HERE keventää WP:n panostustaan

HERE +

Pidemmällä aikavälillä mahdollisesti hieman ikävä uutinen Lumioista ja WP-laitteista pitäville on se, että Nokia on kertonut keventävänsä panostustaan WP:n ja siirtävänsä voimavaroja / painopistettä Androidiin ja iOS:n.

Saa nähdä onko WP-puhelimia vielä 3-4-5 vuoden kuluttua markkinoilla ellei se vimein al aottaa enempi markkinaosuuksia, eli saavuta riittävän suurta suosiota.

Harmi sinänsä sillä itse en Androidiin itse en halua edes koksea ja iOS:kin saa jäädä edelleenkin hyllylle ylihintaisena hypetuotteena.

Toistaiseksi olen edelleen tytynyt viimeiseen Symbianiin, joka edelleen tekee tehtävänsä HEREn siivittämänä, mutta kun vaihdon paikka tulee, niinvaihtoehdot ovat valitettavan vähissä.

"HERE Maps Is Pressuring Microsoft for a Better Deal on Windows Phone Development"

"HERE is still part of Nokia, and it has recently made a surprising announcement that it is far from what Microsoft would have expected. During a recent interview, Sean Fernback, Senior VP at Nokia HERE, has said that his company plans to “wind down” the Windows Phone app development and shift some of the resources towards Android and iOS."

- http://news.softpedia.com/news/HERE-Maps-Is-Pressuring-Microsoft-for-a-Better-Deal-on-Windows-Phone-Development-460083.shtml

.

9

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Here 4 ios
    • setotuusvain

      Miksi kehittää softaa joka on jo valmis? Ei Nokia tule hylkäämään WP'tä vaikka laajentaakin muihin alustoihin.

      • shaqi

        Juuri näin. Näinhän se yleensä menee että uuteen täytyy panostaa enemmän kuin vanhan ylläpitämiseen. Se ei tarkota yhtään sitä että vanha hylättäisiin.


    • HERE +

      HEREn myymisellä myopisesti spekuloivien talousanalytikkojen katson sivuuttavan monta stretegisestikin aivan keskeistä asiaa.

      Ensinnäkin miksi Nokia edes harkitsisi myydä kruunun jalokiveään, joka on tulevaisuuden keskiössä ja tulee olemaan yksi sen tuottavimmista tukijaloista HEREn ollessa yksi keskeinen osa uutta Nokiaa.

      Miksi Nokia myisi HEREn juuri nyt kun se on päätelaittpuolen myymällä hankkinut itselleen vapat kädet ja on juuri rakentamssa HEREstä kokonaista ekosysteemiä kaikkine tulevaisuuden oheispalveluineen.

      HERE on yksi maailman ykkönen kaiken tulevaisuuden teknologian keskiössä, sillä paikannuspalvelut eri muodoissaan ja niihn kytketyvine palveluineen tulevat olemaan kaiken ihmisten toiminnan ja teknologian keskiössä tulevaisuudessa (Internet of Things, M2M, itseajavat autot jne.) HERE yksin voi pidemmällä aikavälillä hyvinkin tehdä "Applet" johon sillä on kaikki ainekset.

      Edelleen HERE on tällä hetkellä autonvalmistajien valitsema alusta uusiin autohin 80%:n markkinaosudella. Miksi? Koska HERE vastaa autonavalmistajien tarpeisiin, on kuin sveitispuukko mukautuvuudeltaan ja itsenäinen sillä autonvalmistat tuskin ovat valmiita päästämään "googleja" yrityssalaisuuksiinsa käsiksi.

      Tällä hetkellä HERE http://kuvaton.com/u/ydr on 80%:ssa uusiin autoihin valmistajien valmiiksi asentamista kartoista ja navigoinnista.

      - http://360.here.com/2014/07/24/25-cars-powered-by-here-2014/

      "Näin auto ajaa itse itseään Nokian Herellä"

      - http://www.kauppalehti.fi/auto/uutiset/nain auto ajaa itse itseaan nokian herella/201405683033

      "Inside the Nokia HERE HD Maps putting Google on notice"

      - http://www.slashgear.com/inside-the-nokia-here-hd-maps-putting-google-on-notice-18325742/

      HERE Maps - Get directions and find places anywhere: http://kuvaton.com/u/yd3

      "HERE Receives Frost & Sullivan's 2014 North American Connected Services Technology Innovation Leadership Award "

      - http://online.wsj.com/article/PR-CO-20140814-907991.html

      Jatkossa on jopa mahdollsta, että HEREstä tulee hotellien, ravintoloiden, teattereiden ymv. bokingsysteemien vakava kilpailia, sillä sen kartasto jo itsessään tulee pitämään sisällään valtaisan tietomäärän, eli maksupalveluihin liitettynä auton navista olisi mahdollisuus tarkistaa vaikkapa kulkureittinsä holellien tilanne, varata ja / tai maksaakin suoraan navista.

      "Worldline and HERE join forces to accelerate Connected Vehicles"

      Paris, 3 March 2014

      "Worldline, Atos subsidiary in e-payment and transactional services, and HERE, a leader in global mapping and location solutions, are joining forces to offer end-to-end Connected Vehicle solutions and accelerate worldwide implementation."

      - http://worldline.com/en-us/home/media-center/press-releases/2014/pr-2014_03_03_01.html

    • HERE +

      Uudet tuulet puhaltavat Nokiassa.

      Tässä suurten tekijöiden karhunpainissa on vasta iso kuva kirkastumassa HEREn suhteen, joka riskeeraa olla Nokian todellinen kruunun jalkoivi.

      "FOSS Patents: Nokia valmistelee massiivista patenttihyökkäystä Google Mapsia vastaan"

      "Nokia on valmistautumassa Googlen suurrahastukseen kartta- ja navigointipatenttiensa avulla. Tunnettu patenttiblogi kaivoi esiin Saksassa nostetun kanteen, jossa Nokia viittaa navigointimenetelmään, jonka se patentoi jo ennen Googlen perustamista."

      - http://www.digitoday.fi/bisnes/2013/12/30/foss-patents-nokia-valmistelee-massiivista-patenttihyokkaysta-google-mapsia-vastaan/201317916/66

      Suri jo taannoin manitsi, että tehtäviinsä sopivan Nokian teknologia- ja patenttiyksikön uuden vetäjän etsiminen on yksi keskeinen asia lyhyellä aikavälillä.

      Jokin aika sitten ko. rooliin valittiin todella kovan luoka osaaja ja on jo toisaalla patenttien monetisoinnin tehokkaasti toteuttanut.

      "Teknologiayhtiö Nokia on nimittänyt Ramzi Haidamuksen patenttiliiketoimintansa eli Nokia Technologiesin johtajaksi ja Nokian johtokunnan jäseneksi. Hän aloittaa Tecnologiesin johdossa 3. syyskuuta."

      "Libanonissa syntynyt Haidamus on koulutukseltaan insinööri. Hän on teknologialisensoinnin asiantuntija ja työskennellyt valtaosan urastaan yhdysvaltalaisessa Dolby Laboratories-yhtiössä."

      "Nokian mukaan hänen aikanaan Dolby kasvoi 72 miljoonan dollarin yhtiöstä lähes miljardin dollarin pörssiyhtiöksi."

      - http://www.taloussanomat.fi/porssi/2014/07/24/nokian-patenttiyksikko-saa-uuden-johtajan/201410309/170?n=1

      Koreassa ovat alalla jo hyvin huolissaa sen suhteen, että nyt ilmaiset juhlat, eli toisten patenttien laiton hyödyntäminen riskeeraa olla tiensä päässä ja ovat pytäneet maansa hallitusta apuun.

      "The local electronics industry is demanding stricter conditions for the approval of Microsoft's purchase of Nokia by the Korea Fair Trade Commission (FTC). The demand is attributable to the fact that those conditions will inevitably have a huge influence on the industry."

      - http://www.businesskorea.co.kr/article/6044/defensive-stance-korean-industry-demanding-measures-against-patent-offensives-nokia

      Osalla talousanalyytikoita vaikuttaa vielä vievän aikaa ennekuin he hahmottavat uuden Nokian strategian ja todellisen potentiaalin nyt kun se on vapautunut ristiinlisensioinneista ja on vapaa hakemaan patenteistaan niille kuuluvan korvauksen kuten muutkin alan toimijat.

      Itsessään hyvä WP on valitettavasti edelleen marginaalinen tuote volyymeiltään ja on luonnollista, että Nokia panostaa sinne mistä volyymi ja tulevat tulot alkavat virrata. Tämä ei toki merkitse WP:n kokonaan ylkäämistä.

    • 363434

      Suurin huolenaihe tässä on että HERE sovellukset tai ainakin osa niistä muuttuu maksulliseksi nyt kun Nokialla ei ole enää omia puhelimia. Miksi antaa hyvä sovellus ilmaiseksi?

      Sinänsä en välitä vaikka sais iphonelle ja androidiin niin kauan kun HERE toimii WPssa, androidiin petyin pahasti ja iphonen ylihinnoiteltuihin design tuotteisiin en koske.

      Microsoftin nokia oston myötä kuitenkin WP voi nousta nopeammin, suomalaiset eivät tunnetusti osaa myydä vaikka teknistä tietämystä löytyy. Amerikkalaiset saavat ehkä WP puhelimet nousemaan.

      • 925

        Tuskinpa muuttuu maksulliseksi. Markkinaosuuden kasvattaminen paljon tärkeämpää nyt.


    • HERE +

      363434:lle

      Nokian tavoite on ensin saada Facebookin tavoin riittävästi käyttäjävolyymiä ja sitten hakea erimuotisia taloudellisia malleja joissa on win-win tilanne, Nokia & käyttäjät.

      "HERE and now: Nokia’s curbing Windows Phone development in a bid for mapping supremacy"

      "Show me the money"

      " “I want the focus to be on building a great product and build a big user-base, then we can talk about how we might want to monetize,” explains Fernback. “Look at Facebook and advertising, it had been kicking about for a few years before it started advertising because it then had critical mass. I think advertising is an example, but there are many things we could look at that could create value for consumers as well as monetization for us.” "

      "Whether Nokia can make big inroads on Android and iOS, stealing a piece of the Google Maps pie, remains to be seen. But fresh from its acquisition of personalized travel planning platform Desti, it seems the wheels are very much in motion to create a more-than-viable cross-platform alternative."



      - http://thenextweb.com/insider/2014/09/25/nokia-here-maps-android-ios-world-by-storm/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1614
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1468
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1462
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      53
      1365
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1318
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      83
      1275
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1168
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe