Mielen toiminta.

AjatusJarmo

Olen viimeaikoina ajatellut hyvin paljon ihmismielen toimintaa. Ajattelin ensimmäistä kertaa koskaan purkaa omia ajatuksia ja ideoita mielen toiminnasta, jotta tiedän olenko täysin hakoteillä. Varoitan heti alkuun, että kirjoittaminen ja ajatusteni purkaminen tekstinä on minulle vaikeaa. Joten jos satut tätä lukemaan, niin toivon että kiinnität enemmän huomiota sisältöön entä tekstiin ja sen ulkoiseen olemuksen.

Olen lähtenyt koko tutkimuksissani liikkeelle siitä että kaikki ympärillämme oleva on "valoa". En ole keksinyt parempaakaan termiä, mutta en tarkoita nyt mitään auringon valoa, vaan kirkkautta. Jokainen hiukkanen mitä me näemme on tätä kirkkautta. Tämä ns kirkkaus pitää sisällään kaiken mitä me siitä aistimme. Jotta voin paremmin kertoa kuitenkin mieliteoriani pitää ensin selittää tämä kirkkaus. Otan tähän esimerkiksi värit.

1. Ensimmäiseksi se että jokin asia näyttää meille joltain tulee sen aallonpituudesta. Eli voimakkaampi kirkkaus, sen pitempi aallonpituus.

Tästä päästään siihen, että miksi jokin asia näkyy meille jonain värinä, Olen ajatellut tämän siten että meiltä löytyy omasta mielestämme tämä sama kirkkaus joka pitää sisällään "kaikkeuden". Eli tästä päästään siihen että sama kaava toistuu kaikkialla. Meidän mielessämme on siis tieto kaikesta mahdollisesta. Tämä olettamus tulee siis siitä että kaikkialla toistuu samat asiat. Jokainen hiukkanen koostuu pienemmistä ja pienemmistä hiukkasista. Meidän aivoissamme on siis "tietopankki". Mutta miksi me emme sitten tiedä kaikkea?

Meille on kehittynyt aistit. Luen nyt mielen myös aistiksi. Jokainen aistimme on vain työkalu jolla luemme kirkkautta ympäriltämme. Näköaisti aistii värejä mutta se miten me saamme sen värin sitten mieleemme, on se juttu.

Mielemme on aisti joka aistii muiden aistien toiminnan ja luo siitä kokonaiskuvaa. Tämä sama mieli on myös muilla eläimillä. (nopea olettamus: Ihmisillä kehitys kuitenkin lähti erisuuntiin kuin apinoilla tms mitä siihen aikaan olivatkaan, sen seuraksena että ihmisen mielen dna:ssa tuli jonkinlainen mutaatio joka aiheutti mielen laajenemisen. ) Meillä ihmisillä on mielessä sama kirkkaus josta mieli etsii vastaavan tunteen kun se aistii aistin toiminnan. Eli kun näköaisti aistii kirkkaan auringon, aisti muuttaa kirkkaan auringon koodin kemilliseksi ja kuljettaa tiedon aivoihin. Aivoissa mieli muuttaa tiedon (helpompi ajatella tieto koodiksi joka purkaa kirkkaudesta sitä vastaavan tunteen) tunteeksi.

Näin olen nyt saanut vuodatettua omia ajatuksia.Termit mieli, ajatus yms ovat minulla menneet jo kauan sitten sekaisin joten toivon että se ei paljoa häiritse. Noh eipä tässä sitten muuta.

17

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • :-DD

      Pimppi :-DDD

    • toinen ajattelija

      näin asiaan hieman vihkiytyneenä voin sanoa seuraavaa:
      1. sinulla on pointti, mieltä ja ajatuksia on edelleenki, nykyteknologialla mahdotonta tutkia. tällä hetkellä "teoriasi" on yhtä paikkaansa pitävä (jos siis ymmärsin pointin tästä vuodatuksesta) kuin muutkin teoriat. mielenkiintoisen tästä tekee sen, että kaikki mitä tieteellä on tähän mennessä saatu tietoa aivoista ja niiden toiminnasta, ne sopivat tähän teoriaan. Eli ihan hakoteillä tässä ei välttämättä mennä.

      2. hieman ikävämpi homma, sinulla on jonkinasteinen aivotoiminnan häiriö, masennus yms psykoosi. suosittelen ammattiauttajaa.

    • Väritön

      Sain hyvin kiinni, olet oikeilla jäljillä. Mutta onko kysymyksiä? Meinaan että ihan käyttis kamaa tuo on. Universumissa ei ole värejä oikeasti. Jota koodaukseksi ja aallonpituudeksi kutsut, lähettää meidän mieliimme sen, joka näkyy meille värinä. Meidän aivoissamme on todellakin "tietopankki". Ollaan vasta todella alkuvaiheessa, käytetään niin vähän vielä aivokapasiteetista. AivotKIN menettelevät evoluutiota kuten planeetat. As above, so below.

      • .-.-.-.

        "...käytetään niin vähän vielä aivokapasiteetista."

        Tuo on vanhaa höpöhöpöä.


    • tietomiäs

      Huomasin tämän aiheen eilen mutta en vielä jaksanut kommentoida. Mahtavaa että joku muukin on lähtenyt itse tutkimaan omia ajatuksiaan ja mieltään. Tämä ala on vielä täysin pimennossa meiltä. Positiivisesti yllätyin myös siitä että muutama järkevä kommenttikin saatu tähän joten annanpas oman panokseni myös.

      Ihmisillä todellakin täytyy olla jokin tietopankki aivoissa joista aivot nappaavat mielikuvia/tunteita. Aivot ja mieli aistina on aika villi teoria mutta tarkemmin ajateltuna looginen (evoluution tulos, eli aivot ovat mutaation tulos) Tämän seurauksena voitaisiin olettaa aivojen olevan kuitenkin aika vanha. Joten onko mieli se juttu joka tekee meistä ihmisen. Eli rautalangasta= neandertalit hävisivät kun ensimmäinen mielen omistava syrjäytti heidät nopeasti.

      Huhhuh tää menee jännäksi.

      • .-.-.-.

        Ei neandertalit hävinnyt meidän aivokapasiteetille paljoakaan.


    • asdasdd

      olisko se mahollista sitte saada se kaikki tieto jotenki ulos aivoista? miten se on varastoitunut? tutkimusta tästä

    • .-.-.-.

      Josko lukisit ensin kirjan mielen toiminnasta, etkä höpinöitsis yksinäsi.

    • valistunut

      Ihmisen mieli on paljon enemmän kuin sisältönsä summa, aivot ovat vain mutaation kautta syntynyt mielen käyttövaäline

      Mikää on sitten ajatus, ja miten se on synytynyt, ja miksi se on sitonut meidät aikaan.
      MIeli on perustaltaa ajaton, mutta ajatus syntyessään on sitonut meidät aikaan, ja tämä on johtanut siihen, että olemme menettäneet
      paljon kykyjä jotka ovat toimineet ajattomasti kuten eläimillä.

      Jos tutkitaan ihmismieltä, niin tutkijan on tutkittava itseään, sillä toista tutkimalla ollaan hakoteillä

      Aloittajakin on nähtävästi tutkinut itseään kun on päätynyt sellaiseen tulokseen, ja sehän on hyvä alku.

      Sen ymmärtämiseksi, miksi ja miten ajatus syntyi
      KUN IHMINEN OPPI kommunikoimaan puhekielen avulla niin siitä seurasi sen mukaisen ajatuksen syntminen.

      Joten kehityken kautta materiasta syntyneenä se on aikaa.

      Kun tuo ajatus alkoi toimimaan myös henkisellä alueella, niin ajatus tietämättään loi sinne keskuksen, egon sielun

      Se synnytti tämän kaksinaisuuden, duolistisen maailman, ja sen tulosta on sitten tämä kaaosmainen kärsimysten ja sotien täytt'ämä yhteiskunta
      Se mitä me olemme yksilöinä sitä on koko yhteiskunta, joten mikäkään yhteikunnalline muutos ei voi muuttaa maailmaa.

      Historia todistaa sen, sillä muutos on vain vanha paska uudessa paketissa, ja sama kierre jatkuu, elleivät yksilöt ala ymmärtää itseään, että mitä me todellisuudessa olemme.

      Kerron tässä vain sen mitä on, kaikkia tutkimaan itseään jotta ymmärtäisimme mitä todellisuudessa

      Vallassa olijat eivät tule tällaista tutkimusta hyväksymään, koska se olisi uskontojen aatteiden loppu

      • .-.-.-.

        Tietoisuus tai mieli kumpuaa fyysisistä aivoista.

        "Vajaamielisellä on alentunut tietoisuus tai sitä ei ole ollenkaan. Kemialliset vaikutukset (esim. nukutus) ja fysikaaliset vaikutukset (esim. kova isku päähän) poistavat tietoisuuden. Kemikaalit, kuten alkoholi ja lääkkeet, muuttavat oleellisesti tietoisuutta. Näyttää, että korkeammilla eläimillä olisi tietoisuus. Kuolemassa tietoisuus loppuu kokonaan." -apis1


      • .-.-.-.

        "Ihmisen mieli on paljon enemmän kuin sisältönsä summa, aivot ovat vain mutaation kautta syntynyt mielen käyttövaäline"

        Tarkoitat varmaan kehittynyttä otsalohkoamme, mikä mahdollistaa meidän korkeamman kyvyn ajatteluun. Koska ilman aivoja ei ole mieltäkään tietysti.

        "Mikää on sitten ajatus, ja miten se on synytynyt, ja miksi se on sitonut meidät aikaan.
        MIeli on perustaltaa ajaton, mutta ajatus syntyessään on sitonut meidät aikaan, ja tämä on johtanut siihen, että olemme menettäneet
        paljon kykyjä jotka ovat toimineet ajattomasti kuten eläimillä."

        Ajatuksella tarkoitat varmaan tietoisuuttamme.. se toki sitoo meidät aikaan ja tekee meistä meidät, ilman sitä en koe olevani mitään. Tekee meistä olevaisen..

        Mielellä ehkä tarkoitat alitajuntaa.. Siitähän ei sinällään ole kokemusta, vaikka se oikeastaan on enemmän minä, kuin tämä tietoisuus, mikä on vain asioiden sivusta seuraaja vapaan tahdon illuusiolla varustettuna. Toisaalta alitajunnankin valta loppuu jossain kohtaa, mitä alemmaksi "virrassa" mennään, eli tuskin silläkään mitään, mut olkoon...

        En tiedä mitä kaipaisin ajalta ennen kehittynyttä tietoisuutta. Alkoholista johtuvan tietoisuuden aleneminen näyttää vievän meidät ainakin takaisin todelliseen apinalaumaan.

        Ajatuksen eli tietoisuuden syntymistä ja kehitystä jokainen voi tarkastella omasta lapsuudestaan ja seuraamalla nykyisiä lapsia.


      • .-.-.-.

        "Jos tutkitaan ihmismieltä, niin tutkijan on tutkittava itseään, sillä toista tutkimalla ollaan hakoteillä"

        Eikähän kaikki ihmiset tee tätä koko elämänsä.

        Mitä sieltä pitäisi etsiä ja löytää? Tiedoiltaan vajavainen ihminen, omine traumoineen repaleisine muistoineen, hämmentyneenä tästä kaikesta ihmettelemässä. Se sieltä ainakin löytyy, mutta mitä sen jälkeen? Jumalaa sieltä ei löydy eikä totuutta, sitä on yritetty tuhansia vuosia.

        Jokainen halu, teko, ajatus yms. on kuitenkin lähtöisin prosesseista fyysisissä aivoista. Kaikki olisi jäljitettävissä aivojen toimintoihin, jos pystyisimme. Mistään muusta ei ole todisteen puolikasta.


      • .-.-.-.

        "Joten kehityken kautta materiasta syntyneenä se on aikaa.

        Kun tuo ajatus alkoi toimimaan myös henkisellä alueella, niin ajatus tietämättään loi sinne keskuksen, egon sielun"

        Ehkä tietoisuus loi itselleen ajan, mutta en näe sen olevan aikaa.

        Sielulla en tiedä mitä tarkoitetaan, tuskin uskovatkaan. Tietoisuus se ei ole, koska siihen voidaan vaikuttaa tässä maailmassa monella tapaa, vahingossa tai tarkoituksella. Ja alitajunta ohjaa aivojen tietoista osaa, mikä näkyy aivokuvissa (vai millä hiton nimisellä laitteella ne niitä kattelee) toimintana ennen päätöksen tietoisuuteen tulemista, joten sekin sijaitsee aivoissa. Ja aivot tuhoutuu kuolemassa, niin en ymmärrä mitä jää jäljelle, mitä voisi sieluksi sanoa.


    • AjatusJarmo

      Valistunut. Tekstisi oli minulle helpotus. Helpotus siksi että pelkäsin sekoavani kun ajattelen omaa ajatusmaailmaani. Kiitos tästä. Henkisen tiedon tie on paljon mutkikkaampi ja kivikkoisempi kuin kuvittelin. Välillä on eksyttävä jotta on mahdollista löytää perille sinne jonne ei ole opasteita. En edes tajunnut kuinka paljon tästä aiheesta lopulta löytyy tietoa. Muutamassa päivässä olen oppinut enemmän itsestäni ja muista kuin monessa vuodessa. Tässähän on vielä paljon tutkittavaa ja koska en ole edes ihmisen elämän neljänneksellä niin aikaa on vielä vaikka kuinka.

    • valistunut

      Fyysisesti me elämme tässä ajassa, mutta ajatus on luonut oman ns, psykologisen ajan jossa se elää.
      Ego sielu ei ole aivoissa vaan sen ulkopuolella ns. eetteri kehossa josta käsin se hallitsee meitä

      Miksi näin,koska se on menneisyydessä ihminen valintojen seurauksena syntynyt eikä voi hävitä fyysisessä kuolemassa, vaan
      syyt ja seuraukset vaativat sitä jatkamaan seuraavassa sukupolvessa jossa syntyvä ihmine joutuu syntymässä ottamaan tämän taakan kannettavakseen

      En puhu tässä jälleen syntymästä sillä persoona ei jälleensynny ainoastaan syyt ja sen seuraukset

      Nekään eivät jatku ikuisesti, silläkun ihminen alkaa ymmärtämään, että miksi ja minkä vuoksi ne ovat syntyneet ja miksi ne siirtyvä seuraavan sukupolven kamnnettavaksi.

      Tajunta joka on kaikille eläville olennoille sama ei ole luonut ajatusta,
      vaan se on syntynyt kehityksen seurauksena ihminen tekemistä valinnoista

      Tämä egon syntymisen seurauksena ihminen joutui ulos ns, paratiisitilasta jossa ihminen eli

      Tämä ihmisen poikkeama normaalista maailman järjestyksestä, on johtanut tähän henkisen jälkeenjääneisyyden tilaan

      • .-.-.-.

        Kaikenlaista voi päästään keksiä.


    • örkki

      Aloittajalle: Kuvailet tuossa aika paljon kuinka näköaisti mielestäsi toimii. Näköaisti on yksi perusteellisimmin tutkituista aivojen toimintojen osa-alueista. Poikkea kirjastossa, aiheesta löytyy runsaasti luettavaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3067
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      545
      2922
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2105
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1952
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1761
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1502
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1247
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1198
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1162
    Aihe