Kuka auttaisi minua :(

hullujänkhältä

Kuka auttaisi minua, kuka uskoisi tai edes kuuntelisi. Alan vaipua niin syvään epätoivoon, tuntuu ettei jaksa edes hengittää enää. Tekisi mieli luovuttaa jo. Lääkärit ei kuuntele, kukaan ei usko.

Tarina on pitkä kuin nälkävuosi. Kukaan sitä tuskin jaksaa edes lukea.

Altistuin lapsena homeelle koulussa, sairastelin paljon mm. keuhkokuumeen pari kertaa. Oireet lopulta helpotti, kun vaihdoin muualle kouluun. Saatoin altistua silti lievästi homeelle myös kotonani. Olen allerginen ja astmaatikko. Viime vuosina allergiani ovat pahentuneet ja tänä vuonna myös astmani.

Olin vuosia terve kuin pukki, hyvä jos yhtä flunssaa vuodessa vaikka tuli tupakoituakin. Vuosikausia sitten sain ensimmäisen reaktiivisen artriitin polveeni. Leikattiin lopulta ja vaiva jäi vuodeksi pois. Joka kevät kävin ottamassa kortisoonia polveen yhden pistoksen ja oire loppui. Tämä vuosi on mennyt sumussa kevättalvesta asti. Olimme alkuvuoden poissa talostamme 3kk ajan. En sairastanut. Ei polvikaan oireillut, meinasi tulehtua vuodenvaihteen aikaan vatsataudin yhteydessä mutta paranikin itsekseen parissa päivässä. Sairastellut olenkin sen 3kk jälkeen kotonamme vähintään joka kuukausi kerran pahan flunssan. ja sen jälkeen on aina polvi tulehtunut. se on kuvattu taas ja ei nivelrikkoa tms. myös lapset on sairastanut nämä flunssat. tämä viimeisin on kyllä ollut kaikkein sitkein.

sadekelillä tuntuu ettei henki kulje. väsyttää ja vtuttaa. olotila vaan pahenee.
valtava väsymys saattaa saada vallan ja sen jälkeen flunssainen olo ja polvi taas vttuilee.

astmalääkkeitä saa vetää ammatikseen. samoin allergialääkkeitä. nyt jo kortisooni nenäsumutettakin. mikään ei silti auta.

ajatus pätkii. muisti pätkii niin etten muista enää yhtään mitään. jos en tee asiaa kerralla loppuun unohdan sen. jos joku keskeyttää. unohdan mitä olin tekemässä/sanomassa. ostokset voi löytyä mistä sattuu. lause voi jäädä kesken. kaikki tavarat on hukassa elleivät ole vakiopaikallaan.

vaivaisenluu? vasemmassa jalassa alkoi oireilla kesällä. iskias syksyllä kuten viime syksynäkin. närästää välillä ilman syytä, ei mene ohi kuin lääkkeellä. tenniskyynärpää? tai muuta vastaavanlaista oiretta, kädet ei suoristu. toisen käden keskisormikin oli koukistuneena, alkaa vähitellen parantua.

pahinta/parasta tässä se että mitään näitä oireita ei alkuvuoden 3kk aikana ollut. nyt kotona jatkuvasti. paitsi jos olen täältä väh 10 tuntia pois oireet helpottaa. mielisairaus???

hb laskee laskemistaan. enää oli 112. alkuvuonna oli paras ikinä 126. olin ollut 2vk pois täältä talosta silloin.

senkka on noin viidessä kympissä. hampaatkin on jo kuvattu ja tulehduksia ei löytynyt.

jotkut aamut on välillä hirveitä, tuntuu että jalkoihin sattuu niin ettei voi kävellä. puristusvoima käsistä on täysin hukassa, ei saa pulloa auki.

kesällä ei ollut niin pahana kun ulkoilin paljon ja kaikki ikkunat oli auki. nyt jos jää yksi päivä ilman tunnin ulkoilua, seuraava päivä on sekava ja kipeä.

ikkunanpielissä sisällä on mustaa. kaapissa on mustaa nurkassa.
kellarissa on valkoista palleroa. remontin yhteydessä laminaattien alta poistettiin pari mattokerrosta.

tuntuu että en saa edes järkevää tekstiä aikaiseksi. hermostuttaa koko ajan. lapsi on agressiivinen ja valittaa pääkipua jo toista viikkoa. hänelläkin muuten huonot veriarvot.

lisäksi oon lapseni kanssa tullut ihan yhtäkkiä vainukoiraksi. vaatekaappini haisee kammottavalle. siinä on puukuvioiset hyllyt, ne haisee ihan järkyttävälle. haju tarttuu parissa päivässä vaateisiin. se haju on oksettava. lapsen ja miehne vaatteet ei haise, ne on erilaisilla hyllyillä. kaikki hajut on alkanut ottaa nenään. jopa astianpesukoneessa pestyt astiat haisee pesuaineelle voimakkaasti vaikka kone on uusi!!! pyykinpesuaineet saa melkein oksentamaan ja pääkipuun. Ihan järkyttävää.

perhekin pitää minua vain luulosairaana. kai minä sitä sitten olen. kuka auttaisi kun kukaan ei usko...

14

250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Twrw

      ja tosiaan kaikki muut verikokeet kunnos kilpirauhasia myöten paitsi joku (tuma-vastaa aineet ehkä??) oli yli 600. reumatologille aika. kukaan prkl kun ei usko että tämä talo minut sairastuttaa eikä mikään reuma :'(

    • myötätunto

      Autoimmuunisairauksia kuitenkin näyttää talo sinulle tekevän, jos tumavasta-aineet koholla. Samat kivut käyty läpi ja vähän samat remontitkin. Nykyinen asunto kuitenkin saatiin terveeksi siten, että muovimattojen alla oleva liimakin hiottiin pois kokonaan. Kipsilevyä leikattiin alareunoista esim tiskikoneen takaa ja uusi levy tilalle. Teillä on rakenteisssa pahempi ongelma jos kaapitkin haisee. Muutto pois omalta kohdaltasi on tarpeen. Voimia ja jaksamista ja jos on rahaa niin syö läjäpäin d-vit, maitohappobakteereja, b-vit ja mittaa kortisolitaso, koska kilpparihormoni tarvitsee sitä soluunmenovaiheessa.

    • Olisko tästä apua?

      Lue tää:

      http://www.sanasinko.net/viewtopic.php?p=10830#10830

      Kun sen pirulaisen saa kerran kehoonsa, vaikeaa päästä enää eroon. On vielä aineita, jotka ruokkivat sen leviämistä, jota enemmän se tuottaa mykotoksiineita, jotka saa voimaan pahoin.

    • aloittaja10

      Aloittaja tässä kirjoittaa... taas on lapset korvakipuisia ja itsellä samaan aikaan polvi turpoaa taas enemmän.. kyllä tämä on hullua... :(

    • aloittaja12

      Lisää outoja juttuja. Minulla turpoaa/leviää jalkaterät. Tuntuu että kengät kiristää eikä mahdu jalkaan. Oire helpottaa kun on poissa kotoa reilun tunnin. Eilen olin poissa koko päivän, kädet meni suoriksi, sormi ei ollut jäykkä/turvonnut, jalkaterät oli täysin normaalit... sama kävi viimeksi kun olin 12h poissa täältä...

      :(

    • Kvht-altistunut

      ............jatkuu. Sitten sinulle selvitetään hoidon kulku:
      Lainaus oiretestistä alkaa:
      ””………..jatkuu. Huomioi ensin tämä:
      Kvht-altistuneen hoito menee näin esimerkiksi oirehtiminen 40-osuman saaneella:
      1. Pyrit kvht-altisteettomiin tiloihin jolloin kvht-altistumisen oireista häviää noin puolet, eli jäljelle jää noin 20-oiretta.
      2. Syöt riittävästi ja riittävän kauan limakalvojen kolmea tärkeintä L-a, L-b ja Bif hyöty-bakteereita. Jäljelle jää 0….5 oiretta joka on normaali/terve tila!
      a. Mikäli oireilu jämähtää paikoilleen noin 10-osuman seudulle niin, joko et ole saanut limakalvojen kolmea tärkeintä L-a, L-b ja Bif hyöty-bakteereita riittävästi, tai
      b. Kvht-altistut edelleen tietämättäsi koska kvht-gogktailit eivät välttämättä haise!
      Syy siihen miksi rivilääkärit leimaavat kvht-altistuneen mielenvikaiseksi selviää testistä.
      Jatkuu………..””
      Lainaus loppuu.
      Jatkuu..............
      Testaa itsesi ja lue tekstit:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/laaketiede-vs-terveystiede/

      Sinun pitää parantaa kvht-altistuksen aiheuttamat vauriot elimistössäsi, EI NE ITSESTÄÄN PARANE!

    • Anja3

      hullujänkhältä

      Kuulostaa hankalalle tuo teidän perheen tilanne.

      Aivan ensimmäisenä tulee mieleen, että teidän täytyy päästä mahdollisimman pian pois tuosta talosta ja sen jälkeen saada sisäilman selvityksen esim. kunnan terveystarkastajan toimesta tai vakuutusyhtiön kautta. Jos talo on oma, niin se tietty hankaloittaa pois muuttamista.

      Sisäilmaneuvonnasta ma–to klo 9 - 15 numerossa 020 757 5181 saisitte varmasti asiantuntevia neuvoja tilanteeseenne.

      Tässä pari linkkiä, joista saattaisi olla apua http://www.allergia.fi/allergia-ja-astma/sisailma/sisailmasta-aiheutuvat-terveysha/ ja
      http://www.hometalkoot.fi/ .

    • Yritän tukea sua

      Et ole luulosairas,vaan oireesi johtuvat todellekin sairaasta sisäilmasta,homeista,bakteereista...just tuollaisia oireita ne aiheuttaa,toiselle toisenlaisia,eihän me olla samasta puusta!Jos asunto on vuokra asunto,etsikää terve koti!Mutta jos on oma,ei ihme että perhe vänkää vastaan...kukapa haluaisi myöntää että oma koti sairastuttaa?Tulee riitaa puolisoiden välille...Labrakokeista ei selviä mitään...kukaan ei tiedä mitään,ei lääkärit...olo on toivoton!On vaikea näyttää toteen,mikä ongelma siellä on.Yrittäkää yhteistuumin selvittää asia pikimmiten,poistakaa haisevat hyllyt ja muu materiaali,jota epäilette..Kokeile puhdistaa astianpesukone sitruunahapolla,annostele sitä pesuainelokeroon 1 tl ja pese kuumalla ohjelmalla tyhjänä.Tarkista sihdit.Viemäreihin yöksi etikkaa puoli litraa ja ruokasoodaa rkl...myös wc pönttöön.

      • alkuperäinenkirjoittaja

        Kiitos kaikille viesteistä! Talo on oma... Oireita tuli lisää koko perheelle loppuvuodesta ja alkuvuonna päätimme selvittää kotimme terveydentilan. Homekoirat merkkasivat melkein koko talon. Muutimme pois ja nyt muutaman viikon jälkeen olo alkaa olla vähemmän sumuinen ja kivuton. Kaikki todellakin johtui talosta, vaikka kukaan ei uskonut missään, ei terveydenhuollossakaan. Ihanaa huomata ettei olekaan mielisairas.


      • luulotautia

        Samantyyppinen kohtalo itselläni, Työperäinen homealtistus. Sitä vaan ei myönnetä. Päässä vikaa, vakava masennus. Vaikea astma, kahdet suihkeet, lisäksi tabl.hoito. Kipuja, nivelsärkyjä, toistuvia infektioita, keuhkoputkentulehdusta ym. Psykoosi, itsemurhayritys, eläkepäätös. Kun homehelvetistä pääsin pois, alle vuoden sisällä alkoi paraneminen. Vähitellen päivittäiset astmakohtaukset jäivät pois. Vähitellen astmalääkkeet yksi kerrallaan.
        Nyt olen ollut oireeton kuusi vuotta.
        Hoida itseäsi. Riittävä D-vitamiinin saanti on mielestäni pohja, josta terveys lähtee kohentumaan.


    • homesairas

      Kiva juttu! Tämä on järkyttävää Suomen terveydenhoito. Täysin ammattitaidotonta porukkaa. Et todellakaan ole mielisairas. Nyt puhtoiseen kotiin, varo homeita ja myös kemikaaleja. Raikasta ilmaa tarvit.

    • paranemisia

      Sinäkin sait huomata miten nämä myrkyt vaikuttavat kehoosi. Et tietenkään ole mielisairas. Miten käy kotisi. Jos on altistunut niin korjaus ei toimi. Altistunut ihminen reagoi helposti pieneenkin altisteisiin, joita jää remontin jälkeen. Pahasti saastunut ei korjaannu ja kallis remontoida. Homedesinfioinnit ovat vaarallisia. Remontin aikana ja jälkeen on paljon pöpjä ja hometta ilmassa. Vaarallista. Onko tavarat saastuneet joskus ne täytyy vaan polttaa. Ei saa myydä eteen päin. Onnea sinulle ja toivottavasti paranet lopullisesti. Älä pilaa terveyttäsi. Tarjolla kaikenlaisia remonttireiskoja myös joihin ei ole luottamista. Myös homepakolaiset sivustolla oikeaa tietoa.

    • nero3.0

      Paras tapa torjua omeen etenimistä on tarkistamalla elimistön ph aamu virtsasta ph paperilla tuloksen tulisi olla ph 7 tai hiukan alle silloin elimistö ei salli homeen kasvua vaan itiöt poistuvat luontaisesti pois.
      Alumiini eikä rikki imeydy elimistöön ja ihminen on suojautunut parhaiten ympäristöään vastaan.

    • nero3.0

      Elimistön kalkkeutuminen on ph 7 virtsa mittauksen yhteyessä myös pois pyyhkäisty.

      Eli mitä korkeampi ph sitä vähemmän negatiivisiä metelleja on elimistössä.
      Alumiini saattaa jopa poistua elimistöstä luontaisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe