pentu puree ja roikkuu lahkeissa

pentuliini

rupeaa jo olemaan hieman neuvoton olo. Ollaan kokeiltu olla paikallaan ja huomioimatta, vesisuihketta pullosta, annettu tilalle muuta purtavaa, kieltämistä. Mikään ei auta. Pentu murisee ja roikkuu lahkeessa ja näykkii jalkoja ja varpaita. Olen jättänyt pois kaikki leikit pennun kanssa jossa vedetään tai heitellään leluja sillä olen huomannut että ne saavat pennun täysin mahdottomaksi.Hankalaa kun meillä myös lapsia. Miten tämän saisi loppumaan? Pentu nyt 11 viikkoinen.

6

2883

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rusettirinta

      Rodunomaisuus näkyy jo pikkupentuna. Aloittajan pennusta en tiedä, onko rotu leikkisä väkkähäärä vai omistajaan leimautuva. Yleisesti kuitenkin, että opeta pentu rauhoittumaan. Eli heti, kun hilluu, niin toiseen huoneeseen hetkeksi. Ulkona kunnon ähähdys ja kuonosta kiinni. Tässä lyhyesti, kun en tiedä rotua.

      • anna kasvaa

        Tuon tekisit 11/vko vanhalle pennulle? Ei sovi minun pirtaan.


    • pentu meilläkin

      pentusi on takiais-vaiheessa, puree kaikkea ja roikkuu kaikessa kiinni. LEIKKI on sen elämän ainoa tarkoitus. Jos et sitä ymmärrä, parasta kun myyt pennun ja otat yli 10 vuotiaan kodinvaihtajan, ei roiku lahkeessa eikä leikikään juuri ollenkaan!
      Pentu roikuu lahkeissa, hihansuissa, toisessa koirassa, kissassa, lattialuutussa, imurin letkussa yms, enkä muuta odotakaan vielä kuukauteen. irroittelen vain hampaita tavaroista ja hoen että irti. ei purra.

    • mitä sviidua

      Voi luoja. Se on vasta pentu! Sen kuuluukin repiä lahkeesta ja sukasta ja pureskella. Oliskohan pitäny miettiä ennenku koiran ottaa. Jos koira olisi esim yli puolivuotias niin ihmettelisin jo,ettei meinaa loppua tollanen käytös

    • vauvakoira

      Tämän saa loppumaan aika, eli yli puolen vuoden ikä. Nyt joko a) palautatte vikkelästi koiran kasvattajalle "ei me tietty että pentu puree" tai b) ymmärrätte että se on pieni lapsi, ja käytöksestä päätellen hyvin pitkästynyt sellainen. Jos on aikaa ja resursseja, järjestät sille toisen pennun leikkikaveriksi lähes päivittäin, pari tuntia vapaata peuhua turvallisella aidatulla alueella tekee ihmeitä. Jos ei muka järjesty, leikitte aina ja koko ajan pennun kanssa riehuleluilla, joita saa kiskoa, purra ja pudistella. Ehkä 30 minuuttia uutteraa leikitystä riittäisi pennullekin kerralla. Koskapa ette osaa, niin pyytäkää joku koiraihminen käymään, näyttämään miten pennun kanssa leikitään. Ja kuten sanottu paljon liikuntaa vapaana metsissä ja niityillä/pelloilla ja aivojumppaa. Omistajan etsimistä puun takaa, sisällä makupalan piilotusta joka hajuaistin perusteella löytyy.
      Olen joillekuille sanonut että pennun hampaat ja leuat ovat sille kuin kädet lapselle, niillä tutkitaan ja kokeillaan kaikkea.

    • 17+13

      Itse tein niin, että nappasin kuonosta kiinni ja puristin niin, että vingahti. Loppui aika nopeasti. Tästä on kahta koulukuntaa, toiset sanovat että ehdoton eiei ja toiset, että toimii. Täytyy vaan pitää huoli, että koira ei ala pelkäämään käsiä ja tulevaisuudessa ei esim. nouda tavaroita. Toimii myös, jos itse vingahtaa kuten toinen koira tekisi, kun sattuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe