Matkakertomus Andalusia

thj1

Kävin heinäkuussa parin viikon matkalla Espanjassa ajellen ympäri Andalusiaa. Matkakohteita olivat Granada, Sevilla, Ronda ja Torremolinos. Jos mikään noista paikoista kiinnostaa niin matkakokemuksia saa käydä lukemassa alla olevasta osoitteesta. Pintaraapaisunhan jokaisesta kohteesta parin päivän pysähdyksellä vain sai, mutta kirjoittelin jotain ylös jo ihan omaksi ilokseni. :) Suosittelen lämpimästi Malagan seudulle matkaaville Rondaa. Ihan uskomattoman kaunis kaupunki!

http://repullinenreissuja.blogspot.fi/search/label/Andalusia

4

336

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4x4

      Matkakakertomuksen kun vielä yhdistäisi auton koeajoon, niin siihen voisi saada vielä erilaisen näkökulman.

      Oheinen laite sopisi hyvin Espanjan erilaisiin maasto-olosuhteisiin ;-)

      http://www.youtube.com/watch?v=3WZOLmlsBbc

      Ps. Kunhan ehdin niin katson hieman lähemmin reissukokemuksiasi.

    • 4x4

      Haa...mukava ja visuaalisestikin selkeäsuinen reissublogi, sympaattisia kertomuksia, hyvä fiilis ja kauniita kuvia;-)

      Millaisella kameralla olet kuvaillut, ihan pokkarilla vain, vai enempi valokuvauksen keskittyvällä laitteella? Ilmeisesti tykäät kuvaamisesta ja samalla katselet eri paikkoja kuvaajan silmin.

      Ps. Pikku idea. Olisi mukava jos reissukertomuksissa olisi alussa vaikkapa pieni karttakuva (mahdollisine maastomerkintöineen jos tarvetta), jonka ansiosta lukija helposti visuaalisesti bongaten hahmottaa reissualueen yhdellä silmäysellä ja sitten sukeltaa itse matkakertomukseen. Myös kuvissa ei haittaisi vaikka olisi enempikin kuvatekstejä hieman kertomassa mistä ne on otettu.

      Noista kauniista matkakauvistahan voisi tehdä vaikka pienen filmin muotoisen diaporaman, kuin mini-leffan, laittaa myös tekstit rullaamaan kuin Bondin aloituksessa ja matkakohteen paikalista musiikkia sopiviin kohtiin taustalle...Oléé ;-)

      Automatkailua ajatellen olen ajatellut, että olisi kätevää jos saisi jonkin hyvin pienen, mutta hyvälaatuisen videokameran diskreetosti kiinni jonnekin auton tuulilasiin jajonka voisi näppärästi startata kuin radion ilman sen kummepia säätöjä.

      Omaan autoon voisi jonkin kiinteänkin systeemin kehitellä, mutta auton vuokraamista ajatellen pitäisi olla hieman erilainen ratkaisu. Tokihan moni filmaa kännykällä tai GoPro-tyypisillä laiteilla.

      - http://fr.shop.gopro.com/EMEA/cameras/?gclid=CLvFrcCmjsECFQQTwwodOzMARw

      Reissussa vain olisi hyvä jos vempaimet olisivat pieniä ja kevyitä, mielellään melko huomaamatomia ja niitä tarvitsisi mahdollisimman vähän mukanaan raahailla.

      • thj1

        Voi kiitos kehuista ja kehitysideasta! :) Ennen reissua laitoin näytille kartan, jossa näkyi suunniteltu ajoreitti ja kohteet, mutta olisihan se tosiaan voinut olla mukana noissa itse kohteiden postauksissakin.

        Minulla on kamerana muutaman vuoden vanha Canonin Powershot digikamera. Järkkäri olisi noilla reissuilla tosi mukava, koska tykkäisin ottaa kunnon valokuvia. Välillä harmittaa, kun maisemat on aivan upeat, mutta kameralla ei saa sitä tallennettua sellaisena kuin haluaisi. Suunnitteilla on ollut jo pitkän aikaa perusjärkkärin osto, mutta se tähän saakka jäänyt vain suunnittelun asteelle. Välillä tuolla digikamerallakin saa ihan näpsäköitä kuvia, kun siihen voi laittaa manuaalisesti asetuksia. Siinä mielessä Powershotti vähän parempi verrattuna moneen perusdigikameraan.


    • 4x4

      Vanhalla kunnon Powershotilla saa näköjään hienoja kuvia. Sitten kuvien suhteen on oma lukunsa millaiseen tarkoitukseen ne on ajateltu, kaikki ei edellytä järkkäriä. Tietysti esimerkiksi hämärissä olosuhteissa peruspokkarit ovat ahtaammalla.

      Aikoinaan itse tykkäsin kuvata paljon ja reissussa oli liki aina mukana flmi-järkkäri ja 2 - 3 objektiiviä (pieni musta huomaamaton reppu niitä varten). Toisinaan kuvauksen ansiosta pääsin paikkoihin joihin ei normaalisti olisi ollut edes pääsyä, kun uteliaisuuttani olin hakeutumasa ties minne hyviä kuvia metsästääkseni ja toisinaan ovet aukenivat hymyllä ja kameraa putkineen näytäessä, mutta toisinaan myös juuri päinvastoin ;-).

      Sittemmin mukavuus ja laiskuus on ottanut tilaa ja olen yleensä tytynyt pokkariin sen helpon mukaan otettavuuden ja huomaamattomuuden vuoksi, joka on edelleen Panasonic DMC-ZX3 (ei sen kummemmin säädettävyyttä), taskumalli kun piti aikanaan löytää.

      Riippuen käyttötarpeista ja vaatimuksista, niin Nokian Lumia 1020 voisi olla varsin hyvä ja pätevä kompromissi. Tekee ihan hienoja kuvia, omaa säädettävyyttäkin ja on samalla puhelin, nettipääte ja hyvä navigaattori samassa paketissa. Ollut harkinnassa tuo laite.

      Tietoturva ja yksityisyys. Älypuhelimet useinkin tekevät automaattisesti turvakopiot pilveen suunnilleen kaikesta mahdollisesta ja kuvat (geo-tageineen) mukaanlukien ja osa ei sitä liiemmin arvosta.

      Yksityisempiä kuvia erilaisissa tilanteissa, perhepiirissä jne. ottaesa ja nettiin laittaessa on hyvä muistaa poistaa kuvista geo-tagit.

      Pahimmillaan jotkin asiaa tuntemattomat nuoret ovat mm. naamakirjassa saneet sen vuoksi murheita tuntemattomien taholta kun ovat olleet paikannettavissa kuvien geo-tagien ansiosta jne.

      "Näin anonymisoit kuvat"

      - http://www.vallankumous.org/blogi/2012/06/24/palikkaopas-nain-anonymisoit-kuvat/

      Sitten jotakin tuosta Lumiasta.

      "41-Megapixel Nokia Lumia 1020 – Real Camera Image Quality From A Smart Phone?"

      - http://www.photographyreview.com/reviews/41-megapixel-nokia-lumia-1020-camera-image-quality-smart-phone

      "Nokia's 41MP Lumia 1020 looks impressive"

      - http://connect.dpreview.com/post/1305711237/lumia-1020?news

      "Nokia Lumia 1020 Review: The Camera Phone King"

      - http://www.gottabemobile.com/2013/07/23/nokia-lumia-1020-review-the-camera-phone-king/

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe