Alan vaihto Rahoitukseen

nanorobot

Hei,

aloittelin tekniikan opinnot tänä syksynä eli olen tällä hetkellä fuksi, mutta nämä opinnot eivät ollutkaan ihan sellaisia, mitä olin odottanut. Olen miettinyt alan vaihtoa ja tuumin, jospa voisin opiskella nyt rahoitusta Aallon kauppakorkeakoulussa.

Onko mahdollista vaihtaa nyt jo ennen tekniikan kandidaatin tutkintoa, vai onko ylipäätäänsä edes mahdollista vaihtaa kauppikseen? Tulenko pärjäämään sitten rahoitusta opiskeltaessa, jossei ole pohjaa kauppatieteen opinnoista? Voinko hyväksilukea joitakin tekniikan alan opintoja? Vai kuinka olisi nyt parasta menetellä?

14

473

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3+4

      Et voi vaihtaa. Voit ainoastaan hakea yhteishaussa uudelleen eli samaan tapaan kuin muut. Et pysty hyväksilukemaan yhtään mitään, enintään kielikursseja, jos sellaisia olet ehtinyt käymään.

    • nanorobot

      Tuohan ei voi olla totta! Kyse on kuitenkin Aallosta, joten luulisi että alan vaihto koulujen välillä pitäisi olla jotenkin mahdollista vrt. jos vaihtaisi esimerkiksi tradenomin tutkinnosta oikikseen.

      • näi se vaa o

        Missään yliopistossa ei voi vaihtaa tiedekunnasta toiseen noin vain. Toisesta tiedekunnasta voi toki rajoitetusti ottaa kursseja ja opintokokonaisuuksia, jopa toisesta yliopistostakin. Tutkinto on kuitenkin suoritettava siinä tiedekunnassa, johon on saanut tutkinnon suoritusoikeuden.

        Voit tosiaan hakea muiden mukana ensi vuonna kaupan puolelle.


    • kauppiksen fuksi

      Oon käsittäny, että aallon sisällä voi ottaa kursseja toisesta koulusta, mutta kauppikseen et kyllä pääse sinne hakematta erikseen. Ja kauppiksissa on muutenkin tosi tarkkaa, mitä hyväksiluetaan. Että vaikka oisit opiskellut toisessa kauppiksessa sitä sun tätä, niin ei niistä välttämättä toisessa kauppiksessa saa kursseja. Kielet nyt on poikkeus.

    • nanorobot

      Olisiko missään videota tai kuvia Aallon Kauppakorkean opetustiloista? Esimerkiksi luentosalit, luokkahuoneet ja käytävät eri tiloissa kuten Chydeniassa, päärakennuksessa ja Arcadiassa (vai mitkä ne nyt olivatkaan). Mihin rakennukseen opetukset tai luennot keskittyvät eniten? Näiden perusteella voisin todella harkita aloittaa kokonaan uudelleen yhteishaut.

      Jos ei löydy mistään, niin joku Aallossa oleva voisi napsaista muutamat kuvat ja julkaista ne jossain :)

      • wat

        ...ja tällä on väliä?? onks luentosalit tarpeeks nättejä? mitäpä jos menet itse katsomaan...

        tosiaan joudut hakemaan yhteishaussa kauppikseen etkä saa juuri mitään hyväksiluettua.


    • nanorobot

      Kyllähän sillä on oikeasti merkitystä. Tunnen muutaman, jotka ovat valittaneet kuinka ankean oloisia heidän paikkansa ovat, niin ankeita etteivät ole tyytyväinen koulupaikkaansa. Ainakin TKK:ssa oli ihan nätit tilat, mutta yltääkö kauppis samalle tasolle? Menisin mielelläni katsomaan, jos olisi mahdollista, mutta kun en ole koulun opiskelija (vielä, ehkä...)

      • jo on

        Herran tähden! Kyllähän sitä voidaan tiloista valittaa, jos ei muuta asiaa ole. Käypä kokeilemassa Helsingin yliopiston ns. vanhan puolen historiallisia tiloja. Ei silti kukaan ole opiskeluaan keskeyttänyt tilojen takia.

        Vaikeuksia elämässä on tiedossa sille, jonka opiskelun ratkaisee tilat.

        Tilaratkaisuilla on toki kuitenkin merkitystä pyörätuolilla liikkuvalle, mutta silloinkin esteettömyyden, ei esteettisyyden kannalta. Ollaan kuitenkin Suomessa ja kaikkien yliopistojen tilat ovat tähän asti kelvanneet niille, jotka yliopistoihin ovat päässeet.


      • juu hei

        No tuota yliopistorakennukset ovat yleensä ihan vapaata tilaa eli voit seikkailla siellä ilman mitään luipaa, mutta jotkut osastot ja huoneet tietenkin erikseen.

        Aallon kauppis siirtyy uusiin tiloihin ensi vuonna, joten vaikea sanoa minkälaiselta tilat tulevat näyttämään. Jos salien esteettisyyden mukaan päätetään opiskelupaikka, niin suosittelen unohtamaan koko vaihdon.

        Aallon tkk:ssakaan ei enää pysty vaihtamaan sisäisesti pääainetta, vaan joutuu hakemaan uudelleen yhteishaun kautta. Saattaa tokin muuttua kun tuo yliopistohaku uudistus tulee voimaan.


    • nanorobot

      Kyllä TKK:ssa voi vaihtaa pääainetta, ainakin käsittääkseni. Toisaalta se ei ole nyt se pääpointti, vaan se että pääsen rahoitusta opiskelemaan! Uudelleen haku yhteishaun kautta ei innosta, sillä silloin tuntuu siltä että on mennyt vuosi tai pari hukkaan kun ei aiemmin hakenut ekalla kerralla. Siksi nimenomaan alan vaihto olisi paras mahdollinen ratkaisu, niin ei ole kulunut tähän astiset opinnot täysin hukkaan.

      Aallon kauppis siirtyy uusiin tiloihin? Siis tarkoitatko että sen opetus sijoitetaan johonkin rakennukseen Otaniemen kampuksella? Silloinhan on päivänselvää, että alan opintoja voi opiskella helposti kuka tahansa muukin TKK:lainen jos kerran samassa yhteisössä ollaan.

      • 13+9

        Miten näin tyhmä ihminen voi päästä teknilliseen korkeakouluun?


      • selväse
        13+9 kirjoitti:

        Miten näin tyhmä ihminen voi päästä teknilliseen korkeakouluun?

        Sinne ilmeisesti pääsee, kunhan osaa vähän laskea. Muuta ei tarvita.


      • älyhoi123
        selväse kirjoitti:

        Sinne ilmeisesti pääsee, kunhan osaa vähän laskea. Muuta ei tarvita.

        Tkk:lle helppo päästä. Poispääseminenhän on se haaste. Itse asiaan. Sivuaineen rahiksesta pystyt tekemään helposti. Samaten tekniikan kandin jälkeen voi hakea kauppikseen lukemaan maisteria. Rahoituksen maisteriohjelmaan käsittääkseni äärimmäisen hankala päästä jos ei tule talon sisältä.

        Vähän vaikuttaa että kirjoittaja on joko trolli tai yksinkertaisesti joku joka on saanut päähänsä että jostain raksalta voi niin vain vaihtaa lukemaan rahoitusta ja samalla valmistua toimariksi. Niin ja vielä niistä kuvista. Mitä merkitystä niillä olikaan?


      • =22, jos et tiedä
        13+9 kirjoitti:

        Miten näin tyhmä ihminen voi päästä teknilliseen korkeakouluun?

        "Miten näin tyhmä ihminen voi päästä teknilliseen korkeakouluun?"

        Jos kysyt tätä itsesi puolesta, niin vastaus on helppo: ota kirja kauniiseen käteen ja lue.

        Voi tosin olla, että sinun tapauksessasi sekään ei riitä, kun jo pelkästään asiallisen kommentin kirjoittaminen näyttää tuottavan vaikeuksia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe