Mistä löytäisin asunnon jossa on hyvä äänieristys?

Maria.

Onko Munkkiniemessä tälläisiä? Kun sinne halajaisin muuttaa johonkin kerrostalo kaksioon vuokralle...

Minkälaista aluetta muutenkin?

Tietääkö kukaan onko Munkkiniemessä 2013 vuodesta ylöspäin valmistuneita kerrostalo vuokra-asuntoja tai onko tulossa uusia? Vuokran pitäisi maximissaan olla ehkä 800-900e...

Nyt mä asun Haagassa -50 luvun lopulla rakennetussa kerrostalo yksiössä ja naapureista kuuluu kaikki läpi! :( normaali puhekin. Tämmönen elämä on hirmu häiritsevää ja ahdistavaa... Ja sitten jos kuuntelet musiikkia normaalilla volyymillä tai laitat valot päälle tai naapuri tekee samat, kuuluu aika selvästi oman kämppäsi puolelle... ja hakkaa nyrkillä jopa seinään naapuri... eli normaalinkin elämisen äänet häntä häiritsee, kun kuuluu näköjään ihan selvästi myös sinne puolelle... Oon itekki ruvennu miettimään et miten tässä enää pitäis elää... :(

Milloin on rakennettu parhaimmat talot ja missä päin Helsinkiä ne on?

Ps. Toinen asunto missä olen asunut, on ollut -60 luvulla rakennettu kerrostalo, olisikohan ollut 1965? siellä kai myös muistaakseni oli ihan kananpaskaseinät että kaikki kuulu läpi...

8

1607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oma maa mansikka.

      Jos omaa rauhaa haluaa suomessa. Kerrostalo yleisesti ottaen ei ole oikea asumismuoto. Omakoti olisi mielestäni etsimäsi asumismuoto. Mutta siihen ei valitettavasti kaikilla ole varaa. Jos sinulla kuitenkin on moiseen hankintaan varaa, niin suosittelen että katselette omakotitaloa ennemmin.

    • Kiinteistöm.

      Uusissa kerrostaloissa on aina parempi äänieristys, kuin vanhoissa, tekniikka ja määräykset muuttuneet.
      Erityisen hyviä on mm Eiranrannan uudet omistustalot, kokonaan paikalla rakennettu , samoin Kampissa Urho Kekkosen kadulla rv-2005.
      Vuokraasuntoja ne eivät ole, jos joku vuokraa, niin kallista, mutta kriteerinä 2006 alkaen äänieristys kuitenkin yleisesti parempi kuin vanhemmissa.

    • waqSXQQQ

      Hyvin vanhoissa taloissa on paksut rakenteet yleensä.

    • RT Vasama

      Paitsi, että näissä hyvin vanhoissa taloissa ei äänieristystä ole ajateltu lainkaan, vain paksu rakenne eli perustus, välipohjat puurakenteiset, kaikki kuuluu, huoneistojen väliset seinät neljänneskiven tiiliseinä 15 cm, wc tilojen kohdalla usien vain 5 cm seinä, kuuluu ja selvästi, näin siis 1800 luvun lopun ja 1900 luvun alun taloissa, sitten kun mennään 20-30 luvun tuotantoon, niin huoneistojen väliset seinät ohutta "kanankakkaa", kaikki kuuluu ja välipohja alalaattapalkisto, sisällä turvetta ja sanomalehtiä, äänet kulkevat myös sivuttaissiirtymänä.
      Suosittelen kyllä, että mitä uudempi, niin enemmän omaa rauhaa, siihen on määräykset ja nykytekniikkaa, noita ei vaan aina vuokralle saa.

      • 1/4=tiili kyljellään

        > huoneistojen väliset seinät neljänneskiven tiiliseinä 15 cm

        Aina joutuu tätä samaa korjaamaan. 1½ kiven seinä = "kivitalojen" tyypillinen ulkorakenne, jonka paksuus on "1 tiili pitkittäin ja 1 tiili poikittain", siis (rappauksineen) noin 50 cm.

        ½ kiven seinä on se "tavallinen" tiilimuuraus, tiilen leveys 13 cm rappaus molemmin puolin = 15 cm. Näitä ne huoneistojen väliseinät on.

        1/4 kiven seinä = tiilet muutattuna lappeelleen/kyljelleen ts. seinän paksuus = tiilen *korkeus* rappaukset. Siis vajaat 10 cm.

        Näitä 1/4 kiven seiniä on käytetty vain ja ainoastaan komeroiden tms. taustaseininä. Mutta kun remonteissa on tehty muutoksia, esim. rakennettu WC komeron tilalle tai purettu komero kokonaan (huoneiston puoleiset seinät), on saatu aikaiseksi tilanne, jossa kahden huoneiston väliseinä on vajaat 10 cm.

        Oikein oksaisesti kun sattuu, on saatu aikaiseksi tällainen seinä jopa asuinhuoneiden välille. Näistä onkin kuulunut duunikavereilta hauskoja juttuja tyyliin "porasin taulukoukulle reikää seinään ja pora menikin läpi ja pääsin paikkaamaan naapurin OH seinää". Tai "nykäisin pois seinästä ison, taulukoukkuna käytetyn, naulan ja naapurilla romahti astiakaappi lattialle". Se kaappi kun oli osittain tuettu seinän läpi tulleeseen naulaan...


    • Jeps.

      Tyypillistä vanhassa jykevässä kivitalossa, niissä on erityisen huono äänieristys ja itse tiedän monta vanhaa kerrostaloa Helsingistä 1900-1920 rakennettuja, joissa juurikin tuo neljänneskiven seinä naapurin välillä ja puhe kuuluu selvästi 20-40 luvun taloissa seinä on yleensä luginomassa 10 cm eli kananskeida ja kuuluu läpi.
      Vanhasta talosta harvoin saa omaa rauhaa, ellei taloa ole saneerattu täysin uusiksi, tai koko huoneisto eristetty kalliilla remontilla ja sekään ei takaa kaikkea.

    • yläkerran päässä

      Ainakin 2005 rakennetussa kerrostalossa on huono äänieristys kun yläkerrassa asuu henkilö joka pesee joka helkkarin päivä pyykkiä usean koneellisen pienitehoisella vanhalla kakkalla koneella, naapureilla tärisee astiat kaapeissa ja tärinän keskellä joutuvat asumaan... sitten täällä pappat mammat koputtelee patteria kun alkaa olla se 5-6 koneellinen menossa mutta ei se yläkerran idi-ootti mitään tajua. Jos oma kone on surkea pikkumasiina niin silloin järkevä ihminen toisin kuin yläkerran imbesilli pesee isolla koneella pesutuvassa pyykkinsä kerralla. Joku koirakin siellä ulvoo pitää ilmeisesti parvekkeella koiraa.

    • - tavarits -

      Missä on Munkkiniemi ja Haaga ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6519
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4203
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2607
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1548
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe