Naiset ja testosteroni

Testosteroni

Minulta on leikattu kohtu ja munasarjat, estradioli pitää muuten oireita poissa mutta veikkaan eri syistä että tarttisin testosteronia. Sitä ei kuulemma määrätä Suomessa naisille? Onko kellään kokemusta? Lääkäri puhui myös DHEA:sta, onko sen hyödyistä kellään tietoa?

13

3560

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juupsis..

      Pyydä hormoni testi siitä näet tasosi

      • Testosteroni

        Elimistöni ei tuota hormoneja enää, munasarjat poistettu, estradioli kohdillaan ja testosteronin kohdalla on turha mittauttaa nollatasoa :P Korvaushoidosta on tässä vaiheessa kyse.


      • Suuret riskit
        Testosteroni kirjoitti:

        Elimistöni ei tuota hormoneja enää, munasarjat poistettu, estradioli kohdillaan ja testosteronin kohdalla on turha mittauttaa nollatasoa :P Korvaushoidosta on tässä vaiheessa kyse.

        Oletko valmis testosteronin vuoksi saamaan sydän- ja verisuonitauteja ja kuolemaan nuorempana? Miesten keskimääräinen elinikä on kahdeksan vuotta alempi kuin naisten.


      • Hurly Curly
        Suuret riskit kirjoitti:

        Oletko valmis testosteronin vuoksi saamaan sydän- ja verisuonitauteja ja kuolemaan nuorempana? Miesten keskimääräinen elinikä on kahdeksan vuotta alempi kuin naisten.

        No tuskinpa aloittaja nyt miesten tarvitsemaa määrää testosteroneja on haluamassa, riittää kun sitä sen verran tuottaa jonka isältään on saanut hedelmöityessään :)
        Testosteroni on naisille tärkeä hormoni, koska juuri se antaa kestävyyttä, sopivassa määrin aggressiivisuutta että selviää elämän vaikeistakin jaksoista. Ei siis mikään turha hormoni, todellakaan.


      • Varmanpäälle
        Suuret riskit kirjoitti:

        Oletko valmis testosteronin vuoksi saamaan sydän- ja verisuonitauteja ja kuolemaan nuorempana? Miesten keskimääräinen elinikä on kahdeksan vuotta alempi kuin naisten.

        Kukaan ei varmaankaan ajattele tuota eliniän lyhentymistä tms. Suuri "huolen aihe" lienee karvoituksen lisääntyminen ja liian suurilla testosteroniannoksilla tuleva miehistyminen (äänen madaltuminen, vartalon rasvoituksen ja piirteiden muutokset).

        Jos haluaa pysyä turvallisella alueella kannattaa käydä laboratoriossa (yleensä yksityisellä, lähetettä ei tarvita) mittauttamassa testosteroniarvonsa, eikä se saisi nousta naisten ohjearvoja suuremmaksi. Lisämunuaiskuori kehittää hiukan testosteronia joten munasarjojen poistonkin jälkeen voi löytyä hieman testosteronia (ei olla aivan nollilla). Vastaavasti ylipainoisella rasvakudos kehittää estrogeenia, mutta se ei riitä läkeskään korvaamaan munasarjojen tuottoa ja siksi tarvitaan estrogeenihoitoa.


    • Hurly Curly

      Aloittajalle infoa:

      2. Testosteroni

      Testosteronin hyvä teho naisen seksuaaliseen haluttomuuteen on kiistattomasti osoitettu vaihdevuosi-iän saavuttaneilla naisilla, oli syynä sitten munasarjojen poisto tai luonnollinen menopaussi. Seksuaalisesti tyydyttävien tapahtumien määrä nousee eri tutkimusten mukaan lähtötason kolmesta/kk noin viiteen/kk. Monissa, mutta ei kaikissa tutkimuksissa, on todettu myös mm. kiihottumishäiriöiden ja orgasmihäiriöiden lievittymistä. Hiljattain Euroopassa on saanut myyntiluvan naisille tarkoitettu testosteronilaastari (Intrinsa). Se on toistaiseksi tarkoitettu vain naisille, joilla on molemminpuolisen munasrajan ja kohdun poiston jälkeinen seksuaalihäiriö ja sitä käyettään estrogeenihoidon lisänä, ei yksin. Sen virallisena käyttöalueena eivät ole siis luonnollisesti vaihdevuosi-iän saavuttaneiden tai premenopausaalisten naisten seksuaalihäiriöiden hoito. Kuitenkin on osoitettu, että testosteronilaastarilla yhdistettynä estrogeenihoitoon on yhtä hyvä teho luonnollisesti vaihdevuosi-iän saavuttaneiden naisten seksuaalihäiriöissä. On myös viitteitä, että pelkällä testosteronilla on edullisia vaikutuksia. Keväällä 2008 julkaistiin myös tutkimus testosteronilaastarin vaikutuksesta seksuaalisen halun puutteesta kärsivillä 35-46-vuotiailla naisilla (Davis 2008). Myös heillä todettiin myönteisiä vaikutuksia. Testosteronihoidon sivuvaikutukset lyhyellä tähtäimellä (1 vuosi) ovat vähäisiä, yleisin on paikallisärsytys. Pidemmän aikavälin sivuvaikutuksista on vähän tietoa. Lievää karvankasvun lisääntymistä voi esiintyä. Rintasyöpä on eniten pelätty haitta. Kuitenkin useissa tutkimuksissa on todettu, että testosteronin lisääminen estrogeeniin ei lisää ritasyövän riskiä (Braunstein 2007).

      Googlasin vain sanoilla testosteroni naisille ja löytyi tuo juttu, täsät linkistä, josta voit mennä lukemaan lisää:

      http://www.seksuaaliterveysklinikka.fi/naisten_seksuaalihairiot/seksuaalinen_haluttomuus

    • Testosteroni

      Hei suurkiitokset HyrlyCurly ja Varmanpäälle :) Briteissä ja jenkeissä määrätään naisille joille tehty sama leikkaus kuin minulle testosteronia, ja tosiaankin minimaalisia määriä. Ne liki sata naista joilta olen kuullut kokemuksia ovat saaneet suurta hyötyä, kyselin omalta endokrinologiltani ja hän ei suostu sitä määräämään. Sanoi juuri, että karvoitus, kaljuuntuminen ja äänen madaltuminen ovat taattu - kun totesin että näitä ei kokemuksia ole noilla jotka käyttävät sen 1/8 siitä mitä miehelle määrätään (Testogel) niin hän vaan tiuskahti.

      Ensinnäkin tarttisi löytää nyt lääkäri joka määräisi minulle testosteronia, olisiko kellään tiedossa joku?

      Toiseksi, jos onkin niin, että elimistö todellakin tuottaa sitä vielä munasarjojen poistamisen jälkeen niin tietäisikö joku keinoja, miten saisi elimistön tuottamaan sitä lisää? Olisiko tässä hyötyä tuosta DHEA:sta?

      • Hurly curly

        Kiitos kiitoksista.

        Jos tuohon laittamaani linkkiin on uskominen niin sinun pitäisi saada sitä muualta Euroopasta laastarina. Sinuna etsisin Viron ja Ruotsin lääkäriasemien yhteystiedoista gynet esiin, laittaisin meilin ja kysyisin asiasta ja jos ilmoittavat että kirjoittavat kyllä lääkemääräyksen, niin lähde sinne ja osta tuote sikäläisestä apteekista saman tien.


    • Liviaali

      Käytin vuoden päivät Livial-merkkistä hormonia. Käsittäkseni siinä oli mukana myös testosteronia? Hinta oli kalliimpi kuin nykyinen (Progynova) joten palasin siihen myöhemmin. Kyllä testosteroni kuuluu myös naisen elimistöön.

      • Hurly curly

        Saako udella miksi vain vuoden? Tuliko sivuoireita?


      • Eri vaikuttava aine

        Livial ei sisällä testosteronia eikä siihen verrattavia lääkeaineita (sisältää tibolonia). Tässä lääkkeen vaikutustapa: Tibolonilla on naishormonin eli estrogeenin ja keltarauhashormonin eli progestiinin kaltaisia vaikutuksia elimistössä. Se korvaa estrogeenin, jota naisen elimistö ei enää tuota, ja lievittää näin vaihdevuosioireita. Koska valmisteella on myös keltarauhashormonivaikutusta, se estää kohdun limakalvon haitallisen liikakasvun. Lisäksi estrogeeni vähentää luun hajoamista. Vaihdevuosioireet alkavat lieventyä ensimmäisten hoitoviikkojen aikana.
        Eli kyseessä on tavanomainen vaihdevuosioireiden hoitoon tarkoitettu lääke. Progynova sisältää pelkkää estrogeeenia ja sitä voi käyttää yksinomaan vain silloin kuin kohtu on poistettu.


    • Anonyymi

      Dheata saa lääkärin reseptillä yliopiston apteekista. Se parantaa monilla huomattavasti libidoa ja orgasmikykyä.

      Vähentää myös mm osteoporoosin riskiä ja lihaskatoa sekä parantaa kognitiivisia kykyjä, muistia ja ongelmanratkaisua.

      Olen käyttänyt hormonikorvaushoidon rinnalla n puoli vuotta 25 mg aamuisin tyhjään vatsaan. Minulla toimii ja tekee kaiken, mitä luvattiin. Olen tyytyväinen.

    • Anonyymi

      Palstahistoriaa tutkimalla, en ihmettelisi tippaakaan etteikö ketjun avaaja kelpaisi ilman lääkärintarkastusta yleiseen saunaan - miesten puolelle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      2970
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2079
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1852
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe