Tulevaisuuden suunittelua

tulevaisuusmielessä

Hei olen viimeistä vuotta ammattikoulua käyvä opiskelija ja minulla olisi edessä intti mutta nyt olen alkanut miettiä mitä tehdä intin jälkeen ja olen tullut siihen tulokseen että haluaisin opiskella ammattikorkeakoulussa. Olen kuullut että pääsykokeisiin pitäisi alkaa lukemaan ennen inttiä koska intissä ei voi eli juuri nyt mutta minulla ei ole mitään hajua miten ja missä luen niihin. Olisinkin kiitollinen jos joku joka tietäisi voisi antaa neuvoja? :)

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lue äidinkieltä

      Mitäs alaa ajattelit? Tekniikan alalle ei taida olla kirjoja luettavana ja hoitoalan koekirjat vaihtelee eri paikkakunnilla erilaiset. Ihan noin vaan on vaikea vastata jos ei tiedä mihin kokeeseen olisit menossa.Kaikille aloille on hyötyä, jos ymmärtää hyvin lukemaansa tekstiä ja osaa kirjoittaa hyvin.

    • Velma

      AMK:n pääsykokeisiin ei osaan tarvitse lukea ollenkaan ja niihin loppuihinkin on paaaaljon vähemmän luettavaa kuin yliopistolle. Lukemisen kannalta olisi helpompi, jos sulla olis joku haju siitä, että mille alalle meinaat hakea ja siten voisit selvittää ihan itse, että mitä sinne vaaditaan. Mihinkään ensi vuoden hakukohteisiin ei taida olla pääsykoetietoja edes julkaistu vielä, niin ei sitä lukemista voi oikein alkaa, jos ei tiedä mitä vaaditaan.

      • Riippuu alasta

        Se, että pitääkö lukea ja paljonko pitää, riippuu enemmänkin alasta ja opiskelun luonteesta jatkossa, kuin siitä, onko yliopisto vai amk.

        Ei yliopistollekaan tarvitse lukea tekniikan alan tai matemaattisten alojen pääsykokeisiin mitään kirjoja.Niihin harjoitellaan laskemista tai joissakin tapauksissa mennään sisään suoraan todistusnumeroitten perusteella, esim. matikan ja kemian laitokselle. Myöskään taideyliopistoihin ei lueta kirjoja, kuten ei amk:ssakaan kulttuurialoille.

        Amk:ssa joillakin aloilla, esim. hoitoalalla, on melko vähän luettavaa, koska pääpaino on soveltuvuuskokeessa, johon sisältyy haastaattelu. Haastattelun yhteydessä selvitetään motivaatio. Motivaatiota ei tarvitse testata luetuttamalla suuria sivumääriä alan kirjallisuutta, kuten joillakin yliopiston laitoksilla, joilla haastattelu puuttuu. Pelkästään motivaation testauksen vuoksi haastattelua ei yleensä kannata järjestää, koska haastattelu on kallis menetelmä. Hoitoalalle se kuitenkin on perusteltua muiden ominaisuuksien testaamisen vuoksi. Yliopistossa esimerkiksi opettajiksi haluavilla on samaan tapaan vähän luettavaa ja haastattelu. Ja sivumennen sanoen, kyllä haastattelu olisi hyvä olla lääkiksessäkin.

        Tietysti sellaisillle aloille, joita opiskellaan pelkästään teoreettisesti, on perusteltuakin luetuttaa enemmän sivuja jo pääsykokeeseen. Sehän testaa samalla sitä, että selviytyy jatkossakin suurten sivumäärien hallinnasta.


    • hanki kirja

      Sitten kun tiedät, mikä kirja sinun pitää lukea, hankit kirjan. Kun sinulla on kirja, istu pyllyllesi ja ala lukea. Ei siinä sen kummempaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4230
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4142
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      611
      3927
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      20
      2755
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2485
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2074
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2072
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      191
      1970
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1629
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1432
    Aihe