuuden tai huonommuuden tunteita, jotka kummatkin ovat pahasta. Ei täällä kukaan ole toista arvokkaampi tai parempi. Meidän arvomme ei ole missään ulkoisessa. Suuremman luojan edessä olemme kaikki saman arvoisia.

      • Kohta yksinäinen

        "Ei täällä kukaan ole toista arvokkaampi tai parempi."

        Samaa mieltä, toisin kuin viimeiset kaverini! Luulevat olevan ja ansaitsevansa muita parempaa, tekemättä huonommuudentunteelleen mitään. Kaikessa verrataan itseään ja kiukutellaan kuin pienet lapset.

        Mutta tälläistähän tämä.


      • Anonyymi

        Suomessa kaikki sanotaan rahvaanomaisesti suoraan. Eli suomalaiset ovta epäsivistyneitä. (Sorry!) Saattaa johtua myös siitä, että ennen kaikki olivat köyhiä. Nyt jotkut ovat jo rikastuneet. Onnistunut on jättänyt lauman ja se kismittää muita..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa kaikki sanotaan rahvaanomaisesti suoraan. Eli suomalaiset ovta epäsivistyneitä. (Sorry!) Saattaa johtua myös siitä, että ennen kaikki olivat köyhiä. Nyt jotkut ovat jo rikastuneet. Onnistunut on jättänyt lauman ja se kismittää muita..

        Minusta taas tuntuu että mitään ei voida sanoa suoraan, esimerkiksi sitä että kadehtii toista. Jos sen sanoisi ääneen, ongelmahan olisi melkein sillä poistunut kun aito keskusteluyhteys avautuisi ja huomaisi että ei se muidenkaan elämä yhtä juhlaa ole vaan asioiden eteen joutuu yleensä näkemään vaivaa.
        Suomalaiset panttaavat tunteita sisällään ja se näkyy pssiivisaggressiivisuutena.


    • Anonyymi

      No, on eri asia kuitenkin olla nöyrä ja menestynyt kuin itseriittoinen ja menestynyt. Sinussa saattaa ärsyttää jokin ja se ei suinkaan välttämättä ole sitä kuinka hyvin olet menestynyt.
      Oletko oppinut mitään?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      2970
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2079
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1852
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe