Koira hankinnassa...!

IdashhDogyy

Moi ;P Eli ollaan hankkimassa koiraa.Etitään kääpiö villakoiraa (: Äiti opiskelee eikä rahat riitä mihinkään super kalliisee huippukoiraan ja ei oo tarkotuskaan (;
Ootteko ite hankkinu samaa rotua tai tiiättekö jotain hyvää ja suht koht halpaa kasvattajaa ? VASTAUKSIA :DDD
Eli sen sit pitäis olla kääpiö villakoira kasvattaja (8!!...

11

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kärsivällisyys

      Noh, jos ei ole kunnolla varaa edes aloituskustannuksiin niin kannattaa säästää rahaa ja siirtää sitä koiran hankintaa. Haluatte toki hyvän alun koiraharrastukselle? Joku halpa pentu voi olla huonolta kasvattajalta, sairas ja vikainen. Pentu hyvästä pesueesta, hyvältä kasvattajalta sitten maksaa, mutta usein sillä hinnalla saa myös laatua, terveen ja reippaan pennun. Kannattaakin tutkailla ja tutustua oikeasti HYVIIN kasvattajiin, eikä etsiä sitä halvinta.
      Pennun rokotukset ymym. kuitenkin tulevat maksamaan vielä paljon lisää, niin koiraa ei kannata hankkia ihan minimibudjetilla. ;)

    • akka vaans

      ota sekarotuinen, jää rahaa hoitokuluihinkin. Kun ottaa aikjuisen kodinvaihtajan, niin kokokaan ei tuota yllätyksiä. Kun maailmassa ei voi kaikkea saada, on tehtävä kompromissieja, siis joko halpa sekarotuinen tai sitten säästämään puhdasrotuista varten.
      oletteko harkinneet sijoituskoiraa? Sekin on eräs vaihtoehto.

    • kakkkkkkkkkkkkk

      Ota sekarotuinen ja samalla säästyt kasvattajan kiusaamisesta (lähinnä näyttelypakot ja terveystutkimukset tai oliko niin ettei villakoiria tutkita?)

    • utta

      Otitko sekarotuisen vai maksoitko tuhansia euroja?

    • sipu2

      Katso Tori.fi ilmoitukset ja ole avoin myös muille kääpiöroduille sekä niitten sekoituksille. Villakoiran turkin trimmaaminen on aika kallista mutta ehkä jokin muu pienikokoinen esim. pomeranian olisi sopivampi?

      • Käyttäkee

        Huonon taloustilanteen aikana olisin varovainen seropien osin jopa rotukoirienkin kohdalla moni hakee nyt helppoa rahaa pennuilla. Koiranetistä näkee vanhempien tulokset osa kasvattajista tutkii extraakin eli ota sellaiselta joka viilaa viimeisen päälle ts. haluaa parantaa rotua ei tienata rahaa. Koiran hankinta hinta on kuitenkin pienin kuluerä koko sen elämän aikana. Seropi/paperitonkin voi sairastua ja ihmiset ilmoitelee herkästi elsuun tänä päivänä jos on vähänkää vihiä eläimen huonosta pidosta. Säästä, säästä ja käytä aikaa! https://omakoira.kennelliitto.fi/pentuvalitys/frmEtusivu.aspx tuolta näkee heti suvun ja vanhempien terveystulokset. Ensikoiraa hakevalle rotunsa tunteva kasvattaja on kultaakin arvokkaampi kuin tuotantotehdas joka ei osaa neuvoa juuri mitään.


    • Nisse2

      Olet oikealla jäljellä kun et meinaa tukea niitä kasvattajia jotka rahan takia teettää pentuja.
      Rotusi, siis villakoira, on sellainen ettei pennun vanhempia tutkita jotta saa pennun rekisteröityä kennelliitossa. Siksi itse ainakin ostaisin vähän halvemman ilman rekisterikirjaa (maksaahan se rek.kirja peräti 38,-) ja kasvattaja ei rupea vaatimaan sinulta mitään tiettyä, kuten näyttelyitä saati se että annat juuri sitä ruokaa koirallesi jota kasvattaja myy ja ruoan hinta/laatusuhde ei todellakaan ole oikein. Lykkyä!

    • Choco4

      Säästyy iso summa rahaa ellet osta rekisteröityä. Näitten terveys ei ole huonompi koska rekisterikirjan saaminen ei edellytä mitään terveystarkastuksia pennun vanhemmille.

    • niinvaikeaajoskus

      JÄLLEEN SAMA JUTTU. ÄLÄ OSTA PENTUTEHTAASTA MITÄÄN, KOSKAAN, IKINÄ. Muuten onkin sitten aivan sama mikä koira on kyseessä, jos on turvallinen kasvattaja=lemmikki=et saa kotiisi tauteja, bakteereja, päästä sekaisin olevaa koiraa joka ei koskaan pysty elämään, Joskus tehdasta on vaikea tunnistaa, mutta kyllä sen ihan normijärjellä huomaa. ainakin viimeistään siinä kohtaa kun itket kun sitä lopetetaan taudin jyllätessä tai jalkojen pettäessä tai kun se sokeutuu tai saa sydärin vain sen takia että siitä ei tullut mitään KOSKA PENTUTEHDAS EI PITÄNYT SIITÄ YHTÄÄN HUOLTA EIKÄ SEN EMON ANNETTU PITÄÄ PENTUAAN LÄHELLÄ TAI PENNUN PITI TAISTELLA PYSYÄKSEEN HENGISSÄ 20 MUUN KUSEKSIVAN KOIRAN JALOISSA. raha nimittäin oli se mistä koirien tuottaja (huom ei kasvattaja) piti huolen.

      • suskimuski

        Siis alottaja on ettiny koiraa viime syyskuussa, mutta tuut tähän huuteleen? ;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe