Pääsykokeisiin pänttääminen

1-2 h silloin tällöin

Lähinnä mielenkiinnosta kyselen, että kuinka paljon noihin pääsykokeisiin noin arviolta käytetään lukutunteja?

Onko esimerkiksi 1-2 tuntia päivässä liian vähän?

Toki se on yksilöllistä, mutta noin yleisesti ajatellen, niin onko tuollaisella lukumäärällä mitään mahdollisuutta menestyä pääsykokeessa?

10

419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kylteri vm. 2014

      Jos n. 2kk aikaa --> 8h joka päivä ---> huippupisteet

      Jos 6kk aikaa --> 3kk 4-6h 5x viikko, 2kk 6-8h 5x viikko, 1kk(vika kuukaus) 8h joka päivä ---> huippupisteet

      Kannattanee tähdätä 500h työmäärään.

    • Kuuntele Ittee

      En kyselisi muilta, vaan tekisin kuten itselle paras. Itse aikoinani luin viimeset 2kk 4-6h päivä ja pääsin ensimmäisellä sisään. Tuntimäräksi taisi tulla n. 280-330h. Tuo pääsykokeisiin opiskelu on aika lailla mekaanista ulkoaopettelua. (Johtuu kokeen muodosta.) Onnea tuleviin koitoksiin.

      Itse en ikinä lukisi 8h päivä, sillä se on ihan turhaa :D

      • Kauppiksen fuksi

        Itse taas taidan olla räikeä vastakohta, sillä luin yht. n. 800 tuntia, viimeiset kaksi kuukautta juurikin 8 tunnin päiviä 6 päivänä viikossa. Alkuvuodesta en oikein muista, mutta taisin silloinkin lukea n. 6h/päivä. Riippuu niin paljon ihmisestä, mutta itselle tuo lukumäärä riitti 34 pisteeseen


    • Kylteri

      Aika henkiläkohtainen asia mutta tuo määrä ei todellakaan riitä kenellekkään "uudelle hakijalle" jos aloittaa sen pari kuukautta etukäteen. Sanoisin että vanhat ketut "eli useampaan kertaan hakeeneet/ koulua vaihtavat kylterit voisivat jopa pärjätä tuollakin kaavalla.

      Kaveri joka ei ole ennen hakenut mihinkään tarvitsee kuitenkin syvällisempää valmistautumista. Itse pääsin toisella hakukerralla sisään, en kuitenkaan laske itseäni vanhaksi ketuksi kun ekalla kerralla tuli vaan plärättyä kirjoja. Valmistauduin jo aivan törkeästi etukäteen aloittamalla lukemisen heti vuodenvaihteessa. Tunteja tuli aluksi noin 2h/pvä ja loppua kohden 2-4h/pvä valmennuskurssin tunnit. Ja luin siis lähes poikkeuksetta joka ikinen päivä.

    • Kuuntele Ittee

      Noh kyllä se minulle riitti, miksi ei muille? En koe olevani mitenkään erityisen älykäs ja kaiken lisäksi minulla on vielä lukihäiriö. Ja silti tuo n. 300h riitti. Ja noh todettakoon, että olen vielä tämän vuoden fuksi. (Eli pisterajat vielä historiallisen korkeat). Joten kyllä uusillekkin hakijoille vähäinen lukumäärää saattaa riittää, eli aivan yksilöstä kiinni kuten jo aiemmin todettiinkin. Kaikki on suhteellista ja omasta tahdosta kiinni =)

      • Yliopistoon päässyt

        Sama juttu ja minäkin olen fuksi ja lähdin heti lukiosta yliopistoon ja rajat olivat korkeammat kuin pitkään aikaan. En ymmärrä näitä "luin 8 tuntia päivässä ja pääsin ekalla"-ihmisiä, sillä tuo vinkki saattoi päteä vain teidän tapauksessa. Yliopiston pääsykokeet vaativat vain n.150-800 tuntia työtä (itselläni kasvatustiedettä ja historiaa molempia noin 300 tuntia) ihmisestä, yliopistosta ja alasta riippuen. Kuten jo aiemmin sanoin, oikeastaan vain lääke- ja oikeustieteellisenlaiset alat vaativat enemmän työtä, koska niissä on paljon ulkoa opeteltavaa ja paljon hakijoita. Lue vain sen verran mitä tunnet tarvitsevasi. Älä kuuntele ketään täällä sillä jokainen on yksilöllinen eikä toinen ihminen voi sanoa puolestasi paljonko lukea.


    • kkkewfewf

      "(Eli pisterajat vielä historiallisen korkeat)"

      ts. koe oli historiallisen helppo

    • prömspröms

      Noh olihan se helppo, ei voi kieltää. Mutta vuoden 2013 koe oli kaksi kertaa helpompi ja rajat matalammat. Pisteet nousivat, koska oli samoja kysymyksiä kuin 2013 ja ne oli silloin todella naurettavat niille, jotka eivät silloin päässeet. Omaa tyhmyyttään pitivät samat kirjat. Kauppakorkean pääsykoe on muutenkin tehty aivan liian hepoksi.

    • yliopistoon päässyt

      Ei tarvitse todellakaan lukea kahdeksaakaan tuntia päivässä ellei sitten hae tyyliin oikikseen tai lääkikseen, joissa jutut ovat ulkoaopettelua. Itse luin historiaa 2 tuntia päivässä kuukauden ajan ja pääsin ekalla kerralla sisään. Kasvatustieteissä sama juttu.

    • 3KertaTodenSanoo

      Ekana vuonna n.200t - en päässyt (en tosin odottanutkaan)
      Tokana vuonna (eli tänä vuonna) n. 450-480t ja jäin 2 pisteen päähän lutista:(((

      Ensi vuonna luen itseni vaikka tajuttomaksi mutta läpi aion päästä, olen jo nyt aloittanut matematiikan kertauksen koska siinä sain vain rupupisteitä tänä vuonna. Valmennuskurssi on myös selviö tällä kertaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      85
      1080
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      579
      961
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      907
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe